הTESTPLAY

shadowfax

New member
"נצחון" הוא עניין בעיתי

למשל בתרחיש הראשון אני חשבתי שאני "ניצחתי" למרות שלמעשה לא היה לי קשר לתחום, אני ביצעתי את מרבית הדברים שיצאתי לעשות (הכרה בטכנולוגיה ובננסים כמובילים בתחום) אך פיזית (משאבית) אבדתי משאבים לכן עליך לשם לב שיש דברים קשים לכימות. לדעתי יש אולי צורך ליצור "דף משוב" לאחר כל ישיבה ובהם כל נציג יציג את הסיבה שלדעתו מגיעה לו "הניצחון" בישיבה.

backdoorslam

New member
נצחון ניהיה פשוט כאשר המטרה מובהרת

מטרתך, הצגת הננסים כמובילים בתחום הטכנולוגיה אולי היתה רשומה בדף שלך, אך המטרה הזאת אינה עומדת לעולם בניגוד ובסתירה לשאר האינטרסים של הגזעים האחרים- להיפך. על כן יש (לדעתי הצנועה כמובן) לשנות את מערכת המטרות והאינטרסים שבמשחק. הדבר יהיה ברור יותר לשחקנים ולשה"מ.

shadowfax

New member
הכרה היא רק צעד

שהרי קודם מחלקים חינם ואז גובים תשלום.... לדעתי מטרות חייבות להיות וירטואליות ולא פיזיות, השגת ידע הוא דבר שאינו ניתן לכימות אך ההשפעות שלו בעתיד יהפכו לפיזיות וזה יגולם ע"י תוספת המשאבים למנצח (או מנצחים) בכל תרחיש. דוגמה הכי טובה הכרה בטכנולוגיה כפיתרון יגרום לעליה במחירות הפיתוחים הטכנולוגים (אם זה טוב למועצה זה טוב גם לנו...) כי האנשים מקבלים את פתרון הטכנולוגיה כאפשרות עדיפה או פרקטית.

backdoorslam

New member
זה לא מפר איזון?

במצב כזה הננסים ינצחו תמיד. חייב להיות איזה עיקרון שיחליש אותם מבחינות אחרות. טוב שאדופאקס, אני הולך לישון - מספיק לי. עוד עשרים דקות, ואני מתחיל לכתוב ג'יבריש..

Sargon

New member
טכנולוגיה לעומת קסם

אני חושב שהעיניין תלוי בכמה הקסם מפותח באותו עולם. אחרי הכל הקסם מציע גם כן פיתרונות ובדרך כלל יעילים יותר, לטכנולוגיה בדרך כלל דרוש יותר זמן למחקר-פיתוח-יישום. מה שיכול להוביל לקונפליקטים בין הננסים לדרו. מה שיוסיף עוד פלפל למשחק. עוד נקודה שלא דנו בה היא, מה בקשר להכרזת מלחמה? אם יצאתי ממש מרוגז מדיון, לדוגמה עיניין אבק השריפה, האם אני יכול לצאת למלחמה? זה מה שרציתי לעשות לולא הננס מפצה אותי בחצי מהרווחים.

למעלה