ה-100 7X16

didalf

Well-known member
הרבה רגעים של הרס רומנטי. לפחות נראה שמרפי ואמורי הספיקו משהו לפני.
הכי חשוב|מאוהב|

מסכים חלקית. אני חושב שזה יותר נכון שזאת היא.
אני באמת חושבת שמבחינת אנשים חשובים לקלארק הכי נכון היה פעם אחת בלאמי ופעם אחת לקסה (וגם אבי האמת)

היה צריך את בלאמי באמת איכשהו.
|כן|;-( אבל הייתי מסתפקת בישות אור בלאמי.

ומצטער להומואים הקטנים אבל הם לחלוטין לא קשורים כאן ולא אכפת לי אם הם הפעילו את המוזיקה. אני לא אינבסטד במערכת יחסים שלהם (שהיה ברור שלא יקרה להם שום דבר)
די נו הם חמודים|לב|

לא חשבתי על ההקבלה עם מה שהיה עם לינקולן (וזה די מצחיק כי לוויט הוא בערך ההפך של לינקולן בכל דבר אפשרי)
כן וגם קצת לא. כי גם הוא מראה פקפוק בחיים היחידים שהוא הכיר כל חייו ורוצה לחיות אחרת. (אם כי אצל לינקולן זה משהו שהיה שם כל הזמן ואצל לוויט אחרי שהוא הכיר את אוקטביה. למרות שלאדעת אם היינו מכירים אותו יותר לעומק אולי היינו מגלים שגם אצלו היו ניצנים של זה קודם, זה לא משהו שמתחיל ביום אחד).

והקטע עם זה שבלאמי צדק הוא במיוחד נוראי כי זה בעצם אולי אומר שקלארק עשתה ממש טעות ענקית כשהיא הרגה אותו.
דה|שפם|

מאוד בעייתי שאמורי התעלתה כשאין לה בעצם גוף אלא היא קיימת רק בתור קוד בצ'יפ שמחובר למוח של מרפי.האם זה אומר שגם סימון ועוד חלק מהפריימים אולי התעלו? כי הגיוני שהצ'יפים שלהם עדיין שלמים בחלל.
אני גם תוהה לגבי אמורי זה באמת לא הגיוני8-* אבל מצד שני היא ומרפי חיים עכשיו ביחד אז מכפת לי|מאוהב|
צ'יפים שורדים בחלל? לאדעת. אולי צריך שהם יהיו בתוך גוף כדי להתעלות, אפילו אם זה שני צ'יפים באותו גוף8-*

אני אוהב את זה שיש השלכות למעשים שלה. היא הייתה טובה אבל היא עשתה דברים נוראיים בדרך. אומנם מתוך אהבה, אבל עדיין נוראיים.
ולדעתי מהבחינה הזאת הסוף מעולה שהיא מקבלת סוף טוב חלקי - היא צריכה לחיות עם מה שהיא עשתה ולשאת את המעשים שהיא עשתה למען אחרים (כמו שנאמר בעונה 2), אבל היא לא צריכה לעשות את זה לבד.
אני גם אוהבת שיש השלכות אבל היא סבלה מספיק, העונש הזה של להשאר לבד בעולם לא הגיע לה. זה שהחברים בחרו להשאר איתה הפך את זה מבחינתי ממעצבן ליפיפה אז אני בסדר.

זה לחלוטין גורם לי לחשוב על מישהו שהתראיין לעבודה, לא קיבל אותה ואחר כך שואל את המראיין למה הוא לא קיבל את העבודה. וזאת התשובה:
"אתה בהחלט המועמד עם הכי הרבה ידע וניסיון לתפקיד הזה, ואפילו כבר בראיון העלתה כמה פתרונות מסקרנים לבעיות שיש לנו. אבל מצד שני אתה המועמד היחיד שאי פעם חירבן לי על השולחן."
:-D:-D

בכל מקרה לא-לקסה אמרה שלא יהיו להם ילדים. זה כנראה חלק מהעיסקה.
כן הבנתי את זה אחכ כשראיתי את הסצנה שוב. טוב אז נגמר המין האנושי, ביי ביי.|היי| תאנוס יהיה מרוצה.

Lhuna3

Well-known member
לפני שאני קוראת
(בלת"ק :-P: )

טוב אז אה... אמרתם, חששתם, התרעתם, ואני לא האמנתי.
העונה היתה כל כך טובה לדעתי, שהיה לי ברור שהפרק האחרון יהיה מצוין, אבל אוי, כמה שטעיתי.
נתחיל בזה שהיה מ ש ע מ ם. ממש. ועלוב במיוחד.
הרגע היחיד שגרם לי לדמוע ולהרגיש משהו, היה כשקלארק נפרדה ממאדי. כל השאר, כולל מרפי ואמורי ואקו... כל זה היה סתמי.
הייתי בטוחה שיהיו מלא אירועים בפרק הזה, אבל התחושה בסיום שלו היא שניסו לתפור איזה סוף מהר מהר ולא טרחו בכלל לספר סיפור. מה שהם כן ניסו לעשות, זה להאכיל אותנו בכפית ש"להרוג זה רע" אבל בצורה הכי ילדותית שיכולה להיות.
אז מה היה לנו שם:
קדוגן עולה למעלה. בשלב הזה הייתי בטוחה שלמעשה מדובר על העולם של אלי. תכל'ס - בפועל זה בדיוק אותו דבר. אותו דבר שהם ניסו לברוח ממנו בעבר, אבל הפעם הציגו את זה בתור התעלות :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:.
בינתיים בבונקר מה שמה המעצבנת שחזרה בתשובה היא זו שמצילה את העולם. נו, שיהיה. טוב שלא עשו חיבוק קומבייה המוני. וסוף סוף החזירו את ניילה ואקו, ועשו רי-קאפ מהיר לכל מה שקרה. סיפרו את זה כמו רשימת מכולת אז אף אחד לא התרגש מזה.
למעלה - קדוגן מגלה רגש כשרואה את הבת שלו. זה מרגיש קצת הזוי שאדם שניסה במשך מאות שנים למחוק את הרגש בשביל מלחמה, פתאום מביע רגשות.
חוץ מזה, קדוגן מגלה מיד שמדובר על מבחן ולא מלחמה ובמקום שזה יגרום לו לאיזה הלם או משהו, בכל זאת- שנים הוא חי עבור המלחמה הזאת, אז הוא פותר את זה במין - נו, טוב.
ואז קלארק הורגת אותו. די נו. תתעמתי איתו.. תוכיחי אותו.. משהו! משכו אותנו איתו עונה שלמה רק בשביל שהוא ימות ככה סתם?
אותו דבר על שיידי, אבל זה אחר כך.
בינתיים אמורי מתה, ו- וואו, עשו אותה מכוערת במיוחד. הלכו על אותנטיות עד הסוף :-D . תזכירו לי למה המיינד דרייב שלה לא הופעל על שם קיילי פריים? בכך אופן, מזל שהיה לה את זה כדי שמרפי יוכל להיפרד ממנה. לא יודעעעעתתת, זה היה אמור להיות קטע מרגש, אבל הרגשתי שהוא בעיקר בנאלי, עם אמורי צועקת עליו לא לא בדרמטיות.
מצד שני, ג'קסון ומילר רוקדים |מאוהב| |מאוהב| זה היה מהמם. מוסיפה את זה לרגעים הבודדים שאהבתי בפרק הזה.
מה עוד?
אה- הופ מנסה להיות סקסית על ג'ורדן. לא עבד לה, אבל שיהיה להם בהצלחה. ג'ורדן עולה על תוכנית וכמו כל הפרק הזה, היא כללה לא לעשות כלום. המכשיר הזה שלו שגרם לדיסייפלס להיות נראים ולנשק לא לעבוד, זה אמור היה לעבוד רק לזמן קצר? כי אם זה היה אמור להיות לפרק זמן ארוך, אז לא הגיוני שאחר כך הם הצליחו לירות. אגב- הוא חשף את הדיסייפלס אבל כשהם הופיעו לא היו להם קסדות. או שהם העיפו אותן ממש מהר.
קלארק נכשלת במבחן, אבל היא אמרה ליישות הזאת (הי לקסה! איזו אכזבה שזו לא את באמת) כמה דברים חכמים. הבעיה עם הישות הזאת זה שהיא לא באה לשמוע תוכחות אלא רק להוכיח את הצד השני. ואז רייבן באה להצלה. תכל'ס - מגיע לה כי היא באמת היתה הכי טובה באופן שיטתי, אבל גם זה נעשה בצורה ילדותית במיוחד. היישות בדמות אבי נראתה רע. אם לא הקול של אבי, יכול להיות שלא הייתי מאמינה שזו אותה שחקנית.
בינתיים בשדה הקרב הדומם - שיידי מנסה לחרחר מלחמה, ליטרלי, פעמיים! עכשיו, בפעם השניה אינדרה ראתה אותו וזה היה בדיוק הרגע שהיא אמורה היתה לעזוב הכל ולהרוג אותו במו ידיה (כן, אני יודעת שזה סותר את מה שהישות המוזרה הזו מנסה להוכיח) אבל היא רק הסתכלה עליו וזהו. כל כך הרגיז אותי.
בסוף זאת אוקטביה שמקבלת הזדמנות להראות שהיא כבר מזמן לא בלדריינה אלא קול ההגיון והיא אומרת את מה שחשבתי במשך כל העונות הקודמות - אולי הגיע הזמן להפסיק להרוג ולהתחיל לדבר. אבל הם לא הקשיבו לי כי אני לא יישות חייזרית שמציבה אולטימטום.
ורייבן ממשיכה להראות ליישות אבי שאנחנו רק צריכים סקנד צ'אנס ותראו איזה טובים נהיה.
ואינדרה סוף סוף הורגת את שיידי, אבל עם התותח הזה?! כל כך לא מספק.
ואז כולם מתעלים באמת. לא חשבתי שזה יקרה. כלומר לא חשבתי שבסוף קדוגן יהיה צודק ובאמת תהיה התעלות. אפילו גילינו שבלאמי, שהפך להיות נודניק איום, צדק. כהנא צדק ודרעי זכאי. מי ידע..
אבל לא החבר'ה שלנו, לא לא. הם לא רוצים להישאר עילויים אלא מעדיפים לחזור לארץ לקיום ללא תכלית (שזה דווקא סבבה בעיני). קלארק כמעט נענשת אבל בסוף היא לא. ואפילו פיקאסו שם (שאני חייבת להודות שכשראיתי אותה, אמרתי - היי, לוקה פה |טמבל|). ועוד רגע ממש ממש חמוד בפרק זה כשפיקאסו מסתכלת במבט הזה על קלארק |מאוהב| נמסתי.
וזהו, ככה זה נגמר.
עכשיו - שלא תבינו לא נכון. זו לגמרי המסקנה המתבקשת מסדרה שבה כולם הורגים את כולם בשם צדק לקבוצה ספציפית, אבל הדרך שבה עשו את זה היא גרועה. ציפיתי לפרק פיצוץ ושהדמויות יעברו תהליך כלשהו, אבל... לא.
אחד הסופים הכי מאכזבים שראיתי. ממש מבאס.

עכשיו אני אלך לקרוא מה אתם כתבתם כדי לגלות אם שוב יש לי דעות מחפירות כמו שעדי חושבת...

דרך אגב - מי שכותב מהסלולרי, האם אתם מצליחים ללחוץ על ה 3 נקודות כדי לסמן ספוילר? כל פעם שאני מנסה ללחוץ על הנקודות, המסך קופץ לי למעלה, לא משנה מה אני עושה. ניסיתי אפילו לכתוב את הסימון של ספוילר בעצמי, אבל כנראה פספסתי משהו כי ההודעה לא סומנה ובסוף מחקתי את ההודעה כולה.
תראי, זה לא שאני לא מסכימה חלקית עם הרבה ממה שכתבת, יש לך נקודות טובות, אבל אני כן נהנייתי מהפרק, היה בו מתח, היה בו אקשן והיתה בו סגירה נקרא לזה "אפית" מספיק של הסיפור ומרגשת בסוף.
זה היה קצת מהר מידי, אני מסכימה, אבל יצא יותר טוב ומשכנע מהחששות שלי אחרי הפרק הקודם, ובסה"כ רוב הדברים שהתלוננת עליהם לא הפריעו לי.
ה"מסר" או וואטאבר שזה היה, יצא קצת מעצבן, וטיפשי מכל מיני בחינות שגם אנחנו כבר דיסקסנו כאן בהודעות (למרות שאנחנו לא 100% חושבים על זה אותו דבר), אבל אני די ציפיתי למשהו ברמה הזאת, אז לא נורא התעצבנתי מזה, ובעיקר אני חושבת שהאופן המרגש שבו הכל נגמר חיפה על זה בשבילי.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
אגב מה ההבדל בין זה לבין לחיות לנצח בעיר האורות? (ועוד עם לקסה, בלאמי וכל שאר חבריהם שמתו ללא שום סיבה לאורך כל הסדרה?)
האמת שבאמת זה כנראה מאוד דומה.
אבל יש כמה הבדלים גדולים.
יש את זה שהגיוני שמתישהו המכונה שבה נמצאים תתקלקל - אולי זה יקח אלפי שנים, אבל זה עדיין פחות טוב מנצח.
יותר חשוב לדעתי זה שיש לאנשים בחירה. כולמר יכולים לבחור שלא לעשות את זה. ויכולים לבחור לצאת.
ועוד משהו חשוב זה שאלי גרמה לאנשים לשכוח זכרונות שליליים מהחיים שלהם. שאולי יש אנשים שירצו את זה, אבל היא לא נתנה את זה כבחירה.

למרות שלרגע חשבתי שבעצם כיף לה כי היא נשארה לחיות לבד בעולם יפה בלי אנשים שזה החלום שלי :-D
עכשיו יש לך שאיפה ברורה בחיים - למצוא ישות שתוכל לגרום להתעלות לכל המין האנושי, לשכנע אותה לעשות את זה ובמקביל לשכנע אותה שלא לעשות את זה לך.
(בעצם אפשר שגם את תתעלי, את הרי תוכלי לבחור לחזור)
אני לא בטוחה מה המסר שקיבלנו בסוף אני אתן ללונה לנתח את זה. אני חושבת שזה שהם בחרו לחיות במציאות עם קלארק אומר שהכי חשוב זה משפחה וחברים בסופו של דבר, ולא התעלות.
אוקי, אני לא אעלב...
נראה לי שהמסר העיקרי הוא המסר הפציפיסטי בערך שיש לכל הסדרה.
סוג של פציפיסטי כי הגיבורים כמעט כל הזמן בוחרים באופציות אלימות. אפילו כאן היו צריכים להרוג כמה אנשים לפני שקיבלו את הסוף הטוב של האנושות.
אבל זה העניין שתמיד יש סיבות להלחם, לפגוע זה בזה, לנקום ולהשאב למעגל דמים. אבל הפתרון האמיתי הוא לא להלחם אלא לחיות בשלום.

אם הבנתי נכון הם לא יכולים להתרבות בכלל חחחח
וטוב שכך.
זה נכון, אבל זה עצוב כי אני רציתי מרפים קטנים.
אבל זה באמת טוב כי הם היו שורדים רק דורות ספורים עם כזה מאגר גנטי קטן.
רוב האנשים לא עשו דברים רעים כמו קלארק רק כי הם לא היו בסיטואציות שנאלצו לבחור אותן בחירות, ואנחנו לא יודעים איזה בחירות הם היו עושים אם הם היו.
צודקת |כן|
לא חשבתי על זה ככה
המבחן במקור היה על סמך דבריו של נציג אחד, ואם רגשות הנקם האנושיים של קלארק שהיא אדם מלא אהבה הכשילו אותם, אז אני מאמינה שהבנאדם שהאמין בחיסול מוחלט של האהבה האנושית, ולפני 5 דקות "הרג" ילדה חפה מפשע בשביל להשיג את מבוקשו, גם היה אמור להכשל. (תוספת בעריכה: למעשה הוא לא הרג אותה והאמין שהיא תתעלה גם בעקבות מעשיו כנראה, אז את זה אפשר להחליק לו. אבל עדיין הרעיונות שלו על אנושיות היו איומים.)
מצד שני כבר הסכמנו שאופן קבלת ההחלטות של ישויות האור היא מפוקפקת, אז באמת אין לדעת.
אנחנו לא ממש קיבלנו הסבר טוב לגבי מה הם הקריטריונים של הישות לגבי האם מגיע למין להתעלות או לא. אולי זה שהוא חינך את האנשים שלא לא לאמין באהבה אישית זה היה נחשב כדבר נגדו. ואולי זה לא היה נחשב כדבר נגדו. אולי מה שהוא עשה למאדי היה נחשב נגדו ואולי לא.
די ברור שלהרוג מישהו מול הישות זה לא דרך טובה לשכנע, אז ברור לחלוטין למה קלארק נכשלה.

אהההה אוקיי תודה.
אני מניחה כמו ניק שזה לא באמת אומר כלום אלא סתם פלשבק, אבל אם רוצים להתלייצן אפשר להגיד שזה אומר שהיא עדיין שם וכל מה שקרה בסדרה זה סיפור שהיא המציאה לעצמה בראש וציירה כדי להעביר את הזמן בכלא שלה.
זאת חתיכת התלייצנות
בול מה שחשבתי גם
ממש מעניין הבחירה להראות את הפלאשבק בצורה הזאת בסוף. כאילו דווקא זה שהיא מציירת.....
אולי זה שבתחילת הסדרה קלארק דמיינה חיים שלווים על כדור הארץ ובסוף היא קיבלה את זה.
אגב לגבי אמורי, עדיין לא הצלחתי לזהות אותה בסצנה אבל ראיתי תמונות והיא אכן שם.
איזה יופיייייי|מאוהב| מרפי ואמורי עדיין ביחד לנצח|מאוהב|
אז פשוט בחירה הזויה שלא היה קלוזאפ עליה, אפילו לא חלקי על כמה אנשים שכוללים אותה. זה פשוט אדיוטי.
עוד יותר כשכן טרחו להראות את גאיה שבעצם לא הייתה שם.
אבל הנה צילום מסך זריז מהטלפון (כי אני במיטה ואין לי כוח לקום) של אמורי. היא זו שחיבקה את קלארק אחרי מרפי.
רואים באמת את יד ימין שלה שהיא נורמלית. אבל אם אני זוכר נכון יד שמאל שלה היא זאת שמוטאנטית (אולי אני טועה)
אבל בכל מקרה, כמו שציינתי זה שלא ראו אותו מקרוב זה מאוד מוזר, ואולי בעצם עשו את זה כדי שלא להתחייב לשום כיוון בעניין היד שלה.

מה זה הטמטום הזה שמאדי לא בחרה לחזור לדמותה האנושית ולהיות עם קלארק בטענה המפגרת שאין אף אחד בגילה? נתחיל מהעובדה שמאדי חיה שנים לבדה בעמק עד שקלארק הגיעה ואימצה אותה. נמשיך בעובדה שהיא בילתה עוד מאות שנים לבדה בתא השינה המוקפא בחללית. ונסיים בעובדה שלאן נעלמו כל החברים שלה מסנקטום? הרי הם לא מתו, וכל מי שנותר בחיים, גם מי שהיה על סנקטום, התעלה. כך שהטענה שאין אף אחד בגילה ושבגלל זה היא לא בחרה לחזור לדמותה האנושית ולהיות עם קלארק זו פשוט שטות מוחלטת.
אני ממש לא מסכים. קודם כל זה שמאדי הייתה מאה שנה לבד בהקפאה לא קשור לכלום.
שנית זה שהיא הייתה שנים כמעט לבד בעמק רק מחזק את זה שהגיוני שהיא לא תרצה להיות לבד שוב.
נכון שהיו לה חברים בני גילה בסנקטום, אבל זה העניין הם לא ירצו לחזור להיות אנושיים בשביל קלארק - מישהי שהם לא מכירים.
כלומר אם מאדי תחזור היא תהיה ללא בן (או בת) זוג בן גילה. היא תחיה ככה את כל חייה. וכנראה עד שהיא תמות היא כבר תחיה לבד בגלל שהיא הכי צעירה.
לי נראה אם כבר ההפך - מוזר לי הרבה יותר שאקו, רייבן, אינדרה וגאיה החליטו לחזור להיות אנושיות. כי מילא האחרים הם יחיו עם בן זוג אהוב את שארית החיים שלהם.

היה חסר בלמי או מרקוס בפרק האחרון.
בלאמי כמובן שהיה חסר נורא.
לא חשבתי בכלל על מרקוס (קיין, לקח לי רגע להזכר מי זה מרקוס). היה יכול להיות נחמד באמת אם גם הוא היה מופיע. אבל היו גם עוד כמה נוספים שהייתי שמח לראות שוב.

didalf

Well-known member
עכשיו יש לך שאיפה ברורה בחיים - למצוא ישות שתוכל לגרום להתעלות לכל המין האנושי, לשכנע אותה לעשות את זה ובמקביל לשכנע אותה שלא לעשות את זה לך.
(בעצם אפשר שגם את תתעלי, את הרי תוכלי לבחור לחזור)
קדימה לונה. אנחנו יודעים שהאבן במאצ'ו פיצ'ו, לכי תביאי אותה:-D

זה נכון, אבל זה עצוב כי אני רציתי מרפים קטנים.
אוי עכשיו אני גם רוצה מרפים קטנים.

אולי זה שבתחילת הסדרה קלארק דמיינה חיים שלווים על כדור הארץ ובסוף היא קיבלה את זה.
הא, יפה.

אז פשוט בחירה הזויה שלא היה קלוזאפ עליה, אפילו לא חלקי על כמה אנשים שכוללים אותה. זה פשוט אדיוטי.
עוד יותר כשכן טרחו להראות את גאיה שבעצם לא הייתה שם.
נכון.

לי נראה אם כבר ההפך - מוזר לי הרבה יותר שאקו, רייבן, אינדרה וגאיה החליטו לחזור להיות אנושיות. כי מילא האחרים הם יחיו עם בן זוג אהוב את שארית החיים שלהם.
כי זאת המשפחה שלהם. ואחרי כל מה שהם עברו אני חושבת שהם למדו שכאב ומוות אבל גם משפחה וחברים זה חלק מהחיים והם מעדיפים על זה על להיות ישיות אור בלי רגשות.
וגם אני אוהבת שכ"כ הרבה בנות פה סיימו בלי בן זוג, שזה לאו דווקא הדבר הכי חשוב בעולם. (וחוצמזה אחרי כמה שנים עם מבחר כ"כ מועט של גברים אולי עוד נקבל פרינסס מקניק:-P:).

(קיין, לקח לי רגע להזכר מי זה מרקוס).
גם לי:-D

reasonforall

Active member
לקח לי זמן לשבת לראות..כמעט שכחתי שיש פרק 🙃

- קלארק שיחקה אותה וונהנדה ופירקה לכולם את הצורה 🔫
- קדוגן נכנס למבחן ואחריו קלארק ומחסלת אותו. קלארק עומדת במבחן ונכשלת, עכשיו אין עתיד לאנושות. יופי קלארק 🤦‍♂️
- אמורי מתה ומרפי לוקח את המיינד דרייב שלה. שתי תודעות בגוף אחד :צמד חמד:
- שיידי גורם למלחמה בין וונקרו לדיספיילס. איזו דמות קורעת :ROFLMAO:
- רייבן מנסה לשכנע את "אבי" לוותר להם
- אוקטביה ה 👑 עוצרת את המלחמה ו"אבי" מבינה שאולי כן מגיעה להם הזדמנות וכן יש עתיד
- כולם הופכים לעצי אור חוץ מקלארק :-D
- החבר'ה הטובים מחליטים לוותר על "חיי הנצח" ולבחור להיות מקלארק (אבל למה בסנקטטום? שכחתם מהשמש האדומה?)

קיבלנו סוף קוסמי (מזכיר מעט את אבודים). למעט הבנאליות של ה"התעלות" וההפיכה לאור, כל סיפור המבחן שיקבע את עתיד האנושות היה דיי טוב.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
מה שהם כן ניסו לעשות, זה להאכיל אותנו בכפית ש"להרוג זה רע" אבל בצורה הכי ילדותית שיכולה להיות.
להרוג זה רע.
ואם תמשיכו להרוג אז נהרוג את כולכם וזהו.
:p
בשלב הזה הייתי בטוחה שלמעשה מדובר על העולם של אלי. תכל'ס - בפועל זה בדיוק אותו דבר. אותו דבר שהם ניסו לברוח ממנו בעבר, אבל הפעם הציגו את זה בתור התעלות :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:.
הסברתי בהודעה קודמת למה זה שונה:
יש כמה הבדלים גדולים.
יש את זה שהגיוני שמתישהו המכונה שבה נמצאים תתקלקל - אולי זה יקח אלפי שנים, אבל זה עדיין פחות טוב מנצח.
יותר חשוב לדעתי זה שיש לאנשים בחירה. כולמר יכולים לבחור שלא לעשות את זה. ויכולים לבחור לצאת.
ועוד משהו חשוב זה שאלי גרמה לאנשים לשכוח זכרונות שליליים מהחיים שלהם. שאולי יש אנשים שירצו את זה, אבל היא לא נתנה את זה כבחירה.

למעלה - קדוגן מגלה רגש כשרואה את הבת שלו. זה מרגיש קצת הזוי שאדם שניסה במשך מאות שנים למחוק את הרגש בשביל מלחמה, פתאום מביע רגשות.
זה הקצת בניית דמות המעניינת שהייתה לקאדוגן ומשהו שהובהר בעבר - הוא כביכול נגד רגש אישי, אבל ברור שהיה לו כזה כלפי משפחתו ובעיקר כלפי הבת שלו. הוא גם דיבר עם בלאמי על כך שזה לא בא לו באופן טבעי.
חוץ מזה, קדוגן מגלה מיד שמדובר על מבחן ולא מלחמה ובמקום שזה יגרום לו לאיזה הלם או משהו, בכל זאת- שנים הוא חי עבור המלחמה הזאת, אז הוא פותר את זה במין - נו, טוב.
אבל זה משהו שעסקו בו בפרק שעבר - מאדי מעמתת את קאדוגן עם זה שלפי ג'ורדן זה מבחן ולא מלחמה וקאדוגן אומר שגם אם הוא צודק זה בסדר, המטרה שלו זה לא מלחמה אלא התעלות. ואם אפשר לעשות את זה בלי מלחמה אז אפילו טוב יותר.
ואז קלארק הורגת אותו. די נו. תתעמתי איתו.. תוכיחי אותו.. משהו! משכו אותנו איתו עונה שלמה רק בשביל שהוא ימות ככה סתם?
כאן אני חלקית מסכים. מצד אחד כל כך רציתי שקאדוגן המגעיל הזה ימות שאפילו שהיא עשתה את זה מול הישות הזאת ותוך כדי מבחן וחלק בי רצה לצעוק שזה זמן לא מתאים, תוך כדי גם שמחתי שהוא פשוט מת סוף סוף.
אבל נכון שאחרי כל מה שהיה הייתי רוצה יורת עימות איתו. אחד הדברים המתסכלים זה שלא רק שהוא מת עדיין עם האמונה שהדרך שלו של חוסר ברגשות היא נכונה, אלא גם אנחנו בתור הצופים לא קיבלנו תשובה לגבי האם זאת דרך נכונה או לא נכונה (או אולי זה לא משנה)
אותו דבר על שיידי, אבל זה אחר כך.
עם שיידי היו מספיק התעמתויות בעונה הזאת בשביל סדרה שלמה. בהחלט לא היה צריך יותר מאשר פשוט לפוצץ אותו בשלב הזה.
. תזכירו לי למה המיינד דרייב שלה לא הופעל על שם קיילי פריים?
כי מחקו את קיילי פריים מהמיינד דרייב הזה ובגלל שזה היה מחובר אליה היא נשמרה עליו.
זה היה אמור להיות קטע מרגש, אבל הרגשתי שהוא בעיקר בנאלי, עם אמורי צועקת עליו לא לא בדרמטיות.
האם את דיסייפילית, כי אני לא בטוח אם יש לך רגשות ;-)
בסוף זאת אוקטביה שמקבלת הזדמנות להראות שהיא כבר מזמן לא בלדריינה אלא קול ההגיון והיא אומרת את מה שחשבתי במשך כל העונות הקודמות - אולי הגיע הזמן להפסיק להרוג ולהתחיל לדבר. אבל הם לא הקשיבו לי כי אני לא יישות חייזרית שמציבה אולטימטום.
אולי בעצם היישות החייזרית היא אנחנו הצופים?
ורייבן ממשיכה להראות ליישות אבי שאנחנו רק צריכים סקנד צ'אנס ותראו איזה טובים נהיה.
כן סקנד צ'אנס... זה לא שהיו מלחמות למשך אלפי שנים ועכשיו הם הורידו את הנשק רק לחצי דקה. השלום הזה לחלוטין היה נשמר לאורך זמן... (סרקסטי)
פילו גילינו שבלאמי, שהפך להיות נודניק איום, צדק. כהנא צדק ודרעי זכאי. מי ידע..
וגם מגנטו צדק. אל תשכחי את מגנטו.
אבל לא החבר'ה שלנו, לא לא. הם לא רוצים להישאר עילויים אלא מעדיפים לחזור לארץ לקיום ללא תכלית (שזה דווקא סבבה בעיני). קלארק כמעט נענשת אבל בסוף היא לא.
אבל קלארק כן קיבלה עונש. פשוט החברים שלה בחרו לעשות איתה את העונש הזה ובכך להקל אותו. וזאת התכלית של הקיום שלהם שם.
עכשיו - שלא תבינו לא נכון. זו לגמרי המסקנה המתבקשת מסדרה שבה כולם הורגים את כולם בשם צדק לקבוצה ספציפית, אבל הדרך שבה עשו את זה היא גרועה. ציפיתי לפרק פיצוץ ושהדמויות יעברו תהליך כלשהו, אבל... לא.
אחד הסופים הכי מאכזבים שראיתי. ממש מבאס.
אני חושב שבאמת הסיבה שאני (ונראה לי גם האחרים) לא מרגיש כזאת אכזבה מהפרק היא כי אני כבר הייתי מאוכזב מחלק גדול מהעונה הזאת והציפיות שלי מהפרק הזה היו די נמוכות בכל מקרה.
אז כן, עדיין קיוויתי לטוב יותר, אבל אני גם לא ממש מאוכזב. פחדתי שיהיה גרוע יותר.

אני חושבת שאין לרגע הזה משמעות, אלא רק תזכורת למה שעבר עליה מאז הארק. למען האמת חשבתי שיראו לנו עוד סצינה של קלארק הצעירה מציירת משהו דומה למה שקרה אבל מאחר שלא הראו כלום אז זה סתם סוג של סגירת מעגל לדמות.
כתבתי כבר מקודם - יכול להיות שהסגירת מעגל כאן היא שבתחילת עונה 1 אי אז קלארק חלמה על חיים שלווים על כדור הארץ. ועכשיו היא קיבלה את זה.
הרבה אנשים שם עשו דברים נוראיים כלומר נלחמו והרגו אחרים, כולל סביר להניח חפים מפשע.
למה רק למעשים שלה יש השלכות ורק היא צריכה לחיות עם מה שעשתה וכל השאר לא?
מהבחינה הזאת זה לא סוף מעולה בשום צורה.
כי היא זאת שחירבנה על השולחן במהלך ראיון העבודה.
אף אחד לא יתייחס אליך ברצינות בתור יישות קוסמית אם אתה מעסיק את האדם שחירבן לך על השולחן בראיון עבודה.
זה אולי מוזר, אבל אתה תעדיף להעסיק מישהו שישב בכלא על רצח מאשר מישהו שחירבן לך על השולחן במהלך הראיון.

אני לא לבד! טוב לדעת שיש עוד כמה שחולקים את המחשבות שלי.
אני מסכים עם חלק גדול מהנקודות שלך. אני פשוט לא התאכזבתי כמוך מזה.

didalf

Well-known member
- החבר'ה הטובים מחליטים לוותר על "חיי הנצח" ולבחור להיות מקלארק (אבל למה בסנקטטום? שכחתם מהשמש האדומה?)
הם לא בסנקטום, הם בכדוה"א. רואים את קלארק יוצאת מהבונקר וממשיכה לחוף ליד שם היא פוגשת אותם.

reasonforall

Active member
קלארק מגלה שכולם התרנסדו, והיא מוצאת את עצמה לבדה והדבר הראשון שהיא עושה זה קוראת למרפי:-D צחקתי בקול!
גם אני :ROFLMAO: מסכן מרפי. תמיד יזכרו מה הוא היה

אוקטביה ולוויט אנדגיים!!!|מאוהב| אהעהעהאעהעהע!!!#@#% Levtavia#
לא מבין מה טוב בזוג המעפן הזה

הרגל של רייבן כבר לא צולעת!!!!!! אמורי כבר לא פריקדריינה!!
איך לא שמתי לב. אז איך זה שמאדי לא שם. זה כזה מפגר

כי ברור שגאיה לא הייתה שם
בטח שכן

ה. מי זאת שרואים במעורפל בשוט האחרון ומה היא עושה????
גם אני תהיתי. יש פתרון?

טוני החתול

Well-known member
מנהל
אבל גם משפחה וחברים זה חלק מהחיים והם מעדיפים על זה על להיות ישיות אור בלי רגשות.
את כאן הוספת מעצמך את זה שלישויות אור אין רגשות. לא נראה לי שזה משהו שנאמר.
וגם אני אוהבת שכ"כ הרבה בנות פה סיימו בלי בן זוג, שזה לאו דווקא הדבר הכי חשוב בעולם. (וחוצמזה אחרי כמה שנים עם מבחר כ"כ מועט של גברים אולי עוד נקבל פרינסס מקניק:-P:).
פרינסס מקניק זאת התקווה שלי. אבל ברצינות. (אני ממש קיוויתי שזה יסתיים עם רמיזה לזה)
וזה כנראה משאיר את אקו עם גאיה.
כמובן שאני מניח שהיו יכולים לעשות סידורים כלשהם של שלשות ודברים כאלו.

- קדוגן נכנס למבחן ואחריו קלארק ומחסלת אותו. קלארק עומדת במבחן ונכשלת, עכשיו אין עתיד לאנושות. יופי קלארק 🤦‍♂️
יד על הפרצוף - זה גם היה הרגש שלי באותו רגע.
- שיידי גורם למלחמה בין וונקרו לדיספיילס. איזו דמות קורעת :ROFLMAO:
האמת שמבחינתי היו לחלוטין צריכים כבר להרוג אותו לפני איזה שני פרקים. נכון שהיה לו כאן תפקיד, אבל הוא הרגיש לי מיותר. (ממש לא היו חייבים אותו כדי להתחיל קרב יריות במצב שהם היו בו)
לא. הם בסוף בכדור הארץ שוב.

קיבלנו סוף קוסמי (מזכיר מעט את אבודים). למעט הבנאליות של ה"התעלות" וההפיכה לאור, כל סיפור המבחן שיקבע את עתיד האנושות היה דיי טוב.
אל תדבר בכאלו מילים קשות. "מזכיר מעט את אבודים" זאת קללה שסדרה צריכה להיות נוראית כדי שזה יגיע לה.

איך לא שמתי לב. אז איך זה שמאדי לא שם. זה כזה מפגר
אתה לא שמת לב לזה כי זה לא קרה {הדברים שדילן כתבה לגבי אמורי ורייבן}, דילן דמיינה אותם.
ולגבי מאדי זה הוסבר למה היא לא שם. (וגם כתבתי תגובה לגבי למה זה לדעתי הגיוני)
גאיה הייתה שם, אבל השחקנית לא הייתה שם. בצילום אחד רואים רק את הגב שלה וזה לא נראה באמת כמוהה. בצילום אחר זה בבירור על רקע מסך ירוק, כלומר צולם במקום אחר.

reasonforall

Active member
אל תדבר בכאלו מילים קשות. "מזכיר מעט את אבודים" זאת קללה שסדרה צריכה להיות נוראית כדי שזה יגיע לה.
האמת? אני דווקא אחד מאלה שלא הייתה לו בעיה עם הסוף של 'אבודים'. היא הייתה ותישאר אחת הסדרות הטובות שצפיתי אי פעם.

אתה לא שמת לב לזה כי זה לא קרה {הדברים שדילן כתבה לגבי אמורי ורייבן}, דילן דמיינה אותם.
:-D

reasonforall

Active member
ייבן מגיעה לארק. תהיתי אם היא תראה שם את פין או אבי. זאת אבי. קצת התרגשתי האמת גם מאבי אפילו שעצבנה אותי. רייבן מנסה לשכנע את נוט-אבי שהמין האנושי עדיין טוב או לפחות מנסה. מה זה מזכיר לי??? אההה המקום הטוב. ווי כל הפרק חשבתי שכל הדיון הזה מזכיר לי משהו ורק עכשיו אני קולטת. זה ליטרלי המקום הטוב
נוט-אבי זה כל כך 'המקום הטוב' :ROFLMAO: , שהסיום שלה היה אחד המוצלחים!
והסיום עם האורות..בדיוק 'המקום הטוב'. ככה גם אני חשבתי.

didalf

Well-known member
נוט-אבי זה כל כך 'המקום הטוב' :ROFLMAO: , שהסיום שלה היה אחד המוצלחים!
חחחח נראה לי שחלק מהסיבה שנזכרתי שה*משהו* שזה מזכיר לי זה המקום הטוב זה כי כתבתי נוט-לקסה ונוט-אבי כמו ג'נט. נוט א גירל, נוט א רובוט:-D

טוני החתול

Well-known member
מנהל
אני קורא כאן כל הזמן, אתה יודע את זה, אני מגיב יחסית מעט כי אין לי הרבה מה להגיב :-D
אני יודע שאתה קורא כאן, אבל לגרום לך לכתוב משהו זה משהו מיוחד.

אתה יכול סתם בשביל הכיף להכנס לשרשור הweekend's watch ולכתוב לנו במה אתה צופה.
(והרשימה הענקית של מה שאת המתכנן לקרוא שכוללת לעד את עונה 5 של שובר שורות)

שיט, עכשיו שכחתי מה שרציתי לכתוב.

חוץ מזה:
כיצד בעצם רייבן ידעה את הכתובת של כדור הארץ? הרי אין את זה בקסדה, הרי רק קאדוגן יודע את זה.

כשהיינו רואים שמונטי ממציא משהו היו מרחיבים יותר בטכנו-באבל לגבי כיצד הוא המציא את זה.
לא ממש ניתן שום דבר כזה לגבי כיצד ג'ורדן ממציא משהו שמנטרל את הציוד של הדיסייפלים.

מרפי היה כל כך חמוד שאפילו תוך כדי שהוא נותן דם הוא אומר לרייבן ללכת גם להציל את האחרים, כולל מאדי.

וגם אני יודע להביא דברים מאינסטגרם (תגללו הצידה, בסוף יש סרטון)
http://instagr.am/p/CFznidFIj6L/

T o m c o

Member
מנהל
אתה יכול סתם בשביל הכיף להכנס לשרשור הweekend's watch ולכתוב לנו במה אתה צופה.
(והרשימה הענקית של מה שאתה מתכנן לקרוא לראות שכוללת לעד את עונה 5 של שובר שורות)
תמצא את ההודעה האחרונה שכתבתי בשרשור כזה וראה ששובר שורות כבר לא שם. חוץ מזה אם תמצא אולי אכתוב הודעה בשרשור על מה שאני רואה... ;-)

למעלה