אהבתי את התשובה שלך
תראה בנושא של הבקשה של השקל שלך, אין לי תשובה טובה. חשבתי על זה קצת, ונזכרתי שבשלב מסויים שרציתי יותר כסף, אז יצא לי למצוא איזה שלוש פעמים כסף קטן כזה על הריצפה, והתיחסתי אל זה כמסר על כסף שעוד יגיע. בסופו של דבר למדתי על כמה מעצורים שיש לי שמפריעים לי לקבל כסף גדול מאוד, אבל בוא נגיד שלפחות נראה שתמיד יש לי מספיק למה שאני צריך, ואני כמעט תמיד מקבל את מה שאני צריך ורוצה. בכל מקרה בנוגע לשקל, כבר נאמר שליקום קל באותה מידה להביא שקל אחד ומיליון דולר, אולי היה איזשהו קושי עם שקל ההוא. אני אספר לך קצת על אייך אני משיג דברים, או יותר נכון איך אני מקבל אותם. כתבתי על זה גם לא מזמן כאן. בוא נאמר ככה, או שזה קורה יחסית מהר, אבל נראה שזה דורש המון מאמץ ואי נוחות וקשיים. או שזה קורה אחרי זמן מסויים, שזה כבר כמעט הפתעה. והרבה פעמים זה מגיע מכיוון ממש, אבל ממש לא צפוי. בחיי, אם תסתכל על דברים שקיבלתי, זה תמיד נראה תוצאה של עבודה מסויימת, או צירוף מקרים, או מזל, אבל אם שמים לב אחד לאחד, רואים שבצורה כזאת או אחרת בסופו של דבר אני מקבל כל מה שאני צריך, רוצה ומבקש. אנחנו בשבוע הבא עוברים לדירה, בישוב שגדלתי בו ורציתי לעבור אליו, אין כמעט דירות להשכרה במקום הזה, ורובן במחיר גבוה. היתה לנו אפשרות לדירה שלא מצאה חן בעיני אישתי, ואז כשהחלטנו שזה לא מתאים, אמרתי בואו נלך לראות מה קורה על לוח המודעות, מצאנו מודעה על בית שנראה טוב, דיברתי איתם בטלפון, והמחיר היה גבוה מידי. אז אמרתי, אוקי - אולי נוכל לשכנע אותם להוריד אותו אם הבית ימצא חן בעינו, באנו לראות את הבית, וראינו שהוא ממש נהדר, והצלחנו להגיע לעמק השווה במחיר, אבל אז נכנס העניין, שהייתי חייב תוך שבוע למצוא מישהו שישכור את הדירה שאנחנו גרים בה עכשיו, זה היה מאמץ גדול מכמה סיבות, אבל בסוף גם זה הסתדר. להגיד לך שזה היה חלק - ממש לא, שזה לא דרש מאמץ/השקעה/כסף - ממש לא, אבל הנקודה היא שזה הצליח, והיו עוד הרבה סיבות שזה לא יצליח שלא פרטתי כאן. לגבי פורום הסוד ואלכס. לא יצא לי להכיר את אלכס הרבה, אבל מניסיון אני יודע שהוא כן עונה על שאלות או לפחות ענה בעבר. בזמנו פגשתי אותו בסמינר של ג'ון אסרף שהוא הביא לארץ, וזה לפחות הישג אחד שלו שמרשים למדי בעיני, ואני מניח שכל מי שהיה בסמינר הזה יסכים איתי. להגיד לך שהתרשמתי מאוד מאלכס, או שהוא מצא חן בעיני אני לא אגיד. אבל יצא לי לקרוא די הרבה מהמאמרים שלו, ואין ספק שהוא עושה עבודה טובה בניהול האתר. אני לא יודע מה היה הסיפור של גיא איתו, אבל לא הייתי שופט לפי זה. גם האמירה שמה שעל הכתב רחוק מהמציאות, ברור שזה כך. כלומר אם תקרא את המאמרים שלי, זה יראה כאילו יש לי חיים נהדרים הכל הולך לי, ואני יודע בדיוק מה שאני עושה. בתחלס, עם כל זה שאני מקבל את מה שאני רוצה בדרך כלל ונהנה מאוד מהחיים שלי. יש לי ימים יותר טובים ופחות טובים כמו לכולם. גם לי יש נושאים שאני צריך לגדול ולהשתפר בהם. אם תיקח למשל את ג'ון אסרף, אז יכול להיות שהוא מצליח מאוד כלכלית, אבל אני מנחש שהתחום המשפחתי שלו עדיין לא חזק כמו מה שהוא רוצה. בכל מקרה כשאתה כותב משהו, אתה בדרך כלל בנקודה מסויימת, שהיא חזקה ומחוזקת יותר מרוב הזמן, וקל לך לראות יותר את הדברים החיוביים, ולכתוב עליהם. זה שאתה לא מסתובב כל היום עם חיוך על השפתיים ומחלק כסף לקבצנים, זה לא אומר שהדרך שעשית לא מספיק חשובה, או שאתה "לא מספיק טוב" כדי להיות מורה. זה בסך הכל אומר שאתה בן אדם. תראה, עדיף למצוא את המורה הנכון לדבר הנכון. אלכס זיו הוא מן הסתם לא מרצה גדול, לא איש עסקים גדול, ואולי גם לא דברים אחרים. אבל אם אתה רוצה ללמוד על דבקות במטרה והשגת יעדים, הוא דוגמה מעולה. אם אתה רוצה ללמוד אייך להפעיל עסק מצליח ולהרוויח כסף, עדיף שתשאל את אישתי, אני לא אוכל לעזור לך בזה יותר מידי. אבל אם אתה רוצה לשאול אותי על אייך לאהוב את עצמך יותר, אייך להצליח בראיונות עבודה ואייך להסתדר עם אנשים אני אוכל לתת לך כמה תשובות טובות מאוד. כל מורה יש לו את החוזקות שלו, צריך לדעת את מי לשאול. עוד דבר אחד בנוגע לאלכס זיו, ולאייך הוא ענה לגיא על שאלות. זה מאוד קשה לענות על שאלות. אם אתה שואל אותי שאלה, אני צריך להזדהות עם המצב שלך, על מנת לתת לך תשובה טובה, והרבה פעמים לשאול אותך הרבה שאלות, עד שיהיה לי מספיק מידע לענות לך כמו שצריך. בהתהליך הזה הרבה פעמים אני גם אקח (לפחות אני אישית) חלק מהתסכול והקושי שלך, ויחד עם זה הספקות שלך. לאדם מנוסה מאוד, ושמאוד סגור על עצמו זה אולי קצת יותר קל, אבל באופן כללי - זה קשה מאוד, ואם אתה משקיע את הזמן בלעזור למישהו, ובסוף הוא לא מתקדם מסיבותיו שלו (בדרך כלל אנשים פשוט עוד לא מוכנים) זה מפריע לך, וזה מאכזב. בגלל זה הרבה פעמים כשאנשים מבקשים פה עזרה, אני לא תמיד נכנס לדיון אפילו כשיש לי תשובות לאנשים. אני פשוט מרגיש שזה לא תהליך עמוק מספיק בשביל באמת לעזור. אני כבר מעדיף לכתוב מאמר, שאנשים יקראו, ויוציאו ממנו את התובנות שלהם. בברכה שפי