ה"סוד" האמיתי

מצטער, אבל אני לא מתכוון לרדת לרמה הזאת ../images/Emo31.gif

בחיים שלי לא הייתי מאמין שאתה תדרדר לכאלה אמירות. איכזבת, שפי.

pizi33

New member
אני בהחלט חושבת שמגיע לי להרוויח יותר

מה לעשות שהמנהלים שלי חושבים אחרת. רק אתמול הוגיעו על קיצוצי שכר ברמות של בין 7 ל 12 אחוז מהשכר. ההתעלמות של כותבי הסוד ומאמיניו מהמציאות שבה אנו חיים היא ממש מקוממת. החשיבה שיש מספיק שפע לכולם כשבפועל בנקים נסגרים וחברות ענק מפטרות עובדים היא טיפשית.

האמת היא, שיש מספיק שפע לכולם

הטעות של הכותבי "הסוד" היא, שהם טוענים שהשפע הזה אמור לבוא בקלות וללא מאמץ. אם את באמת רוצה להרוויח יותר, את יכולה. אין שום סיבה בעולם שרמת ההכנסה שלך תהיה כבולה למה שהמנהלים של מקום העבודה הנוכחי שלך חושבים. אני לא טוען שזה קל או פשוט, אבל זה אפשרי.

תראי - המצבים האלה קשים

במיוחד שמרגישים שאין לך שליטה על מה שנעשה, אבל לפעמים זה בדיוק מה שזה בה ללמד אותנו. - שבמצב הנוכחי אין לנו שליטה על מה שקורה, מה אנחנו צריכים לעשות כדי שתהיה לנו שליטה. תחשבי על מה גרם להרצל להתחיל לפעול כדי שתהיה מדינת ישראל. מרעות קטנות הוא חזה את הבעיות הגדולות שעוד עלולות לבוא, והבין מזה את הצורך במדינה יהודית, ובזכות זה שהוא ואחרים פעלו למען חזון זה, יש לנו מדינה לגור בה היום

זה לא עניין הFAME, אלא טעות נפוצה בקרב מאמנים

אם תגיד למאמן שאתה הולך לפתוח עסק ותשאל אותו כמה לגבות לשעה, הוא יגיד לך משהו בסגנון של "גבה כמה שאתה חושב שאתה שווה" ב-99 מקרים מתוך 100. וזוהי טעות. ברגע שאתה, כבעל עסק, הגדרת את קהל היעד שלך, באחריותך לקבוע מחיר שיהיה סביר לאותו קהל יעד. אם אתה נותן שירות למולטי-מיליונרים, אתה יכול גם לגבות 100,000$ לשעה. אין בזה שום רע. אבל אם אתה נותן שירות לאדם הפשוט, אז זה לא הגיוני לדרוש מהם לקחת הלוואה או למשכן את הבית שלהם בשביל לשמוע אותך מדבר. אגב, גם 100,000$ לשעה זה פחות ממה שכל אחד מאיתנו שווה. כל אדם הוא עולם ומלואו, והוא שווה יותר ממה שאפשר לקנות בכל סכום כסף.

אבל אני לא מבין משהו

אם אתה מגדיר קהל יעד, זה לא אומר שכבר קבעת כמה אתה שווה? אדם מרוויח נגיד 6000 ש"ח, אחד יקח ממנו 12 ש"ח ואחד יקח ממנו 1000000 ש"ח הראשון מכר לו פלאפל, השני מכר לו בית, מאותו אדם. הראשון שווה לצורך העניין 12 ש"ח ביחס לשרות שהוא נותן, והשני שווה מליון

לדעתי זו טעות לחשוב במונחים של "כמה אני שווה"

כשאני חושב על איך לתמחר מוצר או שירות מסויים, אני חושב על המחיר שיביא את התועלת המקסימלית - הן לי והן ללקוחות שלי. משחקי אגו בנוסח של "כמה מגיע לי להרוויח" זה לא הפואנטה. כי הנושא פה הוא בכלל לא "אני" אלא המוצר או השירות שהחלטתי לספק.

זה די סמנטי

כלומר הרי זה די ברור שמגיע לך להרוויח בהתאם לאיכות המוצר שאתה נותן. זה עדיין כמה שמגיע לך להרוויח

ברור שזה מאכזב, גם אם אנשים לא מודים בזה

אני זוכר איך פול מקארטני הגיע להופיע בארץ בסכום שאף זמר/ת שבאו לארץ לא לקחו. אהה כן, נכון, הרי זה PAUL - שורד הביטלס...SO?? בשביל זה הוא לקח מ-700 עד 2000 ש"ח להופעה?! זה מראה על כבוד למעריצים שלו לאורך השנים? וגם מטעמו לא שידרו אפילו את המופע בLIVE ברדיו. מה זה אמור להגיד עליו? ולמרות שאנשים נהנו ואמרו שהיה שווה כל שקל, ברור לכולם שאם היו עושים להם 50% הנחה, כולם היו דוהרים כמו בהמות לפארק. ולדעתי, זה גועל נפש. צריך לדעת שיש פה אנשים שלא מרוויחים כאלה סכומים, ומוקירים אהבה לאומנות שלך, אז למה תהיה כמו כלב אליהם? אותו דבר בוב, אסארף ושאר החבורה. הייתי משלם 600 ויותר להרצאה של משה רבנו או למלך שלמה
וג'ון החמוד שיסדר כאלה סכומים לאנשים עם שישה אפסים בבנק. למרות שאומרים: לכל אדם יש את המיליון שלו

אבל אי-אפשר להכחיש, שמקרטני מוזיקאי מצויין

אני לגמרי מסכים איתך שהמחירים שלוקחים החבר'ה בשואו-ביזנס הם מטורפים לגמרי. אבל זה לא מוריד, כהוא זה, מערכו של פול כמוזיקאי. ואילו היה לי את הכסף והייתי חובב שרוף של הביטלס, הייתי משלם ללא היסוס את מחיר הכרטיס (אפילו שאני יודע שמדובר במחיר מוטרף לכל הדיעות). מצד שני, כשמדובר במאמן או במורה רוחני, אני בחיים לא הייתי בוחר במישהו שגובה סכומים כאלה. כי עצם העובדה שבן-אדם מרגיש צורך לגבות 600 שקל לפגישה, אומרת לי שהוא לא מספיק בוגר וחכם כדי ללמד אותי

אי אפשר גם להכחיש שהציוד יוקרתי מאוד

ורמת איכות הסאונד הייתה מעולה! זה ממה ששמעתי וקראתי... אבל בכל זאת, מדובר במוסיקאי שהגיע פעם ראשונה להופעה בארץ, ופגש קהל מכל הגילאים, וגם אנשים שבטח העריצו אותו/ם מאז הנעורים ו"הפשיט" אותם על סכו"ם כזה, ומי שלא קנה כרטיס אפילו לא יכל לשמוע ברדיו - כפי שעשו, מייקל ג'קסון, מדונה, פינק פלויד, בלונדי ועוד כמה... הם גם לא לקחו סכו"ם כזה. (הם גם לא פחות אגדיים ונחשבים בהיסטוריית המוסיקה). ומה שקשור למורה רוחני, אני מעתיק ממך את המשפטים: אני בחיים לא הייתי בוחר במישהו שגובה סכומים כאלה. כי עצם העובדה שבן-אדם מרגיש צורך לגבות 600 שקל לפגישה, אומרת לי שהוא לא מספיק בוגר וחכם כדי ללמד אותי.

pizi33

New member
ואם הוא לקוח "רק" 250

ש"ח למרות שהוא יודע שאני מרוויחה פחות מ40 ש"ח לשעה (וזה עוד לפני הורדת המשכורות) אז הוא כן מספיק בוגר וחכם כדי ללמד אותי? למה בכלל שעה של מישהו צריכה להיות שווה כמו יום עבודה שלם של הלקוח שלו???????

השאלה היא *למה* הוא לוקח כמה שהוא לוקח

אין לי שום בעיה עקרונית עם מאמן שלוקח 250 ש"ח לשעה, או אפילו 600 ש"ח לשעה. אבל לפני שאני מפתח ציפיות שהאדם הזה ידריך אותי ויאמן אותי, אני ארצה לדעת למה התעריף שלו הוא כמו שהוא. מה היו השיקולים שלו? ואם התשובה שלו היא משהו בסגנון של "אני לוקח את המקסימום שאנשים מוכנים לשלם" אז אני יודע שהחשיבה של הבן-אדם הזה היא שטחית מכדי שהוא יוכל לסייע לי. יש פה איזשהו עניין של איזון. מצד אחד, זכותו (ואף חובתו!) של מאמן לגבות תעריף שיאפשר לו לחיות ברווחה. אני בהחלט מצפה מקאוצ'ר טוב לדאוג, קודם כל, לשלומו האישי ולשקט הנפשי שלו. כי אם הוא לא מטפל בעצמו כמו שצריך, איך הוא יטפל בך? מצד שני, לא צריך להגזים. מאמן צריך גם להתחשב במקום שבו נמצא הלקוח, ולא סתם לדפוק מחיר אסטרונומי רק כי הוא יכול.

אגב, גם 600 זה כלום ביחס מה שכמה אנשים לוקחים

כשהתחלתי את הדיון הזה, התכוונתי לאנשים כמו בוב פרוקטור שלוקחים אלפי דולרים (!) לסמינר. וכבר נתקלתי בסמינרים שעולים עשרות אלפי דולרים, בארה"ב. אישית אני חושב שגם 600 ש"ח לשעה זה סכום מופרך, אבל אני יכול - איכשהו - להבין את האנשים שחושבים אחרת. אבל לגבות מאנשים פי 100 ויותר ממה שהם מרוויחים, זה כבר באמת מעבר לכל הגיון סביר.

אני זוכר שלפני איזה שנה וחצי נכנס החוק של

העלאת המיוסי על ריכבי ליסינג (ביטול ההטבה שהיתה קודם לכן) היו הרבה אנשים במדינה בעד, כי מה יותר קל מלראות עובד היטק שמרוויח משכורת מכובדת יחסית, כמישהו שמנצל אותך בזה שהוא מקבל הטבת מס על רכב. וכמובן היו את כל הנימוקים כמה הכסף הזה יכול לעזור לשאר המדינה, ומי שהגה את ביטול ההטבה הזאת הוא לא אחר משר האוצר הנהדר לשעבר, שגלגל לכיסו מליונים במזומן, ורצה להעלות את שכר הלימוד של הסטודנטים - הירשזון בספו של דבר, ההטבה בוטלה, אנשי היטק משלמים יותר על הליסינג, והכסף שלכאורה קיבלנו כתוצאה מהמלך הזה לא ממש מורגש בשטח. כל אותם אנשים שתמכו במהלך הזה מתוך קנאה בעיקר, לא ראו מזה שקל כמובן. יש גם אנשים שבאים בטענות לאינטל על זה שהיא קיבלה סיוע של מיליארד דולאר מהמדינה, למרות שהיא השקיע מיליארדים אחרים, ומשקיעה כל שנה בישראל כסף, מכניסה הכנסות ענק לקופת המדינה, תורמת שעות בהתנדבות של העובדים, ושומרת על המשרות שלהם כמיטב יכולתה למרות המיתון. הנקודה שלי היא שתמיד אפשר לבוא בטענות למי שמרוויח יותר ממך, על מה ועל אייך שהוא עושה. אבל כל עוד אתה לא מרמה אף אחד ולא פוגע באף אחד, אני חושב שהטענות האלה אינן במקומן. לא אכפת לי כמה כסף האנשים האלה לוקחיםלסמינר או הופעה, זו החלטה שלי אם לבוא או לא. אם יש ביקוש ואנשים מוכנים לשלם, אין שום סיבה בעולם שהם יתנו מחירים יותר נמוכים, אני לא רואה את עצמי מוותר על 10% מהמשכורת שלי למשל, גם אם אני אדע, שאני יכול להסתדר עם 90% ואני לא מצפה מאף אחד אחר שיעשה את זה. מעבר לכך אני חושב שלפעמים הסינון הזה עושה טוב גם למורה וגם לקהל. אם מישהו מלמד אנשים שיש להם מיליון בבנק, אייך להשתפר ולהגיע למצב שיהיה להם 10 מיליון למשל, לי בתור איש בקהל זה פחות יעזור. לפעמים הסכומים הם סוג של סלקציה, משהו שעוזר למורה לדעת דבר אחד לפחות על האנשים שבאים לאירוע. שהם מוכנים להשקיע בעצמם.

הי גור

הרבה פעמים שאני מזכיר משפט מהסרט, אנשים לא זוכרים אותו. להגיד את האמת - אני חושב שיש דברים שאנשים מסוימים קולטים יותר בסרט מאנשים אחרים. מהניסיון שלי, זה לא משנה אם אתה קורא ספר, רואה סרט, או הולך לסמינר, יש דברים חשובים שנאמרים בין השורות, וצריך לשים לב אליהם, ולשמור על גישה חייובית ופרואקטיבית כדי לקבל את המקסימום. אתה יכול לראות את הסקט עשרות פעמים וכל פעם לקלוט משהו חדש, וללמוד משהו חדש, וחלק חשוב לא פחות הוא כמובן לפעול לפי הדברים האלה. הם כמובן לא אומרים שאם תתעלם מהרוע בעולם הוא יעלם, הם אומרים שאם תתרכז טוב, תחזק את הטוב, לעומת המצב שאתה מתרכז ברוע. מהניסיון שלי אני יכול להגיד לך, שככל שלאנשים יותר טוב בחיים, והם מתרכזים בדברים טובים, הם הרבה יותר אקטיבים ותורמים לפתרון בעיות. אני מזמין אותך לעשות ניסוי, אל תראה טלוויזיה (בעיקר חדשות) למשך חודש, אל תקרא עיתונים אל תסתכל ב YNET ותמנע מוויכוחים ומאנשים שלילים במקום זה תקרא ספרים נחמדים, תקשיב למוזיקה טובה, צא לטייל בטבע תחייך ותחמיא לאנשים. אני מבטיח לך 2 דברים, 1 אתה תרגיש הרבה יותר טוב, 2. יהיה לך הרבה יותר אנרגיה ורצון לעזור לאנשים סביבך. לגבי הטענה של הרב זמיר על זה שהסרט והספר מסוכנים... ביננו אני חושב שהתנך יכול להיות מסוכן הרבה יותר. יש שני כותבים לכל ספר, האיש שכתב אותו והאיש שקורא אותו. אם הרב זמיר רואה בספר הזה משהו מסוכן - הייתי נזהר מהרב זמיר.

מאלף לראות איך כל אחד עיוור לגבי הגבנת שלו...

אתה, שמחזיק מ"הסוד", חושב שהתנ"ך מסוכן. והרב זמיר, שמחזיק מהתנ"ך, חושב ש"הסוד" מסוכן. ואני? אני חושב שהדברים המסוכנים באמת הם הבורות, השטחיות וחוסר הסובלנות. מה גם, שכשבוחנים את הדברים לעומק, היהדות ו"הסוד" בכלל לא סותרים זה את זה. רק שצריך באמת לבחון את הדברים לעומק בשביל להבין את זה, ולא להסתפק בחומר השיטחי שמסופק להמונים (הן בתחום "הסוד" והן ביהדות)

"אני חושב שהתנך יכול להיות מסוכן הרבה יותר"

זה די ברור שאני מתכוון ששניהם לא מסוכנים - אלא מה האנשים לוקחים מהם. ולהגיד שאני מחזיק בסוד או שהוא הגיבנת שלי... נו באמת, אז אולי אני גם מחזיק בסטיב פאוולינה, ב"עבודה" בבודהיזם ובעוד כמה דברים. זה שאני אומר משהו לטובתם זה לא אומר שהם מגידירים אותי, יש לי הרבה דברים טובים לומר על התנך בתור ספר, אני פשוט לא לוקח אותו כפשוטו, ומגדיר אותו כמדריך לחיים שלי.

ולגבי ה"ניסוי" שהצעת - זה ברור

ברור שכשמתרכזים בדברים טובים, מרגישים יותר טוב. אז מה? זאת סיבה לטמון את הראש בחול ולהתכחש למציאות שמסביבנו? ומה יעזור לי כל האנרגיות החיוביות והרצון הטוב שעליהם אתה מדבר, אם אין לי מושג מהם הדברים שצריך לתקן? רואים את הבעיה הזאת גם אצל עושי הסמינרים למיניהם. הם אלופים ב"להרגיש טוב", אבל כשמישהו בא אליהם עם בעיה טיפה לא שגרתית, הם אובדי עיצות. יש להם המון רצון טוב, אבל פשוט אין להם מושג איך לגשת לבעיות, כי הם בילו את כל חייהם בלהתחמק מהן. החוכמה היא להסתכל על הבעיות של העולם בפרספקטיבה חיובית ורחבה יותר, ולא להתכחש להן. החוכמה היא להיות מסוגל להסתכל בחדשות ולהרגיש שזו חוויית למידה חיובית, במקום לשקוע במרה שחורה. אתה יודע איזו מתנה גדולה זה, עדכוני החדשות? ככה אנחנו יכולים ללמוד על כל התלאות והצרות מבלי שנצטרך לחוות אותם על בשרנו.

למעלה