ה"סוד" האמיתי

נפנף22

New member
ה"סוד" האמיתי

ממליץ לצפות בסרט הזה: http://www.hidabroot.org/MediaDetail.asp?MediaID=10114 הסרט בוחן את עקרונות הסוד בהתאם ליהדות שהם בטוח יודעים מה זה היקום ומה קורה בו. הסרט מיועד לכל מי שלא חושב שצריך להאמין אמונה עיוורת במשהו שלא ממש מבטיח לך תוצאות מיידיות ורוב הפורום פה עוסק ב"הצלחות" שלו שקיבל מהיקום ולא באי ההצלחות, ולא להגיד להמשיך להאמין לא עוזר ממש למי שבכלל לא ראה שום תועלת מזה, זה כמו הסגולה לבן זכר 50% שזה עובד למה שומעים רק על המקרים שעבדו? כי אלה שלא עבדו מתביישים להרים את קולם וכי איך יעשו את זה הרי זה עובד לא?

אני דווקא נהניתי

הרב זמיר הסביר דברים מעניינים, והעביר במסע מעניין על היהדות. אולי אלה לא דברים שחדשים פה למישהו, אבל לי הם חדשים ודיי מעניינים, כי הוא דיבר על דברים שמסתכלים על עקרונות "הסוד" בצורה פחות חלומית ויותר אובייקטיבית ונכונה! לדעתי... אני לא בטוח שהוא ראה את "הסוד" עד הסוף או אפילו חצי ממנו (ואולי כן, מי יודע), אבל הוא התייחס לנקודה החשובה שנאמרת שם: "כל משאלותייך ורצונותייך ייתגשמו". - דבר שנפסל על כך ש.."אתה מקבל את הדבר שהכי מתאים לך בעיניי אלקים". מה לא נכון בזה? הסרט לא מציג את זה ככה...לדבריהם, אתה מקבל *הכל* - דבר שהוא טיפשי להגיד מהיסוד. זה נשמע באמת כאילו מוציאים את האלקים מהכל, ומכניסים את היקום (או ג'יני או כל דבר שהומצא ודומיין) ולגמרי מתפללים שישרתו את הבקשות שלנו - את כולן!! כאן נמצאת הטעות שרוב המתכנסים ל"סוד" נפלו בה אחרי הצפייה והניסיון ביישום הבקשות... הם פשוט לא קיבלו הכל, ואז נפלו לייאוש. הרב זמיר הציג את פני הדברים בצורה יפה, ודיבר על ההשלכות ל"חלום" שהציגו בסרט. אני לא מבין למה זה שיעמם אותך. ?

תסתכל על זה כך שניה.

למה אתה חושב שהמשפטים האלא מנוגדים? "כל משאלותייך ורצונותייך ייתגשמו" "אתה מקבל את הדבר שהכי מתאים לך בעיניי היקום" מהניסיון שלי, אנשים לפעמים מפספסים קצת את מה הן המשאלות והרצונות האמיתיים שלהם. אבל ברגע שהם עובדים ומגלים מה הם באמת רוצים זה גם מה שהכי מתאים להם. כמו שהסוד אומר, מי שמחפש משהו ימצא אותו, מי שמחפש מה לא יעבוד בסוד, ימצא את זה, אבל מי שמחפש באמת את הפתרונות וההתקדמות,ימצא אותם. בסרט לא נאמר בשום מקום שאתה מקבל הכל, אתה מקבל את כל מה שאתה רוצה ושאתה נמצא בהתאמה אליו - יש הבדל ענק. לגבי אנשים ש"נפלו ליאוש" זה בדר"כ אנשים שנפלו ליאוש עוד לפני זה, וכשהיקום נתן להם שיעור, הם עדין לא היו מוכנים כדי לקבל אותו. הרב זמיר מדבר על דברים שהוא לא למד עד הסוף, ולא ניסה אותם. הוא איכשהו החליט שהסוד לקוח מהתנך, בניגוד לאמירה מסוימת שאפשר לראות הופעות של הסוד בתנך. אני יכול באותה מידה להגיד שהבודהיזם לקוח מהתנך, כי יש אלמנטים שלו שמופיעים בספר, למרות שזאת כמובן תהיה שטות. זה שיעמם אותי כי זה היה יבש ולא מדוייק. הוא לא העביר לי את הרושם של אדם שמח בחייו, (למעשה הוא העביר רושם קצת הפוך) וראיתי אנשים מעבירים סמינריון באקדמיה, על נושאים שהם לא אהבו ביותר להיטות.

אתם תקבלו כל מה שתבקשו - נאמר בתחילת הסרט.

נאמר, ואם אני לא טועה, בוב חזר על המשפט יותר מפעם 1. הוא הלהיב את הצופים בדבר כבר מההתחלה! אני מסכים שרק דברים בהתאמה באים לידי ביטוי, אבל רק כשמדובר בהתאמה מלאה ואמיתית. ב"סוד" מציינים שבקשה שממלאת אושר, היא בקשה שבאה בהתאמה, ולכן היא נוצרת במציאות. אבל יש גם אחריות לדברים מסויימים, כמו כן - גם ליוצרים של הסרט. הם לא התחילו את הסרט בצורה עניינית כמו: מה שיהיה מובא לכם מהסרט, בא ממקורות ככה וככה....(קבלה, תנך). עקרונות "הסוד" באים ללמד דרך חדשה ליצירת מציאות והגשמת מטרות. יש לזכור, שהתוכן ויישום עקרונות אלה, מתבטאים במודעות ולימוד של כל אחד מאיתנו. אנחנו מביאים לכם את הכלים הדרושים לזה, ועליכם לצאת למסע מופלא של למידה והתקדמות ושימוש יעיל בעקרונות "הסוד". אלא, היוצרים החליטו ללכת על הצד המסחרי, שיגרום לחלק מהצופים לא להאמין (יותר מדי פנטזיה), ולחלק שיאמינו (בצורה הכי ישירה) וייחשפו בהמשך להשלכות בו. הדרך של יוצרי "הסוד" הייתה כזו: "הסוד" נותן לכם כל מה שתרצו: אושר, בריאות ועושר". (בוב פרוקטור). "אתם יכולים להשיג, לעשות ולהיות כל מה שתרצו" (ג'ו ויטאלי). "ביכולתכם להשיג כל דבר שנבחר, לא חשוב עד כמה הוא גדול". (ג'ון אסאראף). "באיזה בית אתם רוצים לחיות? האם אתם רוצים להיות מיליונרים? אין עסק תרצו להקים? רוצים להצליח? וממשיכים: "במידה ולא קיבלתם את מה שחלמתם עליו, הסיבה כך הייתה שהמחשבות שלכם לא היו על רמת התדר שיאפשרו לדברים להתבצע. אם הייתם על תדר שמחה, הייתם משיגים את זה". שפי גור ארי, אתה מסכים לזה? לא המצאתי פה כלום. הספר מולי, והכל נכתב ממנו. מילה במילה. מי לא יתפתה לכזה "סוד"? אם כבר מהפתיחה גורמים לך לחשוב שאתה LORD OF THE UNIVERSE? מי לא יחשוב שעכשיו עליו ללכת בעקבות שאיפותיו, ככל שיהיו, ולהיות באמונה שהם יתגשמו! אנשים מצביעים על מטרה, תאריך ליישום או לא, וגם מתחילים לפעול! כל אחד ממה שמתאפשר לו...עובר זמן, ו...? מה קרה?! הדברים לא כאן?! אבל למה?! אנחנו ביקשנו?! עבדנו ולא השגנו, למה זה קרה?! אולי לא חשבנו טוב?! אבל היינו שמחים ועל תדר שמחה חיובי, מה גרם לדברים לא לבוא?! זה מה שאני קראתי וגיליתי מאנשים שצפו ב"קסם" שהוצא להם ממסך הטלויזיה.

אתה זוכר את החלק שמדבר על הצורך לפעול כשנקראת

הזדמנות לכך, ולא להתחיל לפקפק? בוא אני אגיד לך משהו מהניסיון שלי. הרבה אנשים ביקשו ממני עצות בנושאים שונים שקשורים לסוד, והרבה פעמים אנשים שואלים פה שאלות ומקבלים תשובות. הניסיון שלי מראה דבר כזה. מישהו שואל שאלה, הוא מקבל תשובה טובה, והוא לא פועל לפיה אלה מתחיל להתווכח איתה. עכשיו - אנשים לא תמיד נותנים את העצות הכי מתאימות, כי הרבה פעמים מי ששואל את השאלות מסתיר את מה שבאמת מטריד אותו ומפריע לו. היקום עושה אותה דבר, אתה שואל שאלה, הוא נותן לך את התשובה. אתה אומר, אני רוצה להיות מליונר, והיקום מחזיר לך תשובה, הוא אומר לך - אני לא יכול לתת לך את הכסף כי אתה מפחד ממנו, כי אתה לא יודע אייך להחזיק אותו ולהשתמש בו, תלמד אייך להשתמש בו ואני אשמח לתת לך ממנו. עכשיו אתה יכול להגיד - זה לא מה שביקשתי, ביקשתי פשוט כסף. אבל בעצם מה שאתה באמת רוצה, זה לדעת לעבוד עם כסף ולדעת אייך לנהל אותו. מה אתה חושב שקורה לאנשים שמפחדים מכסף, ושלא יודעים לנהל אותו שמקבלים סכום כסף גדול? הוא הולך לעזאזל במהירות מסחררת. וזה אפילו לא באמת הפסד - זה שיעור. אז אנשים מתעלמים מהשיעורים ומהתשובות שהיקום נותן להם, כי הם מפחדים מכל מיני דברים בדיוק כמו שהם פחדו לפני הסוד, ואני לא מאשים אותם. השיעורים שמקבלים לפעמים הם לא קלים בכלל, ואני אומר לך את זה בתור מישהו, שמצליח למשוך הרבה מאוד דברים שהוא רוצה. כשאני לא מצליח, אני לפעמים מגלה אמת לא נעימה על עצמי שאני לא רוצה להתמודד איתה. אני שמח שלפחות אני מסוגל לזהות את התשובה. הטעות של רוב האנשים, היא שהם חושבים שהסוד אמור להיות דרך קלה להשיג את מה שהם רוצים. זו אולי הדרך הכי קלה, אבל זה לא אומר שהיא קלה בכלל. לא סתם מדובר הרבה פעמים בלצאת מה comfort zone

ברור שלא כדאי לתת לאדם כזה כסף רב

גם אני לא הייתי מעניק כסף לאדם שמפקפק בשימוש איתו, מחשש ודאגה לו. אבל בוא נדבר פשוט: לפני חצי שנה או קצת יותר הייתה לי מטרה - כזו שלא אמורה להיות בחשש לחיי, לחיי אחרים, לקרובים, לאי התאמה ביני לדבר הזה. המטרה שדמיינתי הייתה למצוא שקל 1 - הכי בקטנה כמו שאומרים
אתה מאמין שבשביל שקל אני אמור להיות הכי שלו ובטוח? להיות שלם באמונה ולגמרי משוחרר? כך היה. במשך כתקופה דמיינתי את התוצאה הסופית, בה אני מוצא את ה"מיליון" הזה ברחוב. אחרי חצי שנה כבר, אני יכול להגיד לך בצורה הכי ישירה: לא מצאתי דבר... כעסתי? לא. גרמתי לעצמי לא להאמין? לא. איך תסביר את זה? חחח שקל 1...לא קריירה, לא עיסקת מיליון, לא בית מפואר. שקל-אחד! אין לי מושג איך אתה למשל משיג/מושך דברים לעצמך. לפחות זה נשמע ממך פחות שחצני, כמו למשל ל... מישהו מכיר אדם בשם אלכס זיו? שמנהל את אתר הסוד בעברית? אני הכרתי באתר הזה לפני חצי שנה, ונכנסתי לקרוא מאמרים וכמובן לראות את התנהלות הפורום שם (יש שם כמה). בהתחלה זה נראה טוב ומסקרן. מה שקרה בהמשך...התחלתי לקרוא מאמרים של אלכס, וגם אהבתי מהם כמה, הזדהיתי וקיבלתי השראה! בעצם, כשאתה קורא אותו, אתה מקבל דמות של אדם-הצלחה! כן...ככה רואים את זה אצלו. כלומר, אלכס "מסודר" ופועל עם היקום, אם לא נאמר "מנהל" אותו לפי התכנית שלו. הוא מגדיר עצמו כ"יוצר מציאות", וכותב על כמה הוא הצלחה. יפה..למה לא בעצם. הוא מוסיקאי מוכשר,נשוי + 2, אישתו קוסמטיקאית מצליחה (כהגדרתו, אחת הטובות שישנן בארץ), כל המשפחה רשומה בחדר כושר. אלכס מנהל אורח חיים בריא, עושה יוגה, עוזר לאנשים, מתקשר עם עצים וחי חיי אושר ועושר. תגידו, אנשים, לא הייתם חושבים שהוא פשוט התגלמות האדם המוצלח? זה נראה ככה על הכתב, כי אפשר לכתוב הרבה דברים והרכיב מעצמך דמות כזו. בנוסף לכך מה גיליתי? שנציג הפורום, גיא, היה רשום באתר למשך שנה. הוא היה שותף בפורום והייתה לו תקופה לא רעה שם. משיחה עם גיא, אני בסופו של דבר הבנתי ש"המציאות" על הכתב רחוקה להיות מה שקוראים במאמרים. גיא סיפר שכמה שלא פנה לאלכס בשאלות שנשאלו מהמאמרים שלו (שאלות בסיסיות להבנה), הוא מעולם לא קיבל תשובה, אלא פיסקה של 5 מילים במשפט אחד. ז"א שאלכס לא כזה "עוזר לאנשים" כמו שהוא מגדיר עצמו. ואני בטוח שאם להתבונן בחייו הפרטיים, השמש והיקום לא מתעוררים להעיר לו בחלון, ולהגשים לו משאלות- בדיוק כמו שהירח רחוק מכדור הארץ. אגב, גיא עזב את הפורום ההוא וביקש לא לשלוח אליו יותר מהמאמרים.

אהבתי את התשובה שלך

תראה בנושא של הבקשה של השקל שלך, אין לי תשובה טובה. חשבתי על זה קצת, ונזכרתי שבשלב מסויים שרציתי יותר כסף, אז יצא לי למצוא איזה שלוש פעמים כסף קטן כזה על הריצפה, והתיחסתי אל זה כמסר על כסף שעוד יגיע. בסופו של דבר למדתי על כמה מעצורים שיש לי שמפריעים לי לקבל כסף גדול מאוד, אבל בוא נגיד שלפחות נראה שתמיד יש לי מספיק למה שאני צריך, ואני כמעט תמיד מקבל את מה שאני צריך ורוצה. בכל מקרה בנוגע לשקל, כבר נאמר שליקום קל באותה מידה להביא שקל אחד ומיליון דולר, אולי היה איזשהו קושי עם שקל ההוא. אני אספר לך קצת על אייך אני משיג דברים, או יותר נכון איך אני מקבל אותם. כתבתי על זה גם לא מזמן כאן. בוא נאמר ככה, או שזה קורה יחסית מהר, אבל נראה שזה דורש המון מאמץ ואי נוחות וקשיים. או שזה קורה אחרי זמן מסויים, שזה כבר כמעט הפתעה. והרבה פעמים זה מגיע מכיוון ממש, אבל ממש לא צפוי. בחיי, אם תסתכל על דברים שקיבלתי, זה תמיד נראה תוצאה של עבודה מסויימת, או צירוף מקרים, או מזל, אבל אם שמים לב אחד לאחד, רואים שבצורה כזאת או אחרת בסופו של דבר אני מקבל כל מה שאני צריך, רוצה ומבקש. אנחנו בשבוע הבא עוברים לדירה, בישוב שגדלתי בו ורציתי לעבור אליו, אין כמעט דירות להשכרה במקום הזה, ורובן במחיר גבוה. היתה לנו אפשרות לדירה שלא מצאה חן בעיני אישתי, ואז כשהחלטנו שזה לא מתאים, אמרתי בואו נלך לראות מה קורה על לוח המודעות, מצאנו מודעה על בית שנראה טוב, דיברתי איתם בטלפון, והמחיר היה גבוה מידי. אז אמרתי, אוקי - אולי נוכל לשכנע אותם להוריד אותו אם הבית ימצא חן בעינו, באנו לראות את הבית, וראינו שהוא ממש נהדר, והצלחנו להגיע לעמק השווה במחיר, אבל אז נכנס העניין, שהייתי חייב תוך שבוע למצוא מישהו שישכור את הדירה שאנחנו גרים בה עכשיו, זה היה מאמץ גדול מכמה סיבות, אבל בסוף גם זה הסתדר. להגיד לך שזה היה חלק - ממש לא, שזה לא דרש מאמץ/השקעה/כסף - ממש לא, אבל הנקודה היא שזה הצליח, והיו עוד הרבה סיבות שזה לא יצליח שלא פרטתי כאן. לגבי פורום הסוד ואלכס. לא יצא לי להכיר את אלכס הרבה, אבל מניסיון אני יודע שהוא כן עונה על שאלות או לפחות ענה בעבר. בזמנו פגשתי אותו בסמינר של ג'ון אסרף שהוא הביא לארץ, וזה לפחות הישג אחד שלו שמרשים למדי בעיני, ואני מניח שכל מי שהיה בסמינר הזה יסכים איתי. להגיד לך שהתרשמתי מאוד מאלכס, או שהוא מצא חן בעיני אני לא אגיד. אבל יצא לי לקרוא די הרבה מהמאמרים שלו, ואין ספק שהוא עושה עבודה טובה בניהול האתר. אני לא יודע מה היה הסיפור של גיא איתו, אבל לא הייתי שופט לפי זה. גם האמירה שמה שעל הכתב רחוק מהמציאות, ברור שזה כך. כלומר אם תקרא את המאמרים שלי, זה יראה כאילו יש לי חיים נהדרים הכל הולך לי, ואני יודע בדיוק מה שאני עושה. בתחלס, עם כל זה שאני מקבל את מה שאני רוצה בדרך כלל ונהנה מאוד מהחיים שלי. יש לי ימים יותר טובים ופחות טובים כמו לכולם. גם לי יש נושאים שאני צריך לגדול ולהשתפר בהם. אם תיקח למשל את ג'ון אסרף, אז יכול להיות שהוא מצליח מאוד כלכלית, אבל אני מנחש שהתחום המשפחתי שלו עדיין לא חזק כמו מה שהוא רוצה. בכל מקרה כשאתה כותב משהו, אתה בדרך כלל בנקודה מסויימת, שהיא חזקה ומחוזקת יותר מרוב הזמן, וקל לך לראות יותר את הדברים החיוביים, ולכתוב עליהם. זה שאתה לא מסתובב כל היום עם חיוך על השפתיים ומחלק כסף לקבצנים, זה לא אומר שהדרך שעשית לא מספיק חשובה, או שאתה "לא מספיק טוב" כדי להיות מורה. זה בסך הכל אומר שאתה בן אדם. תראה, עדיף למצוא את המורה הנכון לדבר הנכון. אלכס זיו הוא מן הסתם לא מרצה גדול, לא איש עסקים גדול, ואולי גם לא דברים אחרים. אבל אם אתה רוצה ללמוד על דבקות במטרה והשגת יעדים, הוא דוגמה מעולה. אם אתה רוצה ללמוד אייך להפעיל עסק מצליח ולהרוויח כסף, עדיף שתשאל את אישתי, אני לא אוכל לעזור לך בזה יותר מידי. אבל אם אתה רוצה לשאול אותי על אייך לאהוב את עצמך יותר, אייך להצליח בראיונות עבודה ואייך להסתדר עם אנשים אני אוכל לתת לך כמה תשובות טובות מאוד. כל מורה יש לו את החוזקות שלו, צריך לדעת את מי לשאול. עוד דבר אחד בנוגע לאלכס זיו, ולאייך הוא ענה לגיא על שאלות. זה מאוד קשה לענות על שאלות. אם אתה שואל אותי שאלה, אני צריך להזדהות עם המצב שלך, על מנת לתת לך תשובה טובה, והרבה פעמים לשאול אותך הרבה שאלות, עד שיהיה לי מספיק מידע לענות לך כמו שצריך. בהתהליך הזה הרבה פעמים אני גם אקח (לפחות אני אישית) חלק מהתסכול והקושי שלך, ויחד עם זה הספקות שלך. לאדם מנוסה מאוד, ושמאוד סגור על עצמו זה אולי קצת יותר קל, אבל באופן כללי - זה קשה מאוד, ואם אתה משקיע את הזמן בלעזור למישהו, ובסוף הוא לא מתקדם מסיבותיו שלו (בדרך כלל אנשים פשוט עוד לא מוכנים) זה מפריע לך, וזה מאכזב. בגלל זה הרבה פעמים כשאנשים מבקשים פה עזרה, אני לא תמיד נכנס לדיון אפילו כשיש לי תשובות לאנשים. אני פשוט מרגיש שזה לא תהליך עמוק מספיק בשביל באמת לעזור. אני כבר מעדיף לכתוב מאמר, שאנשים יקראו, ויוציאו ממנו את התובנות שלהם. בברכה שפי

בעיקרון זה לא מדאיג אותי שלא מצאתי שקל ברחוב

זה לא "הוכיח" לי משהו לגבי "הסוד". ואני מזדהה עם מה שכתבת על הגשמת מטרות: גם אצלי זה פועל ככה - ללא הוקוס פוקוס. או שזה הפתעה או שזה צירופי מקרים או שזה בעוד דרכים. החיים זה לא פלאשים של - הנה אתה מדמיין - הנה אתה מקבל. דברים לוקחים זמן, וכשזה כבר מגיע זה אפילו יכול להיראות כאילו זה קרה לא מעצם הבקשה (כאילו לא). ואני מקבל את זה! לגבי גיא ואלכס, לא היה שום סיפור כל-כך...לפחות ממה שהבנתי. גיא היה שותף לפורום שם, וקרא מאמרים שנשלחו אליו למייל, ומחוסר ניסיון עדיין ב"סוד" הוא כתב לו מדי פעם אימייל שיסביר מה הייתה הכוונה לדברים מסויימים, וגם קישר סיטואציה קצרה שהייתה דומה למשהו מהמאמר. כמו שגיא אמר, אלכס החזיר לו 5 מילים במשפט 1 (שלא אמרו לו כלום) או שהתעלם לחלוטין. היו גם פעמים שגיא חזר על מייל מסויים, ולא ניתנה תשובה. אתה מבין כמה זה מעליב? ועוד לאדם שהיה בתחילת דרכו ואולי קצת מבולבל. אני לא מבין מה היה קשה לענות אם דברים נשאלו מהמאמרים שלך? שפי, לא היה לך כייף לעזור למישהו להבין משהו מהמאמר שלך? אני בטוח שכן! (אגב אשמח לקרוא מהם-תשלח לי מסר עם קישור בבקשה). אבל הוא כתב לו "הודעה חמה" לכל היחס הזה, וביקש שלא ישלח אליו יותר מאמרים ממנו. גם אני לא התרשמתי מהרבה, וגם השחצנות במאמרים והרמיזות כבר התחילו לעצבן. עזבתי את הפורום. וכל הכבוד שאתה משיג דברים והישגים - גם אם מדובר בעבודה, זמן ומאמץ לזה.

מהניסיון שלי לבקשה, ולדמיון יש חלק חשוב מאוד

אבל כן הייתי מגדיר את זה כשיתוף פעולה של האדם עם היקום, האדם מבקש, היקום עוזר ומאפשר, והאדם עושה את הצד שלו בעניין. אני לא בטוח שאני מבין למה הכוונה בגיא היה שותף לפורום שם. הוא כתב שם? הוא ניהל את הפורום? אני גם לא רואה שום סיבה למה גיא או מישהו אחר, יחשוב שאלכס צריך לענות על כל שאלה שנשאלת על כל מאמר, או אפילו על אחת מהן. יש אלפי אנשים שקוראים את המאמרים שמתפרסמים כמעט על בסיס יום יומי. אני מניח שיכול להיות שאפילו עשרות שואלים שאלות בכל יום, מן הסתם זה מאוד קשה, עד בלתי אפשרי לענות על כל השאלות. חוץ מזה תמיד אפשר לשאול גם בפורומים עצמם, יש שם הרבה אנשים עם ניסיון, ידע ונכונות, שישמחו לענות על השאלות. לגבי השאלה אם היה לי כייף לעזור למישהו להבין משהו מהמאמרים שלי. בעיקרון כן, אבל זה תלוי בזמינות שלי. כשמישהו שואל אותי שאלה, יכול לקחת לי בדר"כ בן 5 דקות ל 30 דקות לענות לו. בדרך כלל מהתשובה אני מקבל עוד שאלות, או שלפעמים האדם מסתפק בתשובה ואפילו לא אומר תודה. יש אנשים ששואלים שאלות, שאתה מרגיש שהם רחוקים מאוד מלהבין את המאמר, לפעמים זה נראה כאילו הם לא קראו אותו. כך שלמרות הרצון הטוב, לפעמים זה יכול להיות פשוט מתסכל לענות על שאלות. ואני עוד כותב בקטנה יחסית, ויש לי מן הסתם הרבה פחות קוראים מלאלכס. עכשיו, כמו שאמרתי לגבי אלכס, נראה לי שהוא עושה כמיטב יכולתו. הוא כותב לא רע, ואני לא חושב שהוא מנסה לצאת שחצן, הוא פשוט מנסה לתת השראה. לפעמים זה קשה להעביר את רוח הדברים בכתב. יצא לי להקשיב ולקרוא חומר של הרבה מורים. לפעמים מורה יכול להיות מסובך עם עצמו חזק, ולחוות קשיים אדירים, ועדיין לתת מידע מאוד מועיל על הדברים שעובדים לו. לכן כשמורה כותב, או מקליט, הוא הרבה פעמים יתרכז מאוד דווקא בדברים שעובדים, זה יכול להשמע שחצני ומתנשא, אבל זה קודם כל נועד כדי לתת השראה. אני אתן לך דוגמה קצרה, אותו סיפור שני אופנים: כשהגעתי לאליפות הייתי בכושר לא משהו, מזל ששאר המתחרים היו בכושר פחות טוב ממני, גם ככה בקושי הצלחתי לנצח בקרבות. טוב שיש אליפויות לזקנים, כדי שתהיה לי מדליה למרות שאני שווה לתחת בתור לוחם. אני כל כך שמח שזכיתי באליפות הארץ, לא הייתי בטוח שאני מוכן, אבל התאמנתי קשה כדי להגיע כמה בכושר כמה שיותר טוב. הקרבות היו לא קלים, במיוחד בגמר שהמתחרה שלי היה גבוה ממני בראש, אבל הנחישות שלי, ההכנות שעשיתי לפני והרצון הבלתי מתפשר לנצח אפשרו לי להשיג את המקום הראשון ולקבל את מדלית הזהב שאני כל כך גאה בה. אותו סיפור (אמיתי כמובן) שני תיאורים שונים, ששניהם אמיתים לחלוטין. אחד מהם בטח לא מעורר השראה, והשני בהחלט כן. איזה נכון יותר לספר? אני חושב שהשני. נכון, למרות מה שהשקעתי לא הייתי לגמרי מרוצה מהרמה שהגעתי לתחרות. כן אני מרגיש שאולי הייתי מצליח פחות אם המתחרים האחרים היו יותר טובים, אבל העובדה היא שעבדתי קשה, עשיתי את המקסימום, והשגתי את מה שרציתי, אחרי תקופת אימון קצרה יחסית. יש גם מקרה הפוך אליפות קודמת לזו, שבה פרשתי מהקרב אחרי דקה ו 20, בסיבוב הראשון ולא זכיתי בדבר - ובסיפור הזה יש לא פחות אומץ מאשר הזכייה שבאה באליפות אחרי זה. הכל שאלה על מה אתה בוחר להסתכל. יש את ההסתכלות שמעוררת השראה, ומובילה להשתפרות ולהצלחה גדולה יותר בהמשך. בגדול אלא החיים שלנו, אנחנו בוחרים במה להתמקד במה לא, מה וממי ללמוד, ומה לא וממי לא. במהלך השנים יצא לי להכיר מורים מאוד לא מוצלחים למתמטיקה ואנגלית, אבל אני מאוד שמח שלא נתתי לזה להפריע לי ללמוד מתמטיקה ואנגלית. אתה חושב שזה נכון בשביל גיא או אנשים אחרים לפסול את הסוד או דברים אחרים, בגלל שמורה זה או אחר, לא מצאו חן בעיניהם או לא ענו להם על שאלה?

זו לא הכוונה שלי

הבנתי שגיא כתב שם למעלה משנה שלמה. לא ניהל אתהפורום עצמו (כבר יש לו מנהל חח). אני בטוח ומבין שישנן המון פניות לאלכס בE-MAIL, ואפשר "להיקרע" מרצון טוב לענות לכולם, ולהעמיק ולתת את ה100% להבנה שלהם - זה גם תלוי עד כמה הבן אדם מבין מה מדברים אליו. אני מסכים עם זה לחלוטין. מה שגיא סיפר, זה שהייתה התעלמות מוחלטת! הוא היה קורא נגיד מאמר שקיבל ממנו השראה. ככל מי שנכנס, הוא כמובן רוצה לחקור את הנושא ולהבין אותו מזוויות שלו. הוא היה מבקש להבין דברים כפרושים לסיטואציה מסויימת, שהיו חלק מהמאמר, והיה מקבל "תשובה" מיידית חזרה. לא יודע מה הוא היה מחזיר לו בתגובה, אבל הבנתי שזה היה בשורה קצרה. או חוסר תגובה בכלל. אבל זו לא הפואנטה, זה פשוט הדגיש לי מי הבנאדם שהתחלתי לחשוד בו כבר ממה שקראתי במאמרים שלו אז... שפי, אל תשווה אותך אליו, כי אם שמת לב, ההודעה הזו שלך כבר מס' 3, ותראה איזה אורך הודעה מפורט נתת לי. אני בטוח שלא הייתי מבין כלום אם הייתה תגובה של משפט חחחחחחחחח ואני מבין אותך כמה זה יכול לתסכל כשאפילו לא מודים לך. קרה לי מלא פעמים שהייתי משתף אנשים בטובה כלשהי, ולא הייתי זוכה לתודה מהם. זו תחושה מבוזבזת כזו על מה שהוצאת למען מישהו, וכמובן זה כאילו זרקת אנרגיה ממך, ולא גרמו לך להתמלא, כי הרי מילה כמו "תודה" יכולה למלא אותך באנרגיה ולחוש טוב! מסופק! אני חונכתי להגיד תודה, ולכן אני אומר את זה לדברים הכי פשוטים שעושים למעני, כי ידוע לי ההרגשה של הכוח הזה בה. בהזדמנות זו אני אומר לך תודה שהוספת קישור למאמרים שלך, אני אשמח לקרוא וליהנות מהם!! ועוד לגבי הסיפור שלך ואלכס, זה יפה מאוד שאתה תעשיר אדם בידע דרך סיפור מסויים מהחיים האישיים. זו לא שחצנות בעיניי. שחצנות במאמריו, לדעתי, באה מכמה מקומות: 1) כתיבה מוגבלת להצלחה, והדרך להשיגה. כלומר, זה יפה להגיד שהצלחת במשהו, אבל זו לא השראה מבלי שידעו גם, אפילו בקצרה, מה היה המסלול, שגם יכל להיות מלווה בכל מיני קשיים - זה יכול לתת לאנשים מבט יותר טוב להצליח! 2) חוסר המענה וההתעלמות מדברים עיקרים שנשאלים אליו. כלומר, אנשים מתמלאים השראה, אבל מקבלים "אין מענה" בפנים, וזה יכול להביא לידי תיסכול אם לא הצליחו למצא את תובנות הכותב, ולקבל דחייה. דבר נוסף שראיתי בפורום: אנשים מאוד מתלהבים ממנו, ומחמיאים, וכל הכבוד לו ולהם! אבל אנשים תופסים ממנו "שלמות" בחייו, אופטמיות, שלווה אושר, בריאות וכו'... אתה ואני והשאר יכולים לדעת שזה לא מדוייק עד כדי כך...ולכן אם אתה כבר "כזה" אז לפחות תיתן מענה. כמו שאומרים: ANSWER THE CALL

תראה - יש לי טענות משלי כלפי אלכס

או לפחות היו בזמנו. כשאירגנתי בזמנו מפגשים של הסוד, הוא לא הסכים שאני אכתוב עליהם בפורום. והם לא היו בתשלום או משהו כזה. כמובן שחשתי שזה לא צודק. אני לא אומר שהוא נותן מענה טוב. ולא תמיד יש לי את הסבלנות לקרוא את המאמרים שלו. חלקם טובים יותר וחלקם טובים פחות לדעתי. והאמת היא שציינת בדיוק את הסיבות שלדעתי יש לו מאמרים פחות טובים, זה נראה שהוא מתקשה לחלוק מעצמו, או לספר על הדברים הפחות נוחים. יתכן שבגלל זה גם התשובות שלו אינן מספקות לאנשים מסוימים. בכל זאת אין לי כוונה לשפוט אותו או לבוא אליו בביקרת. האתר שלו הוא מקום חזק מאוד של קהילה של אנשים שתומכים אחד בשני מבחינת התפתחות אישית, הוא כותב מאמרים לא רעים, גם אם הוא לא נותן מענה לשאלות עליהם. אני חושב שהוא עושה את הטוב ביותר שהוא יכול, שזה הרבה יותר טוב מאנשים אחרים. אני רוצה להגיד משהו על משהו שאמרת, כי אני חושב שזה יכול לעזור לך. אמרת: "קרה לי מלא פעמים שהייתי משתף אנשים בטובה כלשהי, ולא הייתי זוכה לתודה מהם. זו תחושה מבוזבזת כזו על מה שהוצאת למען מישהו, וכמובן זה כאילו זרקת אנרגיה ממך, ולא גרמו לך להתמלא, כי הרי מילה כמו "תודה" יכולה למלא אותך באנרגיה ולחוש טוב! מסופק!" אני מכיר את התחושה מהעבר. תראה, אחד הדברים שלמדתי מזמן, זה כשאתה עושה טובה למישהו, או מציע לו טובה, יכול להיות שהוא לא יקח אותה, או לא יודה לך על זה. למרות שזה יכול לתסכל, העצה שלי היא כזאת. תמשיך לנהוג ככה, אבל קח בחשבון שכשאתה שואל שאלה, תהיה מוכן לקבל תשובה גם חיובית וגם שלילית, וכשאתה נותן טובה, תהיה מוכן לקבל תודה אם יתנו אותה - אבל אל תצפה לה. אם תקבל אותה, וזה יתן לך סיפוק - מצוין. אם לא - אין לך סיבה להרגיש רע. כשאתה מבקש ממישהו משהו או מישהו מבקש ממך, תקח בחשבון שגם לו וגם לך יש את הזכות המלאה להגיד לא. ההתנהגות הזאת נותנת חופש לשני הצדדים, להיות אחד עם השני מי שהם באמת, מבלי לחשוש לביקורת, ובסופו של דבר מעודדת קרבה רבה. אני אתן לך דוגמה קטנה, היום יש ארוחת יום הולדת אצל ההורים שלי. לצערי שני האחים שלי לא יכלו להגיע, וזה מצער אותי במידת מה כי אני אוהב אותם ומתגעגע אליהם. אבל אני מאמין בזה, שאם הם בחרו לא לבוא, כנראה שיש להם סיבה טובה וקושי אמיתי, ואני אפילו לא אשאל מהם. וקודם כל הבחירה נתונה להם, וכיוון שזו בחירה אני מוכן לקבל את הכן ואת הלא באותה מידה. לפני שנתיים בערך, היו לי ולאישתי זוג חברים, שהבחורה היתה ידידה טובה שלי. מוצ"ש אחד היה לה יומהולדת, ולא היה לנו את החשק או היכולת יותר מידי להגיע. בסופו של דבר הם כעסו עלינו שלא לקחנו מונית מחוץ לעיר כדי להגיע אליהם, למרות שהם עשו פעמים רבות מאמצים גדולים כדי להגיע אלינו גם כשלא היה להם נוח. בתוצאה מהאירוע הזה, הקשר התנתק. הנקודה היא כזאת, אני לא רוצה להרגיש אשם או מחוייב לעשות דברים שאני לא רוצה, אני רוצה שיתנו לי את הבחירה. באותה מידה אני רואה את הדברים הפוך. אם לאנשים קשה להגיע למשהו שאני מארגן, אפילו אם פשוט לא בא להם - זה בסדר. זכותם לא לבוא. מה שאני רוצה לגיד בקיצור, זה תן לעצמך ולאנשים אחרים את החופש להחליט את ההחלטות שמתאימות לך ולהם. ותמשיך לעשות דברים לאנשים אחרים, אם זה מה שאתה רוצה לעשות. אל תעצור את עצמך אם אנשים מסוימים לא מעריכים את זה. התודה תגיע בסופו של דבר ממקום אחר. ולא פחות חשוב.אם אתה צריך משהו, תרגיש חופשי לבקש (בין אם תקבל תשובה שלילית או חיובית) אחד הדברים הכי טובים שאתה יכול לעשות למען אנשים, זה לאפשר להם לתת לך משהו או לעזור לך. בברכה שפי

שפי אתה ואני לא היחידים לזה

ישנם עוד אנשים שדיברתי איתם על הנושא הזה, ומלא הסכימו איתי. היו לא מעט כאלה שכמוני וכמו גיא עזבו את הפורום. (ואני מכיר אותן). תראה, אני לא בשיפוטיות רבה אליו, אבל לא קשה לראות דברים בין השורות במאמריו :) אני למשל גיליתי שחצנות רבה בין השורות של מאמריו (שמקנים לו את הזכות להוסיף בהם מה שבא לו). הוא כמובן כותב על דברים יפים שאפשר להשיג, והוא משיג, אבל שוב, הוא (לפי מאמריו) משיג ללא מאמץ קטן. כאילו, זה עושה רושם שהוא ממש משיג הכל בצורה של "טיק-וטק". בלי בעיות, לחצים, מתחים. כלום. הוא פשוט חושב, ויוצר מציאות! פשוט. ולמה זה הרגיז אותי? שאנשים תמימים וחסרי ניסיון וידע טיפה, לוקחים את הדברים בהשראה גדולה, ואז חוזרים לכתוב על אכזבות ואי הצלחות תיסכולים וכו'... כשהם לא מבינים את מקור הבעיה - וזו ההשראה המפגרת שהם שואבים ממאמריו. נראה את אלכס כותב שכדי בכלל להשיג דבר הכי זעיר, היה צריך לעבוד ימים וחודשים כדי שזה יבוא. תקרא את המאמרים אחד אחד...אין לו אחד שבו הוא ציין את התהליך שבו הוא הגשים דברים. לגבי התודות אני מאוד נהנה לתת מעצמי. שמע זה משהו שהוא חלק ממני. זה כמו שזמר טוב ובטוח בעצמו יפק קריירה רבת שנים אם בהופעה אחת לא מחאו לו כפיים חחח לתת מעצמי זה חלק גדול מההשראה שלי והלימוד שלי בפני אנשים, אז אני לא נעלב. אולי פעם הייתי, אבל כן, זה לפעמים מתסכל ומראה לי אולי שכדאי לפעמים לשמור אנרגיה לדברים יותר איכותיים ואנשים יותר נחמדים חחח

GMjoy

New member
אהלןןןן חברייים !!!

אני יושב לי פה בקפה בלונדון - איזה מאגניבב חחח אני מאוד שמח שנמצאה לי אפשרות לכתוב פה לכם, ואני בקרוב כבר חוזר לארץ! אני נורא מתגעגע... בכל מקרה אשמח לראות עידכונים למפגש פורום, ותשתדלו לבחור מקום נוח, אחרת אני אזמין אתכם למפגש בלונדון המקסימה חחחחחחח טוב, אז שיהיה לכם לילה טוב ומצויין !

שבוע טוב, קודם כל

בנושא הנתינה מעצמך. נשמע לי שאתה נמצא באיזון טוב בנושא, אז כל הכבוד לך על זה, כי הרבה אנשים יש להם אישויים קשים בנושא, שמונעים מהם הרבה קבלה ונתינה. בקשר למה שאמרת על אלכס. יכול להיות בהחלט שהוא כן מושך דברים בכזאת קלות. אני יודע שזה יכול להיות מתסכל לשמוע על זה, ושזה כאילו מפריע ולא עוזר. לאנשים שלא מצליחים להשיג את הדברים באותה קלות, אבל ככה זה אמור להיות. להגיע לשלב שהדברים עובדים בקלות לוקח זמן וניסיון. וכשאתה נמצא שם, אז השאלות והקשיים של מישהו שלא נצא באותה רמה או קרוב לה - ובכן קשה לענות עליהן. כי אתה כאילו בא לענות מרמה אחרת של ידע. אני אגיד לך למה אני מאמין קודם כל שאלכס באמת מסוגל לזמן דברים בקלות. הוא הגיע למצב שיש לו המון יכולת וכוח בתחום הזה, כי הוא חי אותו כל הזמן. אני למשל עם כל הדברים שאני מנסה לעשות, רחוק מלחיות את זה באותה מידה. בנוסף לזה, אני מנסה כל הזמן להתפתח בתחומים, שהם מחוץ לקומפורט זון שלי, ולכן אני נתקל בקשיים כל הזמן. אבל יש נושאים רבים, שאני מסוגל ליצור מציאות אם תקרא לזה, קלות מרשימה מאוד. אני בטוח שגם לך יש. פשוט תסתכל על הצדדים הכי חזקים שלך. אם תעבוד כל היום על הדברים שעובדים וחזקים אצלך, החיים שלך יראו מעולה. יתכן זה פשוט לא מה שאתה רוצה, כי אנחנו הרבה פעמים רוצים לשפר את עצמנו בנקודות החלשות. אבל אם אתה מתמקד רק במה שטוב אצלך ועובד, החיים יכולים להיות מצויינים, והזימונים כולם יעבדו ובקלות. אולי אלכס הוא כן סוג של שיקוף בשבילנו. אולי הוא כן מראה לנו, שבגלל שאנחנו לא עוסקים מספיק בדברים שאנחנו אוהבים, ועושים התפשרויות, אז אולי אנחנו באמת פחות שלמים ממנו. לפי מה שאני יודע, יש הרבה אנשים, שממבט מבחוץ נראה לי שאם רק היו מקשיבים לכמה עצות שלי החיים שלהם היו הרבה יותר טובים, אבל הם פשוט לא במקום הזה. אני לא במקום שאני מסוגל מנקודת המבט העכשיוית שלהם, להסביר להם מה לעשות להגיע למצב שלי. זה במיוחד נוגע לקטעים של זוגיות ויחסים בין אנשים. אני חושב שאני ממש חזק בנושאים האלה, ומתסכל לראות אנשים שחווים קשיים בנושאים האלא, ושלא מסוגלים ממש להבין את העצות שלי אבל זה המצב. אני באמת רוצה שלאנשים מסביבי תהיה יותר אהבה שיהיו להם יחסים יותר טובים עם הסובבים אותם, אבל אנשים לפעמים כל כך תקועים בסיפורים שלהם, ובהתנסויות שלהם, שקשה להם לראות נקודת מבטח אחרת של מישהו שלא נמצא באותם קשיים.

שבוע טוב

בוא נגיד ככה: אני בספק שככה הדברים אצלו בקלות. סורי, זו ההרגשה שלי. גם כשאני נגיד נפגש עם אנשים והם מתייעצים איתי, אני תמיד מכוון למקום הטוב והמואר להם. אני עושה להם אווירה של: אפשר להשיג דברים בדרך קלה, העיקר להאמין. אבל הרי זה לא אומר שאם הדיבור אצלי כזה למען אנשים, אז גם חיי פועלים על זה. גם אצלך לא (כתבת בעצמך). אבל מה, אני לא מישהו שכותב מאמרים וחולק עם אנשים ידע שאמור לעזור להם באופן יומי במטלות שלהם. ולדעתי אדם ש*כן* עוסק בזה אמור לקחת אחריות, והאחריות היא לעזור ללא קישוטים. אפילו מדונה (למדה קבלה) ומאמינה בדברים האלה, לא הכל בחייה זוהר כמו שזה יכול להיראות. דברים נתקעים, דברים לא עובדים. הנה, גירושים לא מזמן. אין דבר כזה שאתה פשוט קם בבוקר ללא כל בעיות, וכולך הילה של אור והיקום לשירותך כסנטה קלאוס. ישנם דברים שלא עובדים פרק זמן, וזה קיים בדרך כל אדם. ללא קשר לאם הוא מספיק מאמין או קצת פחות. וכמו שאמרו לי פעם דבר נכון (ולא שלילי אפילו): מי שמציג את היותר על פני השטח, זה בדר"כ מי שיש לו פחות מזה. זה כמו שאדם לגמרי "בטוח בעצמו" על פני השטח, ומשדר זאת, בפנים הוא רועד. או אדם שמספר בחברה שיש לו כסף לכל מה שהוא רוצה, כשבמציאות האמיתית, הוא חוסך כל אגורה כדי לממן לעצמו דברים למחייה. אני בכל מקרה חושב שאדם אמור להיות אמיתי, ולא שחקן בתחפושת. כי אולי אנשים בתחום המודעות יכולים להיות טיפשים, אבל הם מספיק מבינים עניין כדי להיות ערניים לזיופים.

האמת היא שזה בכלל לא משנה...

מה אכפת לי אם הדברים באים לו בקלות או לא? מצידי שיהיה סופרמן. השאלה החשובה היא, האם היא יכול ומסוגל ללמד אנשים אחרים לשחזר את ההצלחות שלו. כי אנשים לא באים למאמן בשביל לסגוד לכוחותיו ויכולותיו האדירים. הם באים למאמן בשביל לקבל עזרה ובשביל ללמוד.

GMjoy

New member
מכיוון שהשם שלי הוכנס לדיון הזה, אני רוצה להג

להגיב. אני כתבתי למעלה משנה בפורום(אתר) "הסוד" של אלכס זיו. זה נכון. אני למדתי הרבה מהמאמרים שלו, ואני יכול להגיד שתודה - זה היה חלק מהלימוד שלי בזה. במשך הזמן פניתי לאלכס במיילים, כי הייתי ממש בתחילת הדרך שלי, ולגיטימי שרציתי להבין יותר לעומק (עד כמה שאפשר) את מה שנאמר ממנו. אני יכול להגיד בפשטות: אלכס לא הגיב למיליים בצורה טובה. זה היה אחד משניים: או שהיה רושם לי משפט קצר (נכון ציינת Only4love) - זה היה במשפט בין 5-6 מילים. זה לא לימד אותי כלום. אופציה שנייה ממנו - התעלמות. טוב, אין בעיה. הרי ברור שזה לא יפה בכלל לעשות,כשבנאדם בא לשאול אותך לפי מה שהוא קרא ממך. בכל מקרה, עם הזמן אני ראיתי שהוא חסר כל נתינה, חוץ מהמאמרים שנשלחים ממנו. הוא לא ממש בא ללמד ולנווט, אפילו טיפונת, אם מישהו לא מבין את כוונתו או משהו בסיגנון הזה. אני עזבתי את הפורום מסיבות אחרות, ולא בגלל ההתעלמות שלו :) וכמו שגור הררי כתב נכון: האם הוא יכול ומסוגל ללמד אנשים אחרים לשחזר את ההצלחות שלו. כי אנשים לא באים למאמן בשביל לסגוד לכוחותיו ויכולותיו האדירים. הם באים למאמן בשביל לקבל עזרה ובשביל ללמוד. - זה בדיוק מה שראיתי בו - "סופרמן" שאנשים סוגדים לכוחותיו, ולא לומדים כהרבה. זה יפה שהוא מיישם הכל בדרך שעובדת לו, אבל למה לא לעזור גם לאחרים בזה? וכן, זה מאוד הפריע לי לקרוא הצלחות, הצלחות, הצלחות - בלי אפילו הסבר לתהליך הזה. זה באמת עושה רושם כאילו הוא מנופף ב"שרביט קסמים" - ודברים "נופלים לו מהשמיים" - וזה באמת רחוק מהמציאות. אני מעדיף לא להתעלם מהקשיים בתהליך, ולראות שיש לי ממה וממי ללמוד - דרך התהליך שראיתי בהצלחה של מישהו. הוקוס פוקוס כבר ראיתי "בסוד"...לא עבד חחחח

תראה - יש לי טענות משלי כלפי אלכס

או לפחות היו בזמנו. כשאירגנתי בזמנו מפגשים של הסוד, הוא לא הסכים שאני אכתוב עליהם בפורום. והם לא היו בתשלום או משהו כזה. כמובן שחשתי שזה לא צודק. אני לא אומר שהוא נותן מענה טוב. ולא תמיד יש לי את הסבלנות לקרוא את המאמרים שלו. חלקם טובים יותר וחלקם טובים פחות לדעתי. והאמת היא שציינת בדיוק את הסיבות שלדעתי יש לו מאמרים פחות טובים, זה נראה שהוא מתקשה לחלוק מעצמו, או לספר על הדברים הפחות נוחים. יתכן שבגלל זה גם התשובות שלו אינן מספקות לאנשים מסוימים. בכל זאת אין לי כוונה לשפוט אותו או לבוא אליו בביקרת. האתר שלו הוא מקום חזק מאוד של קהילה של אנשים שתומכים אחד בשני מבחינת התפתחות אישית, הוא כותב מאמרים לא רעים, גם אם הוא לא נותן מענה לשאלות עליהם. אני חושב שהוא עושה את הטוב ביותר שהוא יכול, שזה הרבה יותר טוב מאנשים אחרים. אני רוצה להגיד משהו על משהו שאמרת, כי אני חושב שזה יכול לעזור לך. אמרת: "קרה לי מלא פעמים שהייתי משתף אנשים בטובה כלשהי, ולא הייתי זוכה לתודה מהם. זו תחושה מבוזבזת כזו על מה שהוצאת למען מישהו, וכמובן זה כאילו זרקת אנרגיה ממך, ולא גרמו לך להתמלא, כי הרי מילה כמו "תודה" יכולה למלא אותך באנרגיה ולחוש טוב! מסופק!" אני מכיר את התחושה מהעבר. תראה, אחד הדברים שלמדתי מזמן, זה כשאתה עושה טובה למישהו, או מציע לו טובה, יכול להיות שהוא לא יקח אותה, או לא יודה לך על זה. למרות שזה יכול לתסכל, העצה שלי היא כזאת. תמשיך לנהוג ככה, אבל קח בחשבון שכשאתה שואל שאלה, תהיה מוכן לקבל תשובה גם חיובית וגם שלילית, וכשאתה נותן טובה, תהיה מוכן לקבל תודה אם יתנו אותה - אבל אל תצפה לה. אם תקבל אותה, וזה יתן לך סיפוק - מצוין. אם לא - אין לך סיבה להרגיש רע. כשאתה מבקש ממישהו משהו או מישהו מבקש ממך, תקח בחשבון שגם לו וגם לך יש את הזכות המלאה להגיד לא. ההתנהגות הזאת נותנת חופש לשני הצדדים, להיות אחד עם השני מי שהם באמת, מבלי לחשוש לביקורת, ובסופו של דבר מעודדת קרבה רבה. אני אתן לך דוגמה קטנה, היום יש ארוחת יום הולדת אצל ההורים שלי. לצערי שני האחים שלי לא יכלו להגיע, וזה מצער אותי במידת מה כי אני אוהב אותם ומתגעגע אליהם. אבל אני מאמין בזה, שאם הם בחרו לא לבוא, כנראה שיש להם סיבה טובה וקושי אמיתי, ואני אפילו לא אשאל מהם. וקודם כל הבחירה נתונה להם, וכיוון שזו בחירה אני מוכן לקבל את הכן ואת הלא באותה מידה. לפני שנתיים בערך, היו לי ולאישתי זוג חברים, שהבחורה היתה ידידה טובה שלי. מוצ"ש אחד היה לה יומהולדת, ולא היה לנו את החשק או היכולת יותר מידי להגיע. בסופו של דבר הם כעסו עלינו שלא לקחנו מונית מחוץ לעיר כדי להגיע אליהם, למרות שהם עשו פעמים רבות מאמצים גדולים כדי להגיע אלינו גם כשלא היה להם נוח. בתוצאה מהאירוע הזה, הקשר התנתק. הנקודה היא כזאת, אני לא רוצה להרגיש אשם או מחוייב לעשות דברים שאני לא רוצה, אני רוצה שיתנו לי את הבחירה. באותה מידה אני רואה את הדברים הפוך. אם לאנשים קשה להגיע למשהו שאני מארגן, אפילו אם פשוט לא בא להם - זה בסדר. זכותם לא לבוא. מה שאני רוצה לגיד בקיצור, זה תן לעצמך ולאנשים אחרים את החופש להחליט את ההחלטות שמתאימות לך ולהם. ותמשיך לעשות דברים לאנשים אחרים, אם זה מה שאתה רוצה לעשות. אל תעצור את עצמך אם אנשים מסוימים לא מעריכים את זה. התודה תגיע בסופו של דבר ממקום אחר. ולא פחות חשוב.אם אתה צריך משהו, תרגיש חופשי לבקש (בין אם תקבל תשובה שלילית או חיובית) אחד הדברים הכי טובים שאתה יכול לעשות למען אנשים, זה לאפשר להם לתת לך משהו או לעזור לך. בברכה שפי

למעלה