ה"חינוך" בשיראל.

SupermanZW

Well-known member
ילד לא נהיה עבריין סתם כך

כולם צופים בטלוויזיה, לכולם מנסים לשטוף את המוח לפחות פעם בחיים, כולם חשופים במידה זו או אחרת לאלימות, אבל החינוך מגיע מהבית, אם מספרים לך על משפחה "נהדרת" שיש בה ילד עבריין תהיה בטוחה בכך שהמשפחה לא כל כך "נהדרת".

AeroSlash

New member
אל תהיה כל כך בטוח...

באמת שלא. אני מכירה משפחה כזאת. ואל תבוא להגיד לי שאהבה וחינוך טוב זה מה שחסר לילד. הוא אמנם לא עבריין אבל אם כבר הוא עושה דברים גרועים הרבה יותר.

SupermanZW

Well-known member
כלפי חוץ הם נראים משפחה "נהדרת"

מה שקורה אצלהם בבית כשאין אורחים אין לך מושג.

AeroSlash

New member
אל תגיד לי שאין לי מושג...

אתה לא תגיד לי מה מתרחש אצלי במשפחה.. תודה.. לא רציתי להכנס לזה אבל הנה נכנסתי..

GallaxY

New member
יש כאן כמה וכמה שרשורים על זה

אני בטוחה שתוכל למצוא את דעותינו כאן איפשהו

M a r U s k A

New member
אז כמו שאמרת..

בשביל לא לפחד להגיע כל יום לבית הספר צריך ללמוד בהנדסאים! אבל בעיקרון את צודקת, מאז שעליתי לארץ , עברתי הרבה דירות וגם בחלפתי לא מעט בתי ספר בגלל זה, בסךל הכל למדתי ב3 בתי ספר יסודים , בחטיבה אחת ובתיכון הנדסאים ועד שהגעתי להנדסאים לא ידעתי מה זה שקט בכיתה במשך שיעור שלם! ולמרות שמערכת החינוך שלנו טועה בהרבה דברים, והממשלה גם לא פחות, במיוחד בכך שהיא ממנה את לימור לבנת לשרת החינוך, הבעיה העיקרית באה מהחינוך בבית, הילדים בזממנו לא מחונכים לתת כבוד להורים, מורים ומבוגרים וזרים! הם לא מחונכים לתת כבוד בכלל ופותרים הכל באלימות!

DeAth ScrEaM

New member
יש בזה משו....

וכן... לגבי הכיתות הרועשות וכל זה... אז הנדסאים זה הביצפר השביעי שלי... והוא הראשון שיש בו שקט בשיעורים באמת...

Drunk Bullet

New member
שביעי?!?!

את יכולה לעבוד במשרד החינוך ולתת ביקורות לבתי ספר..

AeroSlash

New member
אוקי, אחרי שקראתי פה כמה תגובות..

תראו, ראשית כל אי אפשר להפיל את כל האשמה על גורם אחד. אי אפשר להגיד "זה רק בגלל החינוך בבית" או "זה רק בגלל המסגרת הלימודית". שתי המסגרות קשורות בזה. הרבה פעמים הילדים מקבלים חינוך מעולה בבית, המלמד אותם למידות טובות והתנהגות הולמת אבל כשהם מגיעים לבית ספר הם רואים את חבריהם לכיתה [שאולי לא קיבלו חינוך כל כך טוב בבית] הולכים מכות, משחיתים, מתנהגים באלימות. אין שום סיכוי שילד בכיתה א' לא יושפע מכזה דבר שכן כיתה א' זה הגיל שבו אופיו מתגבש. ובמקרה הזה המערכת החינוכית קשורה לעניין כי אין למורים כמעט שום סמכות. המקסימום שמורים יכולים לעשות זה להזמין את ההורים לבית הספר אבל ברוב המקרים גם זה לא קורה. פשוט נותנים לזה לעבור ומטפלים בבעיה טיפול שטחי בלבד ע"י השייה של ה"בעייתי" [מקסימום]. הרי זה לא פותר כלום, הוא יחזור מההשייה וימשיך להיות אלים. מצד שני, הרבה פעמים החינוך בבית לא טוב. ולא תמיד בגלל שלהורים לא אכפת איך יהיו ילדיהם. הרבה פעמים בגלל שלהורים פשוט אין זמן. הם עובדים 24/7 ולא כל כך נשאר להם זמן לטפל ולחנך את הילדים שלהם. לרוב הם משאירים אותה לטיפול בייביטיטר מתבגרת שבוא נגיד לא יכולה לתת לילד חינוך הולם כי היא בעצמה ילדה. והיא גם לא אמורה, זה לא התפקיד שלה. פשוט נוצר מצב שכזה שבו הילד מושפע ממה שהוא רואה בטלויזיה, ובימינו הדברים שמשדרים לילדים הם אלימים ברמות. אני אישית זוכרת שסרטים מצויירים שאני ראיתי כשהייתי קטנה היו על מיקי מאוס. היום יש כל הסרטים המצויים האלה על קרבות והרבה הרבה אלימות. אז הילד מושפע ממש שהוא רואה ומחליט שאם בסרט מצוייר או כל דבר אחר שהוא רואה בטלויזיה הלכו בדרך זו למה שהוא לא יעשה את זה.

בקשר לסעיף 2

אם ההורים מולידים ילדים לפי דעתי נהם צריכים להקדיש לו הרבה זמן ולא להתקע 24 שעות ביממה בעבודה... לפחות בגיל קטן... ואם הילד הקטן כמעט כל היום עם איזה מטפלת זקנה הוא איזה בחורה בת 18 זה לא טוב.. זה הורס.. ההורים צריכים להקדיש דיי הרבה זמן לילד כשה הוא קטן.,..

AeroSlash

New member
אבל מה לעשות שהרבה פעמים

מצבם הכלכלי של ההורים פשוט לא מאפשר להם לבלות הרבה זמן עם הילד?

SupermanZW

Well-known member
אז שלא יביאו ילדים

גם כך יש בעולם התפוצצות אוכלוסין והעוני רק הולך וגובר. מי שאין לו כסף לגדל ילדים שלא יביא ילדים, וכמובן גם כל המופרעים נפשית לא צריכים להביא ילדים, ובכלל תריך לחוקק חוק שאנשים יצטרכו להוציא רשיון להבאת ילדים והוא יהיה מותנה בכך שיעברו בחינות פסיכולוגיות שיקבעו האם הם ראויים לגדל ילדים.

AeroSlash

New member
אתה שומע את עצמך??

רשיון להביא ילדים!? אולי גם נלך לבקש רשות לעשות סקס?? אם כבר.. ומה זאת אומרת שלא יביאו ילדים?? שני אנשים שאוהבים אחד את השני והתחתנו מאוד רוצים ילד. ועובדה יש כאלה שהצליחו גם לחנך את הילדים שלהם וגם לעבוד הרבה. אני מכירה כאלה אישית.. הילדים לא יוצאים ברברים..

SupermanZW

Well-known member
הרשיון לא יהיה תלוי ביכולת כלכלית

אלא בבדיקות פסיכולוגיות, הוא לא יהיה תלוי ביכולת כלכלית כי מצב כלכלי עשוי להשתנות, אך חשוב שאנשים בעלי מופרעויות נפשיות לא יביאו ילדים כי הם רק יגרמו נזקים לילדים או ייצרו בארבארים. אנשים צריכים להיות מספיק אחראים להביא ילדים רק אם הם מסוגלים לגדל אותם (גם מבחינה כלכלית) ולהקדיש להם את הזמן הראוי, זה כבר מעבר לתנאי הרישיון.

Ivan Ivanov

New member
על הבדיקה "הפסיכולוגית"

פסיכולוגיה היא דבר משתנה. לדוגמא מבחן האיקיו המוכר עבר עשרות שינויים מאז המתאתו בצרפת (מטרתו הייתה לאבחן ילדים בעלי פיגור שכלי שלא יצליחו בליומדים לבית הספר). וזה מוכיח שפסיכולוגיה היא דבר משתנה. לתת בידיו של מאבחן פסיכאטר את הזכות לקבוע האם בן אדם "מורשה" להביא ילדים לעולם תהיה אחת הטעויות החמורות בתולדות האנושות.

SupermanZW

Well-known member
יש לך רעיון יותר טוב?

אני מניח שאתה מסכים איתי שיש אנשים שאינם ראויים לגדל ילדים (והילדים שלהם הם הוכחה לכך), צריך למצוא פתרון שימנע מאנשים שאינם ראויים לגדל ילדים לגדל ילדים, אז הפתרון שהצעתי אינו מושלם אבל אני לא מוצא פתרון טוב יותר.

Ivan Ivanov

New member
ענין אוטופי ,אין טעם לדון בו

איסור על אנשים מסוימים להוליד ילדים מתאפשר רק על ידי עיקור בכוונה למנוע מאותו אדם להתרבות. ודבר כזה אסור לנו לעשות מסיבות מובנות (אני מקווה )

SupermanZW

Well-known member
יש אמצעי הרתעה אחרים

אם למשל אדם שלא קיבל רשיון להביא ילדים יביא ילד/ים הוא יצטרך לשלם על כך קנס גבוה, אם יתברר שאינו מסוגל לגדל את ילדיו כראוי ילדיו ילקחו ממנו וימסרו לאימוץ.

למעלה