התקרית בשפרעם

Continuum

New member
..

אני מבין מחבלים בדיוק כמו שאני מבין מתנחלים קיצוניים.

Vrock

New member
אין שום סיבה להסית נגד הערבים.

זה לא תורם לנו כלום. אין מה להסית נגד החמאס, הם גרועים מספיק. אני אולי לא יכול להאשים אותו, אבל איך אתה יכול להאשים אותנו בהתגוננות מפני אותו העם?

למה???

אני לא מבינה. פיגוע יהודי לא קורה המון לעומת הפיגועים שהם מבצעים בנו. לא, שלא תבינו לא נכון, אני לא בעד הפיגוע ואני חושבת זה זוועה ! אני פשוט לא מבינה את הפרופורציות פה-מישהו מוכן להסביר לי? כשהם מבצעים פיגוע בנו זה כבר הפך לשיגרה? זה כבר לא כל כך חשוב? כי אני אישית שומעת פחות זעקות על זה לעומת הפיגוע שעכשיו היה....

Bassman

New member
מי עושה בנו פיגועים? הדרוזים?

הערבים הישראלים? עכשיו אני ארגיש רע לסוע לשפרעם לאכול פיתה דרוזית. והייתי שם לא מזמן דווקא.

לא

אבל אני לא מבינה למה על פיגוע כזה קמה כל זעקה גדולה כאשר על פיגועים אחרים לא. תרגיש רע-לשם שינוי הגיע הזמן

Bassman

New member
עכשיו הגזמת.

אני כן מרגיש רע בכל פיגוע. הרגשתי רע גם לפני שנתיים שחבר שלי מת בפיגוע בחיפה (היה תלמיד ריאלי). ולא ציניות עכשיו דווקא לא עובדת. ארבל.

או קיי

אני לא מדברת עליך ספיציפית. יש תחושה אני לא יודעת אם זה בגלל התקשורת או שזה תחושה כזאת אבל משום מה יש תחושה שכשזה פיגוע ביהודים זה כבר הפך לשגרה ו"נו טוב עוד פיגוע" אבל שזה מפגע יהודי זה אסון לאומי. אני אומרת ששניהם זה דבר נורא ואני לא מבינה למה יש תחושה שכאשר המחבל יהודי זה יותר נורא מאשר כשנהרגים יהודים. סליחה אם פגעתי אתה יודע שלא התכוונתי

Vrock

New member
זה באמת אסון.

בתור בן אדם לאומי (יש האומרים לאומני, אבל הם אידיוטים) אני מתבייש שאיש שכזה יצא מהעם שלי. כמו שאני גאה באנשים חכמים שייצאו מהעם שלי-כמו אינשטיין והרמב"ם-אני מתבייש בכל טרוריסט חלאה.

תסתכלי על זה ככה

מה היה יותר גרוע בשבילך אם היתה לך בת שנאנסה בילדותה או בן שהוא פדופיל? כי לי האפשרות השניה היתה בהחלט כואבת ואותו דבר גם כאן- כאשר מישהו מהעם שלי עושה פיגוע שכזה, זה ממש ממש מפריע וכואב לי.

אישית?

אני חושבת שזה יותר נורא אם הבן שלי נהרג. ברור שיכאב לי המון המון אם הבן שלי יהפך לרוצח אבל אם הוא נהרג.... כל אחד ומה שכואב לו יותר.... חשבתי שטבעי שזה שקרוב אליך מת זה יותר כואב-מסתבר שלא.

Bassman

New member
מסקנות ראשונות?

1. סוף סוף יש דרך להוציא לפועל את מה שנקרא "מעצרים ניהוליים". קצת פאשיסטי, אבל עובד והנזק הרבה יותר קטן מהתועלת. 2. אשכרה לעצור את אנשי תנועת כ"ך. 3. לשנות את נוהלי היציאה עם נשק של צה"ל ולא לתת לעריקים להסתובב עם נשק צהל"י. 4. לעצור מטיפים לשנאה-כולל רבנים, מדריכים רוחניים או איך שלא תרצו לקרוא לזה. 5. המסקנה המרכזית לטעמי היא הפרדת הדת מהמדינה. הכל נובע מפה. מותר להרוג בשביל אלוהים?

בקשר ל5

הפרדת הדת והמדינה לא קשורה לזה. גם בשביל אלוהים אסור להרוג-ומי שאומר לך אחרת אז הוא לא באמת דתי.

Bassman

New member
מה זה באמת דתי?

בשבילי כל אחד שעושה משהו בשם אלוהים, ולא משנה איזה אלוהים, הוא דתי.

Vrock

New member
הוא דתי אבל....

מכיוון שהדת הקשורה למדינה היא הדת היהודית, והמעשה לא נעשה בשם אלוהים ביהדות, וגם אם כן- זו שגיאה. ההודעה שלך איבדה כרגע כל תוכן, והיא הייתה קטנונית מלכתחילה.

Bassman

New member
בולשיט. הוא היה יהודי. הוא פעל

למען האל שלו-אל היהדות. סביר להניח שפעל לאחר שקרא משהו שכתב איזה רב. סביר להניח כהנא. יהודי.

למעלה