התקרית בשפרעם

ארבעה צעדים בתגובה:

1) לפטר את כל השופטים שבעשרים השנים האחרונות גזרו עונשים של פחות ממאסר עולם על חברי חוליות טרור יהודיות. 2) להרוס את ההתנחלות תפוח, בית מדרשו האידיאלוגי של הרוצח. 3) להתחיל לפעול על-פי החוק שמנת 1994 שמכריז על תנועת כ"ך כארגון טרור. לעצור את כל פעילי התנועה ולהתייחס אליהם כמו אל אחרון פעילי החמאס. 4) לארגן עצרת הזדהות של כל האנשים ההגונים הזאת עם תושבי שפרעם, ולא עצרת תל-אביבית של קפה לאטה בכיכר רבין, אלא עצרת בכפר שפרעם. 5) אופציונאלי: לפרק את מועצת יש"ע. ויפה שעה אחת קודם. כבר ארבע שעות עברו ועדיין לא שמענו מהם גינוי מגומגם. אפילו ערפאת היה מגמגם התנצלות אחרי פיגועים. הם כנראה גרועים פי כמה וכמה.

ToMeR Yea Yea

New member
../images/Emo129.gif קצת קשה לי עם ../images/Emo121.gif

מה שאתה אומר.. קצת הגזמת בתגובות 1 ו-2. חזרתי מלה המהומות כרגע בניסיון להרגיע את הרוחות. המשטרה בכוננות שיא ובחרתי להתרחק משם. אני לא חושב שהמצב יעבור בשקט. אני בס"ה רוצה שידקדקו יותר בבדיקות לערבים והיהודים כאחד, יותר אבטחה ושמירה והשב"כ יתחיל לפעול במחלקה היהודית יותר.

תומר היקר...

אני לא חושב שאחרי אירוע כל-כך קשה, יש מקום להתייפייפות מן הסוג של " להחמיר בבדיקות". אני אומנם לא חושב שצריך לנהוג באלימות כלפי איש, למרות שהדם רותח והמוח קודח מרוב זעם. אבל אני חושב שכבר יותר מדי שנים, השופטים במדינת ישראל מקלים עם הטרור היהודי. שלוש דוגמאות: חברי המחתרת היהודית, שביצעו מעשי רצח, ישבו בכלא רק שבע שנים. יורם שקולניק, המתנחל שירה למוות בפלסטיני כפות, ישב בכלא תקופה דומה. נחום שקולניק, מתנחל שהיכה למוות ילד פלסטיני בן עשר, קיבל שישה חודשי עבודות שירות. כל השופטים שישבו במקרים האלה, וזה כולל גם שופטי עליון, ידידי, יצרו אווירה ציבורית לפיה יש הבדל בין רצח יהודים ורצח ערבים. הגיע תורם לתת את הדין. לגבי היישוב תפוח - היישוב הזה הוא יישוב שאחראי למגוון גדול של פרובוקציות לאחרונה, כולל אנשים שאיימו להשתמש באלימות כלפי חיילי צה"ל. מדובר במעוז של תנועת כהנא, שגם ככה יתפנה במסגרת כל הסדר גבולות עתידי. למה לא לנצל את ההזדמנות בבחינת "מעז יצא מתוק"?

Vrock

New member
תגובה

1)כמה מאסרי עולם כבר נגזרו על טרוריסטם ערבים? כמה אסירי-עולם שוחררו? 2)להרוס את כל ערי הרשות הפלשתינית, וחלק מהערים והכפרים בישראל, שמתוכן יצאו טרוריסטים וסייענים. כמו כן, יש להרוס את צפת, חיפה ועוד ערים בארץ שמתוכן גם יצאו פעילי טרור יהודי. לאלתר. 3)כלומר? לא לפגוע בהם במקרה הטוב (אנחנו מדברים על פעילים, אבל כאלו שלא בהכרח ביצעו פעולה כלשהי או התכוננו לאחת) ובמקרה הרע יותר- לתפוס ולשחרר הביתה בעסקת שבויים מיותרת. 4)כשתהייה עצרת הזדהות אחת של הערבים עם קורבנות פיגוע, ולא עם השאהיד, נדבר. אוקה? 5)אופציונאלי: לפרק את אש"פ (כולל הדחת מחמוד עבאס). רגע! בעצם, מה הקשר של מועצת יש"ע? אם אני ארצח מישהו, עיריית נהריה תיאלץ להתנצל?

תגובה

1)יש צדק בדברך. 2)אם אדם רוצח-אז כל הישוב שלו רוצח? כי בקצב הזה כולנו רוצחים! -לא מסכימה. 3)תאמת, מזמן לא שמענו מכ"ך-ואם הם עדיין קיימים,אז לדעתי מספיק לפרק את התנועה,הרב כהנא נפטר מזמן,וחוצמזה-האם בטוח במאה אחוז שהוא פעיל כ"ך? 4)אם זה יעזור במשהו-אני מוכנה להגיע לשם. 5)אני חושבת שראיתי תגובה כלשהי של מועצת ישע באתר של ערוץ שבע-אבל לא קראתי הכל,וזה לא בטוח.אבל מה הקשר בין הרוצח לבין מועצת יש"ע?

Bassman

New member
../images/Emo13.gif

3. היית מסכימה רק ל"פירוק של החמאס" ולא למעצר של המחבלים? 5. די להתנהג כמו עיוורת.

YoYoWhazzzup

New member
חוץ מסעיף הראשון

חוץ מהסעיף הראשון שקצת זיגזגת בו מהעיקר, אני מסכים עם הצעדים האלה. אפילו עם החמישי על פירוק מועצת יש"ע

Bassman

New member
2 בעייתי-

אני מעדיף חקירה מעמיקה ומעצר של האנשים שכן פעילי כ"ך או עוברי חוק בכל דרך מפירוק של כל הישוב. שיקרה גם ככה.

כ-מ-ה ש-נ-א-ה בהודעה אחת

עניין אותי במיוחד סעיף 2 שלך- בגלל טרוריסט אחד להרוס ישוב שלם? אם השיטה הנאצית הזו הייתה מופעלת כלפי ערים פלסטיניות לא היה נשאר בית פלסטיני אחד על תילו. לפחות אל תהיה דו-פרצופי ואל תשתין למוסר בפרצוף.

Vendetta

New member
לי זה נשמע כמו מקרה מוזר

קשה לראות בו משהו מייצג.

חילול ה' גדול!

הם דרוזים,הם לא מזיקים,לא מפריעים,מתגייסים לצבא, ושוהים בארץ באופן חוקי- אז מה בדיוק הסיבה לירי?

Vendetta

New member
זה גם מה שאני חשבתי

בחירת היעד נראית טיפשית למדי. לדעתי מדובר בלא יותר מנער מבולבל שקיבל רובה מהצבא.

שפרעם היא עיר מעורבת,

ולפחות שניים מההרוגים בפיגוע לא היו דרוזים. די לקשקשת. איפה החרטה שלכם על רצח של ארבעה אזרחי מדינת ישראל, כן עשו צבא, לא עשו צבא, מה קרה ל"לא תרצח", לאן נעלם "לא תעמוד על דם רעך"?

ואני ממליצה לך-

* לשתות איזה כוס מים,ולהרגע טיפה,אל תהיה לחוץ,תנשום עמוק,עכשיו תנשוף,ושוב תנשום,ותנשוף,מומלץ לשמוע מוזיקה קלאסית מרגיעה. אין לי שום מושג על שפרעם, לא ראתי אף כתבה על מה שהיה שם-והדבר היחיד שאני יודעת זה מה שכתוב בכותרות. ואם שאלת לאן נעלם ה"לא תרצח"וה"לא תעמוד על דם רעך" -אז הוא נעלם לשום מקום,ואני מבטיחה לך שאני לא הרגתי אף דרוזי/ערבי/יהודי/רוסי/אמריקאי/פקיסטני/עירקי/ספרדי/אתיופי/תימני/מרוקאי/אפגניסטני/טורקי/וכו' *הוראות לקריאת התגובה: את תגובה זו יש לקרוא,לאט,בשקט,וברוגע.

Continuum

New member
אחרי שקראתי את התגובה ברוגע

אני יכול בהחלט להסיק ממנה: 1. "כל מה שאני יודעת זה מה שכתוב בכותרות." - שאת בעצמך לא מאוד שלוה וסבלנית, ולא מתעמקת במה שאת ממהרת להגיב עליו בתוקף כזה רב. 2. "אני לא הרגתי" - לא.. את *רק* מגבה את מי שכן הורג. ועוד בלי לדעת למה, מי זה, את מי הוא הרג וכו'.

למעלה