התקפי זעם

dina199

New member
אז האם קרה משהו בגן או בבית

בערך בזמן שהתחילו ההתקפים .?
אם עברו רק 4 חודשים מהאיבחון מה כוללת 'התקדמות יפה' ? למשל האם ייתכן שזה 'גיל שנתיים הנורא' (פיתוח עצמאות) שקורה אצל ילדים רגילים בגיל שנתיים שלוש?

tamarush777

New member
עברנו את גיל שנתיים הנורא

כבר בשנה שעברה. ההתקדמות שינאי התחיל לדבר ולספר מה עובר עליו בגן. ולומר משפטים שלמים עם הקשר למילים.

tamarush777

New member
מאודד

ממש כיף לו והוא ילד אחר לגמרי מהבחינה הזאת. בשנה שעברה עדיין לא אובחן והוא היה בגן רגיל וזה היה סיוט מתמשך כל בוקר ללכת לגן. והשנה הוא מדהים. הוא אפילו ביקש שאפסיק לקחת אותו לגן ושהוא רוצה לנסוע בהסעה עם חברים. שנה שעברה היו לו הרבה יותר קשיים כי לא הבנו את הרצונות שלו ולא ידענו שהוא אוטיסט ועדיין לא היו לו התקפי זכם

dina199

New member
שמתי לב (גם בעקבות שרשור הוסף בדף)

שכנראה השינוי היה בהתחלת שנת לימודים.
הם התקפי זעם החלו במקביל לגן החדש ?

tamarush777

New member
מאודד

ממש כיף לו והוא ילד אחר לגמרי מהבחינה הזאת. בשנה שעברה עדיין לא אובחן והוא היה בגן רגיל וזה היה סיוט מתמשך כל בוקר ללכת לגן. והשנה הוא מדהים. הוא אפילו ביקש שאפסיק לקחת אותו לגן ושהוא רוצה לנסוע בהסעה עם חברים. שנה שעברה היו לו הרבה יותר קשיים כי לא הבנו את הרצונות שלו ולא ידענו שהוא אוטיסט ועדיין לא היו לו התקפי זכם

dina199

New member
זה גם יכול להיות ההמשך של הגיל ההוא

הרי יש הבדל בין ילד לא מדבר לילד מדבר.
ואם הוא מדבר , האם בוא גם מספר מה קורה (אם שואלים אותו) ?

tamarush777

New member
הוא מספר. אבל

רק אם אני משנה את השאלות לשאלות פתוחות ואז הוא אומר. אני לפעמים שואלת את הגננת מה הם עשו בגן רק לראות אם הוא מספר נכון. וברוב המקרים הוא מספר נכון.

dina199

New member
אם כך , אחרי שהוא בוכה ונרגע

(ביום , בזמן עירות) האם את יכולה לשאול אתו למה הוא בכה ?
ועדיין , אני חוזרת על השאלה : האם היו שינויים בסביבות הזמן שהחלו ההתקפים האלה (אפילו רהיט חדש) ?

tamarush777

New member
לא. אחרי ההתקפים

הוא לא כל כך מגיב, כאילו שלוקח לו זמן להתעשת. וגם אם אני שואלת אותו אין מענה. אני הרבה מסבירה לו שזה בסדר להוציא תיסכולים ואם הוא זקוק לחיבוק אני פה. ואז הוא פורץ בבכי קורע לב. ומחבק אותי כאילו שהיה זקוק רק לחיבוק. וכשהוא בתוך התקף הצעקות אי אפשר לדבר איתו. ולא זכור לי שהיה שינוי כל שהוא

dina199

New member
האם את יכולה לדבר איתו אחרי הזמן שלוקח

לו להתעשת ? ברוןר שאי אפשר לשאול בזמן התקף
.
ואם גם לו באמת אין מושג מה גרם לבכי , כן צריך לבדוק את הכיוון האפילפטי

tamarush777

New member
אני מנסה. אבל מבחינתו

זה כאילו לא קיים. דיברתי עם הרופאה בהתפתחות הילד היא תיתן לנו הפניה לeeg ממושך. והיא גם ביקשה להפנות אותנו לפסיכיאטר בכדי לבדוק אם זה נפשי. היא אמרה משהו על שיחזור רגש כלשהו או מקרה לא נעים שקרה לו ואז הוא נכנס להתקף זעם. בכל מקרה אני ינסה את שתי האפשרויות ומקווה לבשורות טובות בעזרת ה׳.

tamarush777

New member
זה לא קורה רק בלילה

זה קורה גם באמצע היום. ואני לא מצליחה לשים את האצבע מה גורם לו להתקף כזה. אני לא מצליחה לצפות מראש. הוא בחינוך מיוחד גן מקסים מאוד עם צוות מדהים הוא מתקדם שם יפה ומשיחה עם הגננת גם בגן החלו לו ההתקפים במקביל לבית.

TikvaBonneh

New member
אני אבדוק לך.

המקרה שאני מכירה הEEG אחרי האיבחון היה תקין והאפילפסיה הופיעה אחרי שנתיים. כמה זמן נמשכה בדיקת הEEG שעשיתם?

tamarush777

New member
הוא עשה חצי בדיקה בעירנות

ואז היה צריך להירדם לבד משהו בערך בין חצי שעה לשעה. לא בטוחה בזמן כי הייתי לחוצה מהעיניין של להירדם לבד

TikvaBonneh

New member
בדקתי עם נירולוג, כן זה יכול להיות

אם עשיתם בדיקה רק של שעתיים אז יכול להיות שלא תפסו את הספייקים, ואולי זה עוד היה חלש אז ולא ראו. תבקשי הפניה דחוף לוידאו EEG. מקווה שהכל בסדר ושאנחנו סתם דואגות

Anat Shemer

New member
נצל"ש - אני מאוד ממליצה

לבקש מראש הפניה להולטר (EEG ממושך) ולפסוח על הבדיקה הקצרה. הבדיקה הקצרה (שעתיים) דורשת הירדמות במקום זר ויש תמיד חשש שהיא קצרה מידי כדי לזהות הפרעות שמופיעות לא בתוך טווח הזמן הקצר של הבדיקה. הבדיקה הממושכת מתבצעת בארה"ב בבית - באים למרפאה, מחברים את המכשיר ושמים על הראש בנדנה (אדומה או כחולה לבחירה...) ויש ילקוט קטן עם המכשיר שהילדים לוקחים על הגב (באופן מוזר הם ממש מחבבים את הילקוט הזה).
הולכים הביתה ומשתדלים להעביר את ה-24 שעות או לפעמים 48 שעות באופן מיטבי (נכון, זה לא הלילה הכי מושלם לשינה עבור ההורה שישן עם הילד כדי לשמור שלא יוריד את המכשיר תוך כדי שינה).
אני יודעת שבישראל קשה יותר לקבל EEG ממושך, אבל ככל שתהיה יותר דרישה של הורים סביר שתהיה יותר הבנה ופתיחות.
פירכוסים יכולים להיראות כמו המון דברים שאנחנו אפילו לא מקשרים לפירכוס. היה לי לקוח שהפירכוסים שלו נראו כמו כאב בטן - הוא היה מתכופף ומחזיק את הבטן כמו שעושים כשכואב.

למעלה