התקפי זעם

tamarush777

New member
התקפי זעם

היי לכולם! לאחרונה התחילו לינאי התקפי זעם, לא יכולה לשים את האצבע על הסיבה שגורמת להתקפים האלה. ואני לא יודעת אם בכלל לקרוא לזה התקפים. ברוב המקרים הוא צורח ברמה שמאוד כואבת וצורמת לאוזן. הוא לא מכה אותי או את עצמו וזה מסתכם בבכי וצעקות. באחת מהפעמים ירד לו דם מהאף באמצע הצרחות. היום בלילה הוא התעורר משינה וצרח במשך חצי שעה. זה בדר״כ הזמן של ההתקפים. יש למישהו מושג האם זה חלק מהאוטיזם? מה אני עושה בזמן ההתקפים?? לפעמים הוא לא מוכן שאפילו אדבר אליו או אגע בו.

הצפה זה בהחלט חלק מאוטיזם

וזה מוכר היום כחלק מהDSM.....אם כי אופציונאלי...
מה הוא אומר על ההתקפים הללו? אגב באיזה גיל הוא? סיוטי לילה הם דבר רגיל אצל ילדים בגילאים מסוימים...ץ.

?

TikvaBonneh

New member
אולי זו אפילפסיה

עשיתם EEG בשינה? כדאי לבקש הפניה לEEG מנירולוג או רופא התפתחותי. השכיחות של אפליפסיה באוכלוסיית האוטיסטים היא גבוהה בהרבה מאשר באוכלוסיה הכללית.

כן אבל התאור שלה בכלל לא

מזכיר התקף אפילפטי משום סוג זה כנראה התקפי זעם או באמת סיוטי לילה.
אגב תאור כמו שהאמא מתארת של התעוררות בלילה ובכי היסטרי של חצי שעה מזכיר לי דווקא את אחת מהבנות הנ"טיות שלי, היא גם הייתה מתעוררת בצרחות אימה ובוכה ללא הפסקה בערך כחצי שעה כל שיכולתי לעשות הוא לשבת לידה לחבק אותה עד שהיא נירגעה. היו לילות שאפילו שמתי אותה לישון איתי ואז היא ישנה טוב. האמת עם הזמן זה עבר והיא נירגעה.

TikvaBonneh

New member
מכל סוג שהוא?

על סמך מה את אומרת את זה? כמה סוגים של התקפים אפילפטיים ראית במו עינייך?
כתבתי שדיברתי עם נירולוג, נכון? אני דיברתי עם מומחה שאמר לי שהוא ראה התקפים אפילפטיים שנראים בדיוק ככה.
זה לא אומר שזה חייב להיות, והדוגמא שלך מראה שזה יכול להיות גם משהו אחר, ובעזרת השם אני מקווה שגם לבן של פותחת השירשור אין אפילפסיה וזה זמני ויעבור
, אבל זה יהיה חוסר אחריות לא לבדוק אותו, ביחוד שיש קורלציה גבוהה בין אוטיזם לאפילפסיה.

יקרתי תאמיני לי

שראיתי התקפים אפילפטיים מהרבה סוגים, ואני יודעת שאוטיזם ואפילסיה "הולך" ביחד, ראיתי במו עיניי את ביתי בכמה סוגים של התקפים אפילפטיים מהטוני קלוני ועד לניתוק, מההתקף הקל ביותר לקשה ביותר אז ככה שנתחיל בזה ששאלתך מיותרת. התקף אפילפטי אכן יכול להתחיל בזעקה או צעקה אבל היא מדברת על מצב שבו הוא בוכה חצי שעה ללא הפסקה, נו אבל אם המומחה שלך אמר אז טוב. תגידי המומחה שלך גם אמר VIDEO EEG' לא תמיד או לרוב גם אם את מחוברת 24 שעות לא עולה על כלום. את יודעת כמה פעמים הבת שלי הייתה מחוברת לכל המכשירים האלו, פעם פעמיים בחודש במשך שנה שלמה עד שעלו על אפילפסיה. תקווה יש דברים שאם אני לא אבין בהם אני לא אתערב אבל לצערי את נושא האפילפסיה חוויתי על בשרי בצורות ובהתקפים הכי מזוויעים שלהם, כולל טיפול נמרץ ואפילו סכנת מוות לתינוקת שאך מלאו לה שנה, מקווה שעניתי לך על החלק הזה של השאלה.

TikvaBonneh

New member
שאלה

אמנם כתבת שאת לא יכולה לשים את האצבע על הסיבה להתקפי הזעם, אבל בשבוע שעבר היה לנו שירשור ארוך בפורום על התקפי זעם שהתחילו לאחרונה, ואיכשהו בשירשור אחר התברר כדרך אגב שהיה שינוי תרופתי.
אז אני שואלת - היה שינוי תרופתי לאחרונה? התחלתם לתת תרופה חדשה, או ששיניתם מינון של תרופה?

ענתנוי

New member
התקפי זעם הם ביטוי של זעם

וזה באמת אופייני לאוטיסטים, כי יש להם שפע של סיבות להרגיש חסרי אונים ומתוסכלים עד לנקודת שבירה....

הופעת ההתקפים דווקא בלילה מצביע על ניסיון להדחקה, ובלילה, כידוע, מידע רגשי שהצלחנו איכשהו להסתיר במשך היום יוצא לו החוצה בלי "וויסות" ושליטה....

schlomitsmile

Member
מנהל
באותו רגע- מה שעוזר לו להרגיש טוב יותר אם הוא צריך להשאר לבד ולצרוח החוצה את האש בבטן,
אז כמה שזה קשה, חשוב לדעתי ומנסיוני (ויש לי לצערי...)
לאפשר לו זאת, כל עוד אינו מסכן את עצמו או זולתו.
שיידע שאת שם, אם הוא צריך אותך,זה הכל.
אם לשתות כוס מיים עוזר לו בשלב כלשהו,
או חיבוק, או מוזיקה רגועה, או ליטוף של חיית מחמד-
או מה שלא יהיה, כדאי להיות מספיק קרוב כדי שאפשר יהיה
להבחין בכך ולתת לו את זה, ומספיק רחוק כדי לא להלחיץ אותו.

מעבר לזה, חשוב לנסות להבין מדוע זה הופיע פתאום-
האם היה שינוי כלשהו, תרופתי, סביבתי או אחר?

בן כמה הוא?
והאם אפשר לקיים איתו שיחה בנושא?

tamarush777

New member
ינאי בן 4

הוא אובחן לפני 4 חודשים. זה לא קורה רק בלילה זה קורה לו בזמן האחרון כמעט כל יומיים. לפעמים אצל אמא שלי בבית. ולפעמים אצלנו בבית ואפילו גם בגן. הוא לא לוקח תרופות. ועשינו בדיקת eeg ויצא שלילי ברוך ה׳ כך שזה לא אפילפסיה. ברוב המקרים אני עוזבת אותו להירגע לבד אבל זה ממש מלחיץ. זה יכול להימשך רבע שעה ובמקרה הגרוע ארבעים דקות. מה אפשר לעשות בנידון???

TikvaBonneh

New member
מתי עשיתם EEG?

אחרי שההתקפים התחילו? אני מאחלת לו בריאות, אבל אם היה שינוי כזה אז ממש כדאי לבדוק שוב, רק בשביל להיות רגועים. אולי תעשו וידאו EEG.

tamarush777

New member
עשינו כחודש לאחר האבחון

וההתקפים החלו בחודש האחרון ז״א חודשיים לאחר הבדיקה. באמת יכול להיות שינוי כזה דרסטי??

dina199

New member
יתכן שיש לכם גם ביעותי לילה

וגם התקפי זעם (למרות שייתכן שבכי זה בכי ולא התקף זעם) .
האם בזמן הזה היו שינויים כלשהם בגן או בבית (גם אם מה שהוא שנראה זניח או לא חשוב).
למשל איש צוות חדש בגן, ילד חדש בגן , משהו חדש בבית.
באיזו מסגרת חינוכית הוא נמצא ?

tamarush777

New member
זה לא קורה רק בלילה

זה קורה גם באמצע היום. ואני לא מצליחה לשים את האצבע מה גורם לו להתקף כזה. אני לא מצליחה לצפות מראש. הוא בחינוך מיוחד גן מקסים מאוד עם צוות מדהים הוא מתקדם שם יפה ומשיחה עם הגננת גם בגן החלו לו ההתקפים במקביל לבית.

למעלה