התקף זעם בכיתה

kagome10

New member
קודם כל - לא לפגוע

עיקרון אי התוקפנות הוא חלק בסיסי בתפיסת המוסר שלי. ומבחינתי הוא כלל בסיסי ביחסים בין בני אנוש.

הוא לא מחייב אמפתיה. אם אדם לא פוגע באנשים בכוונת תחילה, ומצליח להבין בצורה סבירה מה פוגע ומה לא (ע"ע מבחן האדם הסביר) ומוכן לקבל אדם לא סביר שמסביר - זה מספיק בהחלט.

זה לא מחייב יחס רגשי כלשהו לאדם האחר. האמת שהיא שיש לא מעט אנשים שפשוט לא ממש חשובים שלי. לא אכפת לי מהם. ואני לא חושבת שזה רע בדרך כלשהי. אני לא פוגעת בהם, ובאופן כללי לא גורמת נזק. אם הם רוצים אמפתיה שילכו לחברים שלהם - והם באופן טבעי לא מצפים ממני לאמפתיה - יש להם את החברים שלהם בשביל זה.

dina199

New member
אבל אף אחד לא מטפל ב'צד לא אמפטי'

אלא אם כן הילד א"ס - ואז הוא 'צריך ללמוד להתחשב באחרים'.
ואילו אם ילד נ"ט לא אמפטי (במקרה הטוב) ו אפילו מספיק חזק לפגוע באחרים (בתנאים של סיר לחץ) אף אחד לא מוטרד ממנו, ואפילו מעלים אותו לדרגת 'ילד מקובל' (ועד 'מלך הכיתה')

שלומות0

New member
מהניסיון שיש לי

עם הבן שלי , הילדים האו מקבלים עוד פרס , אין מצב להגיד להם את זה,
הם המקובלים ואף אחד כולל המחנכת לא תגיד להם כלום

kagome10

New member
ממש ממש לא!

אומנם הילד היה גס רוח, אבל אני לא חושבת שיש לאסור על גסות רוח.
ולהכריח לשתף במשחק? ואם יש ילדים, כמוני, שלא רוצים להשתתף? או לא מוכנים להשתתף עם ילד X משחק?

ומה זה העונש הזה של לא לשחק?

באופן כללי, פגיעה כזו בחירויות המעטות שיש לילדים בבית ספר סודי צריכה להיות מוצדקת בעבירה חמורה *מאוד*.

כי מה שאני לומדת מההודעה שלך, זה שהחזק כופה את רצונו החלש ומנצל את חוזקו כדי לפגוע בו.

לדעתי המסר של חיוב לשתף במשחק הוא מסר אני חברתי ופוגעני ממדרגה ראשונה.

לדעתי אין אפשרות לשלוט בילד או בילדים האחרים

אפשר להבטיח שלא יציקו, אולי. אי אפשר להכריח אותם לשתף.
מה עם טיפול רגשי/התנהגותי של ללמוד להתמודד עם הצפות כאלו?
נשמע לי גם כן שיש קושי אצל הילד וההתפרצות לא באה בחלל הריק.
אני חושבת שאפשר רק ללמד את הילד למי כדאי לו להתקרב ואיך להתמודד כשהוא מרגיש מוצף או נעלב.
אם זה מאוד לא מצליח - אולי להעביר כיתה או לכיתת תקשורת?
אני חושבת שכל עוד הילד לא מצליח להתמודד לבד, כדאי שהוא יהיה בסביבה כמה שיותר מותאמת ומחזקת.

dina199

New member
המטרה היא לשלוט.

רק שהביצוע לא יוצא

כל המטרה להכניס 30-40 תלמידים בכיתה זו האפשרות לשלוט עליהם.
אבל על 'מקובלים' קשה לשלוט , כי יש להם כח לבעוט בחזרה , ולמורה אין כח ורצון להילחם בהרבה בועטים.
אבל אפשר לשלוט באחד חלש שבוכה כי יש לו 'התקף זעם' וצריך להרגיע אותו.
לדעתי יכלו השאיר אותו בוכה . למה שהילדים 'המקובלים' לא יראו את התוצאה של המעשים שלהם.
הוא בכה שיעור אחרון ואשפר היה להגיד לכולם מייד (לא 'דיברו עם כל הילדים א"כ') שאי אפשר ללמוד , כי זו תוצאה של העלבה.

שלומות0

New member
מניסיון שלי

עם הבן שלי, זה מה שקורה
המקובלים מקובלים גם על המחנכות, הן אפילו לא מנסות לשנות את המצב!
וזה גם מה שמאוד הפריע לבן שלי!

מיכל931

New member
תודה רבה לכל המגיבים

נתתם לי עצות טובות וחומר למחשבה.
כיף לראות שיש כל כך הרבה אנשים טובים כמוכם שרוצים לעזור.
תודה רבה!
אתם מקסימים!

למעלה