התקף זעם בכיתה

מיכל931

New member
התקף זעם בכיתה

באמצע שיעור, אחד הילדים אמר לבני המשולב: אתה לא משתתף איתנו היום במשחק בהפסקה. ואז הילד שלי קיבל התקף זעם, החל לצעוק ולבכות לפני כולם. כשהמורה והסייעת הציעו לו לצאת להרגע איתם, הוא לא הסכים, שכב על הרצפה ובכה. הזעיקו אותי מהעבודה לבוא לקחת אותו. כשהייתי בדרך איכשהו הצליחו להוציא אותו למזכירות ולהרגיע אותו. הוא חזר מדופרס מאוד הביתה. חבל לי כ''כ. זו כבר שנה שניה שלו בשילוב בבית ספר זה. שנה שעברה היתה נפלאה. המחנכת התחלפה ועוד כמה מורים, הכיתה השנה יותר תוססת וזה משפיע על בני (כנראה גם בגלל הרגישות לרעשים). איך אפשר לעזור לו להתגבר על התקפי הזעם? כל רעיון יתקבל בברכה.

asa112

New member
אפשר לעזור לו

אם להתחיל לעבוד עם ילדים שישתפו אותו במשחקים, לא יגידו דברים כאלו. אם ילד רוצה לשחק במשחק מסוים,
אבל מתקשה, אפשר לעזור לו בכך שמסבירים כללים, מתרגלים איתו.

yos9

New member
מה שעזר אצלנו

זה לאחר שהוא נרגע לשקף לו כל הזמן מה לא היה בסדר.
לאט לאט...... הכוונה כמה שנים וכמעט ואין לו התקפות זעם
אבל גם שזה קורה אנחנו משקפים לו ומדברים איתו על כך

מיכל931

New member
בד''כ משתפים אותו במשחק

אבל הפעם משום מה אחד הילדים (הדומיננטים והמקובלים) החליט שהוא לא רוצה לשתף אותו. ואז בני מאוד נפגע ופרץ בבכי וצעקות.
ההתקף היה חזק לכן המורה והסייעת היו צריכים להשקיע את כל האנרגיה בנסיון להרגיע את הילד.
שנה שעברה היתה לנו נהדרת בשילוב, אבל התחלפה מחנכת, המערכת עמוסה יותר, הכיתה יותר תוססת, ולכן יותר קשה לו.
התנהגות ילדי הכיתה תלויה גם במחנכת, אבל איננו יכולים לבחור את המורה.

dina199

New member
לפי התאור שלך מה שקרה

שילד מהכיתה (או יותר , כי ייתכן שהילד היה הנציג) העליב את הבן שלך. ובמקום לעסוק בעיקר (להסביר לילדים המשלבים איך צריך לשלב, ולמטרה הזו קיימת המסייעת) כולם (המורה והסייעת ) היו עסוקים איך להפסיק את ביטוי העלבון (התקף הזעם). נכון, הרגיעו אותו (הרי אי אפשר לזעום ללא הפסקה). אבל כן אפשר להיות מדופרס .מדופרס זה מצב שקט שלא מפריע לאף אחד בכיתה. רק את רואה את הדפרסיה . אז ברגע שלא יהיו מצבים מדפרסים (כמו עלבונות) , גם לא יהיו התקפי זעם.

TikvaBonneh

New member

TikvaBonneh

New member
האם יש לבן שלך בעיה של התקפי זעם?

את מתארת מקרה אחד, ספציפי. זו פשוט דוגמא אחת מיני רבות, זה דפוס התנהגות שלו בכיתה, או שזה מקרה חד פעמי?
כדי לעזור לו צריך לדעת בדיוק מה קורה.
אני לא יודעת איזו הנחייה הסייעת מקבלת.
אם מנתחת התנהגות מנחה אותה, היא יכולה להכין לה טופס תצפית בו היא תרשום לגבי כל התקף זעם - מה קרה בדיוק לפני, מה היה המשך והעוצמה של התקף הזעם, ומה קרה מיד אחרי - איך הגיבו הסובבים.
אם זה חד פעמי, אז אין צורך בזה, ואז אני מצטרפת לדבריה של דינה. יתכן שהילד רגיש, העמידו אותו במצב נוראי - של דחייה, והוא הגיב תגובה רגשית חזקה לכך.

מיכל931

New member
בשנה שעברה זה לא קרה לו בכלל

כמו שאמרתי היתה לו שנה נפלאה בבי''ס, אבל השנה זו כבר פעם שניה שזה קורה לו.

dina199

New member
פעם שניה התקף זעם או פעם שניה

שמעליבים אותו ?
וכמה זמו עבר בין הפעם הראשונה לבין הפעם השניה ?

מיכל931

New member
פעם שניה שהוא נעלב כך מילד בכיתה

כאמור בשנה שעברה זה לא קרה, והשאלה היא אם זה קשור לדרך שבה המורה מחזיקה את הכיתה. (התחלפה מחנכת השנה). האם התלמידים השנה מרשים לעצמם להתנהג כך בגלל התחלפות המחנכת - כי בשנה שעברה הם לא העיזו.

dina199

New member
האם זה תמיד אותו ילד שמעליב ?

כי אם זה אותו ילד, אז שהסייעת תמצא לבן שלך חברים אחרים למשחק. באמת אין צורך תמיד לנסות להיות ליד ה'מקובל',
כי ה'מקובלים' בד"כ 'לא שמים' על חלשים ומאוד נהנים להעליב רותם.
הרי גם אי אפשר לחייב 'מקובל' שיצרף מישהו למשחק בכח. נראה לי שבין 30-40 תלמידים אפשר למצוא 3-4 ילדים 'לא מקובלים' ונחמדים

מיכל931

New member
כן

יש לו שני חברים נחמדים יותר, אבל לצערי הוא מתעקש לשחק בהפסקה במשחק עם רוב הילדים (כי הוא התאמן והשתפר לאחרונה בכדורגל). אמרנו לו שהוא מסתכן בעלבונות, וועדיף שישחק רק עם הילדים השקטים והנחמדים, אבל הוא לא שמע בקולנו. משום מה הוא נמשך למקובלים אולי בנסיון לקבל את הלגיטימציה שלהם.

dina199

New member
שאלה נוספת : האם ה'מקובל'

הוא לא כל כך שלילי ומוכן לקבל הסברים ?
ז"א האם אפשר להסביר לו שצריך להתחשב בבן שלך ולבקש שירשה לו לשחק (ולא לבוא בכח ולחייב ).
מה שהפריע לי בסיפור שלך שהתמדקו על הרגעת הבן , בלי להתייחס בכלל לשאר הילדים.
והרי התקף הזעם לא נולד בסביבה ריקה , ידוע בדיוק מה קרה.

מיכל931

New member
כן

המנהלת טוענת שמנסיונה ניתן לדבר איתו, וכך היא מתכוונת לעשות.
התמקדו בהרגעת הילד, כי ההתקף היה מאוד בעייתי. זה היה בשעה האחרונה. אבל הבנתי שהמחנכת דיברה אחר כך עם שאר הלדים- אחרי שבני יצא להירגע.

TikvaBonneh

New member
היא מתכוונת לעשות זאת

רק אחרי שזה כבר קרה פעמיים!
איפה היא הייתה אחרי הפעם הראשונה?
הבן שלך הוא ילד רגיש, אבל בעיית הההתנהגות היא לא אצלו.
זה טוב שהוא הגיב ככה, אחרת המנהלת לא הייתה עושה כלום.
הסיבה שאני הוצאתי את הבן שלי משילוב יחידני זה שהוא רגיש ולא יכול להתמודד עם דחייה.
זה מאוד לא פשוט להתמודד עם דחייה, גם לאדם מבוגר.
בשילוב יחידני לפעמים צריך קצת עור של פיל.

מיכל931

New member
כן

המנהלת טוענת שמנסיונה ניתן לדבר איתו, וכך היא מתכוונת לעשות.
התמקדו בהרגעת הילד, כי ההתקף היה מאוד בעייתי. זה היה בשעה האחרונה. אבל הבנתי שהמחנכת דיברה אחר כך עם שאר הלדים- אחרי שבני יצא להירגע.

dina199

New member
מצטערת, אבל הם נראים לי הבעייתיים.

הילד נעלב ובכה , אז זו תגובה די סבירה סבירה לעלבון (אילו צעקות).
ולדבר כללית עם כל הילדים זה לא מספיק, צריך לטפל בגורם הדומיננטי עצמו .

kagome10

New member
טוב להיות בת

כשבת בוכה לא קוראים לזה התקף זעם. לבנות מותר לבכות. מה זעם בבכי? אולי התקף כעס או התקף כאב. התנהגות לגיטימית בהחלט. ונתנו לי לבכות בחוץ, וגם אם חשבו שאני רגישה ולא ממש פעלו כנגד המעליבים, אף אחד לא חשב אפילו על צירוף המילים "התקף זעם".

למעלה