התקטננות?

p o o p i

New member
התקטננות?

האם בקשה לתשלום חניה וסבסוד של ארוחות זה דבר קטנוני?
אני עובדת שנים בהייטק וזה מקובל מאד לא?( בהנחה שהמשכורת יחסית נמוכה לטעמי וגם נמוכה לטבלאות שכר)

rj111

New member
לבקש בהתאם למה שמקובל בחברה שבה את עובדת

טבלאות השכר אינן מייצגות את השכר הממוצע בתחום מסויים, אלא משכורות פתיחה לעובדים חדשים.

p o o p i

New member
אני מתחילה עבודה חדשה

בחברה שאני עובדת התנאים דווקא טובים.. (רק שאין יציבות תעסוקתית)

ipv6

Member
מניסיוני אין בדברים האלה בד"כ גמישות

לגבי חניה, אני מכיר 3 סידורים:
1. יש לחברה חניון \ היא יושבת במגדל שיש לו חניון ואז כל עובד שרוצה זכאי להכנס למגדל\חניון[1]
2. אין חניון של הבניין אבל יש הסדר עם חניונים ליד או שהחברה מחזירה כנגד קבלות.
3. החברה לא עוזרת בנושא של חניה ומצופה ממך להסתדר לבד.

במקומות שמתנהלים לפי אופציות 1 או 2 לא שמעתי על עובד שרצה חניה והיה צריך לתת ולשאת על זה, אלא זה משהו שכל עובד זכאי לו.
אם זאת חברה שמתנהלת לפי שיטה 3, את יכולה לבקש עוד X שקלים למשכורת בטענה שזה נועד לכיסוי הוצאות החניה.

לגבי האוכל, המודלים שאני מכיר הם
1. תןביס\סיבוס - בכל המקומות ששמעתי עליהם הסכום אחיד לכל העובדים, כלומר גם המנכל וגם הפקידת קבלה מקבלים אותו הסכום.
2. חדר אוכל שכולם יכולים להכנס אליו
3. חברות שאומרות שX שקלים מהשכר שלך הם דמי ארוחות. גם פה ממה שאני מכיר, כולם מקבלים את אותו הסכום. כמובן שאפשר להתמקח על השכר הכללי בטענה שהוא לא כולל כסף על ארוחות.

אני מניח שקיבלת פשוט את הסידור הסטנדרטי והדבר היחיד שיתנו לך זה עוד קצת כסף.

[1] החוסר צדק היחיד בנושא החניה שאני יכול לחשוב עליו זה מקום אחד שאני מכיר שבו יש חניון תת קרקעי שהותיקים יותר חונים בו ועוד מגרש\חניון תחת כיפת השמים שהחדשים חונים בו. בד"כ זה מצב שחברה ששכרה משרדים בבניין עם X מקומות חניה גדלה ואין לה אפשרות לשכור עוד חניות בבניין הזה.

שמעתי על אופציה 1 עם משא ומתן. כשיש מחסור במקומות חניה

לא כל העובדים מקבלים אפשרות כניסה לחניון

ואז כן - מי שצועק יותר ומאיים שהוא יעזוב אם לא יקבל חניה - מקבל חניה.

ipv6

Member
אתה מדבר על מי שכבר עובד שם

אם יש לחברה כמות מוגבלת של חניון ככה שרק ותיקים\בכירים מקבלים, אז מניח שיגידו לה מראש שאין אפשרות לקבל חניה בבניין בכלל ויציעו איזה פתרון אחר (או לא יציעו כלום).

במצב כזה לבוא ולהגיד "הבנתי שכן יש לכם X הקצאות בחניון,ששמורות רק לותיקים, אני רוצה אחת" זה נשמע לי קצת מוזר לבקש..

נכון. וזה לא לותיקים אלא לצועקים...

בכל מקרה, נדמה לי שהמקרה שלה הוא שאין חניה בכלל. לא לותיקים ולא לצעירים

ואז המשא ומתן הוא לא על מקום חניה אלא על שווי חניה

p o o p i

New member
ככה זה תמיד עובד בארץ

Shaycus

New member
בנוגע להסדרי חניה

בחברה שאני עובד בה אני יודע בצורה חד משמעית על עובד X שלא מקבל נסיעות (זה גלום לו בברוטו, אין שורה של "נסיעות" במשכורת) ועובד Y שמקבל החזר נסיעות.

אפשר לבוא ולהגיד שהברוטו של שניהם יכול להיות זהה השאלה היא איך זה מתפלג אבל זה לא המצב וזה רק אומר שלא צריך להסיק שאם החברה אומרת במעמד החוזה "ככה אנחנו עובדים" אז לקבל את זה כמובן מאליו, זה הכל עניין של משא ומתן, רק צריך להבין שיכולים לא לקחת אותך לתפקיד אפילו על דברים שנראים זניחים לחלק מהאנשים, כמו נסיעות.

jgut

New member
לטעמי זה לא קטנוני

ממה שאני מכירה, מקובל לקבל תשלום על חניה.
לגביי סבסוד ארוחות, אני מכירה כל מיני דברים. ראיתי כבר חברות שמסבסדות משהו מאוד זניח ממחיר הארוחה. במקרה כזה, הייתי מצפה שהמשכורת תהיה גבוהה בצורה שתחפה על כך.

jgut

New member
יש לי רק הסתייגות אחת

לגבי מה שכתבתי בהודעה הקודמת -
אים אין לך אפשרויות אחרות, או שהעבודה היא משהו שמאוד יקדם אותך מקצועית - הייתי מתפשרת לכמה זמן בנושא תשלום ההוצאות האלה.

p o o p i

New member
לא זה ולא זה

זה פשוט הכי קרוב לי לבית ולפעמים בא לי להתפשר, אבל אולי לחלוטין לא כדאי.

חלק ממשא ומתן.

אל תגידי "אני רוצה חניה ואוכל". תאמרי שהמשכורת גם כך לא מדהימה, ואם את צריכה עוד להוריד 1000 שקלים בחודש (מהנטו) לצרכי חניה וארוחות, שבמקומות אחרים הם חלק מתנאי העבודה - המשכורת ממש נמוכה.

אבל הכל הוא משא ומתן. את רשאית לדרוש, והם רשאים לסרב.

p o o p i

New member
אני ממש בהתלבטות...ומה עם ימי מחלה?

בחברה בה אני עובדת מהיום הראשון מקבלים 100% ובחברה ההיא לפי החוק( כלומר מהיום השני 50% משהו כזה) זה גם נראה לי על הפנים....

p o o p i

New member
נראה לי שבחברה ההיא לא כ"כ...

שלחתי הערות ואפילו לא חזרו אלי...

choo

Active member
בסופו של דבר, זה עוד כסף

&nbsp
בין אם הוא מגיע כהעלאה של המשכורת ברוטו, כהחזר על ארוחות או כהחזר על חניה - כסף הוא כסף ולכול צורותיו יש אותו צבע ואותו ריח.
&nbsp
רק לסבר את האוזן - אם את מוציאה 40 שקלים ביום על ארוחת צהריים, הרי שבכ-22 ימי עבודה בחודש את תוציאי 880 ש"ח. נניח שהמעסיק היה מסבסד את הארוחות ב-25 ש"ח - כלומר 550 ש"ח לחודש. הסיבסוד הזה היה מצטרף ל"שורה התחתונה" של המשכורת שלך למטרות שווי מס, ולכן הוא שקול לתוספת של 550 ש"ח למשכורת ברוטו. (בפועל הוא שקול לפחות מזה - משום שבפועל לאנשים יש חופשות וימי חג וערבי חג שבהם הם לא אוכלים במשרד).
&nbsp
לגבי חניה, ניתן לחשב את זה באותה הצורה.
&nbsp
ההבדלים האמיתיים בין החזר הוצאות לבין תוספת קבוע למשכורת הם:
א. ההחזר מבוצע רק על ההוצאות בפועל. אם תגיעי בפחות ימים למשרד, או שבחלקם תביאי אוכל מהבית או תעבדי מדי פעם מהבית - ההוצאה של המעסיק על החזר הוצאות תיקטן עבור אותו חודש.
&nbsp
ב. המעסיק לא ישלם לך תוספות פנסיה על החזרי ההוצאות הללו - ולכן החזר הוצאות של 500 ש"ח לחודש, בפועל יהיה שקול (מבחינת המעסיקר - לא מבחינתך) לתוספת למשכורת של כ-400 ש"ח לחודש - שעליה משלמים הוצאות מעסיק נוספות (קרן פנסיה, קרן השתלמות, אובדן כושר עבודה, ביטוח לאומי של מעסיקים וכדומה). דומני שהפער טמון באותם הוצאות מעסיק שאינן מגיעות אלייך באמת (ביטוח לאומי שהמעסיק צריך לשלם).
&nbsp
ג. עניין פסיכולוגי - אם המשא ומתן על השכר הגיע לקצהו - לפעמים המעסיק עדיין פתוח למשא ומתן על תנאים מסביב. כלומר ייתכן מצב שבו הוא לא יסכים להוסיף לך לברוטו, אבל כן יסכים להוסיף ימי חופשה (הם לא גורמים לו להוצאה כספית נוספת ברמה המיידית, אלא להורדה בתפוקה שהוא יקבל ממך בטווח הבינוני) החזר הוצאות חניה וכדומה.
&nbsp
בסופו של דבר, כל הדברים הללו הם פרמטרים שנתונים למשא ומתן, וכמו שאיש לא יאמר לך שזה קטנוני לבקש עוד כסף למשכורת, איש לא יאמר לך שזה קטנוני לנהל את המשא ומתן על הכסף דרך אמצעים אחרים כדי להתגבר על מחסומים פסיכולוגיים של המעסיק.

jgut

New member
בהקשר של חניה

במקומות מסויימים זה מעבר לכסף. אם אין חניון פנוי באזור, אז מבזבזים זמן ועצבים על חיפוש עבודה. נכון שאפשר לתמחר גם את זה. במקרה שלי, חיפוש חניה הוא סיוט שקשה לי לתמחר.

למעלה