התקוה 6

otzzto

New member
מסכים עם הפתרון

אחלה אחלה פתרון שבעולם. אני גם חושב שזה יותר גרוע מלגנוב סוכריות מהמכולת, כי מדובר ביצירה, אין שום דבר יצירתי בטופי (בלחם אולי יש, בחלק מהמקרים, בגלל זה נמנעתי מלדבר על לחם).

otzzto

New member
אתה אומר דברים כפולים...

קודם כל, קפיטליזם לא תורם לאף אחד, בחיים. למה לא להכנס למיי ספייס של הלהקה ולהקשיב? למה להוריד ולהכניס עוד עותקים בלתי חוקיים של השיר לרשת? כל פעם שאתה מוריד מהקאזה וכו' אתה מקל על אנשים אחרים להוריד את השיר, אנשים שלא ילכו לקנות את האלבום אחר כך. וזה שהשיר קיים ברשת בצורות בלתי חויקיות כבר מוכיח את זה שאנשים לא קונים, אלא מורידים ומשאירים במחשב, הקובץ משתכפל ויש עוד גרסאות בלתי חוקיות. אף אחד לא תובע ילדות בנות שתיים עשרה, מדובר באנשים שמתעסקים בגניבות כאלה ואחרות וגם עושים על זה כסף. אני לא מכחיש שמדוברה במשפטי ראווה למען יראו ויראו, ואני לא מכחיש שאקום הם פושעים שלוקחים כסף לאמנים ובמקום להיות ארגון חינמי שדואג לאמנות הם לוקחים מס (!) לאמנים על זה שהם דואגים להם, אבל כל ההסלמה הזאת היא דפוקה. אם היינו חיים בחברה שבה אמנים היו חופשיים ליצור בלי צורך להתקיים מזה ואמנות הייתה דבר חופשי שאנשים חלקו אחד עם השני כדי לחלוק רגשות אז וואללה, תוכנות השיתוף היו לשמם: שיתופיות. אבל היום מדובר בגניבה לשמה, משום שהאמנים מתקשים להתקיים מעבודתם (אבסורד שמתחייסים לזה כעבודה) גם ככה. אני מסכים אתך מליון אחוז שהרדיו מביא לנו רק זבל ממוסחר שבא לשתוף לנו את המוח ללכת לקנות ג'ינסים וחזיות (ראה "קיץ", הבזיון התורן), אבל שיתופיות יצירתית לא צריכה לבוא על חשבונם של האמנים, בעוד שהם נאנסים להתפרנס על היצירה שלהם. אני לא מצטער על חוסר הפוליטיקלי קורקטיות של ההודעה שלי בהשוואה של המעשה לאונס. לגנוב לאמנים שמחוייבים להתפרנס מהיצירתיות שלהם (וכך גם לבזות אותה ולמסחר אותה אגב) זה תמיכה באונס, חד משמעית.

Pr0zac

New member
המייספייס של הלהקה

הוא מקום מבורך, וזו דרך סבירה בהחלט לשמוע את החומרים שלהם ולהתרשם מהאלבום לפני הקנייה. לצערינו בימים שרוב המוזיקה סובבת רק סביב הכסף ולא סביב היצירה, יצא סינגל אחד טוב לרדיו וכל שאר האלבום לא שווה הרבה, זה גורם להמון אנשים להתאכזב מקנייה של אלבומים. תאר לך שאתה אדם שעד עכשיו שמע צרובים\רדיו ופתאום מחליט לשנות את דרכייך וללכת לקנות אלבום שסינגל מתוכו שמעת ברדיו. הכל טוב ויפה, רק מה? אתה מגלה שקנית חתול בשק וכל שאר הטראקים לא לטעמך. אתה תרגיש שרומית ולא תחזור על הטעות, אז או שתלך להוריד ותמשיך בדרכים הישנות שלך, או שתנסה להתמיד וקודם תוריד ורק אז תקנה אם תאהב. זו בעיה בימינו, מה לעשות, אנשים בארץ לא רוצים לצאת פראיירים, ובמקרה הזה אני מצדיק אותם עם המוזיקה שמסתובבת שם בחוץ.

SV Design

New member
האמת היא עכשיו נזכרתי..

חוץ ממייספייס ויוטיוב ועוד כל מיני מקומות באינטרנט שאפשר לשמוע בצורה חוקית שירים של הלהקה. אתה יכול לשמוע כמה שבא לך את כל האלבום בחנות...יש מערכת עם אוזניות כמעט בכל חנויות המוזיקה בארץ ככה שבכלל אין בעיה...ואם אתה בן אדם ששומע הרבה מוזיקה אז אתה תבוא לחנות עם כמה דברים שאתה רוצה לשמוע ולהחליט אם לקנות או לא ככה שאם לא תאהב אחד מהם ואת האחרים תאהב לא תתבאס שבאת לשם רק כדי לשמוע דיסק ולהחליט שאתה לא רוצה אותו... אם אתה בא רק בשביל דיסק אחד זה טיפה בעייתי אבל תמיד עוברים ליד חנויות בקניון אם יש לכם איזה משהו...ובתכלס שווה להשקיע בזה גם אם בחלק מהמקרים בסוף תחזור מהחנות בלי כלום ועצוב טיפה שבזבזת את זמנך....

otzzto

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif או, על זה אני מדבר

תשקיעו במה שאתם אוהביםםםם.

moshe alfasi

New member
בונא, לי זה באמת קרה...

קניתי אריה בשק אחי, אהבתי לאללה את הסינגל של "הבנות נחמה", החרוש ההוא ברדיו... באותו יום שיצא האלבום, ישר הלכתי לקנות אותו, אבל שמעו, אלבום נפילה, התבאסתי שאתם לא מאמינים....

otzzto

New member
אבל מה עם כל הסקרנות והתשוקה שדיברתי עליהם?

תגיב, זה מעניין אותי לדעת מה אתם חושבים על זה, יש דרכים, אמנם איטיות יותר, יותר טובות ונכונות "לחקור" יצירה.

moshe alfasi

New member
אם לך נשמע יותר מגניב

ללכת לחנות דיסקים ולהאזין שם- וולקאם, אבל אם לבחור אין מצב להגיע לחנות דיסקים כל פעם שהוא רוצה לשמוע איזה להקה חדשה, אז שיוריד... לא הבנתי את הקטע של התשוקה, לדעתי לשמוע בבית יותר מעניין משלשמוע את זה עם עוד 20,000 אנשים בקניון...

../images/Emo207.gif זאת שירז וקרה לי הדבר הכי מבאס

גנבו לי את הדיסק של התקווה !! NO JOKES מישהו נגע לי בקייס ולקח אותו משם!!

Holy Man

New member
לא אני

נשבע לך שזה לא אני.... חברה שלי קנתה לי אותו... יש לי אפילו קבלה .... באמת !!! :) וכן, הורדתי מהאינטרנט, בד"כ אני לא מוריד שירים מהאינטרנט, אבל אחרי ששמעתי לראשונה את השיר של אלוהים מיד התאהבתי בקולות ובסגנון הייחודי שלהם, ידעתי שאת הדיסק שלהם אני הולך לקנות בכל מקרה.... הורדתי, שמעתי, אהבתי יותר, והלכתי וקניתי, ואני לא מצטער לרגע...

otzzto

New member
כן גנבת

וזה חבל מאוד שאתה לא מצטער, אתה אמור להתבייש.

moshe alfasi

New member
חלאס!! שב בלול... הוא קנה, יותר מזה?

אני בטוח שיש לך המון מוסיקה לא חוקית במחשב, אבל אתה משחק אותה צדיק...

otzzto

New member
לא אני לא

לפני כמה שנים הגעתי להכרעה שאני לא גונב אמנות, מחקתי את המוסיקה הלא חוקית ושברתי את הדיסקים הצרובים. אני בטוח שאתה אונס חתולים כל היום. נעים שמשעירים השערות עליך בלי לדעת? לא נראה לי, אל תעשה את אותו הדבר... כן, בטח שיותר מזה!

אני יכול לאשר

שאין לו מוזיקה בלתי חוקית במחשב. אני גר ברדיס של 100 מטר ממנו אז יצא לי לשבת על המחשב שלו כמה פעמים.. ותרגע קצת עם השב בלול, זה לא שוק מחנה יהודה פה

moshe alfasi

New member
מחנה יהודה אחלה מקום, תבוא לבקר, באמת...

בקשר לדיסקים ול otzzto, זה ששברת את כולם לפני כמה זמן או משהו דומה לזה, לא אומר שלא עשית את זה בעבר, זה כמו שהוא הוריד, אמר, וואלה אני מוחק, וקנה את הדיסק. יותר מזה? שלא תחשוב שאני לא מעריך מוסיקה מקורית או משהו, כואב לי לפעמים שאין לי כסף לרכוש אלבום שיוצא, כי אני חייל ואני חי על משכורת מזערית בלי משיכות מההורים, במצבים כאלה, או במצבים של חוסר ידיעה על הלהקה, אין מה להתבייש להוריד את האלבום, ולאחר מכן לקנות, או למחוק.

otzzto

New member
אבל יש הבדל

יש הבדל בין להוריד, לבדוק ולקנות בצורה שיטתית לבין לעשות דברים בצורה מסויימת ואז יום אחד להגיד "ואללה זה לא נראה לי" ולשנות את הכל 180 מעלות, זה לא שזאת הייתה תקופת בדיקה, פשוט ככה עשיתי דברים, עד שחשבתי על זה. אף אחד לא קדוש....

moshe alfasi

New member
קנה את האלבום, מה יותר? לרכוש 10עותקים?

שיהיה ללהקה כסף לגרביים?

למעלה