התקוה 6

ohadbs

New member
אפרופו חוק

לפי החוק אם קנית את האלבום מותר לך לצרוב אותו לשימוש עצמי. נגיד עותק לאוטו או משהו...

Pr0zac

New member
מוגזם לגמרי

קפיטליזם שרק תורם לעולם שסובב סביב כסף. אני לא יודע מה העמדה של הלהקה בקשר להורדות של המוזיקה שלהם ואני גם לא אכנס לזה בכלל. אבל להוריד מוזיקה כי שמעתי על אמן חדש זה לגימטימי לגמרי, קרה לי כבר אישית כמה פעם שסתם קניתי דיסק ע"פ סינגל או שניים ברדיו והתאכזבתי, אז מה, סתם הלכו 60 ש"ח? מה רע בלהוריד כמה שירים מהאינטרנט ואח"כ ללכת לקנות את הדיסק, ואיך אתה בכלל מעז להשוות את זה לאונס? אני מצטער, אבל התגובה שלך מוגזמת לגמרי, כמו תגובת מראה של אקו"ם או כל חברה גדולה אחרת שתובעת ילדות בנות 12 כי רק רצו להאזין למוזיקה ולהנות, הלוואי וכל הארץ תחשף כך למוזיקה יותר טובה, ואח"כ תרוץ לקנות כמו הבחור בתגובה פה, אז אולי היה אפשר לראות יותר אנשים בארץ שלא שומעים מוזיקה שבלונית שמכתיבים לנו ברדיו.

שמעו, בואו אני אגיד ככה

גם אני לא חף מהורדות לא חוקיות. הורדתי שיר או שניים בחיים שלי.. אבל יש בזה בעיה. איך שאתם מתארים את זה, זה לא המצב. רוב האנשים שמורידים מוזיקה, יורידו דיסק, יאזינו לו, ולא יקנו אותו אחר כך. כי למה לקנות אותו? יש לנו אותו כבר בחינם.. הם לא מייחסים חשיבות לאמן ולקניית הדיסק והמשמעות שלה... וכן, אם כל בנאדם היה מוריד שירים, אוהב את הלהקה ואז הולך לקנות תדיסק אז אדרבא. אבל זה לא ככה, ולאמנים מאוד קשה להתפתח ככה.. לא כל האמנים מופיעים כמו התקווה 6, ויש אמנים שבאים מרקע שונה, ויכול להיות שהם אמנים מעולים אבל קשה להתפתח ולהתפרנס כשלכל העולם ואישתו יש גישה חינמית ל"מוצר" שלך.. אני לא חושב שזה מוצר, אבל השוותי את זה למוצר כי זה למכירה, זה כמו שתוריד לאדע מה, אוכל או תגנוב דברים מחנויות.. יש בעיה גדולה עם זה, במיוחד בארץ

Pr0zac

New member
בקטע הזה אתה צודק

אבל אני לא מדבר על הורדות המוניות שכל העולם ואחותו מוריד את האלבום שלך ואף אחד לא קונה, זה פוגע באמן וזה סתם דפוק
מה רע בלהוריד כדי להתרשם, ואם אהבת תקנה ואם לא- אז לא? יש בזה בעיה? היה באמת צורך להשוות לאונס כדי להמחיש כמה זה "נורא" להוריד ואז לקנות..?

אני לא חושב שצריך לפחד מהשוואת

השוואת נועדו כדי להבהיר עניין מסוים, ואם צריך השוואה קיצונית אז השוואה קיצונית. הקטע בלהוריד שירים זה פשוט כמו לגנוב משהו מהמכולת.. היית גונב משהו מהמכולת? האמנים צריכים לפי דעתי לפתוח באתרים שלהם הורדות של האלבומים שלהם עם טרייל- כמות זמן שהקובץ יכול לפעול אצלך במחשב.. שומר את המידע על הIP שלך ואת הפרטים של המחשב, והוא כבר לא יכול לפעול אצלך.. אם אהבת את הדיסק תלך תקנה, אם לא אז לא. זה אחלה פתרון לפי דעתי

kombinaizer

New member
יפרצו את זה תוך שניה בתכלס.

אין פתרון, מלבד חינוך אחר. אנשים התרגלו לקבל את המוזיקה שלכם בחינם, זה נגיש, קל להורדה והכי חשוב - חינם. מה לעשות, ככה הורגלו. בכל מקרה, אני אמשיך להוריד ובמידה ואני אוהב אני הולך לקנות וככה עשיתי גם עם האלבום של התקווה.

otzzto

New member
מסכים שהחינוך הוא הפתרון האולטימטיבי.

חבל שככה עשית, אתה תורם לזרם של גנבים. לא פשוט להתעניין קצת יותר לעומק? כל הנגישות הזאת גם מבזה את הסקרנות שאמורה לבוא מאחורי התשוקה שלנו ליצירה ולאמנות. זה פשוט מידיי וקל מידיי להוריד, למיין ולקנות. זה עושה את זה צרכני ומכני.

TerminalFrost

New member
אתה חי בעולם צרכי ומכני

וזה נהיה צורך - להיות "צרכי ומכני". מי שלא "צרכי ומכאני" נשאר מאחור כי הוא "איטי ופלאגמאט", ובמקרים חמורים זה נחשב לאוטיזם. למה ללכת נגד ההתפתחות של העולם? תנסה לזרום איתה. תציע את השירים חינם באינטרנט, ותתן תוכן איכותי (קטעי וידאו, הנחות למופעים, משחקים וכו') על המוצרים שאתה מבקש עליהם כסף. נראה אותך ואת אקו"ם "משנים את העולם" ושמים סוף להורדות. זה הרי לא הולך לקרות - תנסו נתיב אחר. ובנימה אחרת, הדיון הזה מאוד מעניין, ושמחתי להשתתף בו.

otzzto

New member
תקשיב, עם "הזרימה של העולם"

איך שהיא נראית היום כולנו נמות ממש ממש בקרוב, תטיל ספק בחברה שלך אם אתה חושב שהיא לא בסדר, אל תקבל אותה ותגיד "ואללה זה מה יש". אני אישית יום יומית דורש משהו יותר טוב מהחברה שלי.

TerminalFrost

New member
מה עם אבולוציה?

האדם הניאנדרטלי לא אמר "וואלה זה מה יש", אני בטוח שהוא ניסה לדרוש יותר מעצמו ומהסביבה, אבל הוא נכחד כי לא היו לו את הכישורים להתמודד עם העולם החדש. יש אבולוציה בכל פן של האנושות, שבשנים האחרונות היא מואצת לקצבים מסחררים (עבור מבוגרים שמנסים להבין ולכמת את התופעה). האינטרנט והמחשב - כמו המכונית לפניו - הוא פניה של האבולוציה, ותופעת ה"מכאניות" שאתה מדבר עליה היא ההתמודדות/התפתחות של המוח האנושי. יש לך דרך אחרת לסנן, מבין שטף חסר תקדים של מידע שאתה נחשף אליו, מאשר לפעול בצורה מכאנית? לתת 30 שניות לשיר ואם הוא לא יושב עליך להמשיך הלאה? אני לא בא להגיד "זה מה יש", אני אומר - שינוי בדפוסי התנהגות של צרכנים דורש גם שינוי מצד היצרנים. אני לא אתפלא אם תוך 20 שנה אמנים שמתסמכים על שיטת שיווק של "בוא להופעות" עם קהל מצומצם ואיכותי - יעלמו מעל פני האדמה.

יש הבדל בין אבולוציה

והתפתחות של האדם, בין מעשים לא אתים והורדות חוקיות.. אני לא מבין איך קישרת את הצרכנות לאבולוציה, כי זה פשוט לא מתקשר. הצרכנות היא לא סממן להתפתחות האדם, אלא להפך. צרכנות מעידה על הבורות המעמיקה עם השנים של בני האדם.. ואני לא מתכוון לבורות כמו אנלפבתיות. אני מתכוון לבורות בצורה של בנאדם שחושב שאם הוא יקנה את מה שהפרסומות אומרות לו הוא יהיה מאושר, או זה יעזור לו בחיים, או אם הוא יצבור הון הוא יגשים את עצמו.. אלה לא שאיפותיו האמיתיות של האדם. כל הקטע הזה של אבולוציה שמתקשרת לצרכנות עושה לי קישור ישיר במוח לקליפ הבא- http://www.youtube.com/watch?v=VntFEWF8I8A&mode=related&search= בקיצור, אני עדיין לא מבין איך קישרת את כל הנושא הזה לאבולוציה של האדם, כי הוא באמת לא קשור לזה

Pr0zac

New member
אנחנו לא מדברים על אותו דבר

אני לא מדבר על אנשים שסתם מורידים מוזיקה, אני חושב שכולנו פה באותה דיעה שזו גניבה.. אבל אישית אני מוריד המון מוזיקה ומאזין לה, אם אהבתי אני אלך לקנות, אם לא- אז כנראה שאמחק, אני לא אשאיר משהו שלא אהבתי... יש לי קרוב ל300 אלבומים בבית ואני יכול להעיד שלפחות 100 מתוכם קודם הורדתי ואז הלכתי לקנות, מה כ"כ רע בזה? לא אהבתי שישר תקפו אותו כי הוא הוריד, ולא טרחו לראות למה. הלוואי שכל המדינה הייתה מורידה ונחשפת ללהקה ואז הולכת לקנות בעקבות כך את הדיסק

otzzto

New member
אבל למה להוריד?

אתה רק עוזר לאחרים, שלא ילכו לקנות את הדיסק.... כל תהליך המיון הזה הוא אקראי מידיי. אני מוריד, נשמע לי נחמד, אני מוריד עוד, אז אני מקשיב לזה חודש ורק אז אני חושב אם כדאי לי לקנות. בינתיים עוד אלפים הורידו בעזרת הקובץ שנמצא אצלי במחשב והעובדה שאני מקושר לתוכנת שיתוף. תסתקרנו קצת, תחקרו קצת, תגרו את עצמם. זה כל כך קל להוריד ישר את השיר,אתה לא חושב שאולי אם תתחיל מלקרוא על הלהקה בויקיפדיה או באתר שלה, אחר כך תכנס למיי ספייס, אז אולי איזו הופעה (שלהזכירכם היו ארבע בחינם לגמרי בחנות של טאוור שזה פשוט אירוע מושלם ללכת לקנות דיסק) ואז רק לקנות את הדיסק? להתעניין, לחקור, להסתקרן. ככה אני לפחות מבטא את משיכה שלי ליצירה ואמנות. ויתח'ש'יבו על ז'ה...

SV Design

New member
כן אם זה היה כזה פשוט היו עושים את זה

אבל זה לא תוך שניה פורצים את זה..ואם כבר אמרת שומר איי פי אז פשוט משנים את האייפי בקלות... ככה שזה לא כזה פשוט לעשות דבר כזה שלא יפרצו אותו...

שוב,

זאת הייתה הצעה, אני יודע שיש הרבה דרכים לפרוץ את זה וכו', אבל אפשר להגיד את זה על כל דבר.. זה פשוט דבר שצריך לפתח, שעל פי מרכיבים אחרים במחשב יהיה אפשר לזהות..נגיד צריך לעשות קונפירם באימייל או משו כזה, אני די בטוח שאנשים לא יפתחו כל פעם עוד אימייל בשביל לשמוע.. זה בטוח יפחית. ומערכת המשפט והאמנים צריכים לעשות את שלהם נגד האימיול והקאזה וכו', פשוט משו שצריך יותר לאכוף אותו.

otzzto

New member
כל הפתרונות האלה הם פלסטרים

שקד, נראה לי שבתור מדריך אתה יכול להגיד שחינוך הוא הפתרון, שהשינוי יבוא מהאנשים, שלא יכפה מלמעלה.

אם אנחנו מחפשים פתרונות בטווח הארוך אז כן,

אבל בינתיים חייבים לעשות משו. זה בעצם כמו להדריך בלבד, ולא לעשות שום דבר מעבר לזה

למעלה