התקדמות

Mist2

New member
התקדמות

אם ברצונך לעלות שלב, עזור לאחר להגיע למקומך.

קמהדנו

New member
אפשר

דוגמה מעשית למשפט החכמים הזה?

Mist2

New member
דוגמה אחת קטנה

רק כשתסביר למישהו את מה שאתה הבנת תבין את אותו הדבר בצורה מלאה ומעמיקה יותר. אחת הסיבות שאנשים גדולים בחרו להשאר וללמד!

Mist2

New member
אם יש כאן

יהיה נחמד לשמוע אנשים עם דוגמאות מעשיות. אני מדבר על שלוש קוי עבודה, ואני לא יכול להסביר כרגע מה הם!

אינקה

New member
ככה חשבתי

אין לך דוגמאות נוספות, וגם הדוגמה שהבאת בעייתית מאוד. לכאורה המשפט שהבאת בראש השרשור מצטלצל יפה, אבל אני חושש שהלך הרוח שממנו הוא מתחייב נגוע בסתירה פנימית עזה. משהו שנחמד כאמירה, אבל כשאני בוחן אותו עמוק יותר איני מוצא לו שום זכות קיום. לדעתי אמירות כאלו עדיף אפילו שלא יאמרו, עד כדי כך הן נגועות לטעמי בהטעייה.

Mist2

New member
אני מכבד את טעמך

ובכל זאת ממליץ לך לבדוק מה הם 3 קוי העבודה, אם תבדוק ולא תבין לעומק את מהות הרעיון, אני אשמח להסביר לך, אולי כך אני יעלה לשלב גבוה יותר

lost insight

New member
האם המטרה

המרכזית של 2 קוי העבודה האחרונים (ברמה האישית, לא האוניברסלית) היא להעלים את התמקדות היתר בעצמך (כלומר אנוכיות)?

Mist2

New member
יש הרבה מטרות, לא אחת

זו הסיבה שאני לא יכול להתחיל להסביר

Mist2

New member
למרכזיות...

אתה צריך להבין את חוק האוקטבות, רק אז אני יכול להתיחס למטרות המרכזיות....

lost insight

New member
:)

כן, האמת שלא הבנתי אותו עדיין, דילגתי על כל הכימיה והגיאומטריה והמוזיקה בספר של אוספנסקי....אבל היום אני יותר פתוח לזה ולקשר לרוחניות...זה מוסבר טוב בחיפוש אחר המופלא?

Mist2

New member
כן

ואין צורך להכנס למספרים ומימנים, רק הרעיון!

אתה יכול להסביר את הסתירה הפנימית?

להסביר הכוונה - מהי הסתירה אל המשפט הפותח לא ממש התחברתי ברמה הפרקטית (לא יכולתי לחבר זאת לחויה שלי) יחד עם זה מאוד התחברתי ברמת החויה לדוגמא (של להסביר לאחר) הרבה פעמים שבהם אני מביע/מסביר רעיון לאחר לרוב מתוך רצון ללמד אני מוצא שלא רק שהרעיון עצמו התגבש קצת יותר אצלי עצם השיחה עליו עם האחר ואולי נשאלו שאלות, חשבתי ועניתי כל זה יוצר התפתחות נוספת בהבנה שלי את הרעיון וקבלת עומק נוסף, התפתחות לכיוון נוסף, הנעה לפעולה נחושה יותר. מה שאני מתאר כאן הוא לא עוד תאוריה זו החויה האישית שלי שקורת לא מעט בעבודה עם לקוחות. יום מבורך

אינקה

New member
תורת השלבים

מי שמקבל את העצה של מיסט צריך: א. להאמין שהגיע כבר ל"שלב" כלשהו ב. לרצות "לעלות שלב" ג. להביט על אחרים בהשוואה לעצמו זוהי מערכת רעיונות מיינדיים-תיאורטיים של התקדמות ליניארית ושלבית. היא אולי נשמעת יפה כמתודה תיאורטית אך אם נבחן אותה לאור הלך הרוח הרצוי להולך בדרך הרי היא מטעה ומסיטה עד מאוד. עלינו לזכור שאדם הנמצא בדרך לעולם אינו נמצא ב"שלב" ולעולם אין לו לאן "לעלות". אלו מילים ריקות. כל שיש לאדם בדרך זה את ההתבוננות הפנימית שלו והמאבק להתעוררות. אין לו ולו רגע אחד לעצור ולומר "הגעתי לשלב" פשוט כי באותו הרגע הוא כבר לא על הדרך. מתוך המיינד קשה להבין זאת, אך עצם ההתייחסות השגוייה הזו היא קריטית וממש אינה עניין של מה בכך שניתן לעבור עליו לסדר היום. אולי שונה הדבר אצל מי שכבר התעורר, אך עד אז אימוץ ההמלצה של מיסט עלול לדחוף אנשים לנסות ולהעריך לאיזה שלב "הגיעו" וכמה עליהם להמשיך "לעלות". הוא גם עלול לדחוף אותם לחפש לעצמם "תלמידים" על מנת "להתקדם" ל"שלב הבא". אלא שאין "שלב הבא" אלא עמוק ברעיונותיו הקמאיים של המיינד. משם נראה לצערי שבאה ההמלצה, ולכן אין לה מנוס אלא רק לכוון חזרה אל המקור של עצמה.

למעלה