התפקדות

סביון1

New member
מתפקדת

אני בת 37 ובעלי בן 33. אנחנו נשואים שש וחצי שנים. אנחנו בטיפולים כמעט חמש שנים. עשינו 10 מחזורי הזרעות ואחריהם 9 מחזורי IVF. ללא תוצאות. הוצאנו אלפי שקלים על השתתפות עצמית בתרופות לטיפולים. לפני מספר חודשים החלטנו לנסות לקבל תרומת ביצית. הוצאנו קרוב לשלושים אלף שקל על טיפול בתרומת ביצית שנכשל. קופת החולים לא השתתפה באגורה. עד היום אף אחד לא יודע מה בדיוק הבעיה שלנו. הביציות אמנם קצת חלשות, אבל שום דבר דרמטי שמצדיק כל כך הרבה כשלונות. הבוקר ביקרנו במכון שמתמחה בשיטה ייחודית לבחינה ומיון של זרע. הבדיקה במכון הראתה שיתכן שמקור הבעיה שלנו הוא בכלל בזרע ולא בביצית. אם אכן כך, הרי שעל מנת להתגבר על הבעיה נהיה חייבים לעשות טיפולי IVF נוספים. מצד אחד שמחנו על כך שאולי בעצם מצאנו את הבעיה ומעכשיו כל מה שצריך לעשות זה לנסות שוב טיפולי IVF עד שנצליח. מצד שני פתאום לא כל כך ברור לנו אם אכן תתנו לנו לנסות שוב. ואם בהתיעלות עסקינן, הרי לכם נקודה למחשבה: הבדיקה שעברנו היום עלותה 600 ש"ח והיא אינה ממומנת על ידי רוב קופות החולים. אולי אם קופת החולים היתה שולחת אותנו לבדיקה הזאת לפני חמש שנים היינו כבר הורים היום והמדינה מצידה היתה חוסכת אלפי שקלים בטיפולי IVF שהעלו חרס. נכון, המדינה במצב קשה וכדי להציל אותה מקריסה צריך, בין היתר, לקצץ ולהתייעל. אבל גם קיצוצים יש לעשות בחוכמה ולאחר מחשבה תחילה. סביון

מתפקדת !!

אני בת 27 ובעלי בן 30. נשואים שנתיים, ומאז מנסים. 9 חודשים נסיונות טבעיים. 7 הזרעות מתוכן : 3 איקקלמין ו4 עם זריקות. בעית זרע בינונית ושחלות פולציסטיות. כרגע מחכים לIVF. בינתיים ממשיכים עם הזרעות. לא נוותר על חלום ההורות, על אף שוויתרנו על החלום להיות משפחה גדולה.

lili2004

New member
מתפקדת כי חייבים להילחם!!

שלום לכולן! אבוי למדינה שבה חושבים לקחת בעלות על ילודה של ילדים. אני בטיפולי פוריות+ בעייה של הפלות חוזרות ושוב נכנסתי להריון ושוב הפלה.. אלו בעיות שעד ש" לומדים " מהן ומשליכים על הטיפול הבא לוקחות זמן והתנסות ולבטח יותר מ-5 טיפולים!!! לנו בעלים שמשרתים במילואים קבוע,מס הכנסה שמממן מובטלים ועוד רבים אחרים... זוהי זכות שלנו ואסור שיסגרו את הברז ואת האפשרות היחידה עבורנו להיות הורים!! מוכנה להצטרף למאבק בכל דרך אפשרית ( וחוקית כמובן).

מתפקדים

אנחנו בן 27 ובת 30 עם PCO. התלחנו בטיפולים לפני שנה וחצי, מאז עברנו 7 מחזורי איקקלומין, 3 מחזורי הזרעות עם זריקות, והיום אנו במהלכו של ה-IVFהראשון שלנו. הגענו אליו כ"לא מוסברים". לדעתנו אין זה הומאני לצפות מאדם שישלים עם גורל של עקרות כאשר הרפואה מציעה פתרונות לבעייתו. הרי הצורך בהורות הוא צורך קיומי! ואם נגזר על אדם להיות חשוך ילדים - סר הטעם לחייו (וזו איננה הגזמה). עבור מה לעבוד? עבור מה להתפתח? יש אנשים שלא סבורים כך, אבל לדעתנו כך היא הנורמה של טבע האדם. יותר מכל אנחנו מתפללים שנזכה לילד/ה כבר מטיפול IVF ראשון זה, אך אנו מכירים את הסטטיסטיקות ויודעים מה הם סיכויינו. במקרה הטוב 20% סיכוי. וכיון שללא תקווה לילדים כל החיים שלנו מאבדים מטעמם, נעשה הכל כדי לענות על צורך טבעי זה שלנו.

תותי225

New member
אני מתפקדת

שלום רב שמי האמיתי ענת. בת 33. מנסה 6 שנים להרות מתוכם 4 הזרעות ו 6 הפריות מבחנה. במהלך הבירור התברר לי שחצוצרה אחת סתומה והזרע בינוני. טיפול ראשון הריתי והפלתי אחרי שבוע. טיפול 3 הריתי הריון תקין שהופסק ללא דופק. טיפול רביעי הריתי- 2 עוברים ברחם ואחד בחצוצרה. אושפזתי במצב מסוכן אם הריון שלא התגלה בחצוצרה. החצוצרה נכרתה ואני ביליתי שבוע של גהנום בבית החולים. טיפול 5 לא הצליח. טיפול 6 שוב הריון.שוב הפלה. עכשיו אני בבירורים לקראת מציאת הבעיה האמיתית. עברתי רבנים, רופאים טבעוניים, סיניים,דיקור ומה לא. שתיתי מים קדושים, התפללתי,ביקרתי את כל הרופאים האפשריים וניסיתי למצוא מזור למחלת אי הפוריות הקשה. פוטרתי מעבודתי לאחר שלבוס שלי לא התאימו טיפולי ההפריה שלי.(לא בבית ספרי במקומי העסיק צעירונת דתיה בת 22 שלא שרתה בצבא אבל רווקה שלא תעשה לא בעיות. לא תבעתי אותו כי עתידי המקצועי (התמחות בראיית חשבון)היה תלוי בהמלצתו. זהו. החיים קשים אבל ממשיכים הלאה. לו רק יתנו לנו את האופציה להמשיך הלאה ולהגשים את חלומנו-להיות אם ואב בישראלת. ענת

טיפולי פוריות אינם זבנג וגמרנו

אני מהנשים שבמהלך הדרך הפכו למאותגרות גילאית. איפה הייתי עד עכשיו? עשיתי שנתיים צבא. למדתי (על חשבוני כמובן), תואר ועוד תואר, בין השאר כדי לא ליפול חלילה על כתפי המדינה. למעשה, מאז שסיימתי את הצבא, יצאתי לעבוד כקריאת שר האוצר. מאז, אני עובדת ומשלמת יותר ממחצית משכרי למיסים (שמממנים גם מגזרים שלא עשו צבא ושלא משלמים מיסים וכן הוצאות ממשלה מנופחות, משרדים עם 2 שרים וכו'). טיפולי פוריות אינם זבנג וגמרנו. הלוואי. אפילו לא 5 זבנגים וגמרנו. מדובר במסע ארוך שרצוף באינספור עינויי גוף ונפש, קשיים, אכזבות וטראומות איומות. זה עניין של ניסוי וטעייה ולעיתים גם של 'הצלחות' הנגדעות באיבן. לכן זה יכול לקחת שנים. צריך להבין שזו ב ע י ה ר פ ו א י ת לכל דבר, שהיום יש לה למזלנו פתרון. הרפואה המודרנית מבטיחה הצלחה לרוב מוחלט של המטופלות, ובתנאי ש י ת מ י ד ו בטיפולים. את ההבטחה זו רוצים לקחת מאיתנו. האם יעלה על הדעת להגביל אינספור פעולות רפואיות שונות הכלולות בסל הבריאות ומבוצעות כדרך שגרה, שמטרתן אינן להציל חיים אלא לאפשר חיים עם איכות חיים סבירה וכבוד עצמי? או להגביל פעולות אלו לגיל מסוים של הנזקק להן? האם נלקחה בחשבון הנחישות של הנשים בהשגת המטרה? נחישות שבעקבותיה ההגבלות המוצעות יביאו להגברה ממשית של הסיכון שלוקחת על עצמה כל מטופלת בכל מחזור טיפולים, סיכונים שיכולים אף להגיע למוות? האם הזכות הטבעית והבסיסית להיות הורים תישמר מעתה רק לעשירים? האם לא ברור כי מדינת ישראל הינה יוצאת דופן ולא יכולה במקרה זה להיתלות במודלים שונים מהעולם כשאין שום בסיס דומה להשוואה?

ifat28

New member
אחותי ילדה אחרי 14 טיפולי הפרייה

את ילדה השנייה. היא הרתה אחרי 7 הפריות אך הפילה, ולכן נאלצה לעשות עוד טיפולים ורק אחרי 14 הפריות היא הצליחה להרות. היא התחילה את הטיפולים בגיל 35. מי קבע את מספר הקסם, 5 הפריות? יש מספיק נשים שנכנסו להריון גם אחרי 7 הפריות, 10 הפריות ואפילו 14 הפריות(כמו אחותי) וזה כמובן אנטיטיזה לדברייך שאחרי 5 הפריות הסיכוי להרות יורד. האם לשלם מיסים של 5,000 ש"ח בחודש רק ממשכורתה בלי להחשיב עוד את המיסים שירדו מבעלה, זה בסדר? אבל לקבל טיפולי הפרייה, זה לא מגיע לה? האם יש במדינה הזו רק חובות, ולא זכויות? אם היא היתה צריכה בתקופה הזו לעשות טיפולים ועוד 14 הפריות, ביתה לא היתה מגיעה לעולם, כי אין לה אפשרות לממן כל-כך הרבה הפריות, ולמה אין לה אפשרות? כי היא צריכה לשלם 5,000 ש"ח מיסים בחודש ללשכות מפוארות,רכבים, טיסות לחו"ל ועוד מותרות של שרים וח"כ וכמובן לעוד כל מיני סדרי עדיפויות לא נכונים שאני לא אכנס לזה כרגע. אז אם החלטת להתערב בילודה שלנו, אז אולי כדאי שכל הנשים שעוברות הפריות מבחנה לא ישלמו מיסים ובכסף הזה נממן טיפולים על חשבוננו! אבל לא ייתכן שאנחנו רק נשלם חובות ומיסים ולא יגיע לנו כלום. האם בשביל שיהיה לזוג 2 ילדים, הוא צריך להיות עשיר? זה נראה לך צודק? אני בטוחה שאם לקרובי משפחתך היו בעיות פוריות קשות, לא היית מנסה לפגוע במגזר הזה. לגבי, אני כרגע בהריון אחרי 4 הפריות מבחנה, אבל לפי הגזירות שלך, לא בטוח שיהיה לי ילד שני, כי מה לעשות אני לא עשירה ואין לי כסף לממן טיפולי הפרייה באופן פרטי. חבל שאתה עושה רפואה לעשירים ורפואה לשאר הציבור! ושלמי שיש בעיות פוריות יהיה חייב להיות עשיר כדי שיהיו לו שני ילדים, אם לא הוא יצטרך להסתפק בילד אחד במקרה הטוב.

מתפקדת

בת 33, אם לילד. אקדמאית במקצוע חפשי ותובעני. לאחר שירות ממושך בצה"ל, גם ביחידת שדה ותוך סיכון חיי למען המדינה. מאמינה בתרומה לחברה ולמדינה. מאמינה עדיין ברעיון הציוני, לא תמיד מבינה למה. בעד זכויות אדם, כולל הזכות הכי טריוויאלית, להיות הורה. להעניק לפרי הבטן את האהבה והחמלה , את החינוך לערכים שאני ואישי מאמינים בהם. אתה לא יכול לדעת, אדוני שר האוצר, האם הילדים שאתה שוקל למנוע מהם להוולד, לא יהיו האנשים שיעצבו את פני הדור הבא. יכול מאד להיות שאתה מונע כעת את הוולדו של הרמטכ"ל העתידי, הפרופסור באוניברסיטה, או של מוכר הבייגלה שמחייך כל בוקר , וגורם לקוניו לכמה שעות של חסד, לחיוך, וליום יותר רגוע, פחות אלים, ויותר יצרני. לו היית נולד בתקופה בה טיפולי פוריות היו זמינים כמו היום, ואם היית נולד לאחר טיפולי פוריות מפרכים, האם גם אז היית גוזר גזרותיך בקלות כה רבה? גם אתה יכולת שלא להגיח לאוויר העולם. זה רק עניין של סטטיסטיקה ומזל. האם היית מוותר על קיומך אתה???

רואה שיש התפקדויות...

בת 30, בעלי 39 עוד מעט נשואים 6 שנים ומנסים בערך 4 שנים, עברתי הזרעות ללא הצלחות עד שבעצם גילו את הבעיה, ואכתוב כמו שהמנתח לפרוסקופיה אמר לזה: "יש לך אנדומאוטרוזיס מכל הלב", אצלי הכל דבוק בכל, חצוצרות, שלפוחית שתן, אגן. וכו' וכו', עברתי 2 שאיבות ו- 3 החזרות (כיוון שבשאיבה אחת היו לי גם 2 מוקפאים) שאיבה שניה אין מוקפאים!! צריכה לעבור באיקסי (לבעלי יש זרע מצויין) אבל האנדו דואג לביציות להיות לא איכותיות, אמנם בינתיים הצליחו לשאוב פעמיים 8 ביציות, אך מתוכן פעם נשארו 4 ופעם 3 (לכן אין מוקפאים) הדרך אצלי מאוד ארוכה....וככל הנראה תהייה ארוכה....

bambi123

New member
מתפקדים

הורים טריים מאוד לעידן (בת 9 ימים) אבל לא מוכנים לוותר על מאבק נחרץ כנגד הגזירה הנוראית שרוצה ביבי לכפות עלינו. אסור לוותר בשום פנים ואופן, לגייס את כל מי שאפשר.

חס33

New member
מתפקדת

בת 33 מגיל 24 חולמת לאחוז ילד בזרועותי. כיום עם בן זוגי הנוכחי 2 הפריות כולל החזרת מוקפאים שהסתיימה בהפלה שבוע 8 ללא מציאת הבעיה בעברי עשיתי 5 הפריות שכללו בחלקן הריונות שהסתימו בשבועות מוקדמים. כל הפריה היא נסיון של הרופא וככל שעולה מספר ההפריות הסיכוי להצליח גבוה כי רק הנסיון מכל טיפול יכול להוליד תוצאה חיובית שכולנו כאן כמהים לה. לאחר אין ספור הפלות וטיפולים עדין לא נמצאה הבעיה. היום ביבי אתה מונע מאיתנו ומכלל הרופאים לחקור ,להתעמק,לעזור,ללמוד,ולתת לנו בסופו של דבר את כל מה שאישה מייחלת לו י-ל-ד. מה שלך יש ולאלפי זוגות אין!!!!!!!!!!!!!!1

תמרלה

New member
מצטרפת למפקד!

מצטרפת ומתפקדת כי לפימה שהבנתי בגלל החוק החדש אני צריכה להתפלל חזק !!שעד ינואר 2004 אכנס להריון, ושלפחות אביא 2-3 ילדים, כי אני בת 40+ בעלי בן 42, נשואים שנתיים, היו לי 2 הריונות טבעיים אך הסתיימו בהפלות, במשך 5 חודשים לא הצלחנו להקלט שוב, אז עברנו לטיפולי פוריות ואנחנו רק בתחילת הדרך, אפילו עוד לא "עולים כסף" לקופה, כי הכדורים על חשבוננו! עשינו את כל הבדיקות הכל תקין, פרופיל הורמונלי,, בדיקת זרע, אפילו מעקב זקיקים שהראה זקיקים יפים, אבל... יתכן והגיל משפיע ואולי סיבות אחרות שעוד לא ידוע למה? החלטנו ללכת בהדרגה: שלב ראשון: רק כדורים, שלב ב': כדורים+זריקת כוריגוון, ובשלב ג': נעבור להזרעה , ועכשיו אני חושבת רגע - אבל החוק הזה ישנה לי את השלבים, הם בעצם רוצים שאני אזרז תהליכים - שאספיק מהר מהר לפניהחלטת החוק ל"נצל את הקופה"? אז אולי ישר אני אלך להפריה? כי עוד מעט יגבילו אותי! ואם אני רוצה יותר מילד אחד? ומה קורה אחרי גיל 44 -אז מותר יותר מ-5 טיפולים?

sandrag

New member
מתפקדת גם

לא יודעת אם יעזור אבל, יש לי תאומות מ IVF מספר 3 כיום כבר בנות 4. כרגע עובדים על ילד שלישי עוד מעט מתחילים IVF מספר 5. אז מה עכשיו לא יהיה ילד שלישי?

amirifat

New member
מתפקדת

שנינו בני 31 נשואים ארבע שנים ללא ילדים. לא משתמשת באמצעי מניעה מאז החתונה. לפני שנתיים התחלנו בטיפולי השבחה והזרעה למרות שלא נמצאה שום בעיה. אחרי 6 סדרות ו-6 אכזבות אנחנו לפני IVF ראשון, אני מאחלת לעצמי ולבעלי היקר שלא נזדקק לחמשת הטיפולים שאתה מקצה לנו אבל דווקא לאותם זוגות שאין בעיה רפואית מיועדת הלמידה והתובנה במהלך הטיפולים. רציתי לדעת מה אם נכנס להריון בטיפול ראשון/שני/שלישי האוכל לתרום לבנות המקסימות את השניים הנוספים? כבוד שר האוצר אתה לא שם לב כנראה שהפגיעה היא ישירה ועמוקה ואנחנו הנשים שעוברות ברחוב ורואות אישה בהריון מאחלות לעצמנו רק דבר אחד שיגיע היום שבו נחזיק בידיים את האוצר המיוחל. רק אל תקח לנו את החלום.

טליה 44

New member
והסיפור שלנו

לפני חודש מלאו לי 44.הגיל שבו החלטת לחתוך את הזכאות לטיפולים. אגב,טובי המומחים בתחום ההפריות התכנסו בשנים האחרונות וקבעו את הרף על גיל 45.אז מה בדיוק יועיל לתקציב המדינה הורדת השנה הזו,ועל פי מה החלטת ששם זה נגמר? יצאתי מנשואים ראשונים עם הרבה צלקות וללא ילדים.עכשיו במע' זוגית נפלאה ומנסים כבר כמה שנים להביא לעולם את ילדנו המשותף. לפני אישור טיפולים אנחנו עוברים ועדות שבוחנות אם הנתונים מתאימים לטיפולים,והנתונים שלי טובים משל נשים הצעירות ממני בשנים רבות. נכון שעברתי הרבה טיפולים,וגם הריונות שנקלטו ושאיבדתי אותם עד שגילו שישנה בעייה שהיא קלה לטיפול.שברון הלב אינו קל לטיפול,אבל אנחנו עוד כאן. כל התהליך הזה של טיפולי הפריה כרוך בהרבה ניסוי וטעייה (כך אומרים הרופאים עצמם) ,עד שלומדים את תגובת הגוף ומתאימים טיפול נכון. אני אהיה אמא נפלאה,גם בגיל 44-45. יש לי כל כך הרבה מה להעניק לילד המיוחל הזה ותאמין לי שאם היו מאפשרים לאמץ תינוק בגילי-הייתי עושה גם את זה. אבל האפשרות שמותרים לי היא אימוץ בחו"ל בעשרות אלפי דולרים. מגיע לי לנסות ולממש את כל פוטנציאל הנסיונות. אין הרבה נשים בגילי שעדיין נלחמות להשגת ילד ראשון,תוך כדי ויתורים ממשיים וכואבים.לכן,אם קיבלנו את ההחלטה לעשות את הדרך הקשה הזו,אל תקח מאיתנו את הסיכוי להגשים חלום שלאחרים הוא כל כך קל עד שלפעמים הם לא מסוגלים להבין בכלל את הכאב שכרוך במאבק הזה אצל אלה שלא שפר גורלם ולא הפכו להורים בקלות ובאותה דרך מהנה ושגרתית.

ORLY1312

New member
מתפקדת

אני בת 31 ובעלי בן 30 אחרי איקקלומין+הזרעות+IVF אחד אנו נחשבים ללא מוסברים כל הביציות שנשאבו הופרו התחלקו אך לא נקלטו מחכים בסבלנות שיגיע תורנו. אך רק אלהים יודע מתי זה יגמר? לפני הפרייה 5 או אחרי? בכל התהליך הזה יש המון לחץ נפשי וביבי בטח לא מקל תמיד טענתי שכסף לא מביא את האושר אבל במקרה זה הכסף כן מביא את האושר למי שיהיה כסף יהיה ילדים ואנו השכבה הבינונית ששורדים בקושי לאחר כל הקיצוצים אם ייפול עלינו גם הוצאות הטיפולים כנראה שלא נוכל להביא ילדים

גם אני בטיפולים

שרה בת 25, נשואה ליניב בן 27, אנחנו נשואים 4 שנים וחובקים ילד בן 11 חודשים. את אור-אל הרינו לאחר 6 חודשים של תיאום יחסים, 7 מחזורי הזרעות ו2 הפריות. מאחר ויש לי בעיה במבנה הרחם הסיכוי שלי להריון טבעי הוא די אפסי. אנחנו עומדים כרגע לקראת סיבוב שני בתקווה שנזכה לילד נוסף בזכות הטיפולים

shirs 3

New member
מתפקדת ומצטרפת למאבק

אני שירלי בת 31 נשואה 4 שנים. מהיום שהתחתנו ניסינו להרות. לאחר כמעט שנה של ניסיונות הבנו שיתכן שיש בעיה. התחלנו לברר ולאחר מספר טיפולי הזרעה וניתוח לפרוסקופיה גילו הרופאים שאני סובלת מתופעה שנקראת אנדומטריוזיס. זו תופעה שעדיין לא ברור מדוע היא מתרחשת אבל התוצאות שלה (בדרגת החומרה שאני סובלת ממנה) היא פוגרום רציני באיברים הפנימיים, מה שסותם את הגולל באופן חד משמעי להצליח להרות "בדרך הטבע". מיד נשלחנו לטיפולי הפריה חוץ-גופית. לאושרנו הרב הצלחנו בטיפול הראשון וכיום אנחנו חובקים את עומר שלנו. לפני מספר חודשים החלטנו שהגיע הזמן להביא לעומר אח או אחות ותודה לאל שוב נקלטנו ואני נושאת בריחמי את ילדינו השני, פרי אהבה גדולה אבל בלי עזרת הטכנולוגיה לא היינו יכולים להיות הורים לעולם. 5 טיפולים זה לעג לרש. אף אחד לא מבטיח לנו הצלחה אחרי מספר זה או אחר של ניסיונות. הגבלת מספר הטיפולים דינה גזר דין של עקרות עולמים לאלה שידם אינה משגת טיפול פרטי.

מתיצבת ומתפקדת

אפרת בת 32 נשואה + 1 ילדת IVF, מהנדסת במקצועי, האיש שאיתי בן 35 גם הוא מהנדס. שנינו עובדים שנינו הינו בצבא הבעל קצינים, האיש עושה מילואים ( בשנה האחרונה בערך 35 יום) שנינו משלמים מיסים בקיצור אזרחים טובים. אנחנו נשואים 6 שנים ועברנו דרך ארוכה להגשים את חלום ההורות ולא מוכנים לותר על הגדלת המשפחה. בעיות הפוריות שלנו הם:לי יש נטיה להידבקויות ברחם , לאיש יש בעית זרע קלה. אז מה עברנו: שנה של נסיונות - טבעי. 3 חודשים של מעקבי זקיקים בלבד ללא תרופות. 3 טיפולים עם איקקלומין. 4 טיפולים עם זריקות . 8 טיפולים עם זריקות + הזרעות. 6 טיפולי IVF - טיפולים מלאים שאיבות והחזרות לא היו מוקפאים . במהלך הטיפולים עברתי צילום רחם, 3 היסטרוסקופיות וגם לפרוסקופיה. אז עם כל הרשימה שלנו אנחנו עברנו את המכסה שלך, אדוני השר, והוצאנו הרבה כסף למדינה על כל הבדיקות הניתוחים והטיפולים - קבל את התנצלותנו שלו עמדנו הדרישות שלך. אנחנו רוצים עוד חצי שנה לחזור לטיפולים כי החלום שלנו הוא ארבעה ילדים. אנחנו לא רוצים 40 ילדים כמו שכתבת שיש למשפחות מרובות ילדים רק 4 ילדים שזה בערך הממוצע במשק למשפחה ומבטיחים לגדל אותם הכבוד. אנחנו עוד זוג שרוצה לתרום ולחיות בארץ הכבוד, לבנות את המדינה ולהקים ולגדל את דור ההמשך אז בבקשה על תקשה עורף ועל תסגור דלתות ותגזור גזרות כו קשות על אוכלוסיה שמתפקדת ותורמת למדינה.

מירבי*

New member
25 הפריות מבחנה ושתי בנות

המחשבה ששי-לי וליבי לא היו נולדות לי בגלל ההגבלות הכל כך לא הגיוניות האלה, לא מסתדרת לי בראש ומאוד מאוד מכאיבה. את שי-לי ילדתי בנסיון ה-ivf התשיעי, עוד 16 נסיונות נוספים הסתיימו בכשלון, את ליבי ילדה כבר הפונדקאית שלי, אז אולי אפשר היה להציע לי לעשות פונדקאות קודם, במקרה כזה היו שולחים אותי בוועדה של משרד הבריאות לנסות עוד קצת לבד לפני שניגש לפונדקאות... הגזרה הזאת תהפוך 25% מהאוכלוסיה לאומללים גדולים, הכמיהה לילד משלך לא דומה לשום דבר אחר, אין לנו כוונה ללדת 8 ילדים, אנחנו מבקשים להמשיך לאשר לאלה מאיתנו שגם ככה כל כך קשה להם, ללדת 2 ילדים בעזרת המימון המלא של המדינה.

למעלה