ואיי.. השתחצנת.
מה הקשר שאני בן 15? חוץ מזה אתה ממש שחצן, אתה גדול ממני בשנה אחת, אפשר לחשוב!! [מה זה כבר שנה?!] הדעות שלי וכל מה שאני אומר זה כ"כ לא קשור לגיל מה גם שאתה בן 16 אז אפשר לחשוב מה ההבדל. אתה נשמע כמו סתם עוד ילד אידיוט שמתלהב ומשחק אותה גדול. אתה רק בן 16 אז אולי אתה לא יודע אבל- גם ערביי ישראל הם פלסטינאים, לא רק האלו מהשטחים. ופלסטינאים זה לאו דווקא מושג של מי שרוצה "להשמיד" אותנו. חצי מערביי מדינת ישראל אכן לא רוצים שנהיה כאן והם לא מחבבים אותנו במיוחד אבל חצי אחר גם רוצה שנשאר כאן והוא מעריך אותנו ורוצה לחיות בדו קיום. אני אישית מכיר לא מעט אנשים שרוצים דו-קיום ויש לי לא מעט חברים שאוהבים את ישראל ואין להם שום בעיה עם היהודים. חוץ מזה, אני מצפון, מקו העימות. וכן, זה לא נעים שיש המון בומים קרובים ואזעקות וגם אנחנו נסענו קצת וחזרנו וגם לנו זה יקר וגם כל המשפחה שלנו בצפון אבל בלי קשר, אני מוקף מסביבי במלא כפרים ערביים ואני בעד דו-קיום וגם חלק מהם בעד. אני לא אומר שכולם רוצים דו-קיום ואני לא מכחיש שלא שונאים אותנו, אבל אני פשוט אומר שזה לא הגיוני להגיד "אני שונא ערבים". זו פשוט קביעה כוללת ומגעילה. שאישית זה אותי דוחה ומעצבן, ויש לי גם הרבה חברים שאומרים וחושבים ככה [הם חיים גם כאן] ואני פשוט משתגע מזה. ערבים זו מילה גדולה מאוד ויש בה המון דברים בפנים [נוצרים למיניהם, מוסלמים שיהים, מוסלמים, סונים, דרוזים ועוד]. אי - אפשר להגיד אני שונא ערבים כי זה פשוט כולל ובכלל זה דבר גדול ומי שאומר את זה רואים שהוא לא ממש בקיא. רוב ערביי העולם רוצים שנושמד אבל אל תשכח שבישראל חיים כיום בערך מיליון ערבים שמתוכם יש לא מעט שאוהבים גם את ישראל, ביניהם מוסלמים, נוצרים וכמובן דרוזים ובדואים שהדרוזים בכלל בלא יוצא מן הכלל [כמעט] אוהבים אותנו ואפילו משרתים בצה"ל מתוך בחירה [או לפחות פעם זה היה מתוך בחירה].. בקשר לערביי לבנון- זה באמת לא בסדר, אי אפשר להשאיר את האלו שמסכנים [וכן, יש כאלו, ולא מעט] למות. ברור שלא צריך להיות עדין כמו עכשיו אבל המטרה של צה"ל [כרגע] היא בעיקר להתקיף מקומות אסטרטגים ולא להרוג [למרות שבתקופה האחרונה התחילו גם במטרה להרוג ולתפוס אנשי חיזבאללה ומתחילת המלחמה הם כבר הרגו בערך 200 כוחות חיזבאללה]. חוץ מזה, רואים שאתה מהמרכז. באמת שאתם חיים בבועה [וזה לא משהו מביך או משהו רע]. תבוא לכאן, תהיה בתוך זה כל החיים שלך, תגור עם ערבים, תכיר הרבה, תהיה בתוך המלחמה ואז אולי תבין. חוץ מזה, אל תגיד לי עכשיו "אני רואה חדשות כל יום" כי זה לא קשור. בחדשות מראים תמצית ממה שקרה, אתה צריך לחיות כדי להבין בדיוק מה הולך. סער