ההתפכחות הראשונה שלי...
זה היה לפני שנים רבות בפרוור קטן של סטאלינגראד שכיום נקראת וולגוגארד ופעם מתו בה הרבה רוסים וגרמנים במלחמה הגדולה.
הייתי אז סטודנט לתואר שני בקיברנטיקה סמנטית של יתושים סיבירים, ממש בתחילת הלימודים. והייתי הזי'ד היחידי בלהקה גדולה של קוזאקים מקומיים שלמדו במכון הטכנולוגי של העיר.
בצעירותי, להבדיל מהיום, הייתי קל רגליים ותנועה, ופרוותי היתה פרושה שחורה ובוהקת על מלא 165 הסנטימטרים שנתן לי הבורא. לצערי, נתונים מרשימים אלו הבדילו אותי מהסלאבים האחרים שאינם בני דת משה, וזכיתי למנה גדושה של קינטורים ברוסית שהיא שפה הבנויה ממש למצבים אלו.
אחד מגדולי המתעללים בי היה מישק'ה שהיה אחיו הגדול של
ניקולאי (גם בגיל וגם בגודל). מישק'ה היה נוהג למשוך בתחתוני אל מעל לחגורה בכל הזדמנות, ומי שזכה להכיר את האלסטיות של תחתונים סובייטים, מבין בוודאי שהפגיעה בפוריות כמו גם בטקסטיל היקר מפז שעמדו שעות בתור בשביל לקבלו, היתה חמורה יותר מהפגיעה הנפשית.
יום אחד, בסיום יום הלימודים, נקעה נפשי ממישק'ה ותוך כדי שאני מנסה להחזיר את הלבנים לשעבר למקומם, קראתי אותו לדו קרב של שתיה.
מי שלא מכיר, חלק גדול מהתרבות הרוסית כמו רוב התרבויות שהתפתחו במקומות קרים, נסוב סביב שתיה של משקאות אלכוהולים. אין מה לעשות, החבר'ה שם אוהבים את זה "
עד מוות"... ולמרות שלא שתיתי עד אז, אולי רציתי להרגיש אחד מהחבר'ה?
בתחרויות שתיה חשוב להבין שיש ערך גדול לשני פרמטרים - מאסת גוף והיכולת לפרק אלכוהול בכבד. מאסת גוף בגלל שהתחרות היא על כמות אלכוהול, ומי שיש לו הרבה גוף יכול לספוג הרבה אלכוהול לפני שיפול מהכיסא, בעוד שעדיני מראה ונפש כמוני נחונו מראש בקיבולת נמוכה. לגבי קצב פירוק האלכוהול בכבד, זה יכול לנוע בין 7-14 גר' אלכוהול לשעה שזה בערך חצי כוסית וודקה.
התחרות התחילה במקום נייטראלי: בדירה של ההורים של סווטלנה שהיתה אז עוד בבתוליה, למעט בימים שבהם אביה היה חוזר מהמפעל ומתעלל בה מינית. ואסילי שארגן את ההימורים בתחרות, הביא לכל אחד כד אמייל שהכיל לערך גלון של אלכוהול, מזוקק מנוזל רדיאטורים גנוב. הנחנו את הכדים על השולחן והתחלנו לשתות. בגלון יש כמעט 4 ליטרים שזה בערך 400 כוסיות וודקה. מישק'ה התחיל להוריד כוסיות אחת אחרי השניה, כשהקהל שהצטופף בחדר מעודד אותו בקריאות הורה לאחר כל כוסית, כשוואסילי ממלא את הכוס ברגע שהתרוקנה.
אני לעומת זאת ניסיתי לשמור על קצב נמוך ולגמתי באיטיות את האלכוהול, תוך שאני מסנן אותו בעדינות בין שיני ומקווה שהאיכות הירודה שלו לא תקלף מהם את האמייל. בין כוסית לכוסית ביקשתי לשתות מים כדי לשמור על מאזן נוזלים חיובי ולדלל את הרעל. מכיוון שהתחרות לא הייתה על זמן, קיוותי שמישק'ה יפול ראשון.
אחרי שלוש שעות בערך המצב היה כדלקמן: מישק'ה שרוע חלקית על השולחן כשחצי גלון נשאר בכד, ואני מנסה להתמודד עם הכוסית הרביעית בהכרה מעורפלת; בהדרגה הקהל שציפה להכרעה ברורה ומהירה הבין שנכנס למרתון משעמם. וואסילי שהבין סוף סוף שמירוץ סיבולת שכנראה עתיד להוביל להפסד שלו בהימורים, החליט לבטל את התחרות בנימוק של פאסיביות בקרב. למרות שלא היה פה ניצחון, היה צריך לגרור את מישק'ה החוצה מהדירה והרגשתי לא רע עם זה.
כשהקהל שמלא את הדירה התפזר, התחלתי גם אני להרגיש רע, כנראה שהזיקוק של נוזל הקירור לא היה מושלם וביקשתי בתמימותי מסווטלנה להשאר לישון, והיא הסכימה.
בבוקר התעוררתי במיטה עם כאב ראש נוראי כשמשמאלי נוחר אביה של סווטלנה, ומימיני סווטלנה בוהה בי במבט מרושע.
הייתה זו ההתפכחות הראשונה שלי.