התעללות בסוסים -

oferweisglass

New member
מצחיק אם לא עצוב

אותכם שלחו כנציגות האגודות? בשירשור האחרון היו לפחות 3 אגודות שעובדות למען סוסים וחמורים - לפחות זה מה שהן טוענות כנאמן בעלי חיים הבנתי שצריך לדווח למדינה ולוטרינר הרשותי אולי כדאי שתבקשי תגובה רשמית מכל אחת מהאגודות ותעלי אותה לפורום?

fliperit

New member
זה כבר סיפור ישן (שנה- שנה וחצי)

לא שלחו אותנו כנציגות, אמרו לנו להגיד שהיינו שם בזמן שבאו מן האגודה וביקשו שנמסור לבעלים שהסוס יוחרם אם תוך חודש לא ישתפר מצבו

oferweisglass

New member
אני לא חושב שיש לכם זכות כזאת

עדיין נציג רשמי מהאגודה צריך לטפל בזה - הרי לזה הם מקבלים תרומות וכסף מה לפי דעתך המצב האידיאלי? מה אמור לקרות כאשר רואים סוס או חמור אחרי התעללות?

fliperit

New member
המצב האידיאלי

הוא שתהיה אגודה אחת, מטעם המדינה, שתהיה אחראית לטיפול בכל המקרים האלו.

Blue Eyessss

New member
כמו באנגליה..../images/Emo47.gif

רק ששוב הבעיה זה כסף...ומימון...ומקום...ואנשים עם רצון באנגליה זה נורא נורא חזק... RSPCA זה בכלל לכל החיות..לא רק סוסים

oferweisglass

New member
אבל יש כבר כמה אגודות בישראל

וחלקם מקבלות קצת מאוד תקציב מהמדינה השאלה החשובה היא כיצד ממשיכים מכאן לאיזה עמותה יש את הכלים ורצון לקבל את הסוסים הדבר התמוהה הוא שאין עם מי לדבר וכמעט אף אחד לא מוכן לקבל את הסוסים והחמורים האלו האם אני צודק?

fliperit

New member
זה רע מאוד שיש כמה אגודות

כי ככה המשאבים של כל אגודה יותר קטנים, וכל אגודה מוציאה יותר כסף. אם יהיה איחוד של האגודות, שיהיה שייך למדינה זה יעזור מאוד. וכן...בהרבה מקרים אין עם מי לדבר

oferweisglass

New member
אני בכלל לא חושב שזה רע

בכל מקרה רוב האגודות מתמקדות בכלל בטיפול בחיות קטנות מלבד האגודה להגנת הסוס אולי יש עם מי לדבר השאלה מה עושים עם השיחת טלפון
האם את רואה התקדמות במצב מרגע שהתחיל הדיון בפורום?

fliperit

New member
התקדמות באיזה מצב?

אני חושבת שזה רעשיש כמה אדגות, כי ככה הן מוצאיות יותר כסף על פירסום, על רכבים וכו'. אם הן יתאחדו וישתפו פעולה זה יועיל להן כלכלית- ויועיל לסוסים

כן ו, לא...

במקרה שהבעלים הוא בן אדם שבסך הכל קיבל/קנה סוס מתוך גחמה, לא יודע להחזיק אותו, אבל בכל זאת יש לו מצפון או פחד מעונש, זה יכול לעבוד. בהחלט אם לאגודה באותו זמן תשובה יותר טובה זה לפחות משהו. מצד שני, דווקא העבריינים שבין מחזיקי הסוסים, יכולים לנייד אותם ממקום רע אחד למקום גרוע אחר בזמן קצר וזה כמובן לא לטובת הסוס. אני יכול להציע מספר הצעות בונות: 1 לא לחכות למקרה ההתעללות שתתקלו בו ולהצטרף בעצמכם לאגודה שנראית לכם הכי מתאימה. באגודות יש לא פעם בעייה של פעילים וחברים ורוב המאמץ נופל לרוב על מספר פעילים פאנאטיים אומנם אך גם מבוגרים מאד ועייפים ממאבקים. אחרי שהוכחתם את עםמכם תקופה, תוכלו להרים את נושא הסוסים באותה האגודה ביתר הצלחה. 2 האפשרות הפחות "סקסית" - לנסות ולעזור לבעל הסוס. להביא לו מיידע על החזקה נכונה, טיפול נכון ואפילו עזרה בהשגת מקורות מזון וסיוע לטיפול וטרינרי אם מדובר באחד מעלובי החיים שבאמת רוצים לתת את מה שהם יכולים לסוס אבל אין להם אפילו לעצמם. במקרה כזה תצטרכו להתגבר גם על חומות החשדנות של בעל הסוס ואם הוא לא מתקדם, תהיו בדילמה רצינית אם תצטרכו להעביר את הטיפול בכל זאת לרשויות. 3 רעיון נוסף, אם כי לא מבריק, הוא להסתייע בוטרינר סוסים מהאזור. האנשים האלה למדו את המקצוע מתוך אהבת סוסים ולרוב אין ניגוד אינטרסים בין החשש מאיבוד לקוח ועזרה לאכוף את החוק על מי שאינו מטפל בסוס. האנשים האלה מהווים גם מן הסתם מקור סמכות נחשב יותר לשוטרים, וטרינרים רשותיים וכל מי שצריך לסייע לכם לטפל בתלונה והם יכולים גם לעזור במתן טיפול ראשוני ולסייע במציאת מקום חלופי לסוס גם לכם וגם למשטרה/וט רשותי. בזמנו נעזרתי מאד במספר וטרינרים כאלה שתרמו מידיעותיהם, ממרצם וגם חומרים ותרופות, באזור בן שמן/רמלה ובאזור אלפי מנשה - ד"ר ישי בר דב, בשרון - ד"ר אמיר בלגה, באזור גוש דן עזר לי ד"ר עידו שיאון שעבר נדמה לי לאזור בניימינה וכמובן: ד"ר דן כרמלי מהעמותה למען הסוס באזור הצפון. צ.

housty

New member
הינה תמונה של יל לפני 4 שנים...

כשהו הגיע לעופר קומרובסקי, לאחר הזנחה והתעללות. (אצל עופר קראו לו לגולס)

housty

New member
תודה

הוא הסוס עם הנשמה הכי טובה שהכרתי עד היום, אין לי מילה רעה להגיד עליו, פשוט סוס מקסים עם לב ענק. אני זוכרת שחיפשתי סוס לקנות, ואז במקרה עבדתי שבועיים בקייטנה אצל עופר קומרובסקי, עברתי באורווה והעיניים של הסוס הזה...פשוט התאהבתי בו ממבט ראשון. הוא לא היה למכירה, אך מכיוון שאמיתי התגייס (ואני ישבתי לעופר על הזנב וחיכיתי וחיכיתי), הצלחתי לקנות אותו.

Hunny Bun

New member
../images/Emo205.gif ואוו, כל הכבוד לשני המשקמים

ולאוסטרלי, גם בתמונות האחרי, מאוד רצוי לגדר את התאים בצורה בטיחותית יותר. מדהים ששני הסוסים במצב טוב לרכיבה הרבה פעמים סוסים עוברים התעללות שכוללת גם פציעות חמורות ולא רק תת תזונה ופצעים שטחיים ואז הסוס, גם אחרי שיקום, לא יכול לשמש לרכיבה. מקווה שיותר אנשים יקחו סוסים כפרוייקט שיקום, אני גם חושבת שזה יוצר חיבר יותר עמוק בין הסוס לרוכב

למעלה