התעללות בסוסים -

jgut

New member
כל הכבוד על ההצלה

חשוב שאנשים ידעו לאיזה מצב מזעזע סוסים מגיעים פה בארץ. אומנם התמונות קשות לצפיה, אך זה לא הסוס היחידי שהגיע למצב כזה. חשוב שתהיה מודעות, ובפעם הבאה שיהיה פה שירשור על התעללות, אולי אנשים יהיו פחות אדישים (לא רומזת שאנשים פה אדישים, אבל צריך לעורר את הנושא).

מה שרציתי לציין בכל הסיפור

זה שהיום הסוס פשוט נפלא, אז שאנשים ידעו שאפשר להשיג סוסים נהדרים גם מחוות שאליהם מגיעים הסוסים הללו + כמובן עלות נמוכה + מקום ביציע בגן עדן.

jgut

New member
התעללות בסוסים - ../images/Emo18.gif

תמונות קשות לצפיה. ותודה לאוסטרלי שטרח וצילם והביא לפה את התמונות. וכמובן כל הכבוד לו על ההשקעה בסוס

fliperit

New member
אם כבר אנחנו מדברים על הנושא...

מה עושים כשרואים סוס שעובר התעללות? בזמנו (יכול להיות שיש כאלו שזוכרים), היה בישוב שלי סוס רזה ביותר, עם רגליים במצב מזעזע (היו בפורום תמונות..). אני וחברה התקשרנו לכל אגודה שעלתה על דעתנו, ובכל מקום הפנו אותנו לאגודה אחרת. בסופו של דבר, אמרו לנו באחת האגודות ללכת לבית הבעלים, ולהגיד להם שבאו מהאגודה לראות את הסוס, והוא יוחרם אם תוך חודש לא ישתפר מצבו. עשינו כך, ותוך יומיים הסוס נעלם. אין לי מושג מה הבעלים עשו איתו...אבל מה שאני יודעת זה שהאגודות לא עזרו בגרוש.

תםטםOHIO

New member
מציבים תלונה במשטרה

ובמקביל פונים לאגודה רצינית ולוטרינר העירוני ומספרים להם שהצגתם תלונה.

fliperit

New member
פנינו למלא אגודות...

והמקרה הזה כבר אבוד..אבל אולי אפשר לעשות כאן רשימת טלפונים/אימיילים/כתובות של מי שבאמת יכולים לעזור...

תםטםOHIO

New member
זה רעיון מעולה.

אם אפשר שחברי הפורום יעלו את שמות האגודות שהם מכירים, תנו לחיות, צב"ח וכד', ונרכז אותה, ואולי אחרי שנגבש רשימה נעשה טלפונים לאגודות ונברר אם הם מוכנים לקלוט וכמה ומה הנוהל ?

oferweisglass

New member
צריך לפנות לאגודות השונות

ולשאול אותם מה המצב שלהם וכמה תקציב יש להם אולי הם בכלל לא יכולים להחזיק סוסים וחמורים אחרי התעללות? ולכן כל אגודה יכולה להגיד לנו כמה מקום יש להם ואם הם רוצים בכלל מה דעתך?

תםטםOHIO

New member
יופי

אתה מכיר הרבה אגודות נכון? יש מצב שתעשה רשימה ותשים פה נחלק ביננו למי להתקשר וננסח שאלות שאנחנו רוצים לדעת לגביהן כמו - כמה סוסים ניתן לקלוט מה הנוהל שלכם וכו'? יש : צב"ח תנו לחיות צביקה מלטרון מיקי סמו מי עוד? אני לא מצליחה לחשוב כרגע, אז מחכה לתשובתך, אפשר במסר

oferweisglass

New member
העמותה להגנת הסוס

הוזכרו כאן מצורף קישור הכנתי עמוד באינטרנט עם בסיס לרכז את כל המידע הזה ויהיה בסיס נתונים לכל הנושא הזה בימים הקרובים אני אפרסם אותו את יודעת אולי כמה תקציב צריך לכל סוס או חמור אחרי התעללות? ואם יש את התקציב לפי כל סוס האם יש ברשותם את התקציב המתאים - אם לא אפשר לעזור בתרומות או בקרנות

תםטםOHIO

New member
כל הכבוד עופר

ידוע לי שחלק מהעמותות מקבלות סך יומי עבור כל סוס מהעירייה למשך תקופה מסוימת של אחזקה שלו. אני לא באמת יודעת פרטים ואני מעריכה שאחרי התעללות יש לפעמים חריגות של טיפול מיוחד. ז"א, אפשר להעריך ולהגיע להסכם מסוים עם וטרינר שמגיע לבצע בדיקה בחיה שמגיעה כנוהל, ולהגיע לסכום כלשהו קבוע של הוצאה על מחיה וטיפול שגרתי. מעבר לכך חריגות על טיפולים מיוחדים וכד' או גם שיתוף פעולה עם הבי"ח הוטרינרי נצטרך לבדוק לפני ששואלים עמותות כדי שיהיה מה לאמר להם. מה דגנית אומרת על זה?

jgut

New member
אכן זוכרת

אני אבקש מנציגי האגודות להגיב פה... מצרפת פה כמה קישורים שמצאתי בנושא. אך אני לא יודעת מה קורה בפועל.

למעלה