התעללות בסוסים -

בהמשך לנושא ההתעללות שהועלה

לא מזמן, אני מצרף צילומים של "לפני ואחרי" של סוס שהגיע אלי לאחר שהוחרם בעקבות התעללות

כל הכבוד שהצלתם אותו, אבל...../images/Emo107.gif

כמה דברים: א. פעם הבאה, בבקשה לסמן תמונות קשות בצפייה באייקון הזה-
, או להזהיר שישנן תמונות קשות לצפייה. ב. לפי התמונות עולה לי הרושם שהסוס מוחזק במקום מאוד לא בטיחותי, יש שם דברים שעלולים לפצוע אותו, או שהרגל שלו יכולה להיתקע ברווחים שבין הקרשים, ואז עלול לקרות אסון וכל הכוונה של להציל אותו תרד לטימיון.
חוץ מזה שנראה שהסוס יכול בקלות מאוד רבה לצאת משם ולשוטט לו בחוץ.

כשהסוס הגיע עדיין היתה אורווה

מאולתרת.מציע לך להתבונן בעיון בתמונות המאוחרות. לא יודע בת כמה את, אבל אם היית קוראת את הנושא, היית יכולה להבין שיש תמונות ש"יכולות לזעזע אותך".

fliperit

New member
ואגב....

כמובן שאתה עושה עבודת קודש, וכל הכבוד לך על כך

טוב לראות../images/Emo107.gif

שהסוס נראה במצב הרבה יותר טוב עכשיו, אני באמת מעריכה אותך על זה. אני מניחה שאין הרבה אנשים בארץ שהיו מוכנים לנסות ולשקם סוסים כאלה. אצלי בחווה גם יש סוס שהגיע במצב נוראי והיום הוא סוס ממש שמנמן ומקסים, אולי אצרף תמונות בהמשך. ברור לי שחווה מאולתרת, ועוד בשביל סוס כזה, עדיפה על כלום, אבל עדיין עדיף שמבחינה בטיחותית לסוס יהיה מבנה תקין שלא יכול לסכן אותו ולפגוע בו חלילה. ובקשר לתמונות, אין קשר לגיל שלי, ולא רשמתי את זה בשמי, אלה בשם חברי הפורום, שלחלקם בוודאי יהיה קשה לראות תמונות שכאלה. תמונות מהסוג הזה, לא משנה מה הכותרת, דורשות אזהרה, לפי דעתי.

הסוסים נמצאים בתאים

מרווחים מאוד ומקורים, בלוני הגז נועדו למנוע מהסוס המשוקם להתקרב יותר מדי לשכנו, מכיוון שהוא לא מסמפט אותו יותר מדי, למרות שבמרעה ובטיולים הם אחוקים.

זה צ'יריפחה לפני(../images/Emo18.gif)../images/Emo107.gif

בערך יומיים אחרי שהוא הגיע אלינו. שימו לב גם לפרסות שהיו במצב מזעזע. ולמי שתוהה לפירוש השם, "צ'יריפחה" זה צב ברוסית...

וכיום../images/Emo107.gif

(סליחה על האיכות הגרועה של התמונה.) הוא כזה סוס מתוק, גם ברכיבה וברכיבה טיפולית, בהתחשב במה שעבר עליו לפחות. סוס מקסים.

NTL

New member
גם פה רואים

חוסר בטיחות. איסכורית (אם ככה כותבים את זה) מאוד מסוכנת. מאוד מאוד. יש הרבה מאוד מקרים בשנה שסוס בועט וקורע לעצמו את הרגל. ושלא נדבר על המעקה שאליו הוא קשור. מבחינה בטיחותית האורווה של הסוס הקודם הייתה יותר בטיחותית מהעמדת קשירה הזו. ורק שתדעי שסוסים ככול שהם יותר מוגנים ככה הם בעצם פחות מוגנים. אורוות בטון למשל מאוד מסוכנת- סוס שבועט יכל לשבור רגל... ולעומת זאת אני מכירה חווה בצפון שאת המרעה הקטן שלהם הם גידרו בחוטי תיל זה ככה כבר הרבה מאוד שנים ואני שמחה לספר שעד היום אף סוס אפילו לא נשרט. הדברים הבולטים הם הפחות מסוכנים כי הסוס רואה ויודע להזהר. לעומת זאת באורווה הקודמת של הסוס שלי למשל כל פעם הייתי מוצאת אותו עם פצע מדמם מעל העין,במשך שבועות ואני נגנבת. הכל בטון חלק, משולש לחציר- בטיחותי וחלק ואבוס לתערובת מפלסטיק קנוי רגיל. ואז מסתבר שכל פעם שהוא אוכל את התערובת מהשגעת הוא היה מפיל על הריצפה קצת ואחרי זה מחפש את מה שהפיל. וכל פעם שהיה מרים את הראש הוא היה נדפק מהאבוס - החלק התחתון של האבוס לא היה חד או שפיצי אבל הוא הצליח לפצוע. ומצד שני ראיתי סוסים חיים בתנאים נוראיים עם מסמרים בולטים בתוך התא שלהם אבל לא קורה להם כלום. מה שאני באה להגיד פה- הכל מלמעלה. מה שיהיה יהיה.

דווקא איפה שהוא קשור יש עכשיו../images/Emo107.gif

תאים... ומי אמר שהוא היה קשור שם כל הזמן? ואני דווקא שמעתי על מקרים של סוסים שנפצעו מחפצים חדים שהיו בתא / בגידרה שלהם.

NTL

New member
פעם הוא היה קשור שם תמיד

לפני התאים. כי בעמדה הנמוכה הוא תמיד היה מעביר את הרגליים מעל העמוד... (עוד משהו לא ממש בטיחותי לא?) אם התאים מגודרים באיסכורית זה הדבר הכי מסוכן שיש. ומה שאני מנסה להגיד זה שהצרות תופסות אותך לא משנה כמה את מצפה בניילונים את הסוס שלך. אבל תא עם איסכורית (לא על הגג) הכי מסוכן שיש.

למעלה