התעייפתי

EdisonGirl

New member
כה, זו בעיה..

היא לא ממש במצב הנפשי להבין את'זה, אבל היא מוכרחה להבין את'זה כדי לשנות אותו. וזה אבסורד עד אירוניה. אם היא לא תצא, לא יהיה אפילו סיכוי שמישהו יתחיל איתה. וזה לא יהיה לה יותר טוב נפשית, גם אם אולי נדמה לה שכן! זה רק יתן לה יותר זמן לבכות על מר גורלה (עאלק..) ולהתייאש. המוח לא מסוגל *לראות* שהיא לא יוצאת ולכן לא מכירה, והרגש לא מתייחס לעובדות כאלה (כי הוא חסר היגיון) כשהוא מחליט להתריע על מצב סכנה בדרכו שלו..
צריך "לתחבל" אותה כדי להוציא אותה מהמצב הזה, אבל צריך להיות מיישהו שבאמת אכפת לו מהמצב שלה שיעשה את'זה. ואגב, "מצב" = לא זה שאין לה בנזוג- אלא הדיכאון שלה, כמובן. ומדברייך נראה שהראשון מעניין אותה יותר, אז זו בהחלט נקודת הפתיחה לשינוי המצב.

../images/Emo47.gif../images/Emo45.gif

לי מאוד אכפת לי ממנה..וכבר הרבה זמן אני מנסה להבין איך אפשר לעזור לה..(אפילו ההורים שלה עושים לי שיחות על זה
...) אני מנסה לעודד אותה ולהוציא אותה מהבית..כבר קרו מקרים שהתחננתי אליה שתצא איתי לבלות..זה היה הזוי. אבל הגישה שלה מחורבנת. היא רוצה חתן. ולא משנה איפה היא נמצאת,שם היא תחפש. לא יודעת מה לעשות, חבל לי לראות אותה ככה.. בתאכלס,זה קצת מעיק להסתובב סביב בנאדם דכאוני ועקשן..זה מדבק! אני מתייאשת.

EdisonGirl

New member
מבינה אותך..

ההורים שלה עושים לך שיחות על זה?
חחח גאד. וואו. זה מצב ממש מורכב. היא פשוט עוברת על כל החוקים האפשריים כמעט.. גם שומרת על מצברוח דכאוני, גם מחפשת במצב הזה מישהו למטרה רצינית
, גם אממ מחפשת (בהתחשב בפרדוקס ה"לא תחפש- תמצא"), גם מחפשת ע"י זה שהיא רוצה שמישהו יתחיל איתה, גם מעדיפה להיקבר בבית ולא לצאת כדי לחפש..
צריך "לתחבל" אותה..
צריך להראות לה הבנה, מצד אחד. פשוט להקשיב לה עם הרבה סבלנות (אנשים כאלה נוטים להגיד את אותו דבר הרבה פעמים באלף צורות..
) ולא לתת לה הצעות לפתרונות בכלל, למרות שזה מפתה. אם היא לא טיפשה, ההצעות שנותנים לה הם דברים שהיא יודעת בעצמה שהיא צריכה לעשות ולכן בעיניי זה מיותר. מצד שני, היא בהחלט צריכה לצאת! הבנה והקשבה אינסופית הם עד גבול מסוים- כל עוד זה לא מגיע למצב של שיתוף פעולה או הזדהות. אם את מציעה לה לצאת, לדוגמא, והיא מתחילה לבכות על זה שאף אחד לא מתחיל איתה, תנתקי את הקשר ביניהם. "
" על זה שאפ'חד לא מתחיל איתה, אבל "בלי קשר, אנחנו יוצאים, ואני רוצה לראות אותך איתנו." סוף פסוק. היא תרגיש נחוצה ומקובלת, והיא תטפל בדיכאון בעצמה. לאט לאט היא גם תגיע למצב הזה שהיא מסוגלת להבין את העובדות הפשוטות האלה שמנסים להעביר לה וכרגע הרגש שלה לא מאפשר להם להיקלט. לדעתי, הבסיס לשיפור המצב של אדם מדוכא ושלילי היא לכבד את היכולת שלו להשתנות בכוחות עצמו, בזכות ההבנה והאינטלגנציה שלו. רק להבין אותו- לא להורות לו לעולם אם הוא יודע את הדברים. לא מכירה את המצב לאשורו, אבל ממה שסיפרת, זו דעתי

את צודקת ,

העניין הוא שהיא לא טיפשה בכלל, היא תמימה מאוד. חיה בסרט שהכל ורוד ומושלם..ונסיכים ומתנות.. אבל אני די מבינה אותה. יש לה מטרה אחת בכל היציאות האלה,זה מה שחסר לה והיא לא רואה ביציאות טעם אחר. היא כבר לא נהנית עם החברות שלה,לא נהנית רק לרקוד....הרי אנחנו יוצאות למועדונים או פאבים, ושם האמת די קשה למצוא בנאדם שבאמת ראוי ליחס. אני חושבת שהכל נובע מזה שהיא לא אוהבת את עצמה. אני מנסה להראות לה את כל הטוב שבה, מנסה לעודד שתרגיש טוב עם עצמה..אני יורדת על עצמי ועל המון אנשים מולה כדי שתראה שלא כולם מושלמים ואני בטוחה שהיא מבינה את זה מצויין. אבל היא תקועה בזה.. טוב, מקווה שיום אחד היא תצא מהבועה שלה..

EdisonGirl

New member
../images/Emo4.gif ויותר מזה..

לא מחלה מדבקת (יש לי תיאוריה שלמה על זה
).

למעלה