התנתקות...

fleaboy

New member
מבחינתך

אבל לא מבחינתם מבחינתם אם את לא מתפללת כל היום והולכת לישיבה אז את לא דתיה (דתית?) כל אחד תופס את הדת בצורה שונה...

מזעזע.

אני יושבת מול הטלויזיה.. והתמונות האלה.. החיילים מחכים מחוץ לבתים להוציא את האנשים מהבתים שלהם.. והמפונים מחכים לנס. האמונה הזו.. להתפס במשו שביניהם זה הדבר הכי גדול ובעל עוצמה וחזק שקיים. אבל איפה הוא? אם הדבר[?] הזה באמת קיים.. אלוהים.. אז איפה הוא?! למה הוא מחכה שהם יסבלו כלכך הרבה ורק אז לעזור להם? אם בכלל... זו אמונה עיוורת... לדעתי. קשה לי לראות אותם עומדים ומחכים.. למה?.. לנס אלוקי. מעבר לזה - לראות את הסבל הזה.. אני מול הטלויזיה, אני כולי מצטמררת ממה שהולך שם.. חוגגים יומולדת שנה לאמונה. ככה קוראים לילדה.. זה פשוט מצמרר.. ויותר ממצמרר.. עולות לי דמעות בעינים.. ולחשוב שאחותי שם.. מפנה... אין בי כעס.. יש בי כאב. בכמויות.. מישו רוצה קצת?..

כחילה

New member
לדעתי עצם המחאה הוא לגיטימי, אבל

שני דברים במחאה נראים לי מאוד לא לגיטימיים. א. הפגיעה בזכר השואה- לדעתי זו פשוט חוצפה לבוא ולהשתמש בסמלי השואה בצורה צינית כדי לקדם את המאבק, הדבר הזה רק פוגע בזכר השואה. תמיד רואים אנשים שם שאומרים לחיילים "תסתכלו לנו בעיניים", אני חושב שאחרי שכל המהלך הזה יגמר, אותם אנשים צריכים ללכת לניצולי השואה ולהסתכל להם בעיניים אחרי שביזו אותם והשתמשו בכאב האישי שלהם לשם המאבק שלהם.. נראה אם הם באמת יעשו את זה. ב. השימוש בילדים- מישהו בכלל חשב מה זה יעשה לאותם ילדים? לראות את אבא שלהם מוחזק ומוצא בכוח מביתו, איזה נזק ואיזה טראומה אדירה זה יגרום לאותם ילדים, או אלה שהלבישו עליהם כותונת ושמו להם טלאי צהוב או כתום מה זה לא יהיה, מישהו בכלל שאל אותם אם הם רוצים לקחת חלק בצורה כזאת במאבק שלהם?

biggoron

New member
זה פשוט נוראי...

א.הם באמת טיפה הגזימו בקטע של השואה... הם העזו להשוואות אסון בינלאומי למה שעושים להם,מגרשים אותם כמו שעשו בשואה אבל לא הורגים אותם! נותנים להם את האפשרות לחזור לחיים נורמליים פחות או יותר... ב. השימוש שלהם בילדים היה שפל במיוחד,מה שהם עוברים,ילדים נהפכו למגני ההורים, אם הם ימשיכו באמונה של הוריהם זה רק ע"י שטיפת מוח מאוד רצינית. מישהו ראה את הילד הקטן(6-7) שהטיף לאחד השוטרים?? הילד הזה פשוט נשמע כמו בנאדם מבוגר!!! אבל אחד ששינן משפטים ולא אמר מהלב... חוץ מזה צריך לשבח את כל האנשים מצהל ומההתנחלויות שלמרות כל הכאב שהם עוברים הם עדיין ממשיכים ומכבדים את הצד הנגדי ומנסים להעביר הכל בצורה יפה. או לפחות רובם...

מיכלצי

New member
אחד שם היה עם תינוק

ואפילו לא שלו, של אחותו... והוא קיפץ ונדחף ואתם רואים את התינוק הזה ואווו יופי מיכל הודעה חכמה כתבת עכשיו

ואיך שהם מכבדים אותם...

וההבנה.. זה פשוט מדהים ההתנהגות של הצבא מול כל ההתנגדות [ואיך שהם עושים אתזה] של המפונים.. הסבלנות..

באמא שלי אתה מכה

לא יכולת לדבר איתי על זה כשהייתי אצלך? מה עם לאן נוסעים? מה עושים שם? מתי נוסעים? בשביל מה נוסעים? אתה יודע, פרטים שוליים שכאלה.... ואני מזכירה לך שיום חמישי חלקנו נמצאים במגה...

התנתקות...

מחשבות, רגשות ומה שביניהם... מה זה עושה לכם? כל מה שיש לכם להגיד - אתם מוזמנים
תהיו חזקים! אוהבת, אני

ashllaya

New member
הדרכה בהתנתקות

האמת שאני לא ממש מתנתקת ממכם מהתנועה אבל בכל זאת מעניין אותי לשמוע - איך אתם מדריכים בתקופה הזו? בקייצות? מדברים על זה- שכבת ההדרכה בישוב מדברת על זה מתארגנת לעזרה לכוחות הביטחון? למשפחות? איך אתם מרגישים שצריך להעביר את התקופה הקשה הזו שבה הציונות מגדירה את עצמה מחדש? אשמח אם תענו לי כאן אבל גם אם תשלחו לי מסרים ומיילים [email protected]

מ ו ר ע ל

New member
חי את ההתנתקות...

בתור גרעינר במועצה שחיה את ההתנתקות זה ממש מוזר... לא רק שרואים מסביב את כל הקרווילות מוקמות בכל מקום והתנועה שמסביבנו והמשטרות. המחסום שמנע מעבר לכיוון רצועת עזה היה על בת הדר היישוב של הגרעין וכל הזמן יש משטרה בכל המועצה וכו'... ואתמול קרה הדבר הכי מוזר ממש צמוד לגרעין שלנו יש איזה כמה חדרים שהיו פעם ספרייה וראינו בימים האחרונים שיש בהם פעילות ואתמול הגיעה לשם משאית עם כמה חיילים והלכנו מה קורה ומסתבר שמביאים לשם ארגזים של ציוד מגוש קטיף של מועצה איזורית חוף עזה ושל נווה דקלים ועזרנו להם לפרק את המשאית וזה היה מזה מוזר ואף מצמרר לראות שאתה סוחב ארגזים של צה"ל שכתוב עליהם מזכירות נווה דקלים או משהו כזה רק המחשב הכאיבה לי קצת על הלב... ועכשיו משבוע הבא אני בכלל נכנס למשימה קשה מאוד כי במושב שאני עובד בו מבקיעים התפנה מושב שלם מגוש קטיף - פיאת שדה לפני שבוע רק היו קרווילות אבל המפונים עוד לא באו ופתאום שאני יירד לשם ביום שני יהיו שם מלא מתנחלים ואיזה מוזר זה... וזה כאילו השבוע האחרון שלי בערך ואז מתחילה החפיפה והגרעינר החדש ייכנס לשם ישר לכל הבלאגן הזה פשוט מוזר... אני מקווה שכולנו נעבור את התקופה הקשה הזאת ושיהיה בסדר בסופו של דבר! ושהדמוקרטיה תנצח.

ashllaya

New member
פשוט מוזר

חשבתם על תוכנית פעולה לגרעינר החדש שיכנס לשם? איך הוא ידריך אותם איך צריך להתיחס לישוב מה עם הישובים מסביב אתם מדריכים אותם - מסבירים להם על התהליך ועל שני הצדדים? דפנה

הייתי בגוש קטיף וזה קשה

הייתי מיום רביעי עד היום בבוקר (שישי) בשני מקומות בגוש קטיף האחד עציונה והשני גני טל, בעציונה לא יצא לי להעביר הרבה זמן עקב כל המחסומים שהקשו על הכניסה לגוש, וביום חמישי כבר עברנו לגני טל לעזור עם פירוק של חממה, ובערב של אותו היום אחרי שכבר התמקמנו בבית של אחד המפונים שאירח אותנו, שהוא גם האחראי ביטחון בגני טל, עזרנו בערב לשתי משפחות לארוז, וזה לא פשוט, כואב לראות את זה, משפחה אורזת את כל הבית, בית שהיא גרה בו כבר לא מעט שנים, והיא צריכה לראות מה היא לוקחת ומה היא משאירה בלית ברירה מאחורה, מכיוון ולכל משפחה הקציבו שתי מכולות, החלק הקשה הוא שהם אורזים בלי שום ידיעה לאן הם עוברים או איך יראה הבית החדש, תוך ידיעה שלבית הזה הם כבר לא יחזרו ושתוך שבוע הוא יהרס כליל ע"י הדחפורים. היה יפה לראות שהאנשים הנוספים שהתנדבו לבוא לשם ולזעור ידעו להניח בצד את דעתם בקשר להתנתקות ולבוא לעזור לאותן משפחות ולתת מאה אחוז מעצמם לטובת אנשים שהם לא מכירים. זה מה שלי יש להגיד בנושא ההתנתקות.

ashllaya

New member
שאלות

היית שם מטעם אירגון כלשהו או מטעם עצמך? המפונים נתנו לך לעזור להם? אתה מדריך? איך אתה מעביר את החוויות משם לחניכים או המדריכים שאיתך? דפנה

לדפנה

הגעתי לעזור בפירוק החממות דרך ידידים מהתנועה שגרים בקיבוץ, היוזמה הייתה של תנועת הקיבוצים, המפונים שמחו לקבל עזרה, אם כי ביום הראשון שבו התעקבנו במחסום כיסופים חלק מן המפונים שיצאו מהגוש צעקו לעברינו אמירות כמו "איך אתם לא מתביישים?" "אל תעזרו להם לפנות אותנו" וכו'. אבל אני מאמין שכל זה נאמר בגלל שהם לא ידעו שאנחנו באנו לעזור לאלו שפונו או שמתפנים. אני מדריך במושב שבו אני גר, כרגע עווד אין לי קבוצת הדרכה מכיוון שרק שבוע שעבר הכניסו לנו רכז נוער. אני מקווה שאני יספיק להרים קבוצת הדרכה ולדבר איתם על נושא ההתנתקות לפי שזה יהפוך ללא אקטואלי, הרי כולנו יודעים שבמדינתנו הקטנה כל דבר הופך ללא אקטואלי תוך יומיים מרגע שהוא מסתיים. בנוסף אני רוצה לתקן שגיאה במכתבי הראשון, הישוב בו היינו אינו נקרא עציונה אלא עצמונה.

למעלה