התנתקות...

shani ben zeev

New member
התנתקות

בעוד מתרחש אחד האירועים היותר משמעותיים בתולדותינו מה אנו עושים יושבים בבית ומזפזפים, הולכים לקניון, אילת פיינטבול או חופשה חלומית באירופה. רוצים לקחת חלק בהיסטוריה לספר היכן הייתם הרגע היסטורי זה. מי שרוצה לעשות קיים בתל אביב מרכז הידברות ברכבת צפון ובקניון עזריאלי וגם בדיזינגוף סנטר תוכלו לפגוש בני נוער כמוכם שחושבים אולי קצת אחרת אבל מדברים על החברה שלנו ביום שאחרי בואו קחו חלק לפרטים נוספים ניתן לפנות אלי תודה על תשומת הלב.

הודעה משני הרכז

לאלו שמנסים לא להיות אדישים בני עקיבע ובני המושבים מפסיקים את האדישות ומקימים מעגליע הידברות- ברכבת צפון ובטיילת בת"א. הנושאים יהיו: 1.הפסקת האדישות מעורבות. 2.היום שאחרי. 3.אי אפשר להמשיך בשגרה כשאחים נלחמים באחים. לבירורים: נעה- 0523662708

shani ben zeev

New member
התנתקות

טוב עכשיו מעשים אני מעוניין להוציא אוטובוס ממועצה אזורית גליל תחתון ביום חמישי מי שרוצה שיגיד נאסוף מצמתים מרכזיות הלוך ושוב 30 ש"ח לחניך הירשמו בהמוניכם תודה שני

biggoron

New member
מה שההתנתקות עושה....

אולי זה רק אני אבל עוד אנשים שמו לכמה הרבה אנשים החלו למות מתחילת השבוע הא?!?! בחיים שלי לא ראיתי כזאת כמות,תאונות דרכים על ימין ועל שמאל, כל יום הרוגים!!!פצועים!!! יהודי שרוצח שלושה ערבים,חייל שמתאבד,דקירות ועוד ועוד. ואני שואל את עצמי,האם ההתנתקות גרמה לזה?האם זה מטריד אנשים עד כדי כך? האם ה' מעניש אותנו? והמדהים הוא שלאף אחד לא אכפת!!!! לא הראו אפילו פרט אחד על התאונות הנוראיות האלה,שתיים-שלוש תאונות של רכבות שהרגו אנשים!!!וכלוםםםם חייל שהתאבד וכלוםםם, בגלל מה?!?! בגלל שמפנים כמה אנשים?מה חשוב יותר אדמה או חיים?!?! אלו שהיו במדמים כבר שמעו את הדעה של המתנחלים בעניין הזה.... אז אולי הם באמת הצליחו להנחיל את האידיאולוגיה שלהם בנו...

ארבעה ערבים נרצחו

וברור שהעניין מטריד אנשים ההשפעה של כל הסיפור על אנשים נראית ומורגשת כל הזמן אמנם התאונות- אני לא בטוחה שיש קשר ישיר. אם אלוהים מעניש אותנו- זה מאוד שנוי במחלוקת (ואפשר להתווכח על זה שעות)

כחילה

New member
מה בעצם את רוצה להגיד?

שאם הפלסטינים מרוצים מהמהלך הזה, אז הוא בהכרח רע מאוד לנו? אני לא חושב ככה, למרות שזה לכאורה מעודד אותם להמשיך בדרך הזאת, את צריכה לזכור שהחמאס הוא מיעוט, והוא לא מייצג את רוב הפלסטינים-כי רוב הפלסטינים מבינים שהאלימות פוגעת רק בהם.. אני חושב שברגע שנצא מעזה נוכל להתגונן בצורה יותר טובה ולרכז יותר כוחות בשאר המקומות, והדבר החשוב ביותר, להשקיע את כל המיליארדים שנשפכים שם על דברים כמו חינוך, תעסוקה, טיפול בעוני..

spraizler

New member
צודק..תסתכלו גם על האירוניה שבזה..

אם הם יתקפו אותנו ונכנס שם.. אז נכבוש אותם מחדש חח D:

spraizler

New member
נראה לי קצת נסחפת..

אולי באמת יש קצת עצבנות יתר אבל לא בקנה מידה רציני במיוחד.. מה לעשות, הרבה אנשים נהרגים בכבישים.. חינוך לקוי והעדר תקציבים מייצרים דור עברייני שדוקר על ימין ושמאל.. ובלי הפיגוע של היהודי שרצח את הערבים זה היה עוד שבוע, ה3 ברציפות בערך בלי הרוגים מהבחינה הזאת.. האם זה אלוהים? שאלה טובה חח אבל אתה יכול להתווכח על זה שעות.. חיילים מתאבדים זה באופנה עכשיו.. פשוט עכשיו הכל נדחק הצידה בגלל ההתנתקות שעוברת מצויין יחסית לתחזיות.. אז בקיצור.. יהיה טוב

עוף מפה

New member
מה שיותר מטריד אותי בהתנתקות..

זה שהמתנתקים עושים את המוות לכל השוטרים ולחיילים שאני לא מוצא אותם אשמים בכלום...

כן.. זה היה נורא לראות היום ילדים

יוצאים מהבית עם ידיים מורמות למעלה.. מתאמצים מאוד לתת לנו את הקונוטציה המזעזעת הזאת לשואה

spraizler

New member
כן הא.. תאמין לי מה שאנשים פנאטים

יכולים לעשות.. הכל בשם האל.. פנאטיות כזאת.. לכל עם יש את הקומץ של האנשים האלה..

מיכלצי

New member
בטח שזה משפיע...

אני לא בטוחה אם במידה כזו אבל זה אחד מהגורמים להגברת האלימות בזמן האחרון. הם עושים הכל בשביל אלוהים ופוגעים בחיים של אנשים ללא אבחנה, כי הרי להפסיק חיים של מישהו זה בסדר, כי הכל בשביל האל או וואטבר. דת זה דבר יפה... אני לא מבינה איך דבר כזה הופך לאלימות בקנה מידה שכזה. כל המלחמות, כל הבעיות, איכשהו נובעות בגלל דת שונה ואמונות שונות. אני מעריצה את המתנחלים על האמונה שלהם. לא המתנחלים שמתפרעים עכשיו ושגומרים חיים של אחרים, אני לא מתכוונת לאלו. אני מעריצה אותם על זה שהם נלחמים עד הסוף על מה שהם מאמינים בו, בלי קשר לדעות הפוליטיות שלי.

הם לא פועלים בשם הדת

דת, וכל דת שהיא, היא דבר יפה שדוגל בשלום. גם אם הדת היהודית דוגלת בישיבה בין החידקל לפרת ובארץ ישראל השלמה, הערך העליון ביותר בדת הוא ערך החיים ואהבת האדם. למדתי על זה כבר כל כך הרבה בבצפר וחפרנו על זה. בגלל זה הגעתי למסקנה שאלו הפוגעים באנשים בשם הדת מעוותים את הדת ומבחינתי לא מייצגים דבר הקשור לדת. ולא רק ביהדות, גם באיסלם ובנצרות ובכל דת אחרת.

למעלה