הויכוח הזה מגוחך ומיותר(ושיר לסיום)
אם אני חושבת שX טוב יותר מY, הרי שאני צודקת. אחרת לא הייתי חושבת את זה. הייתי חושבת שY יותר טוב מX (או שהם שווים). אני מכירה אינטלקטואלית בעובדה שיש אנשים שחולקים עלי אבל זה לא משנה את העובדה שמן הסתם אני חושבת שהם טועים. אחרת הייתי משנה את דעתי. אני בהחלט בעד פלורליזם ולו בשביל האפשרות הדמוקרטית להחליף דעות ולשנות אותן. אבל כל עוד אני חושבת שX יותר טוב מY, הרי שזו האמת הסובייקטיביסטית הנוכחית. אז למה הויכוח כאן? גם כל נימוסי הפורום אכן מנומסים אבל נועדו לנעלבים. מה שמביא אותנו לשאלת האיכות - איכות הוא מדד אליטיסטי בלבד. אם היו נותנים לפלוני ספר של דוסטויבסקי ושל רם אורן, סביר להניח שהוא היה מעדיף את רם אורן, כי לרוב בני האדם שקוראים אין בהכרח יכולות ניתוח והתרשמות מספר כמו שיש למבקרים. אם כן, מיעוט אליטיסטי שמרני בדר"כ קובע מהו ספר קלאסי, ספר איכותי, מיהו אותו סופר מחונן, וכולנו מצייתים. למה? כי צריך אומץ רב לעזוב דעות קדומות וצריך ניסיון רב בקריאה כדי לפתח טעם (ולהתגבר על פערי תרגום שיכולים להרוס יצירות) וצריך חוש אסטתי ופיוטיות כדי להבין ספרות אמיתית מהי. ולא ברור לי מה עניין ההתנשאות לכאן - כולנו יודעים ספר טוב מהו ואיזו הרגשה הוא נותן. סופר "איכותי" פשוט יצליח להתעלות מעל הבינוניות המציאותית הרמאורנית (וכאן הוא פשוט סטריאוטיפ בוטה) ובאמצעות דיו על נייר, לגרום להתעלות הנפש, להתרוממות הרוח, לתקווה, לפריחת הדימיון והתקווה. ובמקרה, אותם אליטיסטים שמרניים בחרו בספרים כאלו. ולא באחרים. וזוהי הסיבה. אני מרחמת על מי שרם אורן מרומם את נפשו. ושיר לסיום: If I don't drive around the park I'm pretty sure to make my mark. If I'm in bed each night by ten. I may get back my looks again. If I abstain from fun and such, I'll probably amount to much. But I shall stay the way I am, Because I do not give a damn (D. Parker, "observation") (אף אחד לא קורא כאן שירה?) הדר