התנצלות

אלישיר

New member
אז מה ההתנצלות שווה?

בעזי"ת אתה טובל ושרץ בידך. אישית למדתי שנה וחצי בכפר חב"ד ועוד שנה בנחלת הר חב"ד, ולא מרגיש היתר לנאץ גדולי תורה. יש לך איזה תרי"ג מצוות מעודכנות? ובמיוחד שס"ה משל עצמך? ואם זו הרוח בחב"ד (ןלא יתכן), אז כל מי שכך ראוי שיצא בנזיפה. אתה חושב שכשאתה רומס ספר תורה ח"ו, אם תבקש ממני סליחה והספר בבזיונו, זה מה שיעזור? נכון הרב שך זי"ע תקף בחריפות את הרבי זי"ע, אבל בהשתמשך בביטוי שמזכיר את "אותו האיש", גור לך מיום הדין.

מייקי 770

New member
לא שמתי לב.. הפעם-צודק הנך...

לא שמתי לב שהשתמשתי בביטוי כזה, אפילו לא זכרתי.בדקתי כעת את הודעותי ומצאתי משהו כזה,מצטער, סתם צירוף-מקרים-ביטויים...

אלישיר

New member
ומחילה אם פגעתי בך

בעזי"ת ואם תשאל אותי... אני חושב שלא רק שמצוה שלא לומר דבר שאינו נשמע, אלא שכשהוא כבר נאמר (וזכור את בבא בן בוטא והורדוס -אל תאמר גם בחדרי חדרים) הרי שזה בזיון חוכא ואיטלולא שלא הייתה כמוה שנים רבות. נכון, אולי הרבי היה משיח, אבל מאידך גם רבי עקיבא טעה אז ראיה אין. וכך כשאין אלא סברות, והימים מתארכים, כל מה שנעשה אי פעם בנושא, כולל אותה שירת "יחי אדוננו מורנו ורבנו מלך המשיח לעולם ועד" -בהקשר שניתן לה, הרי הם לא רק ניאוץ הרבי זי"ע, אלא חילול ה' כפשוטו. היצר הרע תמיד מוצא מאיפה להכנס ואיך להרוס. מאז שהרבי הסתלק יש כזה מאמץ בתוך חב"ד לקעקע את מפעלו. אני כל כך אוהב את חב"ד, והרבי תמיד ישכון בלב, ולא משנה מה יעשו חסידיו. חבל שאלה שהיו קרובים אליו לא רואים מה שהם עושים לו ולזכרו. כן, אפילו אם אמת בפיכם, זה חילול ה' וצדיקיו כפשוטו.

מייקי 770

New member
אין מי שמסכים איתך יותר ממני.

אני מסכים איתך.אי אישר חילי-לא הייתי נותן לאינשי דלא מעלי לבזות את הרבי זי"ע ולפרסם שהוא משיח לאחר הסתלקותו.

מייקי 770

New member
אולם..

אולם מאחר שהם כבר פרסמו- להכחיש לא נוכל. זה יהיה שקר.לא נותר לנו אלא להסביר עד כמה שניתן מה הם מתכוונים..

sarav55

New member
להסביר את מה

הרבי אמר במילותיו שהוא יעמוד בשמים בפתח של גן עדן ולא יכנס עד שיגיע משיח.

אלישיר

New member
לדעתי התבשיל הוקדח לשנים רבות

בעזי"ת וי לה לספינה שאבד קברניטה. מי יציל אותה ממשברי הים, מהתנפצות על שירטונות? וככל שהקברניט גדול, כך האובדן. פעם חשבתי שהמשיחיסטיות שולית. היום אני כבר לא יודע, כל אחד 'חשוד'. דוקא בכל גל החזרה בתשובה בארץ מאוד חסרה האהבת ישראל של חב"ד. אבל איך אפשר לקנות מקום בלבבות, כשמבחוץ משיחיסט זו מילה נרדפת לאחד שהקופסה שלו הסתובבה 770 פעם? וכל הסברות בעולם לא יעזרו לשנות את המציאות ואת איך שרואים את חב"ד. הרבי בעצמו היה גוזר וגזר על דיבורים כאלה שתיקה, כי זה לא משנה מי המשיח, זה משנה שיבוא כבר, והדרך לזאת היא קירוב לבבות. אתם מאוד חסרים בשטח, אנשי חב"ד, וגם ללא הרבי באתגליא יכלתם להמשיך לשרת בצבאות ה', מבלי לערוק וללכת לשקוע בביצה ובדיסה ללא תחתית. כן כן כן... עריקים. הרבי אמר שהוא את שלו עשה ועכשיו זה אתם... ומה עשיתם במקום להמשיך באותה עבודת קודש? התחרפנה לכם הקופסה, וערקתם. אני לא אומר לך אישית, אלא לכלל חסידי חב"ד באשר הם.

מייקי 770

New member
כפו עלינו את המציאות.

את זה שהרבי משיח אף חב"דניק עם שכל בראשו לא יכחיש. אולם אם זה היה תלוי בעדת השפויים זה לא היה מתגלגל החוצה לאחר ההסתלקות

שוב אתה חוזר

על השטות המוזרה. שהרבי משיח, ושאתם לא רוצים לפרסם את זה. את המשיח אתם מסתירים?! אתמהה!

מייקי 770

New member
כשם שיש מצוה לומר דברים הנשמעים..

כך יש מצוה שלא לומר דברים שאינם נשמעים. הפרסום שלהם לא משכנע אף אחד אלא רק מרחיק. יש דברים שצריכים להסביר פנים בפנים.

מייקי 770

New member
וכיום אנו נאלצים.

ומחוסר ברירה,מאחר שהם מכריזים בריש גלי שהרבי זי"ע הוא מלך המשיח,אנו נאלצים לפעמים לבלות את זמנינו בהסברים על כך.

אלישיר

New member
אבל אין הסבר, רק סברה.

בעזי"ת לאלפי עניות דעתי, חב"ד צריכים להפסיק לדון בנושא, מטוב ועד רע. מה יצא אי פעם מכל זאת חוץ מחילול ה' ועגמת נפש? גם מי שהוא משיחיסט מהאלה שאומרים 103 שנה להולדת הרבי שליט"א, צריך להבין שאפילו אם הצדק עימו, הרי שהעיסוק בסוגיה מקעקע את חב"ד, ומחריב את צבאות ה'. ולא יעזור להסביר ש"הוא קצת גלשו לו המוחין, אבל אני נורמלי". הסטיגמה שנוצרה, ומאוד מאוחר לשנותה היא שהכל הוא עבודה זרה יהודית, וכל מי שינסה להסביר יכלל בסטריאוטיפ. פשוט צריך להחליט שהדרך לגרום לרבי נחת רוח, ובודאי לבורא עולם ית"ש, היא להמשיך בעבודת הקודש של צבאות ה', וביתר תנופה ושאת -וזוהי מורשת האוהב ישראל הרבי זי"ע (כמה אני מתגעגע אליו ואל שלוחיו שיוצאים באומץ מופלא ואהבה נוראה, לרפא את פצעי כנסת ישראל). היתרון של חב"ד היה האהבת ישראל, כלומר היכולת לעזוב את המחלק, ולהתרכז במאחד.

מייקי 770

New member
אתה מספיד כאן עדה חיה ונושמת..

אתה מדבר על מפעל השליחות בלשון עבר בעוד שהוא חי עובד ומתפתח למעלה מדרך הטבע. שנית מי יתן וישכחו מכל השטויות כדבריך.

אלישיר

New member
בכלהעולם המפעל חי קיים ואויר לנשימה

בעזי"ת ודוקא בארץ הקודש יש חוסר מורגש. נכון שיש הרבה מחזירים בתשובה, אבל אהבת ישראל כבסיס זה היחוד של חב"ד, ולי אישית זה חסר.

אלישיר

New member
והרבה יותר מזה...

בעזי"ת תחשוב כמה מאמצים ודיבורים הושקעו בנושא, ועכשיו תחשוב על הכל מושקע הולך שוב למבצעים... הבדל אדיר. משל לקבוצת חיילים שבמקום להסתער על מוצבי האויב, החלו לישר ולצחצח את מדיהם למסדר הנצחון. אני מצטער שאני ביקורתי, אבל זה כי כואב לי, וגם אני מאמין שאני מבטא הלכי רוח נרחבים. מגיע לכם כל כך הרבה ישר כח, אבל במקום זאת אין ברירה אלא לזעוק "הסתער", כי כלו כבר כל הקיצין.

חיה ונושמת

בתחנה מרכזית בת"א נראו 2 חבדניקים מניחים תפילין. פנו ובקשו מהעוברים והשבים שיניחו תפילין. בסיום הנחת התפילין, פנה אליהם אחד המשתתפים ואמר: "תודה, זו היתה חוויה מרגשת מאוד, מחר אביא גם את בעלי..."

המממ...

מלך המשיח, בהתחלה חשבתי שהסיפור נועד לצחוק על עבודת הקודש שעושים החב"דניקים. אבל אמרתי לעצמי שאף חרדי לא יוציא אותם ללעג ולקלס בגלל מצוות חשובה שכזאת. אז חשבתי, אולי הבאת את זה מכיוון שסיפרו לך על מקרה אמיתי שקרה? שכן יש כיום נשים עם שיער קצר שעשויות להיראות גבריות במקצת. לכן, גם במקרה הזה אין לבוא בטרוניות לאנשי חב"ד. הם לא יכלו לשאול גברים ברחוב: "סליחה אתה גבר או אשה? אם אתה גבר, רוצה להניח תפילין?" עצם השאלה עלולה לפגוע באדם ואם לא עלינו מדובר בטיפוס רגיש שהוא גם אלים במקצת זה יכול להגיע לכדי אלימות. הדבר שאני אוהבת בחב"ד זה את אהבת ישראל שלהם ללא שום תנאים גם לחוטאים הגדולים ביותר. אני חושבת שבנושא הזה יש לנו הרבה מה ללמוד מהם. למרות שהייתי רוצה לראות את אהבת ישראל הזאת שלהם מופעלת גם על מי שהם רואים כמתנגדים שלהם.

מייקי 770

New member
הנושא הורחב יתר על המדה..

מצטער שגררתי את כל הפורום לדיון המצער הזה, ובמיוחד צערי על כך שהיה מי שבא ועשאו קטנוני. בל"נ לא אגיב יותר על תגובות לזה.

למעלה