התמרמרות...

berta84

New member
אני לא אספר מה שמעתי מאחותי לגבי ה"ניקיון"

בצבא, בין היתר כי כבר הדחקתי את הדברים ומורה חיילת זה נשמע לי ממש נחמד, במיוחד אם היא כוסית

berta84

New member
דווקא אני ממש מזדהה

אולי כי אצלנו בבית לא אני זאת שאחראית על הניקיון עדיין בבית תמיד קשה לי להתרכז כי תמיד אני מוצאת איזה חוסר סדר או לכלוך, במיוחד להדליק אור ולראות שהבלטות מאובקות או כשנערמים לי דברים על השולחן תתנחם בזה שניקיון זאת פעולה מרזה ושהשותפים המלכלכים ישמינו

תשובה

קראתי את מה שכתבו כולם ואני מסכימה עם זה. צריך למצוא שיטות להתגמש עם הנקיון, כי גם אחרי השיחות ודפי תורניות זה לא בטוח שזה יעבוד.אולי כן ואולי לא. כשלמדתי לתואר ראשון היו לי כמה שותפות מוזרות ויצא שאני זו שניקיתי וטרחתי, כי לא יכלתי לחיות בטינופת הזאת. עשיתי את זה בשביל עצמי יותר מאשר בשבילה, בשביל הרגשת הנוחיות ופחות הסתכלתי על מה שהיא לא עושה, כי לא רציתי להיות המציקה. אתה צריך לעשות מה שטוב לך, כדי שתרגיש טוב עם המגורים שם ולא להסתכל על אף אחד אחר. בהצלחה! אגב, קיבלת הרבה עצות שימושיות וכדאי שתיישם אותם!

stkachov

New member
תשובה נוספת

תראה... לי יש נסיון די גדול של מגורים במעונות. גרתי בכל מיני מעונות, עם כל מיני שותפים. המסקנה החד משמעית שלי היא שתמיד תהיה בעיה של נקיון בדירה, וככל שמספר השותפים גדול יותר, כך הסיכוי לכך גובר. הסיבה היא זו: תמיד יהיה לפחות שותף אחד שלו נושא הנקיון יהיה פחות חשוב והוא לא ינקה, או לא ינקה כמו שצריך. זה יוביל לכך שגם אחרים לא ינקו, כיוון שלא ירצו להרגיש פראיירים. מכאן זה כבר כדור שלג שרק הולך ומתגלגל, וכבר אין לו התחלה ולא סוף. אני לא חושב שצריך בגלל זה לייחס תכונות רעות לשותפים שלך. לאנשים שונים, ישנן תכונות אופי שונות, ואי אפשר שכולם יתאימו את עצמם אלייך. זה המחיר שצריך לשלם על מגורים עם שותפים. לקבל את העובדה שאתה לא חי לבד. אני מצאתי לעניין הזה פתרון יצירתי, ויש יאמרו שאפילו קצת קיצוני. לאחר שנואשתי מכל הנסיונות, החלטתי שאני מצמצם למינימום את הפעולות המשותפות עם שאר השותפים. כלומר, קניתי לעצמי מקרר אישי קטן, כיריים חשמליות, מיקרו, טוסטר, קומקום... כשהכל רק שלך, אתה האחראי היחיד לנקיון של הדברים, ואין עם זה שום בעיות. גם כלים אגב, אני שוטף בכיור של השירותים. אז נכון, זה פחות נוח ופחות כיף, אבל כמו שאמרתי זה המחיר שצריך לשלם במגורים עם שותפים. אם יש מזל ואתה גר עם אנשים שבראש שלך מבחינת נקיון, אז הרווחת, אם לא, אז תשקול לצמצם למינימום את החיכוך עם השותפים, כמו שאני עשיתי.

lirlurim

New member
תודה

וכמו שאמרתי כבר בהתחלה, מדובר בחבר'ה נחמדים שכבר ביום הראשון אמרו שלא תהיה להם בעיה לנקות וכו', פשוט התקשו קצת ליישם את זה. אני בטוח שהם ינסו ליישם אם אעיר להם. השירשור הזה סתם התפתח למימדים מפלצתיים
תודה בכל מקרה על התשובה.

babar the king

New member
וזה נראה לך מצב נורמלי?

קורה שלא מסתדרים עם שותפים, אבל להגיע למצב שבו עושים כלים בכיור, קונים מקרר משלך, מיקרו משלך וכו' זה מצב מוטרף לחלוטין. אני מחשיב את עצמי לבן אדם נורמלי, כלומר לא מאוד מסודר אבל בוודאי שלא נציג חיריה עלי אדמות ועדיין מה שחלק מהאנשים (במיוחד הבנים) מתארים פה נשמע מוגזם לחלוטין. לדעתי האישית אובר ניקיון (לדוג' רגישות לכתמי שמן עד כדי הפרעה בלימודים, קניית מקרר משלך וכו') הוא לא פחות גרוע מחוסר ניקיון - לא רק שזה מטריף אותך ואת הסובבים, זה גם מונע כמעט כל דרך להגיע לעמק השווה ואז מגיעים למצב העצוב שאתה מתאר פה והוא חוסר תקשורת עם השותפים ששזה דבר הרבה יותר גרוע מכמה כתמים.

stkachov

New member
דווקא יש תקשורת טובה מאוד

ביני לבין השותפים... רק בנושאים אחרים, ולאו דווקא בנושא נקיון. כאמור, גבשתי את האסטרטגיה הזאת לא על סמך איזו קפריזה, אלא על סמך נסיון רב שנים שיש לי עם מגורים במעונות עם שותפים, ובנתיים זה עובד יופי.

babar the king

New member
עצה שיכולה להיות פרקטית

לגרום לשותפים שלך להיות יותר נקיים לא בטוח תוכל. מה שכן, אני בטוח שיש עוד מטלות בדירה פרט לניקיון (קניות, בישול, כביסה, תשלום חשבונות ועוד). אולי תנסה להגיע איתם להסכם, שאתה לוקח על עצמך את עיניין הניקיון (עם עזרה כלשהי מצדם לפי הסיכום ביניכם) והם יטפלו בכל השאר. אני לא יודע כמה מטלות ת'כלס יש בדירה שלך, אבל שווה לנסות את זה לפני שמחליטים ללכת לקנות מקרר משלך.

lirlurim

New member
אני עוד לא שם ../images/Emo13.gif

האמת היא שגם אם הייתי מאוד רוצה לא חושב שהיה לי מקום למקרר, כיריים וקומקום משלי, כמו שהוא תיאר. מה גם ששוב, הם אנשים נחמדים, רק דורשים טיפה הכוונה. מבוגר אחראי כזה

deathcaster

New member
שורה אחת בהודעה שלך הזכירה לי זיכרון מר

"לגרום לשותפים שלך להיות יותר נקיים לא בטוח תוכל." - זה הזכיר לי שבצבא היה איזה חייל, היה לו ריח של גיהנום... אני חושב שהוא היה חולה במשהו... בתורנויות שאר חיילי החובה שנשארו לשמור היו צריכים לישון איתו באותו חדר.. וזה לא היה נחמד.. אז הם היו לוקחים אותו בכוח למקלחת ... ומקרצפים אותו עם כפפות ניילון וסבון... למפקדים זה לא היה ממש אכפת... ו-5 דקות אח"כ הוא היה מסריח שוב.. מסכן..

deathcaster

New member
לא לא לא

זו כנראה היתה מחלה מטבוליטית.. אני מכיר מישהו שלמד איתי גם בתואר הראשון והוא גם נראה חיצונית כמוהו וגם סובל מריח.. ומכיר מישהו חולה סוכרת שגם יש לו ריח כזה זה לא ריח של מישהו שהיה במכון כושר ו"שכח" להתקלח, זה ריח שונה... קשר לתאר.. אבל אני לא פונקציה, כבר מזמן נוכחתי לדעת שיש לי חוש ריח טוב יותר מאשר לאחרים.. חבל רק שבלי משקפיים אני רואה כמו עטלף

למעלה