התמסרות

Michael1991

New member
התמסרות

"שולט אמיתי", לא אוהב את המושג הזה, כמו שאני לא אוהב את המושג "נשלטת אמיתית".
כל אדם, במובן מסוים, בכל מערכות היחסים למינהם, במודע או לא במודע, הוא האקטיבי או הפאסיבי.
מבחירה, או כברירת מחדל.
בין עם למטרות גשמיות, בין עם למטרות אנוכיות, בין עם למטרות נתינה, בין עם למטרות רוחניות, בין עם לארבעתם יחד, ובין עם לארבעתם יחד ועוד הרבה.
אז כל אחד נמצא בשלב מסוים.
אין זה סוד שהכלי החזק ביותר שיש לשולט הוא לא כוחו, מראו, הונו או פקודותיו. זה עוזר, אבל תמיד יהיה משהו חסר. מורגש או לא, משהו ביחסים לא ירגיש שלם...
מה שיהיה חסר הוא האמפתיה והיכולת להכיל את הצד השני, ואת הכלי הזה אפשר ליישם רק בעזרת תכונות מסוימות ואחרי הבנה מסוימת.
כדי להגיע לנקודה הזאת, "הנתינה והקבלה", שוב- מסתייג מהמושג הסוביקטיבי והדינאמי, צריך לוותר על מלחמה פנימית קשה מאוד, כזאת שלעולם לא נגמרת.
יש אנשים שרוצים לתת עצמם בהיבט הגשמי והמיני, שהמסע אחר נקודת "הנתינה והקבלה", כבר מובנה באישיותם. גם יש כאלו שמפחדים. גם יש כאלו שזה לא מעניין אותם.
כדי לדרוש פקודה, צריך ציות. כדי לדרוש ציות, צריך לבנות אמון. כדי לדרוש אמון, צריך לעבוד עליו קשה. כדי לעבוד על האמון של הצד השני, צריך לוותר על האגו. כדי לוותר על האגו צריך לוותר על הצרכים המידיים.
זה רק השלב הראשון, השלב הכי קל. לאחר מכן צריך להחזיק מעמד.
להפסיק להגיד אני. להתחיל להגיד אנחנו. BDSM זאת לא בריחה ממערכות היחסים האמיתיות החיוביות, זאת דרך נוספת, לפעמים טובה יותר, לפתח אותם הלאה.
בגלל שהכל כתוב, חתום, דויין...בגלל שיש כל כך הרבה משא ומתן לפני ועל כל דבר, אין הפתעות. מה שרוצים, מקבלים. בערך... תלוי גם בצד השני.
כמובן, מי כמונו יודעים שגבולות קשיחים נפרצים בשיא העוצמה על ידי אלו שקבעו אותם, כשיש בסיס טוב.

באופן יותר פרקטי. איך תוכל נשלטת להעניק ולרצות לתת, ללא זה שהיא תקבל מה שהיא צריכה? אף אחד לא יכול ליצור התמסרות יש מאין. אשים את זה עוד קצת, למען ההפנמה:
אף אחד לא יכול ליצור התמסרות יש מאין. אף אחד לא יכול ליצור התמסרות יש מאין. אף אחד לא יכול ליצור התמסרות יש מאין. אף אחד לא יכול ליצור התמסרות יש מאין.
אף אחד לא יכול ליצור התמסרות יש מאין. אף אחד לא יכול ליצור התמסרות יש מאין. אף אחד לא יכול ליצור התמסרות יש מאין. אף אחד לא יכול ליצור התמסרות יש מאין.

מאוד מעניין

מה שכתבת פה ואפילו מצאתי את עצמי מהנהנת להסכמה והבנה של מה שאני רוצה בעצם
ואני כותבת מנקודה של אחת שרק מתחילה לחקור ולחשוב על הנושא הזה.

רק תיקון אחד קטן ברוח טובה - צ"ל כתוב בין אם למטרות, בין אם ל... ולא עם.

בוקר טוב.

Michael1991

New member
אחד ההרגלים המגונים שלי,

להתבלבל בשעת אקסטזת כתיבה בין עם ואם...

תודה על ההערות, ועל החיבור שלך לכתוב :)

Whip

New member
מסכים חלקית

כדי לדרוש פקודה, צריך ציות - V
כדי לדרוש ציות, צריך לבנות אמון - V
כדי לדרוש אמון, צריך לעבוד עליו קשה - לא בדיוק. מה זה לעבוד קשה? להיות כן, ישר ולעמוד במילה שלך - זה קשה?
כדי לעבוד על האמון של הצד השני, צריך לוותר על האגו - מפה איבדת אותי. מה הקשר בין אמון לאגו? אני צריך להיות מהטמה גאנדי בשביל לשלוט?

וכן - יוצרים התמסרות יש מאין, זה שזה רק לוקח זמן, מצריך בניית אמון, וצריך קצת מזל עם העניין הזה של התאמה ומשיכה.

Michael1991

New member
בקיצור,

ברגע שהתחלתי לדבר על הצד השני, איבדת אותי... אני מניח שגם זה בסדר, לא חסר לך מהשכל (בלשון המעטה)...

נסה, אולי, מהרגש?

Whip

New member

זה לא קשור לרגש - יש פה מספיק גם מזה

לא הסכמתי ש"כדי לעבוד על האמון של הצד השני, צריך לוותר על האגו"
בשביל להשיג אמון, צריך להיות כן, ישיר, אמיתי. אין קשר לאגו.
יכול להיות אדם צנוע ועניו - ואמין, אבל יכול להיות גם שקרן פתולוגי, וכמובן שגם ההיפך.
למה לדעתך שולט צריך להנמיך את רצונותיו ואת ציפיותיו בשביל להשיג את אמון הנשלטת? רק צנועים הם שולטים טובים?

Michael1991

New member
אה, עכשיו הבנתי את הכוונה שלך

חד משמעית לא. ממש לא צריך להנמיך כלום, כי זה יותר פוגע ממועיל. אני מדבר על הרצון לתת, ולא על הנמכה כדי להגיע לאותה נקודה במניפולציה עצמית ושל הנשלטת. הצניעות או ענוות, גם צריכים להיות במקום הנכון, ללא שום הקצנה, לשום כיוון. כן, ישיר, אמיתי- לא ניתן לדיוק נוסף.

"כדי לעבוד על האמון של הצד השני, צריך לוותר על האגו. כדי לוותר על האגו צריך לוותר על הצרכים המידיים".

כשאני כותב את זה, אני לא אומר לוותר על משהו ממך, כדי להשיג משהו ממנה. אין פה הקרבה של דבר. אני כותב על המחשבה של "מגיע לי", לפני שמכירים את הבן אדם בכלל, או שנמצאים איתו בקשר וחושבים רק על "הכבוד שלי כשולט", או בקיצור: "אני, אני, אני". אני מדבר על להפסיק לחשוב על עצמנו קודם כל, כי שמתי לב שיש תופעה כזאת ב BDSM, כאילו שהסצנה הזאת נותנת לקשר שבור לגיטימציה, ומציין להתחיל לחשוב גם עליה. אפילו בעיקר...אבל לא במטרה להקטין עצמנו, אלה להגדיל את הקשר יחד איתה, לא כל אחד לחוד.

בקיצור, אנחנו אומרים אותו דבר בדיוק בהקשר ודרך שונה, עד כמה שהבנתי.

Michael1991

New member
במחשבה שניה

אני לגמרי איתך ומבין בדיוק למה התכוונת, אבל מרגיש שלא הצלחתי לתמלל את שנינו לנוסח אחד- בצורה שרציתי.
אז אניח לזה להיות ככה, פשוט אוסיף מילות חיזוק.
מילות חיזוק! :)

Whip

New member
טעות

ליצור יש מאין קשור ליצירה של דבר מבלי להשתמש בחומרי גלם (בד"כ הכוונה - מבלי להשתמש בחומרי גלם השגרתיים בהם נהוג להשתמש) - ואין כל קשר לזמן שזה לוקח

Whip

New member
איספי

את כל המילים שתחסכי יחד וכיתבי סיפור להנאת שוכני הפורום

אני...

אין לי מה להגיד, באמת, אם היה לי אני הייתי אומרת, אבל אה... ריק לי

לא טובה בדברים האלה

Whip

New member
למה לא?

למשל
מה קרה לבובה על חוט1, לבובה על חוט2 וכמובן לנכדה, בובה על חוט3
איך גדלה בובה על חוט4, באיזה בית היא התחנכה, באיזה חוט,
האם היתה התקדמות בחוטים - או בבובות - במהלך השנים,
האם יהיה המשך ב"שובה של בובה על חוט4",
או שאולי זה יהיה "בובה על חוט4S"...?
לא חסרים נושאים

דווקא

נושאים באמת לא חסרים (זו הייתה חצי בדיחה, מהשיר של החברים של נטשה).
אני אפרסם אחד מיד אחרי שאתה תפרסם את שלך

למעלה