התמחות :(

DANA11881

New member
התמחות :(

אז זהו, אני עוד שנייה בשנה ב ומתחיל כל הבלאגן של ההתמחות. ממש ממש לא בא לי.... אני בעצם צריכה לבחור בין ציבורי לאזרחי. פה הבעיה שלי. ב"חיים האמיתיים" אני רואה את עצמי בציבורי ולא במשרד מסחרי כלשהו רודפת אחרי כסף שלא שלי. אבל אני לא יכולה לשלול גם את הכיוון המסחרי.... אז חשבתי, שלאור סיכויי ההשארות הקלושים בציבורי לאחר ההתמחות בשל המכרזים וכל הבירוקרטיה הזו- אולי כדי לי לעשות התמחות במשרד מסחרי מהטופ טן (כמובן במידה ואתקבל), ואז גדלה הסבירות להשאר לכמה שנים וגם אם לא- יש לי שורה יפה בקורות החיים שתעזור לי בקבלה לעבודה בציבורי. כלומר, אם ארצה לעבור ממסחרי לציבורי אז בשל יוקרת המשרד יעריכו את ההתמחות שלי גם אם היא לא מהציבורי. האם זה נכון לדעתכם? וברור שזה תחומי עיסוק שונים אבל גם בציבורי יש תחומים שונים, אני לא סגורה על תחום כלשהו וכנראה שאצטרך לנסות הרבה מחלקות כי לא בהכרח שבזו שארצה יהיו תקנים. לעומת זאת, אם אעשה התמחות בציבורי וארצה לעבור למסחרי, אז ההתמחות ממש לא תעזור לי ואולי אפילו תפגע בסיכויי. אני סתם מבלבלת את עצמי או שיש בזה משהו? והכל בהנחה שלא אסבול בהתמחות במסחרי, זה לא שזה לא מעניין... תודה רבה!

Anabol

New member
את צודקת בגדול

האופק התעסוקתי שלך בהיר יותר אם תתחילי בהתמחות במשרד מסחרי מוביל. אבל שימי לב שזה לא מבטיח בשום צורה שתשארי במשרד, אחוזי ההשארות במשרדים מובילים די נמוכים (לא יותר מ15-20 אחוז נשארים).

RסN

New member
את צריכה לנסות לחשוב עוד קצת

על מה בעצם את רוצה. מה זה "ציבורי" ו"מסחרי"? יש במגזר הציבורי הכל ויש במגזר הפרטי הכל. יש דיני הגבלים עסקיים ויש קניין רוחני ויש משפט ימי. לצערך, התחלת שנה מוקדם מדי והתיקון החדש לגבי ראיונות התמחות לא חל עלייך. אבל עדיין זה לא אומר שאת צריכה להחליט *עכשיו*. לדעתי כדאי לך להמתין עד שתהיי יותר סגורה על עצמך, גם אם זה אומר לפספס כמה הזדמנויות שמגיעות בשלבים ממש מוקדמים.

אמיר פז7

New member
עצתי בעניין

אם תפני קודם כל למגזר הפרטי לפני שאת פונה לציבורי נסי לפנות לתחומים שבאים באינטרקציה עם הרשויות או שאופיין טומן בחובו אוריינטציה לעבודה בהן לדוגמא הגבלים עסקיים, מיסים, רישום פטנטים או ליטיגציה על סוגיה השונים(פלילית, אזרחית, מנהלית וכיוצ"ב). ברגע שיהיה הנסיון בתחומים הללו קורות החיים שלך לדעתי יהיו קונקרטיים יותר מקורות חיים של מועמדים אחרים שעסקו בכתיבת תשקפים ודיו דיליג'נס שהן עבודות לא פחות מעניינות אם שואלים אותי לפחות.

למעלה