שלום לך אקו
ברוכה הבאה לפורום, משבר משפחתי, הנו לרוב עניין רגשי. לעתים זהו עניין רגשני. ההבדל טמון ביכולת להבדיל בין בעיה אמיתית לדמיונית. כשלון בבחינות סוף הסמסטר - בעיה שעשויה לגרום לרגשנות, דכאון ואולי גם דיכוי מצד הורים שמאוכזבים. פרידה מבן זוג - תגרום לרגשנות, ואולי גם לסערה, אך 2 אלה אינם שקולים כלל למחלה קשה פציעה קשה או מוות - בעיה שבוודאי תגרום לכאב רגשי. לכל דבר מקום וזמן. כרגע יש לך משבר, אילו היית לומדת ומתרגלת מדיטצה במשך זמן מה, חודשים ואף שנים, סביר להניח שתרגול כעת, בעת המשבר היה יכול לעזור להקל את התחושות אותן את מתארת. אני רושם להקל, כיוון שאם מדובר בטראומה רצינית, הרי שמתרחשים בגוף תהליכים הורמונליים קבועים, היוצרים תופעות שרק מתרגלים וותיקים ורציניים (אנשים שמתרגלים מדיטציה במשך שעות מדי יום) עשויים להעזר במדיטציה כדי להתמודד עמם. השאלה שלך, האם זהו הפורום הנכון - נכונה. הזמן שבו את שואלת את השאלה - איננו נכון. הדבר משול לאדם שחווה תאונת דרכים ושוכב כעת על הכביש מתחת להריסות רכבו, שולף את הנייד שלו ומתקשר למכון כושר הולמס-פלייס. "שלום, תסבירו לי איך אני דוחק רכב במשקל חצי טון שיושב לי על רגלי השבורה מבלי לגרום לריסוקה לכריתתה או לאובדנה?" אם מהצד השני יושב אדם רציני הוא ישאל אותך, האם את מורגלת לדחוק משקלים כבדים. כשתעני לו שלא, הוא יענה בצער, שאין ביכולתו לעזור לך ויפנה אותך למד"א וגורמים המוסמכים. חשוב שתביני מה מדיטציה היא כן ומה היא לא. מדיטציה עושה נפלאות, אבל זה לוקח זמן. לרוב האנשים זה לוקח שבועות חודשים ושנים. אבל, מדובר לרוב באנשים שיכלו להתחיל לתרגל בנסיבות של פנאי ולא במצב חירום. בדיוק כמו מפתח גוף שמתאמן לפחות 3 פעמים בשבוע ואוכל וישן בהתאם, כך גם המודט, זו צורת חיים. כאשר מגיע משבר, בו יש צורך "להשתמש" בכלי הנרכש, הרי שיהיה זה ההרגל והתרגול שיעזרו לאדם בשעת צרה. כך גם אדם שנקלע למשבר כספי, להמליץ לו כעת לחסוך כסף - זו שטות. הילינג זה דבר אחר, זהו מצב בו אדם אחר מעביר לך אנרגיות, ולרוב את שלו עצמו (גם אם הוא טוען שהן אינן שלו והוא רק מתעל אותן). כמו כן אדם זה נותן לך את הקרמה הטובה שלו ולוקח ממך או חולק אתך בקרמה השלילית שלך. אני לא מציע כרגע גם לא את זה. מה שאני כן מציע, זה שתנסי לגשת למצב בשלושה שלבים: א. עזרה ראשונה - רסקיו - טיפות באך, הנמכרות בלא מרשם בכל בית מרקחת, או כל תחליף אחר, ב. עזרה לתקופה הקרובה - במידה והתחושות הקשות והמועקה, הצער והכאב נעשים כאלו שביכולת לשאת, אלא מחמירים - אנא פני לגורם מקצועי, קרי, פסיכולוג המתמחה בעזרה במקרים פוסט טראומטיים. אין בכך כל בושה, כשחלשים וחווים טראומה שלא יודעים להתמודד עמה צריך להעזר במומחה שמבין. אינני מתכוון לפניה לכל פסיכולוג, לפסיכולוג של חברה או לפסיכולוג של השכנה או קרובת משפחה, אלא בדיוק למה שרשמתי, פסיכולוג המתמחה בטיפול במקרים פוסט טראומטיים. (לקבלת פרטים נוספים את מוזמנת לפנות אלי במסר פרטי) ג. לאחר שהמצב ירגע קצת, וכך גם את, תוכלי לחזור ולהתעניין במדיטציה. עם הרבה כבוד ואהבה