התמודדות עם לחץ

מתוך עשרה ימים של תרגול

רק בשלושת הימים הראשונים המתרגלים מתבוננים בנשימה כדי לייצב את תודעתם. קשה לי להאמין, אם כל הכבוד, ששלושה ימים ישפיעו את ההשפעות שאתה יוצא נגדן. האמת היא בכיוון שדיברה עליו האישה ממאדים: זה כל המסביב שעלול ליצור את הפגיעות אותן אתה מתאר: אריכותן של הישיבות, השתיקה, המקום הסגור- כל אלה יוצרים "דחיסות" מנטלית ורגשית שמעט מן האנשים לא יכולים לעמוד בה. אילו הסכנות שבריטריטים היו כאלה גדולות כפי שאתה מתאר, בתי החולים לחולי נפש היו מלאים בהם. העובדות הן שמספר קטן מאוד נפגע עד כדי צורך באישפוז. לגבי היוגים הקוקואים שמתמרחים בצואתם: אני הייתי בהודו ומעולם לא שמעתי או ראיתי אותם. אולי את מתכוון לאגהורים שמורחים עצמם באפר מדורות שריפת המתים ואשר בפרץ של אקסטזה אלוהית של אחדות אוכלים את צואתם ושותים את השתן שלהם? אם לאלה התכוונת, אז לא. הם לא משוגעים. תאמין או לא, אבל התנהגות זו היא חלק מפרקטיקה מכוונת ומודעת.

אינקה

New member
שלושה ימים של דריסה עצמית

יש מי שיעמוד בזה ויש מי שלא. העובדה שלא כולם מגיעים לאשפוז אינה אומרת שלא נגרם נזק אלא שיש כאלו שרגישים וניזוקים יותר. יכולת לחסוך תגובות שלמות של מלל מיותר זועם וקנטרני אילו היית מגיב בפשטות כמו אישה ממאדים, אבל לפחות אתה מגיע לזה עכשיו וגם זה משהו. אני חושב שהכל כבר נאמר בשרשור כך שאנו יכולים להשאר באי הסכמתנו ולא חייבים להכנס לעימותים אישיים.

חביבי,

"דריסה עצמית" היא לא יותר מפרשנות שלך למה שאתה בעצמך לא עברת. בהחלט אין אנו צריכים להיכנס לעימותים אישיים, וכמו כן אין אנו חייבים להסכים על שום דבר, ויחד עם כל זה גם אין שום דבר אישי בזה שאומר על דבריך את מה שהם באמת: איוולת. אני חושב שאפילו מנהל הפורום שלנו יודע להבחין בין מה שהוא השמצה אישית ממש לבין תיאור לא אישי של חלקים מהמציאות כפי שהם: איוולת.

אינקה

New member
מסתבר שאתה לא יכול בלי מילות גנאי

ומנגד יש לך דעה מצויינת את עצמך ואת ראייתך את המציאות. חוסר היכולת לראות עד כמה עמוקה הסתירה בתוכך הוא פועל יוצא ישיר של הדריסה העצמית שאתה גורם לעצמך. אילו היית עוסק בעצמך במקום בשיפוט וגינוי אחרים אולי גם היית שם לב לכך.

RainBird

New member
נו ברצינות אינקה אתה התקפת את שיטת המדיטציה שלו (בלי נתונים או הוכחות סטטיסטיות או אמירה מוצקה כלשהיא) ואתה מצפה שהוא לא יגיב? ברור שהוא יגיב, ואפילו הערה אישית פוגענית אחת לגביך לא ראיתי.

אינקה

New member
לדעתי זו לבכלל לא שיטת המדיטציה שלו

מופתע? אני בעצמי לא מבין כבר מה האג'נדה שלו. לגבי התפרצויות הזעם, הפאראנויות ודברי האיוולת שהוא מייחס לי - אם הסגנון הזה מאושר על ידך זה בסדר גמור. רק תשים לב שאנו נמצאים במדרון חלקלק.

ממש לא נכון

כמי שתרגל האתא-יוגה ופראנהיאמה מספר שנים האינטנסיביות של תרגול הנשימה רב וחזק יותר מאשר במודעות לנשימה, שם נשמרת ההתבוננות בנשימה כפי שהיא. שלוש פעמים בשבוע הייתי עושה יוגה, שעתיים בכל פעם, כשמתוכן חצי שעה ראשונה מוקדשת לפראנהיאמה אינטנסיבית וחזקה מאוד. לא התאשפזתי ולא נמצאו שום עקבות של השפעות מזיקות כלשהן

אינקה

New member
זה בהחלט קיים בזן

ואף ידוע בשם zen sickness. גם כאן איני ממליץ על תרגול נשימות ואף המלצתי שלא לתרגל אותן לחברי בבית הספר לזן. מה שיפה בתרגול זן (לפחות בבית הספר שאני מכיר) הוא שיש לך מבחר טכניקות ואינך חייב לתרגל דווקא נשימות. המקום בו מנחים אותך לתרגל נשימות וידוע בנזקים שלו בכל העולם הפסיכיאטרי אלו הסדנאות של גוואנקה ולכן זו דוגמה מתבקשת. מה שיש לי לומר על שיטות אחרות אני אומר ומנמק, בדרך כלל מנסיון והיכרות מעמיקה. תרגולים שאיני מכיר איני נתייחס אליהן ולא ברור מה פגם אתה מוצא בכך חוץ מזה שדעתך שונה. עכשיו כדי להרגיע את פרץ הפרשנות הקלוקל שלך על מניעי חזור אל תחילת פעילותי בפורום ואף אל מלחמות דרול-אינקה האפיות. תמצא שלא שיניתי כהוא זה את גישתי אל תירגול נשימות, ויפאסנה וכל השאר. אבל אתה כנראה לא תעשה זאת ותמשיך לטעון חופשי מה שנוח לך, ואני מצידי לא אבזבז עוד זמן כדי לתקן שוב ושוב את ההמצאות שלך עלי.

חביבי,

רוב התרגול בויפאסנה של גואנקה אינו קשור לנשימות כלל, אלא לסריקה של הגוף מקודקוד הראש ועד לאצבעות הרגליים. לפחות דע על מה אתה מדבר ונגד מה אתה יוצא.

אינקה

New member
ולא שמים יותר לב לנשימה?

או שהדחיפות לצאת צודק מזיזה אצלך את העובדות הצידה?

annandi

New member
הנשימה תמיד נמצאת ולכן היא עוגן לריכוז

אבל כמו ששנטידווה כתב, התרגול המרכזי אצל גואנקה הוא התבוננות בתחושות הגופניות על ידי סריקת הגוף. התבוננות בנשימה הטיבעית היא כחמש דקות בתחילת כל ישיבה. אני גם מסכימה עם שנטידווה, שאין צורך להזהיר ולתת נבואות זעם לגבי הויפסנא של גואנקה, פשוט משום שזה לא נכון לומר שזה ידוע כתרגול מסוכן. רבים הם אלו שישבו קורסים של גואנקה, ומעטים הם אלו שיצאו עם בעיות (אבל אלה הם הדברים שמקבלים שעות מסך כמובן). ואם כבר יצאו עם בעיות מהקורס, אני מאמינה שבמרבית המקרים היו להם בעיות ממקודם, והאינטנסיביות (וכאן אני מסכימה עם אישה ממאדים) היא זו שיכולה לגרום למשהו רדום להתעורר. הישיבה הממושכת, השתיקה שמפנה את תשומת הלב אל עצמינו והעולם הפנימי שלנו, הם הדברים שיכולים לגרום לנו לקושי, ואף לעורר דברים רדומים. אין לזה, לדעתי, שום קשר להתבוננות בנשימה (בשלושת הימים הראשונים של הקורס). האמת, אני ממש לא מסכימה עם כל ההזהרות לגבי הסכנות בהתבוננות בנשימה באופן כללי. בכל מדריכי המדיטציה שאני מכירה (וכאן אני מדברת על טקסטים מוקדמים ועכשווים), המורים המנוסים והמסורות ששימרו את הידע המדיטטיבי, לא מזהירים ממגוון הסכנות שאתה מצביע עליו. גם מנסיון של שנים לא מעטות בתרגול הזה, מוכיח לי אחרת מהתפיסה שלך. וכל זאת אני אומרת, למרות שיש לי ביקורת לא מעטה על גואנקה.

אינקה

New member
התקופה שונה היום

האנשים שכליים יותר ואינסטיקטיביים פחות. מבנה ההכרה שונה ולכן היום אדם יגרום לעצמו נזק גדול יותר מאשר בתקופה שאותה תיארו מורי העבר. אבל אני יודע שקשה מאוד לשכנע מי שתירגל ומתרגל מודעות לנשימה שיש בכך בעייה. התבוננות בנשימה דורסת בגסות מקצבי אנרגיה עדינים, אך מרגע שנדרסו האדם גם חסר את הרגישות לשים לב לאובדן. בנוסף ה"רווחים" התודעתיים שמגיעים כתוצאה מתרגול התבוננות בנשימה משכנעת את המתרגלים שגם אין להם שום סיבה לחשוב שיש כזה, להיפך. כך המתרגל חש התקדמות בשליטה על מצבי רוח ורגשות אך מייחס "נפילות" לסיבות חיצוניות תוך שהוא מסרב או לא יכול לראות את ההקשר המלא של אופן התרגול השגוי.

אלוהים אדירים אינקה!

מי שדוחק את העובדות הוא אתה. אתה מדבר על נזקים? אוקיי: קודם הבא את מספר הנפגעים (ופה אקל עליך) שנחשדים כנפגעים מסדנאות הויפאסנה . לאחר מכן תיאור מדויק של הפגיעות עצמן. לאחר מכו את ההיסטוריה הרפואית שלהם- כדי לבדוק האם הם באו כשהם סובלים מפגיעות אלו עוד לפני שבאו לריטריט. לאחר מכן תוכיח אחד לאחד שההפרעות עליהן אתה מדבר הן ייחודיות להתבוננות בנשימה, ותוכיח את הקשר הישיר או העקיף של פגיעות אלה לנשימה. אם יש נזקים, הם חייבים להיראות לעין, וכל אמירה שהם בלתי-נתפשים כמוה כאילו אמרת שאין הם קיימים. יש פגיעה הראה אותה. אין כזו- אז אל תמציא אחת. אם תוכל להביא ראיות- אז נדבר. אם לא, עדיף יהיה אם אתה תצא לחופשת יולי-אוגוסט וגם בחגים שיבואו מייד לאחריהם.

אינקה

New member
שוב דמגוגיה בגרוש

בפאניקה שלך הלכת בכיוון שגוי לחלוטין, כיוון שמייתר את כל הדיונים בפורום מעתה ועד עולם אלא אם כן עברו מחקרים נוסח דני משופר. אבל גם אם נלך בכיוון שלך די להוכיח שמספר הנפגעים גדול ממספר הנפגעים באוכלוסייה ו/או שהתרגול מעיר בעיות קיימות. על שתי אלו אין עוררין בקהילה הפסיכיאטרית כמו גם בקרב מי שמכיר את הסדנאות הללו כאן בפורום. גם עם חבריך הדיון כאן הוא האם לייחס את הפגיעות לתרגול נשימה, לאינטנסיביות או אולי לשתיהן - דיון לגיטימי שאינך חייב להכנס לבולמוס של מילות גנאי כדי להשתתף בו. אם אתה יכול להתאפק כמובן.

אתה מערבב מין שאינו במינו

כל עולם המדע, וזה כולל את מדע הרפואה עצמו מבוסס על מחקרים סטטיסטים. הפגיעות אותן אתה מתאר גורמות לנזק רפואי ממש שניתן, או לא ניתן, להוכיחו, ולכן חייבים בהוכחה מחקרית. אין הדבר דומה למחקריו, או "מחקריו", של דני שרובם היו ביוזמת האגודה למ''ט ואשר נועדו קודם כל לתועלתה שלה. המקרה שלנו פה הוא שונה, שכן אכן יש עניין אמיתי לדעת האם מדיטציה יכולה לפגוע אם לאו, ולכן אמירה של סמכות רפואית נדרשת פה. בכל אופן, עם מחקרים או בלי מחקרים- בכל דיון שהוא חובת ההוכחה מוטלת על טוען הטענה. ולו היה וטוען הטענה אינו יכול להוכיחה- במקרה הטוב כמוה כטעות ובמקרה הרע היא הטעייה מכוונת של הטוען עצמו לקידום טענותיו הוא, ללא קשר לעובדות, שממילא אינו יכול להוכיחן ולכן אמירתו כך או אחרת היא אמירה בעלמא.

אינקה

New member
תפסיק לטחון מים

כל פעם שאזלים לך הטיעונים אתה נאחז באיזה קש שיציל אותך ואפילו איני מבין ממה. כולם כאן מסכימים שיש נפגעים מהשיטה של גוואנקה, השאלה היא רק מה גורם להם. אני אומר שמתרגול הנשימה אחרים אומרים מהאינטנסיביות. רק אתה אוחז בשלך וממשיך להתווכח על שטויות מאיזו סיבה עלומה. תרפה כבר. לילה טוב.

drall

New member
אילו ידעת ולו משהו על מדיטציה

היית מבינה שהטרוף פוקד את סדנאות גוואנקה , לא בגלל ההתבוננות בנשימה ולא בגלל סריקת התחושות.

annandi

New member
"טירוף" הוא פרשנות שלך,

ונראה לי שהפרשנות שלך היא שלך בלבד. אני באופן אישי חושבת שיש בגואנקה בעיות מסויימות בקשר ללימוד, לא לריטריט עצמו. נכון, הוא מאוד אינטנסיבי, ואני ממש לא חושבת שהוא מתאים לכל אחד, וגם למי שזה התאים בזמן מסוים, זה לא חייב להתאים תמיד. אבל כל ההצהרות על "הנפגעים" הרבים, והבעיות שהתבוננות בנשימה גורמת, הם כרגע אמירות ללא ביסוס של ממש. בתור מי שמכירה רבים רבים של אנשים שעשו ועושים את הקורסים של גואנקה, אני פשוט לא מסכימה. אבל אוקי, לא חייבים להסכים.

למעלה