התמודדות עם התמכרות (?)

התמודדות עם התמכרות (?)

התמכרויות. מכירים? אז אני... אמנם אף פעם לא הייתי מכורה לשום סאבסטנס. אבל כבר יצא לי להיות מכורה לכמה וכמה דברים אחרים. ועכשיו אפשר לומר שאני בסוג של גמילה... גמילה מנט. הסיפור הוא כזה. כנראה שהיה לי איזשהו ריק בחיים שחפשתי למלא.. ויצא שמלאתי אותו דרך השתתפות בפורומים. פורום מסויים בעיקר. אני יודעת שזה נשמע מוזר, שפורום יכול לקחת כזה חלק בחיים של בנאדם... אבל זה היה המצב. ולמרות שהפורום ההוא הוא בעקרון מקום בונה... מהמקום שאני באתי ממנו, עם החולשות שלי ועוד סיפורי רקע למיניהם... בלי שבכלל הבנתי נגררתי בעקבות ההשתתפות בפורום הזה למקומות לא כל כך טובים. כנראה שכל מיני דברים בו היו אינטנסיביים מדי בשבילי. כמו בין היתר האהבה שהרעיפו עליי... לא תמיד ידעתי איך להתמודד איתה. אולי זה היה יותר מדי בשבילי. בכל אופן.. אפשר לומר שפיתחתי תלות בפורום הזה. שהתמכרתי אליו. ואני זוכרת שדברתי על זה עם משתתפים אחרים בפורום. זה פורום שנוטים להתמכר אליו. לא הייתי היחידה שתארה את זה ככה. אבל הרבה אמרו שזו התמכרות בריאה. אז זה בסדר. השאלה היא מתי התמכרות הופכת להיות לא בריאה... ואני חושבת שהתשובה היא כשההתמכרות הזאת תופסת חלק כל כך גדול בחיים שלך שאתה כבר לא יכול לנהל אותם כמו שהיית רוצה. אני יודעת שבמקרה הזה, בשבילי, זה בהחלט הגיע לרמה כזאת. הפורום ההוא תפס חלק כל כך גדול בחיים שלי שכמעט וויתרתי על חלקים מהם שממש לא רציתי לוותר עליהם. הרגשתי את זה הרבה פעמים במהלך ההתמכרות אבל לא ממש עצרתי את עצמי... לא רציתי מספיק כנראה. אבל הגיע שלב שבו כל ההתמכרות הזאת התפוצצה לי בפרצוף. ועשיתי הרבה חושבים והגעתי למסקנה שאני חייבת לצאת מהפורום ההוא. הבנתי עם עצמי שזה עושה לי יותר טוב מאשר רע ושאני חייבת להיות חזקה ולעשות את מה שטוב בשבילי... אבל בעקבות הפיצוץ הזה איבדתי את המקום ההוא ללא יכולת לחזור אליו. ואם לומר את האמת... זה כואב לי. יש הרבה קטעים בהם אני מצטערת מאוד על כל מה שקרה, ממש אוכלת את הלב, ורק רוצה לחזור לפורום... ולא תמיד אני בטוחה איך להתמודד עם זה. למרות שלאט לאט זה נהיה יותר ויותר קל... לא יודעת. אני רק רוצה את החיים והשמחה והשקט הנפשי שלי בחזרה, זה הכל. אבל קשה לי להתגבר על ההתמכרות הזאת... ו... לא יודעת. מצד אחד אני מנסה לכתוב פה כדי להתמודד... כדי לשמוע מה יש לאחרים להגיד בעניין... ומצד שני זו קצת דרך להזין את אותו מקום מכור לנט שמחפש איזו רגיעה.
לא יודעת. אבל מנסה לכתוב. יש להתמודדות הזאת מקום פה..?

שובטמה

New member
תשובה לירגזי כחול,,,,,,

יצא לי להשתתף בסוג דומה של סדנא כזו. מה שחשוב הוא להבין שסדנא כזו פותחת דברים, והנכון הוא לקחת את הדברים האלו ולישם אותם במציאות. המטרה היא לחיות את המציאות מהמקום הבריא לאחר שישמנו את מה שיש לישם בעקבות הסדנא. הסדנה היא לא המציאות. מי יתן וכל בני האדם יהיו מאושרים.

reedgreenwhait

New member
אני תמיד מכורה למשהו

מאז שיש לי מחשב, הוא ההתמכרות העיקרית שלי. למשל, עכשיו אני מכורה למשהו מסויים באינטרנט, אני יודעת שאני מכורה ואני יודעת שזה די מזיק לי, אבל אני לא רוצה להפסיק. כל הכבוד לך על שבחרת לצאת מזה, אני חושבת שאם תיקחי פסק זמן גדול מהפורום (נגיד שנה...), ואחרי זה תחזרי לשם, תוכלי לשלוט בעצמך טוב יותר ולא להתמכר שוב או שבכלל לא יהיה לך צורך לחזור לשם.

BellA עלמה

New member
מכירה יותר מידי טוב את סוג ההתמכרות

הזאת התמכרות הופכת ללא ביראה זה משטלת על החיים. שאי אפשר להתרכז בכלום אי אפשר להיות בלי זה צריך להחזיר את זה לפרופורציות הנכונות

בוודאי- יש מקום לכל אחד ואחת

ולכל התמודדות שנצטרך לעבור
האמת שמבינה אותך בהחלט- אני בעצמי מכורה לעולם הפורומים כבר מספר שנים, זה מעין עולם כזה שלי, שיכולה להתייעץ, לחוות דיעה, להיות אולי קצת שונה ממה שאני במציאות- כלומר לא להתחפש אלא יותר להיפתח, יותר להעיז- דברים שלא עושה במציאות. כל דבר שהוא מוגזם ויותר מידי הוא לא בריא ולא טוב, כל דבר חייב להיות במידה, אבל אני חושבת שכל עוד זה משהו שעושה לך באמת טוב בלב אסור לעזוב לחלוטין, אלא פשוט להפחית את השימוש במחשב, פחות לפתוח אותו, לנסות למצוא תחומי עניין אחרים ועוד.

פאפיט

New member
הבעיה שנוצר ואקום זמן ועשיה

הפורום/צ'ט הוא תחליף של מציאות הם דורשים את הזמן שלהם ואם מקצים לזה את הזמן אפשר להתמכר. אח"כ להפסיק את זה סיפור בעיקר כי משתחרר המון זמן שהיה מושקע בהם. בגמילה קודם כל צריך למצוא עיסוקים אחרים לזמן הזה כי אחרת חוזרים להתמכרות בגלל הזמינות הגבוה של הפורום/צ'ט. ב ה צ ל ח ה ב ג מ י ל ה

reedgreenwhait

New member
הממם

אם ההתמכרות חמורה, עיסוקים אחרים לא עוזרים... לי יש יותר ממספיק דברים לעשות וההתמכרות באה על חשבון הדברים האלה.

תודה...

הפורום כתחליף למציאות. זה מעניין... ויש בזה משהו. בהחלט. ויכול להיות שזה אכן מה שקרה, אבל בסופו של דבר זה היה הרבה מעבר לזה... הפורום החל למלא באופן ממשי את המציאות שלי, אפשר אפילו לומר שהוא הפך למציאות שלי. זה הגיע לרמות דיי קיצוניות ו... לא יודעת. ככל שזה הפך ליותר מוחשי זה הפך ליותר אינטנסיבי ואפשר לומר שיותר ויותר התמכרתי... ובאשר לעיסוקים אחרים שימלאו את מקומו של הנט. אז זהו, שבמקרה שלי – יש כאלה, והרבה. למזלי. הקטע הוא שכשמשהו אחד הופך להיות חלק ענק וכל כך חשוב מהעולם שלך – דברים אחרים כבר לא מספקים באותה רמה שהיו פעם לעומתו. זה מה שקרה לי עם אותו הפורום מסיבה כלשהי... למשל, זה הגיע למצב שבו בגלל שהאהבה של האנשים בפורום ההוא היתה כל כך חזקה, זה היה כאילו שאהבה "רגילה" של חברות שלי כבר לא ספקה אותי באותה רמה. פתאום כל הדברים שהיו מספקים נפשית בשבילי קודם כבר לא השתוו למה שאותו הפורום סיפק לי... עכשיו אני מבינה שבאמת הוצאתי דברים מפרופורציות ומנסה לאט לאט להחזיר אותם לפרופורציות הנכונות. אני יוצאת כמה שרק אפשר, רואה אנשים שאני אוהבת (ומכירה בחיים האמיתיים, חח), עושה הכל כדי להחזיר את החיים שלי למהלך נורמלי ושפוי ככל האפשר... אבל ההתמכרות עדיין קיימת. המחשבות עדיין רצות באותם כיוונים. הקושי פוחת ככל שהזמן עובר אבל הוא רחוק מלהעלם...

BellA עלמה

New member
נראה לי שאת בכיוון הנכון

לנסות למצוא דברים לעשות שלא קשורות לנט לנסות לנתנתק עם כמה שזה לא פשוט

דיון חשוב.

עדיין צריכה להרהר במה שכתבת, אבל בינתיים עולה לי השאלה: מה בעצם חשבת לעשות כדי להיגמל? האם - זבנג וגמרנו: כלומר, להפסיק את ההשתתפות בפורום הספציפי, או בפורומים בכלל? או שאולי - מציאת דרך הדרגתית? או שאולי - חיפוש אחר כלים שנותנים איזון? - אולי צריך להבין מה היה החלק הממכר. מה זאת אומרת: האהבה שהרעיפו עלייך הייתה אינטנסיבית מדי. כרגע פשוט "יריתי" כל מה שעלה לי מהקריאה הראשונה.

...

בקשר ל"מה התכוונתי לעשות כדי להגמל." אז ככה. זבנג וגמרנו – האמת שזו הגישה הרגילה אצלי (קצת כמו – "ממחר צ..."). אבל הקטע הוא שאני לא רוצה לחתוך לגמרי. מעולם לא באמת רציתי באמת לחתוך לגמרי... יש הרבה קשרים שנוצרו באותו הפורום שחבל לי מאוד לוותר עליהם. אבל לא יודעת. לא בטוחה מה דרך הדרגתית עשויה להיות במקרה הזה... אני חושבת שאם לקרוא שם עושה לי רע, עדיף שלא אקרא. אבל זה לא אומר שאני לא עושה את זה, מרצון, מנטייה טבעית. ו...מה היה החלק הממכר? בדיוק זה. האהבה הזאת. תמיכה שאף פעם לא היתה לי בשום מקום אחר, או כך חשבתי. הבנה ברמות שלא היתה לי בשום מקום אחר. אכפתיות. המקום שהיה לי שם. מקום של כבוד, בזמנו, אפשר לומר. הביחד המדהים הזה שיש שם. כל הדברים החיוביים האלה. זה משהו שהיה קשה לי לוותר עליו. גם כשהבנתי, למרות שהבנתי שההשתתפות בפורום והעיסוק החוזר ונשנה בנושא שלו הביא אותי למקומות לא טובים שאני לא יודעת אם הייתי מגיעה אליהם (או לפחות לא באותה רמה) אם לא הייתי משתתפת בו... (ואני באמת באמת לא מאשימה. ממש לא... רק אומרת.) זה כאילו שהביחד הזה היה כל כך הרבה בשבילי שלא שמתי לב שאני מקריבה בשבילו את הבריאות שלי, את השפיות שלי. זה לא משהו שמישהו גרם לו אבל זה לא משהו שהבנתי שאני עושה... כנראה שהייתי צריכה איזשהו זבנג בפנים בשביל להתרחק ולהסתכל על הכל ולראות את האמת. (אני יודעת שזה עלול להיות קשה לאנשים מסויימים לשמוע אבל באמת שהעיסוק הזה לא עשה לי טוב. והיה לי קל לא לראות את זה תוך כדי... עכשיו אני מודה בזה חד וחלק.) ובקשר לאהבה היותר מדי אינטנסיבית... לא יודעת. משהו שם באמת היה יותר מדי אינטנסיבי בשבילי. עד כדי דמעות, לא מעט פעמים. לא בטוחה שיכולה לשים אצבע על הדבר הספציפי. אולי האהבה. אולי האינטימיות, אם אפשר לקרוא לזה ככה. לא בטוחה מה. אבל זה היה אינטנסיבי בשבילי, לטוב ולרע. זה הגיע למצב שבו הסערה הנפשית שזה גרם לי היתה גדולה מדי ולא בדיוק ידעתי איך לאכול את כל זה. אולי בגלל זה הכל התפוצץ לי ככה בפרצוף. לא יודעת. כותבת את מה שעולה לי בראש. סוג של התמודדות, לא..?

BellA עלמה

New member
אכן סוג של התמודדות

אני במקומך הייתי מתרחקת. אישית אני בשלב הקריאה מרחוק מהפורמים שהתנתקתי מהם. מרגישה שזה בסדר לי.

הקטע הוא

שברגע שאת אוהבת את האנשים האלה ובכלל לא בטוחה שאת רוצה להתרחק מהם... זה לא קל. [פייי, אני באמת צריכה לעשות חושבים...] ואצלי - לא יודעת. אני מרגישה, בעצם, יודעת, שכדי לממש את המטרה של היציאה שלי מהפורום ההוא אני צריכה להפסיק לקרוא בו לצמיתות. שוב, הקטע הוא שזה לא קל. שוב, אני צריכה להגיע להחלטה.... :)

למעלה