התלבטות

Amber

New member
ולגבי הטרמפים

השתמשתי בהם בזמן יחסית מועט מכל הטיול שלי, לכן גם זה לא גורם מכריע במיוחד...

SimplyMe1

New member
38 אלף לכמה זמן?

ואם מישהו יפרש לי את המושג 'להתכלב' זה יהיה סבבה לגמרי..אני אומנם כבר לא תקועה בסלנג הצבאי(כול היין למשל;)),אבל להתכלב זה חדש.
ד"א,הטיול באירופה היה הטיול 'הגדול' שלך? אני זוכרת שלפני כמה חודשים כתבת כאן מעט על החוויה,ושאלתי שאלות,ולא זוכרת אם כללת בה גם טיול(זה או נפרד,או שזו מישהי אחרת ואני מתבלבלת איתך)במדינות סקנדינביה ואירלנד.. אני עצמי מתחבטת בין טיול בדרום הפסיפיק למדינות סקנדינביה+אירלנד(זה במידה ובאמת יהיה לי סכום נכבד לשהייה של 4-5חודש),ואם מבחינת מימון לא יסתדר לי לנ"ל,אני ארצה לעשות את דרום מזרח אסיה+סין... הכול קשור בכסף בסופו של דבר:)

Amber

New member
כמעט חמישה חודשים

כשמדובר בין היתר בחודשי הקיץ (עונת תיירות, דברים עולים יותר...) להתכלב = לחיות כמו כלב. להסתפק במועט ביותר... למרות שתלוי איזה כלב... המממ...
הטיול שלי בהחלט כלל את אירלנד אבל במדינות סקנדינביה לא הייתי, אז אני לא בטוחה אם זו הייתי אני. אבל בכל אופן, אירלנד אירלנד אילרנד. אבל כמובן, מה שאת רוצה יותר (אירלנד) ויותר אוהבת (אירלנד)

SimplyMe1

New member
הבנתוש..הסכום כלל גם כרטיס טיסה

וציוד? אני זוכרת שגם כתבת על אוהל שלקחת איתך והשתמשת בו באירופה..יש כזה מצב?:) לגבי התכלבות אם ככה,אני לא ממש הטיפוס שמסוגל לחיות הרבה זמן בהתכלבות ובקמצנות,,אעדיף פשוט לשהות במקום מסוים פחות 10 ימים,ועדיין להתקלח תחת מים חמים ולא כאילו אני במזרקה במרכז אנגליה הקפואה..נראה לי מטורף לוותר *לגמרי* על תנאים אנושיים מינימליים.. כמה זמן היית באירלנד?תכלס אם להיות כנה,אז עם כול אהבתי לארץ ישראל,המדינה היחידה שהייתי רוצה לחיות בה באופן קבוע,היא אירלנד..לא הייתי שם אבל אני מאוהבת בה וחייבת לטייל בה,ולאו דווקא במסגרת הטיול "הגדול"... מהו התקציב לחודש שם?ובאילו מדינות היית והתקציב הממוצע לכול מדינה? אם יש לך יומן מסע איפשהו,אשמח לקרוא בהזדמנות

Amber

New member
המממ... כמה תשובות

המחיר אכן כולל כרטיס טיסה ויכול להיות שקצת גולש בגלל ציוד. בעיקרון- הסכום ה"רשמי" שלי הוא 36,000 והעליתי קצת ובדיעבד- אכן שכחתי את הציוד ויכול להיות שהוא אף עלה על ה- 2000 שקלים שהוספתי, אבל בוודאי לא בהרבה. התכלבות, גם לדעתי, היא מיותרת. אני לא רואה גבורה גדולה בלישון במקומות מלוכלכים או לסבול ממקלחות מקפיאות בשביל להאריך את הטיול. אם יוצאים לטיול אז מחשבים בהיגיון את המחיר ועובדים בשבילו- לא נוסעים למרות הכל ובוחרים לסבול בצד ההנאות- זו לפחות הגישה איתה אני יצאתי לטיול. באירלנד הייתי חודש וכמה ימים ונהניתי מכל דקה (ונראה לי שכתבתי את זה כאן בפורום כל כך הרבה פעמים
). באמת, מאז שעזבתי את הארץ הזו, אני רק רוצה לחזור לשם. קצת קשה לי לאמוד את המחיר לחודש באירלנד אבל אני רק יכולה לומר שאירלנד יקרה בתחומים מסוימים וסטנדרטית באחרים. כלומר- מחירי ההוסטלים לא שונים מארצות אחרות בהן הייתי (שזה טוב כי לינה היא הגורם המרכזי לבזבוז), ומחירי אוטובוסים לא בשמיים (רכבות אפילו לא ניסיתי) ולעומת זאת- אוכל כן יכול להגיע למחירים יחסית יקרים. מה שכן, הפינטים יקרים
אבל עליהם לא מוותרים! סה"כ- המקום שבאמת עשה לי "חור בכיס" והרגשתי את התקציב שלי מתכווץ במהירות- הוא אנגליה. ככה שמתקרבים ללונדון- הכל יותר יקר אבל גם יותר מזמין... אבל אני לא יודעת אם לשם את מתכוונת להגיע. יומן מסע... כתבתי המון במהלך הטיול ומילאתי שני ספרונים שנראים עמוסי חוויות-0 אבל עדיין לא פתחתי אותם. יכול להיות שיהיה נחמד להעלות את זה לרשת, כי אם לומר את האמת, לפני הנסיעה שלי חיפשתי בנרות כאלה מקורות ופשוט אין הרבה אנשים שמגיעים לאירופה כתרמילאים ויותר מכך - מתעדים. אם אני אעשה את זה אני אשלח לך קישור... בכל אופן, את רואה כמה נחמד לי לקשקש על הנושא, אז את מוזמנת לשאול כל שאלה...

בלומה2

New member
36,000 שקל..

אני חייתי בסרט כנראה!! הייתי בטוחה שאפשר להסתדר עם 14000 ככה.. נראה לי אופציה אחת כבר ירדה אם ככה. מרכז אמריקה נראה לכם אפשר להסתדר עם 14000? אני ממש הייתי רוצה לקרוא את היומןו מסע שלך. למרות שלפי איך שזה נראה אני לא אסע זה יקר לי. (למרות שאני יכולה לעבוד שם בתגלס אבל איך אני אשלב את זה עם טיול? ) ותודה על התגובה!

Amber

New member
אם יש לך דרכון אירופאי

ואם יש לך זמן לטיול ארוך... ניתן לשלב עבודה.

טל50

New member
אני טיילתי בקיץ באירופה

במשך שלושה חודשים. קניתי יורופאס ופלוס עוד כמה טיסות בתוך אירופה עם תקציב של שלושים אלף שקל. נהניתי מכל רגע!

SimplyMe1

New member
במקרה שלי כרגע,זה הכול תלוי

בתקציב העתידי שלי. במידה ויהיה לי מספיק כסף כדי להחליט שלא לטוס למזרח(גם לשם זו חוויה בפני עצמה)אז ההתלבטות העיקרית בהחלט תהיה בין דרום הפסיפיק לבין מדינות סקנדינביה ואירלנד.. באילו מדינות באירופה היית?וחוצמזה באת עם שותף\ה מהארץ? אני חושבת שאהיה בהתחלה טיפה לחוצה בקשר לשותף למזרח,אבל לבסוף אתעשת,ואחליט שעדיף שלא לטוס עם חבר\ה או ידיד טוב מהארץ,אלא להתחיל משם את החוויה של השותפים..גם אם הם תרמילאים מארצות אחרות ולאו דוקא מישראל. ומוזר שאוכל באירלנד יקר יותר..הרי אם נמצאים באכסניה,אז קונים אוכל נורמלי בסופר,ירקות,פירות גבינה ופריכיות\לחם,וזה מה שאוכלים והמחירים עממיים(זה לפחות מה שאמור להיות)..מעבר לזה האלכוהול שם הוא בטח זול...אוחחחחחחחח עשית לי חשק לאירלנד..
רק לחשוב על כול הפאבים,הפיות,המוזיקה האירית האותנטית ובונו
עושים לי חשק לטוס רק לשם. מעבר לזה,עשית שופינג כלשהו באירופה?ובאנגליה איפה טיילת חוץ מבלונדון?

Amber

New member
../images/Emo203.gif../images/Emo203.gif

מסלול הטיול שלי היה: אירלנד, בריטניה (כולל סקוטלנד, אנגליה ו-ווילס), הולנד, גרמניה ואיטליה. באנגליה- חוץ מלונדון הייתי במחוז האגמים בצפון בשתי עיירות (Ambleside המדהימה! ו- Keswick ), יורק, מנצ'סטר
אוקספורד ולונדון. וב"פינטים" התכוונתי לאלכוהול. האלכוהול ברובו יקר באירלנד, גם המקומי. שופינג באירופה למען האמת לא עשיתי, אולי ביום האחרון של הטיול- ברומא, קניתי המון דברים, אבל לרוב לא קניתי דברים מהסיבה שהכל נערם לי על הגב וכל דבר יכביד וגם- כל דבר יורד לי מהתקציב. החישובים שהייתי עושה... חברה טובה שפגשה אותי בתשעת הימים האחרונים של הטיול אמרה שהיא לא הכירה אותי בצורה כל כך קמצנית!

SimplyMe1

New member
אוף גם אני רוצה..ממש עשית לי חשק

מה העונה הרצויה(בין קיץ ואביב אני מניחה...אלו שתי האופציות היחידות)לטייל במדינות הללו? רומא ואוקספורד זה אדיר..עם כול החנויות שיש שם נראה לי שכול הכסף יילך לשם במקום לאוכל ולאכסניה..זה כמובן במידה ואטוס לאיזור בריטניה...אני בינתיים חוסכת דולרים,ובשלב מאוחר יותר אחליט אם להמיר(תלוי לאן אטוס
).... לא ידעתי שפינטים זה אלכוהול..מה מקור המילה לא ברור לי?:)...מוזר שהבירות יקרות שם,כשבאירלנד עצמה יש הרבה מבשלות בירה והן אמורות להיות ממש זולות. עוד שאלה...את ידעת עוד בשירות הצבאי שאת רוצה לטוס לאירופה ולא למזרח\דרום אמריקה? אני אומנם כבר הייתי באירופה,ותמיד "מלבישים" עליי את המטיילת האירופאית,אבל באופי אני אוהבת גם הרפתקנות,וחושבת שהמזרח זו גם אופציה לא רעה... את אירלנד בטוח אעשה מתישהו כטיול יותר מעמיק....

Amber

New member
פינט= כמעט חצי ליטר

מונח שטבעו הבריטים לכוסות של אלכוהול ובאירלנד הספקתי גם לראות ספרי בישול או הוראות הכנה לפי פיינט / חצי פיינט. אותי זה הצחיק כי זה מראה עד כמה שיכורים האירים האלה...
לגבי מתי ידעתי שאני רוצה לטוס... האמת שבשירות ידעתי שאני אטוס בשלב כלשהו אבל בגלל שידעתי גם שאני צריכה לעבוד תקופה די ארוכה בשביל טיול נורמלי, לא בער לי להחליט על יעד. וכשכבר עברה תקופה ארוכה מהשחרור והתחלתי לחשוב על כיוון, שום דבר מהיעדים ה"חמים" של תרמילאים ישראלים לא נראה לי מלהיב במיוחד... וכבר כשחשבתי שאני נשארת בבית עם כל החסכונות- נזכרתי באירלנד שלשלם רציתי להגיע תמיד (ומשום מה, באמת שכחתי את זה כשחשבתי על יעדים
) ואנגליה שהבטחתי לעצמי בפעם הקודמת שהייתי שם- שאני חוזרת... ומשם זה התגלגל... לגבי מה ששאלת מוקדם יותר בשרשור- יצאתי מהארץ עם שותפה מלמטייל. זה ממש (אבל ממש) לא הסתדר ולכן נפרדנו אחרי שבוע וחצי / שבועיים והמשכתי לי בלעדיה...

SimplyMe1

New member
כאילו מישהו יבשל לו בירה בבית...:)

אני תמיד אהבתי את אירלנד,יותר נכון מאז שהתחלתי לאהוב פיקסים ופיות ולאהוב את להקת U2,ומשם כבר חקרתי טיפה יותר,והחלטתי שאני חייבת להיות בדאבלין יום אחד,וכמובן בשאר הערים המדהימות...יש לך תמונות לשלוח לי? האמת היא שאני מאוד אוהבת תרבויות ולטעום דברים חדשים מבחינת אנשים,מקומות,נופים וכו',לכן המחשבה על טיסה למזרח ולסין לא ממש זרה לי,וזו גם אופציה. לגבי שותפים זה בעיה,אני לא חושבת שאטוס מהארץ עם חברה טובה כי זה מתכון לבעיות לטווח ארוך,וגם היעד הזה הוא לא מיינסטרים,וחושבים שבתור טיול גדול זה לא "זה"..כאמור אני חושבת אחרת:)

Amber

New member
מייל יש? אני אשלח לך קישור

לאתר אליו העליתי את התמונות. (את יכולה לשלוח לי את הכתובת גם במסר, כדי שלא תהיה על גבי הפורום). לגבי U2... במשך שעתיים, ביום השני בדאבלין, הלכנו וחיפשנו לפי כתובת שנתנו לנו את אולפן ההקטות של U2, גם אם ברור שבונו בכבודו ובעצמו לא יהיה שם- אז בשביל רק להיות במקום... אבל... לא ממש מצאנו אותו. נו, בפעם הבאה! נראה לי שהיינו צריכות כבר לנסות את אולפן ההקלטות של ווסטלייף, בטוח שלא היינו מפספסות!
ולדעתי את צודקת לגבי החששות לצאת עם חברה טובה, גם אותי זה מאוד מפחיד מאותה סיבה... אני לא מאמינה שאנחנו ממשיכות להתכתב מהעמוד השני!

SimplyMe1

New member
איזה פספוס עם בונו באמת!!

אני הייתי שמחה לראות שם גם את the edge
ובלי קשר ללכת להופעה שלהם..כזה דבר לא הייתי מפספסת בגיחה לאירלנד..השאלה אם בזמן שאת נמצאת שם בטיול,בונו ושות' לא נמצאים במסע תרומות באפריקה
ולטיול כזה גם יש חשש לטוס עם החבר..זה גם סרט..עדיף לפגוש אנשים בדרך וזהו..ככה להסתדר עם השותפות בנסיעות אכסניה טראקים וכו,// אני אשלח לך את המייל במסר..

Black Star

New member
סקנדינביה

היי, אני אשלים פה את החלק החסר (אירלנד - בתכנון בחודשים הקרובים.. - אם אני לא אחליט לעשות את סקנדינביה שוב) טיילתי בסקנדינביה במשך כמעט חודשיים, הוצאתי לפי החישובים שלי פחות מ-18,000 ש"ח, אבל עם קצת עזרה מהמשפוחה (למשל ברכישת הציוד - משהו שמן הסתם לא אצטרך לעשות בטיול הבא)- אז נגיד נעגל את זה ל-20,000 ש"ח כולל הכרטיס, וכולל פס רכבות (ScanRail). לא התכלבנו כ"כ - ברוב הלילות ישנו באכסניות. איכות האכסניות משתנה ולפי זה גם המחיר והוא מאוד גמיש, בין 100-200 קרונות ללילה (קרונה דנית = 0.75~, קרונה שוודית = 0.60~, קרונה נורווגית = 0.65~ - הכל בערך וצריך לבדוק את השער כרגע...). חלק מהלילות ישנו בקמפינג מה שיוצא כמובן הרבה יותר זול - קודם כל, המחיר הוא לאוהל, אז אם ישנים שני אנשים באוהל זה חוסך בחצי. אם אני זוכרת נכון בממוצע זה 80 קרונות לאוהל ללילה. והכי נחמד - בסקנדינביה קיים "חוק המעבר החופשי" שאומר שאת יכולה להקים אוהל ולישון בו פחות או יותר בכל מקום, כל עוד הוא מרוחק כ-150 מ' מבתי מגורים קבועים. לנו לא באמת יצא לעשות את זה (מעבר לטרקים כמובן) אבל זכורות לי עיירות בהן הוקמו אוהלים של תרמילאים שלא מצאו מקום באכסניה על איי תנועה... אגב, אופציית לינה מאוד מאוד חביבה (שחווינו בעיקר בנורווגיה), אם מטיילים בקבוצה של כמה אנשים (4-5), היא לשכור בקתה (Hytter). זה יוצא לא יותר יקר מאכסניה, והרבה יותר נחמד (יש טלויזיה, סלון, מטבח הרבה יותר מאובזר, שירותים ומקלחת פרטיים כמובן, וכמה חדרי שינה...). מבחינת אוכל - זו באמת קריעה, הכי טוב כמובן לקנות בסופר ולבשל לבד. בכל אכסניה ואתר קמפינג תמצאו מטבח ראוי לשמו, ומעבר לחסכון זה גם מאוד נחמד לבשל לעצמך, וגם פוגשים הרבה חבר'ה מכל העולם שמתארחים באכסניה. יש אכסניות עם יותר אוירה בהן אפילו ייצא לכם לבשל יחד ולשבת לאכול יחד (כמובן שנושאת הדגל בעניין ה"אוירה" היא האכסניה של רואר בסטמסונד שבאיי לופוטן - אם מגיעים לאזור - וזה שווה - לא להחמיץ...). מבחינת נסיעות - יש הרבה הנחות לסטודנטים ולצעירים, שווה להוציא כרטיס סטודנט בינ"ל/כרטיס צעיר (אם אתם לא סטודנטים), זה מגיע גם לחצי מחיר לפעמים... כמו שציינתי בתחילת הפוסט יש פס רכבות שנקרא ScanRail, תופס לכל סקנדינביה. אפשר לקנות פס למספר ימים רצופים, או פס של "ימים בודדים" (FlexiPass), שאת מנקבת כל פעם שאת נוסעת. לדעתי האופציה השניה עדיפה בהרבה - ראשית, מכיוון שבחלקים נרחבים של נורווגיה (לדוג' חבל הפיורדים, וכל מה שצפונה לבודו) ובצפון שוודיה אין בכלל רכבות. ושנית, כי לא תרצו את ההרגשה של "בזבוז" כשנשארים במקום אחד יותר מיום... אנחנו טיילנו עם פלקסיפאס של 20 יום (למעשה - אלו שני פסים של 10) והוא לא נגמר במשך החודשיים, אבל אם היו מנקבים בכל פעם שעלינו הוא היה בדיוק מספיק (פשוט לפעמים לא בודקים - אבל כמובן לא כדאי להיות הישראלי המכוער ולבחון את העניין..). חשוב להדגיש : את כרטיסי הScanRail אפשר לקנות רק מחוץ לסקנדינביה לכן שווה להצטייד בהם מראש, עוד מהארץ. אוטובוסים - כאן הקריעה האמיתית במחיר. באמת שלא הצלחנו לגלות עקביות או איזשהו לוח מחירים שיסביר את עצמו... פשוט היינו עולים, הנהג היה אומר לנו סכום, והיינו משלמים... לדעתנו בפינלנד עבדו עלינו פעם אחת בטירוף על תשלום באוטובוס. אבל - אין מה לעשות... שווה להציג את הסקנרייל גם באוטובוסים, לפעמים יש הנחה (שוב - אין לי מושג עפ"י איזה כללים...). לעוד פרטים - אתם מוזמנים ליצור איתי קשר, כאן או במסרים... סקנדינביה מומלצת בחום, ואפשר להסתדר בה גם בתקציב צנוע (פשוט פחות זמן
). יעלי

SimplyMe1

New member
ל-3 המדינות שציינת,לטיול של חודשיים

מספיקים 18000 דולר?איך פינלנד השתלבה לך בטיול? האמת היא שהמחייה שם נשמעת לי מאודדדדדד גבוהה,השאלה אם בחודשיים אני אספיק משהו קצת מעבר לבסיס,ולמקומות העיקריים שתיירים מגיעים אליהם..מצד שני אם זה לחודשיים+,אני כבר תרמילאית ולא תיירת,וכאן ההגדרות והציפיות מהשהייה שם-קצת משתנות. את כול עניין הפסים והתחבורה הציבורית,למדת מספרים שקנית בארץ?או שרק שם יצא לך להתנסות לראשונה בכול עניין הכרטיסים האלו?נשמע לי עניין מסובך.. מעבר לזה,קנית לפני כן הרבה ספרים על האזור ועל פינלנד?.. ואיך לעזאזל אפשר לישון באוהל במדינות הקרות האלו???אני אחת שקר לה באופן תמידי.. את עובדת עכשו בשביל לעשות עוד טיול בסקנדינביה?

Temporary2

New member
תמיד יש אופציה לbusking-...

באירופה, בערים, די מקובל לראות Buskers - חבר'ה שעושים מופעי רחוב בשביל לאסוף קצת כסף (או הרבה, אם הם מוכשרים וממוקמים טוב). אם את יודעת לעשות משהו שאפשר להופיע איתו ברחוב - לנגן על חליל, לעשות קסמים, פנטומימה, לרקוד... (ואין לך בעיה להופיע באמצע הרחוב, כמובן...
) זו לא דרך להתפרנס אבל אפשר לאסוף ככה כמה יורו בזמן די קצר. כשהסתובבתי ביורק (אנגליה) ראיתי כמה תרמילאים שישבו פשוט עם irish whistle, ואנשים שמו להם כסף בלי קשר לאיכות הנגינה...

Temporary2

New member
ועכשיו אני נזכר,

שכשישבתי וחיכיתי לחברה בתחנת רכב ברוטרדם, והוצאתי את הגיטרה כדי לעביר קצת זמן, כמה אנשים התקרבו וחיפשו איפה לשים לי את הכסף...

sitvaniyot

New member
משהו על התכלבות

התכלבות זו צורת החיים הזולה ביותר. לישון על מזרון קש באיזשהו מחסן במקום על מיטה באכסניה. לאכול איטריות שלוש פעמים ביום כדי לחסוך במקום ארוחה רגילה. ליסוע בטרמפים במקום באוטובוסים. ככל שהצלחת לחיות בפחות כסף, כך אתה יותר "כלב". יש לי בעיה עם זה. דבר ראשון תלוי כמה זמן חיים כך. דיאטת איטריות לא תורמת לבריאות המטייל. מי שחי כך חצי שנה יחזור חולה הביתה, לשבוע שבועיים, לא נורא, הגוף יספוג את זה. טרמפים, אני לא ממליצה לבנות שמטיילות לבד, מסיבות מובנות. יש מקומות שגם בנים צריכים להזהר. וכפי שהזכרתי לא פעם בפורום, יש ארצות שזה פשוט לא חוקי בהן. אז לפני שמתכננים טיול בטרמפים, בררו היטב מה נהוג במקומות שבהם אתם מטיילים, ומה הסיכונים. ועכשיו לאכסניות ה"זולות". אני נתקלתי באכסניות מלוכלכות שלא ראו סיד חדש מיום הקמתן, שהחדרים בהן הם קיטונים צרים עם מקום רק למיטה. לידן באותו מחיר תוכלו למצוא אכסניות נקיות ונעימות. יש לי הרגשה, שבעלי האכסניות מהסוג הראשון, שומרים על מצבן המדורדר, כי זה נותן הרגשה שיותר זול מהמקום המזויע הזה לא תוכלו למצוא וכך הם מצליחים למלא את כל החדרים. מעולם לא פגשתי מקום כזה ריק!!! אין לי הוכחות ל"תיאוריה" שלי, אבל אני מבטיחה לכם, שאם תטיילו קצת בסביבה של האכסניה הדפוקה, תמצאו אחרת, נעימה, באותו מחיר!!!! בדוק, מנסיון אישי!!!!!!!

למעלה