התלבטות

בלומה2

New member
התלבטות

אני כבר משוחררת שנה וחצי. אנשים סביבי טסו כבר (בעיקר תאילנד לאוס נפאל) וחלק הספיקו כבר לחזור. אני מתכננת עכשיו לנסוע גם. אבל מתלבטת בין מרכז אמריקה לאירופה. למרכז אמריקה אני לא ממש מוצאת שותפה, ומפחדת להתחיל להתארגן על טיול לבד, אני מעופפת ברמות. אבל בכל זאת חשבתי אולי בכל זאת. יש לי ממרץ עד תחילת יולי. . אז חשבתי או לנסוע באמת למרכז ולהתאפס על נסיעה לשם שהיא באמת יותר בסגנון של נסיעה של אחרי צבא יותר התכלבות, הכרות עם אנשים, קצת טרקים מצד שני לא בטוחה שבא לי. חשבתי אולי לעשות טיול באירופה. מן טיול "מוסיקלי" כזה. לעבוד קצת שם אולי (בכל זאת נורא יקר שם ויש לי דרכון צרפתי) וללכת להופעות מלא, להכיר אנשים שם בהוסטלים, ולעבור ממדינה למדינה. תוך התמקדות במועדוני הופעות ומוסיקה, טיולים ביום אולי אני אספיק גם לאחד מפסטיבלי המוסיקה הגדולים שיהיו הבעיה שמצד אחד בא לי טיול יותר "טיולי" של אחרי צבא כזה להרגיש שעשיתי להתכלב קצת, לחוות, מצד שני בא לי על הטיול באירופה. ואני מפחדת שאני אתחרט שלא עשיתי אשכרה טיול. לא יודעת מה להחליט כבר. למישהו יש עצות?

Temporary2

New member
???

מה כיף בלהתכלב ? לדעתי, והדבר היחידי שתתחרטי עליו הוא שעשית משהו שלא כל כך רצית. לא חותמים לך בתעודת זהות שעשית "טיול גדול", וחלק גדול מעמישראל עדין מסתדר בלי זה (רק 10% מהצעירים מתרמלים, עד כמה שאני זוכר).

אפשר לשלב

ממה שכתבת נשמע שהתכנוןנים על אירופה יותר עושים לך את זה. אבל אפשר גם לשלב - אירופה זה לא רק קלאבים או מלונות 5 כוכבים, יש גם אכסניות. יש שמורות טבע יפות וטרקים. אפשר להיות תרמילאית באירופה וגם ללכת להופעות ולמועדונים. כך שאת יכולה לסדר לך טיול בו תהני משני העולמות.

תמיד אפשר לשלב...

משוחררת שנה וחצי וזהו? בטוחה שזה הזדמנות חד פעמית? או זה או זה? אז זה לא בהכרח ככה... אם תאהבי את הטיול שתבחרי וישאיר טעם של עוד תמיד תוכלי ליסוע ליעד השני, אולי לזמן יותר קצר, אולי יהיו מגבלות אחרות, אבל לא נסתם הגולל. ואפשר להיות טרמילאי גם באירופה... ודוקא באירופה כדי לשרוד בתקציב הגיוני גם לא מזיק להתכלב... אבל כמו שהתחלתי... הרי למרכז אמריקה כנראה תטוסי דרך אירופה... מה שאומר שאת יכולה לבחור את אורך השהייה שלך בין הטיסות... וככה יכולה בקלות לשלב בינהם.

בלומה2

New member
אתה מציע להגיע לאירופה קודם?

אפשר להתכלב באירופה, אבל שנינו יודעים שזה לא אותו דבר. אופי אחר של מקום אני יודעת שלא נסתם הגולל אבל אני רוצה להתחיל ללמוד באוקטובר כנראה, וביולי יש לי חתונה להיות בה ככה שבין לבין צריך לבוא הטיול. מה שכן כבר נמאס לי מכל ההתלבטויות האלה אני לא מצליחה להחליט זה מתסכל
מה הייתם עושים במקומי.. ואני יודעת שזה אינדיווידואלי אבל בכל זאת..

sitvaniyot

New member
נקודת המוצא שלך.....

היא לא כל כך נכונה. להתכלב, אפשר בכל מקום. לא נראה לי שאת הטיפוס לזה, ולמה שתהייי. אירופה, היא ערש התרבות שלנו. גם של הדרום אמריקאים דרך אגב. למה לא להכיר אותה? בארופה, תוציאי יותא על השהות, אבל תחסכי כמה מאות דולר על הטיסה. לוני באכסניות, וגם בשלי לעצמך לפחות חלק מהמזמן. תגלי שמבחינת תקציב, ההבדל לא יהיה משמעותי. (אני יודעת שירצחו אותי כאן, אבל אפשר לעשות את אירופ בזול). יוץ מזה, החיים רק מתחילים, אז למה שתחשבי שזה הטיול הראשון והאחרון שלך? יהיו עוד.

תלוי במיקום ובעונה...

ולהזמין מראש... ואם לבד או עם עוד אדם שניים... ואם מתמקדים במקום או מונעים מרחקים... כל פרט כזה יכול לשנות מאוד את התקציב... אני סגרתי 3 שבועות כולל טיסה ב 1000 יורו... וזה כולל בירות... נסיעות... לינה... אבל זה גם הצריך חיפושים רגליים אחר מקומות הלינה...

natyh

New member
רעיון טוב

שילוב של טיול מוזיקלי עם טרקים , ופסטיבלים . ומקום בו ניתן למצוא שותפים בקלות . ללא ספק המקום הוא דרום אמריקה.

V e n g a

New member
אני עשיתי טיול כזה באירופה

שנה שעברה, אומנם רק לחודש, אבל היה שווה כל רגע, ואין לך מושג כמה אנשים עושים טיולי תרמילאים באירופה! ואין לך מה לדאוג לטייל לבד, יש מלא בנות שעושות את זה לבד, וגם תמיד מכירים אנשים באכסניות שאפשר לצאת איתם בערב או אפילו להמשיך איתם את הטיול, רוב המסלולים של כל המטיילים די דומים בסוף ... וכמו שכבר מישהו אמר כאן, אפשר לשלב גם טיולי טבע וגם טיול תרבותי ומוסיקלי באירופה, ושוב כמו שכבר אמרו אפשר ל"התכלב" גם בטיול כזה, ואפשר גם לעשות את אירופה יחסית בזול! נראה לי שפשוט משפיעים עליך קצת הסביבה, כי כולם נושאים או למזרח או לדרום\מרכז אמריקה, ובדרך כלל התגובה של אנשים שאומרים להם שאני מתכוון לעשות טיול באירופה זה משהו כמו "מה יש לעשות באירופה כל כך הרבה זמן?" או "למה לנסוע לאירופה לשלושה חודשים שאפשר לחיות בהודו שלוש שנים באותו כסף"? ומה שאני אומר בדרך כלל לאנשים זה שזה מה שאני אוהב, ומה שאני רוצה, וגם אני נוסע הרבה בגלל ההופעות וכו'. השנה אני מתכנן לנסוע לשלושה חודשים, מסוף מאי , טיול שיתמקד סביב הפסטיבלים ברחבי היבשת, כי זה משהו שרציתי לעשות מאז שהייתי קטן, וממש לא אכפת לי שזה יעלה הרבה כסף ושיכולתי להזרק שנה שלמה באיזה מדינת עולם שלישי באותו כסף, מה שחשוב שזה מה שאני רוצה לעשות!

בלומה2

New member
תראה אתה צודק

גם החברה משפיעה עליי וגם אני. הייתי רוצה להיות גם במרכז פשוט לא יודעת מה להחליט. בקשר למסלולים שרוב המטיילים עושים.. אתה יכול לתת לי מושג לגבי המסלול הזה? ועל הפסטיבלים הצפויים? ובקשר לפסטיבלים אני צריכה לחזור עד יולי. למיטב הבנתי רוב הפסטיבלים יהיו ביולי- אוגוסט. אני לא אפספס את הכל גם ככה? ועוד שאלה. (רוב החברים שלי כבר השתגעו ממני אני מקווה שאתם לא. לפחות לכם יש את האופציה לא להגיב.. :) אולי אני פשוט אעשה טיול קצר (מרץ עד תחילת יולי למרז ואז אחזור ואטוס לאחד הפסטיבלים שם ושוב אחזור ישר לחתונה.? נשמע לכם פרקטי? ותודה על התגובות!!

V e n g a

New member
תעשי מה שבא לך הכי טוב

ההחלטה היא רק שלך, זה הטיול והכסף שלך ולדעתי את לא צריכה לתת לאחרים להשפיע עליך. בקשר למסלול - לא ממש התכוונתי שיש מסלול ספציפי שכולם עושים, אלא שלמשל אם את נמצאת בעיר מסויימת, אז רוב האנשים שאת פוגשת בדרך כלל יסעו לאותה העיר שאת מתכננת לנסוע במילא (למשל מברלין כמעט כולם נוסעים לפראג או רכבת לילה למינכן) ... קרה לי אפילו כמה פעמים שבמקרה פגשתי בעיר אחרת אנשים שהכרתי מהאכסניה בעיר אחרת לגמרי, או סתם מישהו שהשתכרתי איתו במועדון בעיר אחרת. בקשר לפסטיבלים - הכוונה שלי הם לפסטיבלי מוזיקה - ודווקא רובם מתחילים כבר בסוף מאי-יוני ביבשת , רק באנגליה הם מאוד מאוחר באוגוסט. מזכרון כמה פסטיבלים מהמוכרים: 26-28 מאי - Pinkpop בדרום הולנד (קרוב למסטריכט) 1-3 יוני - Rock Am Ring/Rock Im Park - גרמניה בנורברינג במערב גרמניה או בנירנברג. בשוודיה יש פסיבל ששכחתי את שמו באמצע יוני Roskilde בדנמרק הוא בשבוע הראשון של יולי Exit בסרביה הוא בשבוע השני של יולי ויש עוד המון פסטיבלים קצת פחות מוכרים שגם יש להם line up שווה (דרום גרמניה, אוסטריה, בלגיה...) מה שאני עכשיו רק בודק זה איך בדיוק שורדים בהם בלי ציוד קאמפינג - אם זה אפשרי בכלל, כי אני לא מתכוון להסחב אם כזה במשך שלושה חודשים ... אני מתכנן כרגע על השניים הראשונים שציינתי, במיוחד Rock Am Ring שזה ה-פסטיבל מבחינתי.

בלומה2

New member
נראה לי אתה יכול להתקמבן שם

עם איזה מישהו שיש לו. אולי תביא איזה אוהל, שק שינה לא כזה סיפור לקחת את זה תשאיר את זה פשוט באכסניות עד שתגיע לאיזור של הפסטיבל.. וכל הפסטיבלים האלהב נראים לי טוב! אחרי התקציב שראיתי פה יהיה לי מזל אם אני בכלל אוכל ללכת לאחד מהם + להשאר חודש באירופה.. :) מה יש בפסטיבל הזה דווקא? (אני תכף אחפש בגוגל עליו אבל אני משאירה את השאלה בעיניה. בטוח יש לך משהו יותר טוב לספר עליו..)

Temporary2

New member
בקשר למציאת שותפי דרך -

הבעיה שאני נתקלתי בה באירופה היא שרוב המטיילים נעים לפי תוכנית די קבועה מראש, ברמה של תכנון לפי ימים. המשמעות היא החלפת פרטנרים לטיול באופן די תכוף.

Amber

New member
לגבי הפסטיבלים

דבר שנשמע נהדר, דרך אגב... את יכולה לבדוק את הקישורים הבאים שמפרטים מתי ואיפה מתקיימים פסטיבלים ברחבי אירופה ולהחליט מה מתאים לך יותר http://www.2camels.com/festivals/europe.php http://www.travoholic.com/euro/places/festival.htm אני, אגב, ממליצה על אירופה. עשיתי טיול של חמישה חודשים בקיץ האחרון ונהניתי מכל רגע.

sitvaniyot

New member
לליאורט, כמה זול?

דוקא ממך לא ציפיתי לשאלה כזו, כי מי כמוך יודע שלכל מטייל תקציב משלו ועדיפויות משלו. אבל רק החיסכון על טיסות הוא כמה מאות דולר. ועכשיו לתשובה, כי קיבלתי כמה מסרים בנושא. חברה הנה כמה טיפים איך לחסוך באירופה היקרה. הלינה הכי זולה היא בחדרים משותפים באכסניות נוער. אם יוצאים בקיץ אך לא באוגוסט שהוא החודש הכי יקר, אפשר גם בקמפינג באהלים. מזון, לקנות בסופר ולבשל לבד באכסניות. בסופר יש גם ארוחות לבן אדם אחד שצריך רק לחמם. הן זולות משמעותית מארוחות במסעדה. עד לצהרים תמצאו גם ארוחות קלות: סלטים וסנדויצ'ים המיועדות לעובדי משרדים. גם אלו זולים! נסיעות - יש כרטיסים לתיירים ולמטיילים בכל מיני שילובים, בכל ארץ בנפרד. צריך רק לשאול עליהם בתחנה מרכזית של רכבות או אוטובוסים. כולם מכירים את היורייל פאס אבל לא את השילובים המקומיים הזולים. תמצאו מכרטיס נסיעה יומי - שבועי ללא הגבלת מספר הנסיעות ועד מסלולים מעגליים שונים בתנאי שכל הנסיעות תהיינה ברכבות או רק באוטובוסים ועוד כל מיני פטנטים. אירופה גם מלאה בהנחות לסטודנטים ובקצה השני גם לקשישים, יש להצטייד בתעודת סטודנט המונפקת באיסתא או כרטיס מתאים אחר. יש גם הנחות למורים ואיסתא מנפיקה גם להם כרטיס מתאים. למוזיאונים רבים יש ימים שבהם הכניסה חינם! מצד שני, בימים אלו התור בכניסה ארוך. אירופה היא לא הוזו, אבל אם תנצלו את כספכם נכון, בכיס לא יהיה חור. הביאו בחשבון מחיה דומה לארץ .

ליאורט1

New member
צודקת צודקת

אבל יש עלויות מינימליות, נניח חדר משותף באכסניה, תחבורה סטנדרטית(כלומר נסיעות "נפוצות"), אוכל בסופר ודברים כאלה.

בלומה2

New member
ממש תודה על התגובות

מישהו אולי יכול לעזור לי בהערכה גסה של טיול ל4 חודשים? (כולל יציאות הופעות לינה נסיעות וכל זה..) כאשר הכיוון הוא ממש להתכלב (באירופה הכוונה. ) תודה על הקישורים לפסטיבלים..

Amber

New member
לי יצא:

כולל טיסה בכרטיס פתוח- 38,000 ש"ח בערך. ואני לא יכולה להגיד שהתכלבתי. חסכונות משמעותיים היו בצורה הזולה לאכול ובחסכון על נסיעות (טרמפים- במקום). למען האמת, אני עדיין לא יודעת אם זה נחשב לזול או יקר בעיני אנשים אחרים שטיילו באירופה. אני מניחה שמי שישנו באוהלים הוציאו הרבה פחות ממני על לינה, למשל.

למעלה