התלבטות

Julia307

New member
שאלה נוספת

הסכ"ם באונ' העברית של כימיה מאוד נמוך, השאלה מה זה אומר על האיכות של התואר שלא הרבה נרשמים אליו. והאמת שגם הסכ"ם של כימיה פיזיקה לא משהו. לעומת זאת כימיה ביולוגיה די מבוקש. זה אומר משהו פרקטית על המקצוע בשוק העבודה?

"הכינותי מראש"../images/Emo8.gif:

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=72&msgid=84125373 ולגבי תעסוקה-בכל הנ"ל נדרש תואר שני לכל הפחות,לרוב, כך שזה לא משנה. ולמה חוסר הביקוש? אין הרבה אנשים היום שמוכנים ללמוד מדע, מקצוע לא פרקטי בעליל ללא תואר מתקדם וגם אז עבודתך תהיה במעבדות על פי רוב, עם חומרים "לא סימפטיים"[אלא אם כן תלכי לכיוון פיזיקלי טהור...מדע חומרים זה עדיין כיוון כימי,אגב,כלומר לא חסרים בו כימיקלים לעבוד איתם]. מה לעשות,ולדעתי מי שרוצה להצליח בתחומים אלו צריך לבוא לכל הפחות עם מידת "רעל" מסויימת, שכן בלעדיה יהיה קשה להמשיך לתואר מתקדם הכרחי ומתבקש.

Julia307

New member
בקשר למציאת עבודה

הסתכלתי והאמת שזה באמת מרתיע, לי יש פסיכומטרי די גבוה ,בסביבות 730. מה זה אומר על הצלחה /אי הצלחה? לא יודעת. אבל נראה לי צורם להכנס למקום עם סף קבלה של 478. השאלה שהכי מטרידה אותי היא האם יש עבודה עם בי.איי בכימיה. ואם כבר מתקלים ועושים תואר שני (בשניה המקרים אני מדברת על האונ' העברית), האם אז יש עבודה טובה לא רק במעבדות וכן הלאה, אלא משהו מסודר ונוח. אני מאוד אודה אם מישהו יוכל לענות על השאלות הללו.

epitaph

New member
מה צורם בזה?

בסופו של דבר הפסיכומטרי רק עוזר לך להתקבל למה שאת רוצה, אם מה שאת רוצה נמוך ממה שקיבלת אז מה טוב (גם ככה אף אחד לא מסתכל על כמה קיבלת בפסיכומטרי ברגע שכבר התקבלת).

בדיוק../images/Emo45.gif

ותסלחי לי[שואלת השאלה] על הזלזול מראש כביכול,אבל היום, לאחר שראיתי קצת מה זה "מחקר אמיתי" אני יכול להגיד לך שיכולת מחקרית אמיתית והתמצאות נסיונית בתחום דעת מדעי מסויים מרשימים אותי יותר מציון, כל ציון למעשה. וסורי[בשנייה] על החוסר צניעות שלי אבל הציונים שלי בהחלט בסדר,כך שאין לך מה להיפגע[כלומר אני עצמי הייתי מעדיף להיות בעל נסיון מחקרי עשיר ומוצלח,גם במחיר ויתור על כמה נקודות בציון.רוצה לומר, נסיון אמיתי מקבלים בתואר מתקדם במהלך מחקר עצמאי{כמעט}, והציונים עצמם הם רק כלי,לא מעבר] . ואמנם עם הזמן,תוכלי ודאי להיות בעלת יכולת מחקרית מעולה, אבל עצם זה שאת עם 750 פסיכו' לא ייתן לך איזשהוא יתרון על 600-ניק אם תיכנסו יבאותו זמן למחקר.

snoway

New member
תראי

אני לומדת בתכנית המשולבת בעברית (כימיה/ביולוגיה). השנה למדתי בעיקר עם הכימאים, ולפי מה שראיתי הכמות שלהם מאוד הצטמצמה במהלך השנה. זה תואר עם רף קבלה מאוד נמוך מהסיבה הפשוטה שמעט מאוד אנשים הולכים ללמוד כימיה ואין בכלל קורלציה בין הרף הנמוך לרמה בפועל של הלימודים. לגבי התואר המשולב: סיימתי עכשיו שנה א' (לא כולל מועד ב' באורגנית...) וזו השנה הראשונה של התכנית הזו. אני בכלל לא בטוחה שהתואר הזה קשה יותר או עמוס יותר מתואר בכימיה בלבד. בשנה ב', באוניברסיטה העברית, החיים של הכימאים הם מעבדה אחת גדולה. העומס הוא גדול בעיקר בגלל ריבוי המעבדות. יש סמסטרים עם 3-4 קורסים של מעבדות וזה בלי לקחת בחשבון עוד 2-3 קורסים 'רגילים'. אני בטוחה שכל מי שלומד כימיה יוכל להגיד לך שקורס של מעבדה הוא כמו חור שחור ששואב אליו המון המון מהאנרגיות שלך במהלך הסמסטר וכמעט לא משאיר זמן לדברים אחרים. בכימיה/ביולוגיה מס' הנקודות של התואר לא שונה כ"כ מזה של כימיה, וכדי שיהיה זמן לקורסים בביולוגיה פשוט הורידו את רוב המעבדות שהכימאים עושים. בגלל זה, כך נראה לי לפחות, התואר אולי עמוס קצת פחות (בעיקר בשנה השנייה, בשנה א' העומס די זהה, אלא אם כן יערכו שינויים בתכנית). בקשר לעבודה עם תואר בכימיה-מה ההגדרה שלך למשהו מסודר ונוח? מה שמוצאים עם תואר ראשון בכימיה הוא בעיקר עבודה שחורה במעבדות, אבל גם זה אולי יותר ממה שאפשר להגיד על תואר ראשון בביולוגיה.

Julia307

New member
היי

הסיבה שאני לא בטוחה בקשר למסלול כימיה/ביולוגיה, זה שלדעתי האישית פחות כדאי דו חוגי בתואר ראשון. במילא אם אני ארצה להתמחות בביולוגיה אפשר בשנה ג של התואר בכימיה לקחת כמה קורסים כאלה ממדעי החיים. בקשר למעבדות, בשנה א יש מעבדה אחת "מבוא לכימיה" של שעה וחצי לשבוע (כלומר כנראה שלוש שעות, אחת לשבועיים). בשנה ב' יש שתי מעבדות וזו באמת שנה יחסית עמוסה אחת של שעה וחצי והשניה של שעתיים, בשבוע. אבל מעבר לזה אין מעבדות חובה נוספות בתואר. הדילמה שלי היא בעיקר מקצועית, האם יש עבודה בתחום הכימיה עם בי.איי, וכן מה האופציות התעסוקתיות עם תואר שני. לפי מה שהבנתי מחברים שלומדים מדעי החיים המצב התעסוקתי שם לא קל.

iiddoo

New member
לפי מה שאני יודע...

באף תואר המצב התעסוקתי אינו קל והעצה הכי טובה שמישהו נתן לי זה ללכת ללמוד מה שמעניין אותי ואני חושב שאני אהיה טוב בו... בכל מקרה כדאי לך להכין את עצמך לכך שתצטרכי לעשות תואר שני ולדעתי לא כדאי לך לפסול על הסף עבודה בעלת אופי שיווקי {שיווק זה לאו דווקא ללכת למכור מדלת לדלת אלא התעסקות בפן האסטרטגי של שיווק המוצר ותיכנונו - שזה בהחלט מעניין}

אפיללי

New member
היי

התנאי קבלה נמוכים מאוד אך זה לא מעיד על הרמה אלא רק על הביקוש. התואר בכימיה וכמוהו גם המשולב עם פיזיקה קשה מאוד וצורך המון השקעה. התואר המשולב עם ביולוגיה קל יותר ואחת הסיבות המרכזיות לזה היא שהורידו מתואר זה את מרבית המעבדות של כימיה שצורכות המון השקעה (אם זה בהכנה לקראת המעבדה ואם זה בדוח שצריך להגיש לאחר מכן). מבחינת עבודה- מאחר שאין הרבה כימאים שמסיימים את התואר אז יש ביקוש לכימאים עקב המחסור הרב וניתן למצוא עבודה כבר לאחר התואר הראשון אך יש לקחת בחשבון שכדי למצוא עבודות טובות יותר מהעבודות השחורות כדאי להמשיך לתארים מתקדמים יותר. בתואר כמו התואר המשלב ביולוגיה יהיה יותר קשה למצוא עבודה מהסיבה הפשוטה שיש יותר אנשים שלומדים את זה. ולבחורה שעושה מועד ב' באורגנית של אגרנט- הרבה בהצלחה!

Julia307

New member
בקשר למעבדות

בדקתי את רשימת הקורסים של התואר בכימיה, ועל פי זה: בשנה א יש מעבדה אחת של 1.5 שעות בשבוע. בשנה ב' יש שתי מעבדות בשבוע. בשנה ג' אין מעבדות חובה. אני מסכימה שזה עמוס אבל זה לא עד כדי כך נורא...מהסתכלות על שתי התוכניות התואר בביולוגיה כימיה נראה לי פחות כדאי, כי במילא אם רוצים להתמקד בכימיה שנוגעת למדעי החיים (אורגנית), אפשר בשנה ג לבחור קצת קורסי בחירה מביולוגיה וכדומה. השאלה היא באמת מקצועית מה קורה מבחינת תעסוקה וטיב התעסוקה (אם אפשר למצוא עבודה בהייטק או בביוטכנולוגיה ובאיזה תנאים).

אפיללי

New member
יש לך בלבול קטן

את לא מסתכלת בצורה נכונה על השנתון- מספר השעות של המעבדה בשנה א' -מעבדת מבוא לכימיה הוא 4 ולא 1.5. אם תסתכלי טוב, לכל קורס רשום מספר שעות של המבחן הסופי שלו- דבר שלא רלוונטי בקורסי מעבדה ולכן פה הנתון של שעה וחצי איננו רלוונטי ואת אמורה להסתכל איפה שרשום לך איזו קבוצה באיזה יום ובין אילו שעות מתקיים המפגש- וזה נכון עבור כל הקורסים! בשנה ב' יש לך בסמסטר הראשון מעבדה בכימיה אנליטית שמתקיימת פעמיים בשבוע ומשך כל מפגש הוא 4 שעות ותוסיפי לזה את המעבדה השנתית בפיזיקלית- עוד 4 שעות שבועיות ובסמסטר ב' ממשיכה המעבדה השנתית כמובן וחוץ ממנה יש מעבדה באורגנית של 6 שעות ועוד מעבדה של אי אורגנית של עוד איזה 4 שעות...תעשי לבד את החישוב החדש וכל זה רק השעות שאת מבלה במעבדה עצמה בלי השעות שאת לומדת אליה/עושה דוחות. נכון שבשנה ג' המעבדות הן בחירה אבל מאחר ועיקר העבודה של כימאים הוא מעבדות אז מאוד מומלץ לקחת חלק מקורסים אלו. אפשר למצוא תעסוקה בכל מיני תחומים-תלוי בתחומים בהם תרחיבי את לימודייך ובקשר לתנאים עוד אין לי תשובה אליך...עוד לא הגעתי לגשר בעצמי אבל מה שבטוח הוא שככל שיוצאים אל השוק עם תואר מתקדם יותר אז התנאים משתפרים.

Julia307

New member
הסתכלתי שוב

ויוצא בשנה א' 4 שעות מעבדה בשבוע, בשנה ב' 9 שעות בשבוע. לעומת זאת בתואר כימיה ביולוגיה אין בכלל מעבדות, זה נראה קצת מוזר. בכל מקרה, פשוט נראה לי שיותר נכון תואר ראשון שעדיף בכימיה ואם רוצים ללכת לכיוון של כימיה מדעי חיים לבחור בשנה ג קורסים מהתחום הזה. נראה לי שעדיף להתמקד, זו גם הסיבה שהפיזיקה-כימיה גם נשמע לי כמו תואר לא כדאיי.

למעלה