התלבטות

נתנאל1236

New member
התלבטות

היי. התקבלתי למשפטים מורחב בעברית ולמשפטים מורחב+כלכה מישני (נראה לי שזה נקרא דו-חוגי) בבר אילן. 1) העברית טובה מספיק כדי שאעדיף אותה, על אף שבבר אילן המסלול שהתקבלתי אליו מורחב יותר? 2) המסלול בבר אילן אומר שאלמד פחות משפטים מאשר אם הייתי הולך על משפטים "נקי" או שזה פשוט אומר שאלמד בקצב אינטנסיבי הרבה יותר? 3) התחום הפלילי מושך אותי, מנקודה שמבוססת על התרשמות של קורא עיתונים ממוצע ולא של מישהו עם ידע אמיתי. השילוב של כלכלה יהיה רלוונטי במקרה שהתחום הפלילי באמת ינעם לי? בכלל- לאילו תחומים במשפטים השילוב של כלכלה כמישני רלוונטי? תודה רבה!

BlackUnicorn

New member
ממש בקצרה

1. האם אין אצלך שום חישוב שקשור במקום המגורים?? 2. העברית מעולה ונחשבת לאוניברסיטה המובילה יחד עם את"א. בר אילן מיד אחריהן אבל לא הייתי אומרת שיש הבדל משמעותי עד כדי כך. 3. לגבי שאלה מס' 2 - קצב אינטנסיבי יותר. 3. אחוז גבוה מהסטודנטים אומר לפני הלימודים שהתחום הפלילי מושך אותו, עד שמגיעים לשיעור של דיני עונשין ומבינים שבין העניין של החומר האנושי לבין התחום המשפטי אין שום קשר ואין שום עניין. לא הייתי בוחרת את מוסד הלימודים או תחום הלימודים (שילוב של כלכלה) לפי מה ש"נראה לך עכשיו" ובטח שלא לפי מה שנראה לך מעיתונים, אלא לפי היגיון נטו. את כל ה"ינעם לי" תשאיר בצד.. אתה עוד תופתע לכל כיוון אפשרי.

בבר אילן זה לא נקרא דו חוגי

אתה תלמד משפטים מורחב כמו כל תלמידי משפטים בבר אילן וחוץ מזה תלמד גם קורסים בכלכלה שמיועדים לתלמידי כלכלה משני. היקף הקורסים בכלכלה לתלמידי כלכלה משני הוא קטן יותר מאשר ההיקף של שאר הסטודנטים לכלכלה, אבל לא יירד לך כלום ממשפטים. כמו כן במחלקה לכלכלה תצטרך ללמוד את הקורסים באותה רמה וביחד עם כל שאר הסטודנטים. זה בניגוד למסלול שהיה פעם לתלמידי כלכלה משני, בו הם היו לומדים קורסים מסויימים (כמו תורת המחירים) בצורה פחות מתמטית ומעמיקה, וגם פחות קשה. התשובה מבוססת על הכרותי עם סטודנטים בבר אילן שלומדים איתי כלכלה, והם לומדים משפטים וכלכלה משני.

אני לא יודע את התשובה אבל

אני ממליץ שתשאל את השאלה בפורום בניהולי (בר אילן כלכלה ב') ואולי יהיה שם מישהו שיוכל לענות לך. או בקומונה של שנה ב' החדשים בבר אילן - קומונה מספר 29456.

למעלה