התלבטות

ענת פ.

New member
התלבטות

קודם כל שלום וברכה
אני מתכננת (כנראה) להתחיל ללמוד שנה הבאה משפטים והתלבטותי היא כזו- את"א או עברית? הנתונים: אני מתקבלת לשניהם בלי בעיה (על פי האינטרנט לפחות) אני חיפאית- כך שבכל מקרה אני מתעתדת לגור במעונות/דירה כל יתרון וחיסרון אפשרי של כל אחת מהן, בכל היבט שהוא- אם בקשר לפקולטה עצמה, לחיי הקמפוס, יוקר מחיה, תנאים במעונות, יתקבל בברכה... (גילוי נאות- כרגע אני נוטה יותר לעברית וגם נרשמתי אליה, אבל דעה מלומדת מאוד תעזור לי) תודה מראש!

טוב מהר לפני שאני אלך לישון../images/Emo3.gif

סביר להניח שלא תמצאי מישהו שלמד בשתיהן, ומכאן שכל אחד יכול להמליץ מנסיונו רק על אחת מהן
. מבינת יוקרה/מרצים/רמה וכו' שתיהן נחשבות מצויינות ודי זהות.. לדעתי באמת ההבדלים מסביב.. בעברית יש חיי מעונות הרבה יותר עשירים, ומעונות במצב טוב יותר. מצד שני את יכולה לטעון שת"א עיר יותר תוססת, הרבה יותר מקומות בילוי, מוסדות תרבות וכו'. השאלה איזו עיר יותר קורצת לך- ירושלים או ת"א שהן מאוד מאוד שונות..

Amie

New member
לפני שהתחלתי ללמוד שאלתי את עצמי שאלה פשוטה:

"עד כמה את אוהבת את ירושלים" -עד בלי די "עד כמה את שונאת את תל אביב"- עד בלי די (ואני רמה"שית, שזה בערך תל אביבית!). ואז ארזתי את חפצי ועברתי לירושלים. אני אישית גרה במעונות (אז אם יש שאלות...) ונהנית מחיי הערב (חיי לילה אין פה) התוססים (פחח
) אבל זה אישי מאוד, כמובן.

BlackUnicorn

New member
לא ערפדים, פשוט חיי לילה אמיתיים מבחינת

ת"א הם כאלו שנגמרים כשהשמש זורחת...

גם באמצע שבוע? ../images/Emo3.gif

מילא בסופ"ש אבל גם ביום רגיל לבלות עד לפנות בוקר? זה קצת דבילי בעיני בהתחשב בזה שיש עבודה/לימודים ושות'

Kiru

New member
הכל עניין של סדר עדיפויות

הרי את עובדת בשביל כסף, ולומדת כדי לקבל תואר שייתן לך עבודה שתכניס לך כסף, והכסף הזה מיועד בין היתר לבילוי. מכאן, האם נראה לך הגיוני לוותר על בילוי נטו (!) לטובת משהו שרק בעקיפין יביא, בחלקו, לבילוי?..

אממ

אני לא עובדת, והחלטתי שאני מתחילה ללמוד. מכאן, מאחר ומה לעשות, אני חריגה אני יודעת..- אני זקוקה לשינה של כמה שעות
. אז כן, אני לא אצא עד מאוחר ואשן שלוש שעות לפני יום לימודים אם אני יודעת שזה יוביל לכך שאני אבוא וארדם בשיעור. מבחינתי זה יסתור את כל הפואנטה של ללמוד. אם הייתי רוצה לבלות בלי חשבון, בלי לישון, לקום מאוחר וכו' הייתי לוקחת עוד שנה להעביר את הזמן ולא מתחילה ללמוד.. וגם נראה לי רוב העו"ד כשהם עוסקים במקצוע לא ילכו לישון ב3 אחרי מסיבה, כשהם קמים ב7 (ואם זה משהו שהם עושים בנוהל זה קצת מטורף בעיניי)

הייבי

New member
זו גם שאלה מתי את מתחילה ללמוד ../images/Emo3.gif

לפעמים כן יוצא לבלות עד שעות כאלה גם באמצע השבוע, ברור שלא על בסיס יום יומי (במיוחד לא אם מתחילים מוקדם) אבל, כשמתחילים ללמוד ב-12-13 או אפילו 16:30 כמו שהיה לי בסמסטר שנגמר אז ממש אין בעיה. לפעמים זה פשוט שווה את זה- לדוגמא- הופעה שממש רציתי לראות והיתה באמצע השבוע ונפלה לי על שיעור. אז הפסדתי את השיעור והלכתי לישון ב-2 בערך, אבל היה שווה. ולפעמים צריך לעשות בחירות בשביל הנשמה- לראות את כל החבר'ה גם אם זה אומר לישון רק 5 שעות הלילה- כי אם לא תתגמלי את עצמך על זה שאת ילדה טובה בלימודים רוב השנה, יהיה לך מאוד קשה לשכנע את עצמך לאורך זמן להשקיע (אלא אם את באמת טיפוס מיוחד)

Kiru

New member
../images/Emo45.gif

וברצינות: הרי החיים אף פעם לא ממש נכנסים ל-Hold (לשמחתנו). אחרי הלימודים תהיה עבודה שרוצים להתקדם בה, ואולי תואר שני ומיליון דברים אחרים. צריך לזכור למצוא זמן לדברים החשובים, תמיד.

BlackUnicorn

New member
מסכימה עם הייבי.

ובכלל - כן, גם באמצע שבוע, מדי פעם... גם קורה לי פעם באיזה חודשיים שלושה שאני עושה לי יום חופש לא משנה מה, במיוחד אם יש איזה יום יפה בחוץ. אני קודם כל חיה בשביל עצמי, לא בשביל הקריירה ולא בשביל כלום..

Amie

New member
חיי לילה שנגמרים ב1:30

הם בדיוק הסיבה שאני אוהבת את ירושלים!
(וכן, אחת וחצי זה ערב. אני שונאת את זה ושונאת את ת"א, אבל פה לא יוצאים מהבית לפני חצות. עיר שלמה של סינדרלות ואפילו לא נעל אחת...)

למעלה