התלבטות| תואר שני

Myrath1

New member
התלבטות| תואר שני

אז נוצר לי חלון באורך כשנה עד לתחילת ההתמחות [ספט' 2015], ואשמח לקבל את עזרתכם בקבלת ההחלטה הנוגעת לתואר שני. בעיקרון, כבר החלטתי שאני רוצה לעשות תואר שני בטווח הזמן הנותר [אך אני תמיד פתוח לרעיונות מעניינים אחרים]. עם זאת, בכל מה שקשור לסוג התואר והמקום אני די אובד עצות.
השאיפה שלי היא למצוא תואר שני אינטנסיבי עד כמה שרק ניתן, מה שדי קשה היות ואפילו במוסדות המובילים התואר אמור להיות קליל ולאנשים שעובדים כל השבוע וכו'. אפילו כשבחנתי תואר שני שאורכו שנה אחת ראיתי שהוא לא עמוס כלל [לדוגמה: בר אילן].

ביררתי בעיקר דרך אוני' תל אביב, כי בשאר המקומות המידע נגיש:

א. כדאי לעשות תואר שני במשפטים?

ב. במידה ומשפטים - לשם התמקצעות בתחום המסחרי - איזה מסלול כדאי לבחור? באופן כללי, השאיפה היא לסיים בשנה כדי לא לסחוב את זה להתמחות עצמה, אבל במידה ואפשר [ולפי מה שביררתי זה אפשרי תמיד במגבלת מערכת השעות] "לדחוס" את רובו בשנה הראשונה זה גם אפשרי.

תודה לכולם:)

lol65

New member
לא בטוחה שיש טעם

בתואר שני דווקא במשפטים. כדי להיות עו"ד אין לך ממש צורך בו, אלא אם כן השאיפה בסופו של דבר זה גם דוקטורט.
כשרוצים שיהיה תואר שני במשהו, וגם רוצים לחסוך זמן, אז יש טעם לעשות תואר ראשון ושני במשפטים במסלול מהיר (4 שנים) כמו שמציעים בכל מיני מוסדות, אבל אצלך זה לא המקרה.
אם כבר תואר שני, אז הייתי שוקלת לעשות אותו במשהו אחר. אם בכל זאת תואר שני במשפטים, ואתה רוצה להתמצקע במסחרי, אז בבר אילן יש מסלול מסחרי בתואר השני (לא יודעת לגבי שאר המוסדות), אז די ברור שזה המסלול שאתה צריך לקחת.

Myrath1

New member
ואם לא משפטי - יש המלצה למסלול כלשהו?

האמת שזה פחות לצורך המקצוע עצמו.ממה שראיתי, הרבה עורכי דין במשרדים מובילים מצטיידים בתואר שני ככאשר למיטב הבנתי זה לצורך הקו"ח [גם אם התואר אינו מחקרי].

אם אקח את בר אילן [שזה מסלול בשנה] ייצא לי 2 תארים ב4 שנים. ואולם אני מחפש תואר בכיוון אינטנסיבי, ולא כזה של פעם בשבוע, במידה ואתם מכירים משהו בסגנון...

תודה:)

B L I M P

New member
רוב המוסדות

מנסים להתאים את עצמם לאנשים עובדים, ככה שאני בספק שתמצא משהו יותר אינטנסיבי מהמסלול החד שנתי של בר אילן.

מה עם לעבוד תוך כדי במשהו לא קשור אבל שיש לו יתרונות אחרים - למשל כי הוא יתן לך ניסיון ניהולי, או שהוא קשור בעקיפין לתחום התמחות שלך? או סתם ללכת לעבוד ולחסוך קצת כסף?

החיים זה לא רק לקשט את הקוח...

Myrath1

New member
הכוונה היא לא לתואר 24/7

יש את התואר בתל אביב, בשילוב אוני' ברקלי. הבעיה שמיועד לעורכי דין/שופטים. הוא הרבה יותר נחשב ואינטנסיבי, ועדיין מתאימים לאנשים עובדים. אני פשוט רוצה למצות את האפשרות המיטבית אם כבר אני בוחר בלימודי המשך..

אין לי בעיה להתפרש על תואר של שנתיים מקסימום, כי הרי אפשר לתמרן את המערכת מבחינת עומס ולדחוף את הרוב בשנה א'...

אם יש למישהו הצעה לכיוון אחר ממשפטים, אשמח לשמוע גם.

תודה לכולם:)

למעלה