התלבטות והתייעצות

סיגל234

New member
התלבטות והתייעצות

שלום! בעלי החליט שהגיע הזמן לעשות תואר חשב על פסיכולוגיה ומנהל ואני דחפתי לכיוון משפטים .התקבל לשערי משפט (לימודי ערב) וזומן למבחנים באונו. יש לי הרגשה שהוא מהסס ללמוד משפטים כי ההשקעה יותר גדולה וגם כנראה שלא יהיה לו זמן להיות עם הילדים ואיתי. מה דעתכם? ושאלה נוספת באונו לומדים 3 סימסטרים ובשערי משפט 2 מה זה אומר?מחכה לתשובות עיניניות. תודה והמשך יום נעים.

shimrit m

New member
לא נמצאים כאן אנשים 24 שעות ביממה..

אני אנסה לעזור למרות שאני לא לומדת באף אחד מהמוסדות האלו. א. ההבדל בין 2 סמסטרים לשלושה - אני לומדת במוסד בו לומדים שני סמסטרים בפקולטה למשפטים. סמסטר א' מתחיל מאוקטובר עד בערך אמצע ינואר ויוצאים ל"חופשת בחינות" עד סוף פברואר ובסוף פברואר מתחיל סמסטר ב' עד סוף יוני (בערך) ותקופת הבחינות היא עד סוף יולי בערך ואז יש מועדי ב'. במוסד בו מלמדים 3 סמסטרים לומדים את אלו ובנוסף סמסטר קיץ (שהוא קצר יותר) אני מתארת לעצמי שסמסטר קיץ הוא אוג'-ספט'. ב. לגבי ההבדלים בין שני המוסדות - אני חושבת שהם באותה רמה אבל - יש כאן בפורום אהדה יותר לכיוון שערי משפט - אולי סטודנטים משם עוד יענו לך. ג. מבחינת השקעה - אין ספק שזהו תואר "דורש" השאלה היא מהי השאיפה. אם המטרה היא ללמוד משפטים כדי שיהיה תואר או שבאמת רוצים להיות עו"ד ולהצליח... האם רוצים להגיע לממוצעים גבוהים או שמסתפקים בלהיות בינוני. אני יכולה להגיד שכדי להצליח יש צורך לשבת וללמוד (לא רק במשפטים אלא אם מדובר באדם מיוחד שהכל הולך לו בקלות). מבחינת הילדים - אני יכולה להעיד כי לי במסלול יש 2 אמהות שמסתדרות עם הלימודים (זה לא פשוט אבל מסתדרים) וגם שני אבות. אבל נקודת המבט שלהם שונה משלי. אני שואפת ל-90 והם מסתפקים גם ב-75. מקווה שהצלחתי לעזור...

למעלה