התלבטות דחופה- את"א

LIL20

New member
התלבטות דחופה- את"א

יש לי "חור במערכת" ואני צריכה להשלים אותו באחד מהקורסים הבאים- דיני ערבות ד"ר בר-קהן רוי או דיני פנסיה ופרישה - גב' לוריא לילך שניהם נשמעים משמימים... מה כדאי בכל זאת לקחת? מבחינת עניין בקורס, איזה קורס "נחשב" יותר, מבחינת דרגת הקושי, המרצה וכו'.. או שאולי כדאי פשוט לוותר על שניהם (רק אם זה באמת אבוד..) יש לי עד סוף מקצה 3 להחליט...

מנצל"שת התלבטות משלי - את"א

דיני גירושין במשפט העברי - דוד בס או משפט מוסלמי - אחמד נאטור מישהו עשה את אחד מהקורסים האלה ויכול להעיד עליהם?

sacrament

New member
שניהם לא נשמעים להיט

אבל בשניהם יש ציונים גבוהים נורא נסי לבדוק היכן יש פחות מ-25 תלמידים כדי להימנע מתקנון.

smart one

New member
בואי אלינו לערבות...

לא כי אני יכול להגיד לך מה הולך שם, פשוט מנהלת הפורום המליצה אז לקחתי. פנסיה ופרישה זה קורס חדש, אי אפשר לדעת מה הולך שם.

LIL20

New member
טוב בסוף אני לוקחת ערבות

פשוט כי פנסיה ופרישה נשמע יותר מעייף:) לא מצאתי אף אחד שלמד את הקורס הזה (משום מה..) אז אם יש למישהו מחברת אשמח לקבל! אגב, אם קורס פרישה ופנסיה הוא קורס חדש איך מנהלת הפורום אומרת שהציונים בו גבוהים?

sacrament

New member
מה מה מה? ../images/Emo12.gif

מנהלת הפורום לא דיברה מעודה על הקורס של פרישה ופנסיה אני עניתי לשאלה של גשם של נובמבר

gudive

New member
סגירת מקצה שלישי באת"א- צריך עזרה דחוף!../images/Emo206.gif

צריך חוו"ד דחופה על: 1. המקצוע המשפטי: תיאוריה, פרקטיקה ואתיקה של נטע זיו 2. סדנת משפט וסביבה [אשמח לשמוע איך זה סדנאות בכלל] 3. קניין רוחני של מיכאל בירנהק מודה לכם

sacrament

New member
בלי שום ספק- קניין רוחני עם בירנהק

קורס שהוא בהחלט ב-Top 3 שלי בכל הפקולטה. מרצה מעולה וקורס מעניין (לפחות כשהוא מלמד). ציונים הוגנים וגבוהים יחסית (פעם ראשונה ואחרונה בחיי שקיבלתי בונוסים על דברים שהיו מחוץ לצ'קליסט אך עדיין היו נכונים/יצירתיים). יש עבודה אחת לא מעיקה שמאוד עוזרת להבין את החומר. סדנה- המון השקעה לאורך הסמסטר. צריך לקרוא מאמרים ארוכים באנגלית ולהכין 5-6 ניירות עמדה. מצד שני, כשנגמר הסמסטר פשוט מסיימים את זה ויש מבחן אחד פחות. השאלה מה עדיף. אם יש לך סמסטר די פנוי, בלי עבודות ובלי בלאגנים ובלי לחץ אז מאוד כדאי סדנה. נשמע לי כמו חוויה, וגם זוכים להכיר מרצים יותר מקרוב. מצד שני, המון המון המון השקעה. ציונים יחסית גבוהים כי אין תקנון (85-95). על נטע זיו שמעתי רק דברים טובים אבל לא למדתי איתה...

limorlim

New member
עונה

המקצוע המשפטי - קורס קל, מעניין ונטע זיו נהדרת. מומלץ בחום! קניין רוחני - השיעורים שהיו בינתיים עם בירנהק לא היו מלהיבים כמו שציפיתי. מקווה שאתבדה בהמשך...

JaneLame

New member
נצל"ש התלבטות - מטא-משפטי, ת"א

יש לי כמה אפשרויות, אני שנה א', המקצה השלישי מסתיים מחר והספקתי לשבת בשיעורים כדי להתרשם. אשמח לעצתכם בנוסף. שיטות משפטית עם רון חריס - ישבתי בשיעור אחד והיה מאוד מאוד מעניין, וגם קל לעקוב אחרי דברי המרצה. נראה מבטיח וזו העדפה הראשונה שלי. משפט, חברה ותרבות עם ליאורה בילסקי - קורס עם סילבוס מאוד מעניין גם כן, המון נושאים פוליטיים עדכניים, אבל המרצה ניסתה לשלב את הכיתה בדיון וזה הקשה עליי לסכם אותו כהלכה. כמו כן קיבלנו את הרושם שהיא מעדיפה סטודנטים משנה ב' ומכוונת את הקורס עבור מי שכבר למד שנה אחת ומבין משפטים. אני בכל זאת מתלבטת לגביו כי 25 אחוז מהציון הם כמעט חינם (הגשת ניירות עמדה שמקבלים עליהם רק עובר/נכשל), וגם כי הקורס פשוט מפוצץ באנשים. יש לזה ביקוש מטורף, נשאר רק מקום פנוי אחד לעומת ה-30 מקומות בשני הקורסים האחרים. אולי מי שלקח אותו יודע משהו שאני לא. משפט וכלכלה - קורס שיוצא לי לא נוח כי נכנס בסמסטר ב' ואין לי מספיק שעות בסמסטר א'.

שיטות משפט

למרות שקיבלתי ציון לא להיט בקורס הזה, הוא היה מעניין מאד ולדעתי יכול לתרום גם להמשך הלימודים בפקולטה, וגם מבחינת הידע הכללי תמיד טוב להכיר שיטות משפט חוץ מהשיטה הישראלית.

Drunk Bullet

New member
אחרי 2 שיעורים, גם הקורס לא להיט..

מיוזמתי קראתי את חומרי הקריאה בסילבוס לעוד 2 שיעורים קדימה וזה רק הופך למשעמם יותר. ודווקא התלהבתי מזה שחריס מעביר את הקורס, זכרתי לטובה את המאמרים שלו (לא בנושא).. מבאס שאין מטא משפטי מרתק (באמת!) כמו תורת המוסר (של שנה שעברה, עם תמי מייזלס). אגב, המבחן של חריס בשיטות משפט קשה?

למעלה