התלבטויות את"א

student 1200

New member
התלבטויות את"א

כמה התלבטויות: קניין - זלצמן או חנוך דגן? עבודה - איך מונדלק, הילה שמיר? מיסים - לחובסקי או טבח (ובכלל מה עדיף 4 או 6)? משפחה - מישהו מכיר את שלי קרייצר (כולם ממליצים על מנדלסון, אבל לא ממש מסתדר...) ראיות - מודריק או טליה פישר או ג'ודי? והכי חשוב- איך דיוויד גילה ? מישהו מכיר את הסמינר שלו (רגולציה של שווקים)? תודה מראש לכולם, ומנהלת הפורום - אל תתעצבני שפתחתי נושא חדש....הבידינג מחר....

sacrament

New member
המלצות

קניין- זלצמן. אבל קח בחשבון שזה קורס מאוד מתוקנן בציונים (הכל מתמרכז סביב ה-82). זלצמן היא המרצה הכי מגניבה ונחמדה שיש! עבודה- אני לקחתי עם פישר, אין לי מושג. הרבה ממליצים על מונדלק אבל. מיסים- שני המרצים לא להיט, לא מצליחה לחשוב מי פחות גרוע. אני עשיתי גם מיסים 4- שהרגיש כמו 6 (מבחינת היקף חומר וזמן לימוד). אז לא ממש יודעת- אם אתה מתעניין בתחום אז לך על 6. סה"כ מיסים זה אחלה של קורס, ממש אהבתי. משפחה- אין לי מושג, נדמה לי שזו שנה ראשונה שלה במשפחה. אבל יש פה כמה שלמדו איתה משפחה מוות ורכוש מתישהו ואולי יוכלו לעזור. ראיות- גו'די!!! אומנם למדתי עם פישר ואמנם הייתי מרוצה עד מאוד (לפחות עד שהגיע הציון), אבל שמעתי כל כך הרבה דברים טובים על ג'ודי שקשה לא להרגיש תחושת פיספוס...וגם שמעתי דברים נחמדים על הציונים ושיטת הניקוד...זה יהיה קורס מבוקש בכל אופן אצל ג'ודי אז שים הרבה נקודות. לטובת דיוויד גילה אני מקווה שהוא מרצה טוב, גם אני לקחתי אצלו איזה קורס השנה.... ואם יש לך עוד שאלות- בכיף, משעמם לי... וממתי אני מתעצבנת שפותחים נושא חדש? זה די קשור לפורום, אתה יודע (-:

silverhawk

New member
התלבטויות 2:

תאגידים - בוקשפן או סגל? מנהלי - דפנה ברק ארז נחשבת כמובן אגדית, אולם מה דעתכם על בלנק? בי"ל - פנינה או בנבנישתי? ושאלות כלליות: האם יש סיבה טובה לעשות את מיסים בשנה ב', או שאפשר להשאיר לג'? ומה בנוגע לסמינרים/סדנאות? ובכלל, באופן כללי, על כמה שעות מחטיבה שניה הייתם ממליצים לשנה ב'? תודה מראש (ומנהלת הפורום, אם את רוצה להתעצבן על מישהו בשרשור, תתעצבני עליו
).

sacrament

New member
המממ...

תאגידים- לא למדתי עם שניהם. אבל על בוקשפן שמעתי דברים רעים ועל חביב-סגל דברים טובים. מנהלי- בלנק, היה כיף!!! מרצה בחסד, נחמד, הסילבוס מלא אך ורק בפסקי דין בלי מאמרים ושטויות. וגם יש לי חומרים טובים (-: חסרונות- עבודות ענקיות (בערך רבע מהחומר כל פעם) ומתוקננות ומבחן מתוקנן מאוד. בינ"ל- רק בנבנישתי! אחד הקורסים היותר מרתקים, ובנבנישתי מקסים. הלוואי שהייתי יכולה לקחת איתו עוד קורסים השנה. וגם פה יש לי מלא מלא חומר. חסרונות- ע"ע מנהלי של בלנק. רק שהעבודות קצרות מאוד. אך לא מי יודע מה פתירות... אני לא יודעת כמה אני ממליצה על חטיבה שניה. אבל חטיבה שלישית כדאי לקחת בערך 8 נ"ז (2 קורסים כל סמסטר). כלומר, השאלה היא כמה שעות אתה רוצה לקחת השנה בסך הכל. מזה תפחית בערך 8 וזה הכמות חטיבה שניה שתיקח. מיסים- אחד הקורסים האהובים עליי בכל התואר. באמת שיצא לו שם רע, ייתכן שבגלל מרצים מסויימים...אבל אין מה לחשוש. לדעתי אבל כדאי שתלמד אותו אחרי תאגידים...כדי שיהיה סדר בראש, ובעיקר כי תדברו על הרבה דברים שלומדים בתאגידים ולשנה ג' יהיה עליך יתרון. סמינר- לא מבינה את הטעם, במילא תצטרך לקחת שוב סמינר בשנה ג', זה לא בא במקום. אם בא לך שהחופש של שנה ב' + שנה ג' יתבזבזו על סמינרים- לך על זה. סדנאות- יצא לי לעשות השנה סדנה וזה היה ממש מגניב וכיף ומעניין. זה מאוד שונה לטובה מקורס כי אתה בעצם כותב ניירות עמדה שבהם אתה מביע את דעתך המנומקת ויכול להיות יצירתי ואפילו לקבל על כך הכרה וציון טוב. לא בטוחה שתהיה לך הזדמנות בכל התואר לעשות את זה חוץ מבסדנה. יתרון נוסף- אין מבחן בסוף, אז כשאתה מסיים אז זהו, אתה משקלל לך בראש את הציונים וזה הציון שלך. החסרונות- עומס! לכתוב נייר עמדה פעם בשבוע-שבועיים זה מכה מארץ המכות. לרוב נותנים מאמרים עבים (50 עמודים ומעלה), לעיתים באנגלית...וזה הורס את כל הסמסטר מההיבט הזה. אז אם עושים- רק בסמסטר נוח, ללא הרבה עבודות או קורסים עם עומס. המלצה כללית- קחו קורסים מחוץ לפקולטה!!! יש קורסים בשפות שהם שנתיים (4 נ"ז) אבל יש גם קורסים נחמדים וקלילים. אפשר לקחת עד 10 נ"ז מחוץ לפקולטה בכל התואר. מלבד העובדה שצריך לקבל רק 61 והם לא משפיעים על הממוצע, זו גם חוויה נעימה מאוד, לצאת קצת החוצה ולראות אנשים אחרים, התנהגות אחרת, ללמוד דברים שהם לא משפטיים...

Da Big 1

New member
לגבי תאגידים

למדתי עם בוקשפן בבינתחומי - גם תאגידים וגם חוזים. מרצה מעולה, הדבר היחיד שמרתיע אצלו זה עבודות מאוד מאוד עמוסות מבחינת הקריאה. אבל אני אישית ממליץ עליו (אם כי אין לי שום מידע לגבי סגל).

BlackUnicorn

New member
תשובות

תאגידים - להתרחק מבוקשפן כל עוד נפשך בך. מרצה מבולגן, לא ברור, עומס מטורף של עבודות וכמות חומר לשיעורים. שמעתי דברים נפלאים על איח"ס שלצערי לא לימדה כשלקחתי תאגידים. מנהלי - אני אישית כמו הרבה אחרים, אהבתי את בלנק בהתחלה, הוא בן אדם מקסים, אבל ככל שהימים עברו הקורס נהפך להיות יותר משמים. מה שכן, היה לי אחלה של צ'קליסט (ונראה לי שעדיין יש ואוכל להעביר אליך..
) שנתן לי 80 ומשהו בלי להתאמץ במיוחד... מצד שני - אין על דב"א, פשוט אין. לא לוותר על קורס איתה, אם אפשר. בינ"ל - לא מכירה את פנינה, אבל בנבנישתי מעולה, תותח בתחום שלו. אחלה קורס, לדעתי דווקא בניגוד למנהלת החביבה שלנו (אצלי זה תמיד בניגוד אליה, תתרגל. אנחנו הפוכות בכל הדעות לגבי כל קורס וקורס כמעט) הוא היה מאוד ברור ומובן. אבל המוח שלנו עובד הפוך.. אני מאוד מאוד פרקטית. מבחינת שעות - קח כמה שיותר!!!! תחסוך לעצמך לשנה ד'. הייתי לוקחת לכל הפחות 42. ממליצה על עומס בסמסטר א', כי בסמסטר ב' כבר נגמר המיץ. בהצלחה

Big Red

New member
מספר תוספות

מיסים - הקורס עם טבח יכול להיות די קליל עבור סטודנטים עם רקע בחשבונאות/כלכלה (בקיצור, שלא יהיה לך לפתע שחור בעיניים מקצת מספרים ומודלים כלכליים פשוטים), אבל הבנתי שעבור אחרים זה עשוי להיות מאתגר יותר. בגדול, הוא לא הכי מסודר/ברור כמרצה, אבל הוא מאד סבלני ומסביר שוב ושוב ושוב.... הוא גם מעלה את כל ההסברים לדברים היותר מורכבים לאתר. אגב, כל האמור לעיל איפשר לי (אבל אני מניחה שזה עניין אינדבידואלי) להעדר מרוב ההרצאות ובכ"ז לסיים עם 90. רגולציה של שווקים - לקחת רק אם אתה לומד במקביל כלכלה או שכבר למדת הגבלים עסקיים. האמת, כך או אחרת עדיף ללמוד הגבלים עסקיים לפני (לטעמי, לא מספיק ללמוד במקביל), אחרת פשוט תלך לאיבוד. המרצה דיי סבבה, העבודה עצמה לא מטורפת (משהו כמו 20 עמודים).

student 1200

New member
סמינר של גילה

עד כמה הסמינר דורש מספרים? או במילים אחרות - העבודה הסמינריונית צריכה לכלול גם מודל כלכלי מורכב או שמדברים על משהו יותר פשוט? עשית אצלו את הסמינר?

smart one

New member
עזטב שטויות

שום מספרים. יהיה בסדר. גילה בכל הסקרים נבחר כאחד המרצים היותר אהודים ולרבות בסמינריון הזה ספציפית.

BlackUnicorn

New member
תשובות

קניין - זלצמן היא כמו מורה בתיכון - מכתיבה הכל. בסופו של יום, הרגשתי שיצאתי בלי להבין מה זה קניין, ועוד הגעתי ללא מעט שיעורים (בניגוד לשאר קורסים). הדבר החיובי - כולם יוצאים עם בדיוק אותה מחברת, בגלל ההכתבות, כך שאין בעיה להשיג אחת בסופו של דבר. לדעתי, המבחן והבדיקה שלו קצת בעייתיים, אבל הקורס במהלך השנה הוא סביר+. זלצמן חביבה ביותר. את דגן אני לא מכירה, אכיר השנה.. שמעתי שהוא די משמים. מיסים - שמעתי ששניהם נוראיים. בגלל זה הייתי לוקחת את ה- 4. משפחה - שלי קרייצר חביבה. למדתי איתה בשנה הראשונה שבה היא לימדה באופן כללי, וזה היה קורס משפחה, מוות ורכוש. היה לה קצת קשה להשתלט על הכיתה, היא מדברת חלש, אבל הקורס לא היה קשה. מצד שני, המבחן היה ברמה יותר גבוהה ממה שציפינו לה, כי הקורס עצמו היה נראה קליל אבל המבחן יותר קשה. אז.. לא יודעת מה להגיד. ראיות - מודריק די משמים אבל פרקטי, המבחן ארוך ומייגע מאודדדדדד. על ג'ודי שמעתי רק דברים טובים. אני לא בטוחה שדווקא כולם יקפצו דווקא על ג'ודי ושצריך לשים עליה הרבה בבידינג, דווקא כי יש לכם 3 אופציות של ראיות. בהצלחה.

YanivRiv

New member
קורסים מחטיבה שלישית

אני צריך לבחור 2 קורסים מחטיבה שלישית ואין לי שמץ של מושג.... בכל מקרה, אני צריך קורסים שהיו קלים , ברורים וציונים גבוהים. זה מה שחשוב. יש למישהו המלצות כלשהן ?! רעיונות ? הערות..? תודה....

BlackUnicorn

New member
הפרקטיקה של המשפט הפלילי

ומציאות משפטית מול מציאות פסיכולוגית אלו השניים שאני יכולה להמליץ לך עליהם בכיף.

למעלה