המממ...
תאגידים- לא למדתי עם שניהם. אבל על בוקשפן שמעתי דברים רעים ועל חביב-סגל דברים טובים. מנהלי- בלנק, היה כיף!!! מרצה בחסד, נחמד, הסילבוס מלא אך ורק בפסקי דין בלי מאמרים ושטויות. וגם יש לי חומרים טובים (-: חסרונות- עבודות ענקיות (בערך רבע מהחומר כל פעם) ומתוקננות ומבחן מתוקנן מאוד. בינ"ל- רק בנבנישתי! אחד הקורסים היותר מרתקים, ובנבנישתי מקסים. הלוואי שהייתי יכולה לקחת איתו עוד קורסים השנה. וגם פה יש לי מלא מלא חומר. חסרונות- ע"ע מנהלי של בלנק. רק שהעבודות קצרות מאוד. אך לא מי יודע מה פתירות... אני לא יודעת כמה אני ממליצה על חטיבה שניה. אבל חטיבה שלישית כדאי לקחת בערך 8 נ"ז (2 קורסים כל סמסטר). כלומר, השאלה היא כמה שעות אתה רוצה לקחת השנה בסך הכל. מזה תפחית בערך 8 וזה הכמות חטיבה שניה שתיקח. מיסים- אחד הקורסים האהובים עליי בכל התואר. באמת שיצא לו שם רע, ייתכן שבגלל מרצים מסויימים...אבל אין מה לחשוש. לדעתי אבל כדאי שתלמד אותו אחרי תאגידים...כדי שיהיה סדר בראש, ובעיקר כי תדברו על הרבה דברים שלומדים בתאגידים ולשנה ג' יהיה עליך יתרון. סמינר- לא מבינה את הטעם, במילא תצטרך לקחת שוב סמינר בשנה ג', זה לא בא במקום. אם בא לך שהחופש של שנה ב' + שנה ג' יתבזבזו על סמינרים- לך על זה. סדנאות- יצא לי לעשות השנה סדנה וזה היה ממש מגניב וכיף ומעניין. זה מאוד שונה לטובה מקורס כי אתה בעצם כותב ניירות עמדה שבהם אתה מביע את דעתך המנומקת ויכול להיות יצירתי ואפילו לקבל על כך הכרה וציון טוב. לא בטוחה שתהיה לך הזדמנות בכל התואר לעשות את זה חוץ מבסדנה. יתרון נוסף- אין מבחן בסוף, אז כשאתה מסיים אז זהו, אתה משקלל לך בראש את הציונים וזה הציון שלך. החסרונות- עומס! לכתוב נייר עמדה פעם בשבוע-שבועיים זה מכה מארץ המכות. לרוב נותנים מאמרים עבים (50 עמודים ומעלה), לעיתים באנגלית...וזה הורס את כל הסמסטר מההיבט הזה. אז אם עושים- רק בסמסטר נוח, ללא הרבה עבודות או קורסים עם עומס. המלצה כללית- קחו קורסים מחוץ לפקולטה!!! יש קורסים בשפות שהם שנתיים (4 נ"ז) אבל יש גם קורסים נחמדים וקלילים. אפשר לקחת עד 10 נ"ז מחוץ לפקולטה בכל התואר. מלבד העובדה שצריך לקבל רק 61 והם לא משפיעים על הממוצע, זו גם חוויה נעימה מאוד, לצאת קצת החוצה ולראות אנשים אחרים, התנהגות אחרת, ללמוד דברים שהם לא משפטיים...