התיעצות לגבי WOW NET: האם

hazelnut

New member
אפשר להפוך router ונתב רגילים

לאלחוטיים בלי להתחבר ל-wow net?
מזמינים טכנאי וזהו? אין סיבוכים אח"כ? לחבר באופן עצמאי זה יותר זול מבזק? רב-תודות!

tafustafus

New member
לא!!! לא מזמינים טכנאי:

תוקעים שני חוטים בשקעים שלהם וזהו.

hazelnut

New member
../images/Emo6.gifאני מדברת על רשת אלחוטית ואתה

מדבר על "תקיעת שני חוטים בשקעים שלהם וזהו"
לא שאני בכלל יודעת מה זה שני החוטים האלה או באיזה שקעים אני תוקעת אותם
תפוסתפוס, לא ככה משיבים

tafustafus

New member
בשביל זה מציצים בהוראות

אם כי גם זה לא ממש נחוץ, מפני שהדברים די מובנים מאליהם אפילו לבלתי טכנאים. את החוט שהיום מן הסתם יוצא מן המודם שלך ונכנס למחשב את מוציאה למחשב ומכניסה לראוטר האלחוטי, מחברת את הראוטר האלחוטי לחשמל, ואת פחות או יותר מסודרת. (רק קראי את ההוראות לגבי הגדרות האבטחה. כדאי לקבוע סיסמה שתמנע מן השכנים להתחבר לרשת שלך.)

ailag

New member
ראוטר זה נתב

ובכל מקרה תצטרכי כמה חוטים, אבל רק מהקיר למודם וממנו לנתב. מהנתב למחשבים הדרך אלחוטית (אם כי כדאי לשים אותו ליד אחד המחשבים, לחבר את אותו מחשב בחוט ולחסוך כמה ג'ובות)

hazelnut

New member
תודה רבה למשיבים. הערותיכם מאד

עוזרות לי לקבל תמונה יותר מלאה.

tallyb

New member
האם צריך?

הייזל, אם יורשה לי... קודם כל, למה את צריכה את הרשת? אם יש רק מחשבים נייחים בבית שכבר מחוברים ברשת ביניהם ומחוברים לאינטרנט, הרי שזה נראה די מיותר. אם יש (או מתוכנן) מחשב נייד (אחד או יותר) - הרי שאז כמובן רשת אלחוטית זה דבר נפלא (ושמעתי כבר מכמה אנשים שהנייד החליף אצלם את העיתון בשירותים...). אם יש לך היום כבר ראוטר (או בעברית, נתב) שדרכו מחוברים המחשבים, הרי שהדבר הנכון הוא לקנות נתב אלחוטי שיחליף את הנתב הקיים. רגע לפני זה, כדאי לך לבדוק את הדגם של הראוטר שקיים אצלך, שאולי יש בו כבר רשת אלחוטית, והיא אפילו לא ידעה שהוא כזה. הכי קל - לגגל את שם הדגם ולקרוא את המפרט באחד האתרים. אם כתוב אלחוטי איפהשהו.. אה, כן, אם יש לו אנטנה כזו קטנה - אז יש סיכוי טוב שהוא אלחוטי. כל מחשב שרוצה להתחבר לרשת האלחוטית צריך חיבור אלחוט (WIFI). לניידים מהשנה - שנתיים אחרונות, זה בדרך כלל מובנה. אחרת - צריך לקנות כרטיס שנכנס מבחוץ למחשב. אפשר אגב לנסות לחפש כזה יד שניה, כי אנשים שהחליפו מחשבים ישנים לחדשים, בדרך כלל נשארו עם הכרטיסים וישמחו למכור תמורת פחות מ-100 ש"ח. לגבי מחשב שולחני - אם החוטים לא מפריעים עדיף להשאר עם החיבור הקווי כי א) ההתקנה קצת יותר מסובכת (צריך לפתוח וכו'). ב) החיבור הקווי יותר מהיר. ג) היתרון הגדול של חיבור אלחוטי (ראי למעלה) בכל מקרה לא קיים. ואני מצטרפת להמלצות החברים נגד חבילות הבזק למיניהם, על אחת כמה וכמה אם ההגדרות חסומות.

hazelnut

New member
להפך tallyb../images/Emo24.gif, תודה רבה. אז

ככה: בחדר אחד יש מחשב נייח, ובחדר שהני מחשב נייד, אבל קבוע שם, כי חייבים אותו שם. מה שמפריע לי זה שני החוטים הארוכים הנמשכים בין שני החדרים ולאורכם. האם יש דרך להיפטר מהחוטים מעבר להירשם ל-WOW NET, עם כל הסיבוכים (כך מתברר) הכרוכים בכך? ושוב רב-תודות על תשובתך המפורטת

hazelnut

New member
תודה רבה לתפוסתפוס, יובל, וכל

המשיבים האחרים, אתם עשר
בזה שאלתי באה על סיפוקה

למעלה