התייעצות

התייעצות

שלום לכולם,
אני בהתלבטות אם לגשת למועד ג' בדיני חוזים וחשבתי שאולי כאן יוכלו לעזור לי קצת יותר
במועד ב' (לא' לא ניגשתי) קיבלתי 80, כאשר הממוצע שלי עד עכשיו הוא 87.5 (כולל חוזים ועוד 25 נ"זים אחרים). בשנה הבאה מוחלף המרצה שמלמד את הקורס כך שאם אני מקבל ציון נמוך במועד ג' שנה הבאה אצטרך לחזור על כל הקורס מתחילתו כאשר המרצה והחומרים שונים וזו הופכת להיות משימה קצת מורכבת...
הכיוון העתידי שלי הוא משפט מסחרי, חברות וכד' כך שהקורס בחוזים אמור להיות פקטור די משמעותי.
רציתי לשאול את האנשים שמבינים כאן קצת יותר:
א. עד כמה ציון כזה בראיונות למשרדים מסחריים בהמשך אמור להשפיע על מועמדותי
ב. האם העובדה שבשנה הבאה יוחלף המרצה אמורה להוות שיקול לגבי מועד שני
תודה רבה

lol65

New member
אם אתה מקבל ציון נמוך במועד ג'

בשנה הבאה, אתה לא תצטרך לחזור על הקורס מהתחלה, אלא פשוט יהיה לך ציון נמוך יותר. אתה כן תצטרך לחזור על הקורס מהתחלה רק אם תיכשל במועד ג'.
א. אם הממוצע הכללי הוא גבוה, לא נראה לי שיפסלו מועמד ישר רק על סמך הציון בחוזים. עם זאת, תהיה בטוח שישאלו אותך על הציון הזה ועל חוזים בכללי בראיונות. כן הייתי מנסה להרים את הממוצע שלך עוד יותר כדי "לחפות" על הציון בחוזים.
ב. מכיוון שמדובר בחוזים, אין יותר מידי מה לחדש ממרצה למרצה. כנראה שלמרצים שונים יש דגשים שונים, אולי נושאים שונים שהם אוהבים לשאול עליהם יותר, אבל בכללי החומר הוא אותו חומר וההלכות הן אותן הלכות.
יש אנשים שציון 80 מספק אותם לגמרי והם לא משפרים. זה לא ציון מזהיר אבל גם לא ציון גרוע. ממוצע.
במקומך, הייתי משיגה סילבוס של המרצה החדש ומבחנים לדוגמא משנים קודמות, ומשווה אם יש באמת שוני מהותי בין השניים ולפי זה מחליטה.

Myrath1

New member
אלא אם כן אתה לא מתפשר על הטופ שבטופ שבטופ

לא חושב שזה צריך להפריע לך משמעותית. מסתכלים על ציונים, גם על ציונים ספציפיים, אבל אם הממוצע גבוה (במיוחד אם אתה סטודנט באוניברסיטה) ואתה סבבה בראיון (יש לך פרויקטים טובים, התנדבויות וכו') אז מצבך מעולה, לא פחות.
&nbsp
...אם אתה שואף לפוזיציה ספציפית בהרצוג פוקס נאמן או בהתמחות אצל גרוניס, אז כן, תחזור על הקורס (ועל כל התואר) ואל תתפשר על פחות מ98...

Infinity222

New member
אוסיף ואומר

במידה והוא אכן לומד באוניברסיטה, אז אני לא רואה סיבה שהוא לא יוכל להתקבל לכל משרד (כולל הרצוג) אם ישמור על ממוצע של 87-88. מה שכן, אם הכיוון הוא יותר מסחרי אז כדי שתתכונן שבראיון עלולים "לחפור" על הציון הנ"ל בדיני חוזים אבל כשלעצמו, זה לא מה שיפסול אותך לקבלה לכל משרד מוביל. יחד עם זאת, אם אתה שואף להגיע לעליון אז אולי באמת עדיף לשפר את הציון (בוא לא נגזים, אבל גם לעליון ובטח שלהרצוג עם כל הכבוד, אתה לא צריך להתפשר על פחות מ-98
).

Myrath1

New member
חח כן

לשם הבהרה הגזמתי במכוון בנתונים כדי להמחיש את הפער בין המשרדים הגדולים (בכללי) למקומות הכי נחשקים.
ולגבי הרצוג - התכוונתי לפוזיציה ספציפית (ואפילו לא בהכרח להתמחות, אלא למשרה וכו').
&nbsp
&nbsp

Infinity222

New member
למען האמת

יצא לי לדבר עם המתרגל שלנו בחוקתי (שלמד בבינתחומי), כרגע מתמחה בעליון, והשיחה התפתח לכיוון של הדרישות השונות למקומות הנחשבים לצורך התמחות. לפי מה שהוא אמר, במחזור שלו (בעליון) היו משהו כמו 3-4 מתמחים ממכללות בבימ"ש עליון (כמובן רק מהממכללה למנהל ורייכמן) והוא עצמו סיים את התואר עם ממוצע של 92 ומשהו. הנקודה שהסקתי מכל השיחה איתו, שברגע שיש לך ממוצע גבוה אז זה פחות משנה עם זה 93 או 95 (כמובן שהאחרון יותר מרשים) אבל ברגע שאתה בטווח הציונים הזה אז כדאי להשקיע בדברים אחרים כמו קליניקות, עוזר מחקר וכו. דווקא בקשר למגזר הפרטי והמשרדים הגדולים הדברים שהוא אמר הפתיעו אותי, לטענתו הוא מכיר לא מעט מקרים שבהם סטודנט התקבל למשרד גדול מאוד ומנגד נדחה ע"י משרד גדול-בינוני, אז בקשר למגזר הפרטי ציון גבוה יותר לא בהרכח יבטיח קבלה למשרד מסוים...על כל פנים, נדמה שסטינו במעט מנושא השרשור

moonshade

New member
אל תיגש

גם לי בשנה א' (באת"א) היה 80 סופי בחוזים, ואני גם מתכוון ללכת לתחום המסחרי. בתור מי שלומד עכשיו למועד ב' במקצוע 6 נ"ז אחר (על פחות מ-80 במועד א'), בוא נגיד שזו לא חווייה מהנה או שווה במיוחד... בקיצור הממוצע שלך מצויין כולל להרצוג (אולי לא לעליון/תואר שני בהרווארד ודומיו) ולא הייתי מבזבז על זה את הזמן. כולנו בני אדם ויש לנו מבחנים פחות טובים, כמו שיסתכלו על ה-80 בחוזים יסתכלו על ה-90+ במקצועות אחרים...

moonshade

New member
אל תיגש

גם לי בשנה א' (באת"א) היה 80 סופי בחוזים, ואני גם מתכוון ללכת לתחום המסחרי. בתור מי שלומד עכשיו למועד ב' במקצוע 6 נ"ז אחר (על פחות מ-80 במועד א'), בוא נגיד שזו לא חווייה מהנה או שווה במיוחד... בקיצור הממוצע שלך מצויין כולל להרצוג (אולי לא לעליון/תואר שני בהרווארד ודומיו) ולא הייתי מבזבז על זה את הזמן. כולנו בני אדם ויש לנו מבחנים פחות טובים, כמו שיסתכלו על ה-80 בחוזים יסתכלו על ה-90+ במקצועות אחרים...

אני הייתי ניגשת

חוזים זה קורס חשוב, אולי ה-חשוב בתואר, אבל ודאי אחד החשובים יותר.
הממוצע הכללי שלך גבוה, מה שאומר שבסה"כ יש לך יכולות למידה. הסיכוי שלך לקבל פחות מ-80 בסבב השני נמוך. ציון 80 יביך אותך בהמשך, במיוחד בקורס חובה, במיוחד בקורס כבד.
שווה לקחת את השבוע שלפני המבחן ולחרוש, לתרגל מבחנים משנים קודמות, לעבוד קשה - ולהקפיץ את הציון. אפילו 85 כבר נראה אחרת מ-80 (האמת, אפילו 83 כבר נראה אחרת מ-80), ואם אכן יש לך יכולות למידה, אתה יכול להקפיץ אפילו יותר. בשנה א' קיבלתי 78 בעונשין, אחרי שהממוצע שלי בשאר הקורסים היה בסביבות ה-90+ (לא זוכרת כמה בדיוק). עשיתי מועד ב' בעונשין, אחרי שלמדתי מהטעויות של עצמי, ואחרי שקראתי מחברות בחינה של חבר'ה אחרים שקיבלו ציונים גבוהים ולמדתי מהם. במועד ב' הוצאתי 92. לגמרי שווה את זה.

לכן כתבתי אחד החשובים, ו*אולי* ה-חשוב

אתה מסכים איתי שזה אחד הקורסים החשובים יותר בתואר (חשוב יותר, למשל, מאשר משב"ל פלילי, או דיני ארנונה)?

Drunk Bullet

New member
אגב חוזים ומשב"ל

לאור העובדה שדיני חוזים הוא אחד הקורסים הכי תיאורטיים ורחוקים מהפרקטיקה (ואני בכלל פליליסט, לא מתעסק בתחום החוזים), אני לא כ"כ בטוח שהוא באמת חשוב במתכונת הנלמדת (לפחות נכון לשנת 2008 באונ ת"א). בניגוד לחוזים, המשב"ל היה אחד הקורסים היותר מחוברים למציאות ובוודאי שאחד המרתקים ביותר בתואר.

הוא עדיין חשוב - ואני לא חושבת שאתה חולק עליי שהוא חשוב

ובמהלך ההתמחות שלי יצא לי להתעסק עם כמה תיקים שכאילו היו לקוחים מהקורס בדיני חוזים. כן, זה הבסיסי.
&nbsp
ושים לב - לא כתבתי שמשב"ל הוא קורס פחות חשוב, אלא שמשב"ל פלילי, שאצלנו (העברית) זה קורס של 2 נ"ז שבא למי שרוצה אחרי משב"ל פמובי, הוא לא קורס מהחשובים.
לגבי הקורס הבסיסי במשב"ל פומבי - הוא פחות חשוב, במיוחד למי שרוצה להתעסק במסחרי, כפותח השרשור, מאשר הקורס בחוזים, ולו רק כי רוב עורכי הדין לא צריכים להחליט אם ומתי לפתוח במלחמה ואיך לנהוג בה.
בקיצור, נראה לי שאתה לא באמת חולק עליי.

Drunk Bullet

New member
האמת שהתחשק לי לעשות קצת טרולינג

סובל מחוסר חיים אחרי העבודה.

Drunk Bullet

New member
בגלל זה את עדיין עייפה מדי!

אין סיכוי שאני הולך לאקדמיה. אפילו להיות מתרגל נראה לי מעיק. מעדיף את הביקורים האינסופיים בכלא והדיונים המתישים בועדות החשרורים והבימ"ש..
&nbsp
&nbsp

Drunk Bullet

New member
כאחד שישן 3-4 שעות בלילה (הרגל מטומטם שפיתחתי)

גם אני הולך לישון לפנות בוקר, למרות שחוזר הביתה לפעמים גם ב5 אחה"צ (אחד היתרונות בלהיות עצמאי).

למעלה