התייעצות..
היי לכם!
רציתי לשתף ולשמוע אם יש לכם עצות או ניסיון אישי מהחוויה שלכם.
או: עזרו לי להסדיר מחלוקת עם הפסיכולוגית שלי
אז אני בן 21 (תכף 22
), ואני בארון, ללא ניסיון זוגי וכל היוצא מזה.
נוצר מצב שבו בגלל שאני בארון, אני מאוד "שומר מרחק" מחברים/משפחה, נמנע מפגישות עם אנשים חדשים ומאינטרקציות חברתיות בכלל, כי אני מרגיש לא בטוח בעצמי וכאילו מתבייש בתחומים שמעניינים אותי (או, מפחד שהם יחשפו אותי)...
באופן כללי אני חושב שאני לא ממש מצליח להשלים עם הנטייה המינית שלי, שזה מה שאני ושאין בזה שום דבר לא בסדר. זה מגיע למצב שכרגע המילה "הומו" זו כמו מילה גסה, ואני לא אצליח לבטא אותה (או, אעדיף שלא), במיוחד שלא בהשתייכות אליי.
אולי כי שמעתי אותה כל חיי בהקשרים כ"כ שליליים (למשל, "גיי", זה פחות נורא).
אני כן מאמין שאם הייתי חי בחברה יותר מקבלת ופתוחה, והייתי בטוח שהכל יהיה טוב, אז גם היה לי פחות בעיה עם זה.
ראוי לציין שגדלתי בבתי ספר דתיים והמעגל החברתי הכי קרוב אליי הם דתיים. המשפחה שלי מחולקת ברמות שונות, אבל גם, בעייתי.
אז אחרי השחרור (לפני 3-4 חודשים) החלטתי ללכת לטיפול פסיכולוגי, ושם הצלחתי להגיד לה מה אני.
אחרי כמה פגישות, היא אמרה שלדעתה, בלי קשר לנטיה המינית, אני צריך כרגע "לצאת לעולם", לא לפחד מאינטרקציות, ולהביע מה אני אוהב, כדי להתרגל לביקורת ולהרמת גבה ולפתח חסינות מסוימת לזה.
(מדובר על כל תחומי החיים. למשל, כיום לא אגיד שאני שומע קייטי פרי - סתם דוגמה)
אמרתי לה שכל עוד אני מרגיש צורך להסתיר את הנטיה המינית שלי, אני לא ארגיש בנוח לשתף אנשים בתחומי העניין שלי, שמאוד חושפים אותי (לא מתכוון להכליל - הכוונה לא שכל מי שאוהב X הוא הומו. אבל כן אחרי שאני אפרט כמה תחומים אז המחשבה תעבור בראשם),
ושאני מרגיש שאני צריך "להשלים" עם עצמי קודם ושאני אגיע למצב שבו לא אכפת לי (או פחות) שאנשים יבינו/ידעו (או במילים אחרות, לצאת מהארון?).
נותרנו חלוקים, ולמעשה היא הציעה לנסות ולהתייעץ עם אנשים שעברו את זה. אז הנה אני פה
מה דעתכם?
האם יש דרך לקבל את עצמי? האם אני צריך קודם להשלים עם זה, או שאני פשוט צריך להיות מי שאני (בלי קשר לנטיה), וכך לפתח עמידות לביקורת ואולי זה יוביל לקבלה גם של הנטיה...?
איך זה עבד אצלכם? האם יצאתם מהארון כשאתם שלמים ברמה מסוימת או שיצאתם ונהייתם שלמים עם זה עם הזמן?
האם גם אתם הרגשתם בשלב בחייכם שאתם צריכים להסתיר חלק נכבד מהחיים (תחומי עניין וכד') מהאנשים הקרובים אליכם (וגם שלא) כדי לנהל חיים "נורמליים", אבל למעשה סבלתם מסוגשל בידוד או חיים כפולים?
אז כן, סליחה, חפרתי
העלתי הרבה נושאים.. אבל מקווה שזה היה ברור בכלזאת. תודה לכל מי שיגיב