התייעצות

התייעצות

שלום אנשים,
אני שואף להתקבל ללימודי משפטים באחת האוניברסיטאות. הממוצע מהבית ספר הוא 107. הבעיה היא המבחן הפסיכומרי שלצערי (חוץ מחלק של אנגלית שאני מעולה בו והוצאתי כבר פעמים 150) אני לא מצליח להגיע לציון הנדרש. אני כרגע כבר בן 26 (עשיתי שירותי צבאי וקצונה כולל קבע של כמה שנים) אז רק לא לפני כשנה וחצי וקצת התחלתי עם העניין של הפסיכומטרי. למבחן הראשון שניגשתי בלי ללמוד הוצאתי 480, לאחר מכן עם קורס קיבלתי 550, עשיתי שוב והוצאתי 612. ניגשתי גם היום במטרה לשפר , אך לדעתי לא הלך לי משהו. שאלה האם כדאי לי לוותר על האוניברסיטה וללכת למללכות. למרות שאני בחיים שלי לא תיארתי לעצמי שאגיע למצב כזה, כי בבית ספר הייתי תלמיד מעולה. לתאר לעצמי שאני תלמיד במכללה גורם להרגשה לא נעימה. אבל לצערי אני פשוט אני לא עומד בזמנים שנותנים בחלק הכמותי (בעיקר) והמילולי של הבחינה. ואני לא יודע אם כדאי לבזבז עוד שנה גם שאף אחד לא מבטיח שאגיע ל650 .

natilousky

New member
עם בגרות 107 צריך פסיכומטרי 650?

בשביל להתקבל לבר אילן או חיפה?

אני זוכר שאז עם הבגרות שלי (109) הייתי צריך סך הכל פסיכומטרי של 606.

הוצאת 612 אם תשפר עוד בגרות קטנה בקיץ אני מאמין שתתקבל לבר אילן וחיפה.

תכלס אני רציתי תל אביב

אבל לא נראה לי שבר אילן יקבלו אותי עם בגרות של הקיץ. גם מה בדיוק אני אשפר?

natilousky

New member
אתה יכול להירשם לבר אילן

ולהתקבל על סמך מקום פנוי בקיץ

ידידה שלי היה חסר לה לשפר עוד כמה בגרויות של הקיץ,היא נרשמה לבר אילן ולבסוף התקבלה על סמך מקום פנוי

כמובן שיש פה לקיחת סיכון אבל עדיף משהו מאשר כלום(מקסימום תפסיד 470 דמי הרשמה)

לגבי הבגרות:

תנסה לשפר 5 יחידות תנ"ך בר אילן נותנים על זה 25 נקודות בונוס שזה מאוד מאוד משמעותי.

אתה ממש קרוב להתקבל לבר אילן....

להמשיך לנסות

השאלה היא מה עשית עד עכשיו. אם אתה אומר שהבעיה היא במילולי וכמותי- כמה עבדת על זה חזק לפני שניגשת בפעם השלישית? המתכון הוא לשבת כל יום עם כמה פרקים, לתחקר את מה שעשית, לראות איפה הנקודות החלשות (אוצר מילים, הבנת הקרא, השלמת משפטים), לראות איזה טכניקות עוזרות לך כדי לצלוח אותן וכד'... כל זה כמובן אם לא אכפת לך למשוך עוד שנה כדי להתחיל ללמוד. חוץ מזה שכדאי לחשוב גם על ראויים לקידום וכאלה, אם יש לך אפשרות.
אם באמת עשית כל מה שיכולת ואתה לא חושב שלהמשיך לשפר פסיכומטרי יוביל אותך לאנשהו, אז תירשם למכללה הכי טובה שאתה יכול (אומרים שהבין תחומי והמכללה למנהל הן מהמכללות המובילות...) וזהו.
חוץ מזה, כדאי לחכות לציון של הפסיכומטרי האחרון, יש הפתעות....

בהצלחה!

natilousky

New member
נכון שניסית 3 פעמים פסיכומטרי

ולא ממש הלך(בהסתמך על שלא הצלחת גם במועד האחרון,למרות שלא הייתי ממהר להספיד את המתים.)

פסיכומטרי טומן בחובו בעיקר תרגול,ברגע "שהאסימון נופל" אז הכל הרבה יותר פשוט וקל...

לא בדיוק

אני כן שיפרתי בכל זאת יחסית בהרבה, אבל לא היה לי זמן לעשות תחקורים מעמיקים לפרקים אני כל הזמן עובד מאז שהשתחררתי. הבעיה שלי עם מילולי היא בעצם שאני לא קורא מספיק מהר (לא נולדתי בארץ ולצערי לא קראתי בעברית מספיק ספרים) וכמותי אותו דבר אני נקתע בשאלות עם הרבה מלל (בעיות כלליות וגרפים) וזה מה שגורם לי לא לסיים פרקים, מצד שני הייתי תלמיד חזק בבית ספר וכן הצלחתי להוציא ציונים מאוד גבוהים, לכן זה מאוד מעציב אותי (עד כדי שמדכא אפילו) המחשבה שאני צריך ללכת למכללה (בלי לעליב אנשים) לא משנה כמה היא נחשבת. מצד שני שנה הבא אני אהיה בן 27 ואף אחד לא יבטיח שיקבל ציון יותר טוב בפסיכו. אני יכול להמשיך לעשות אותו עד גיל 30 בקצב כזה:p

natilousky

New member
התשובה נמצאת בגוף ההודעה

אם קשה לך עם שאלות גרפים,אז אתה פשוט מוותר עליהם

אתה לא צריך 700 ומעלה אתה צריך 650 בלחץ.יש מספיק שאלות שאתה יכול לוותר עליהם ועדיין לקבל את הציון המיוחל.

מה שאני מציע לך זה תחקור,קח בחינה,תראה איפה הנקודות החלשות שלך.אחרי שהבנת איפה הנקודות החלשות שלך תעשה את הדברים הבאים:

א.תתרגל אותם יותר.
ב.במידה ואתה נתקל בשאלות שגוזלות לך זמן,פשוט תדלג עליהם ותחזור אליהם בסוף הפרק במידה וישאר זמן
ג.תלמד "לוותר"על שאלות,בפסיכומטרי שלי הקצבתי לכל שאלה 5-10 שניות,אם אין לי קצה חוט,אני פשוט מסמן את השאלה וחוזר אליה לאחר מכן.
הנסיון ילמד אותך שאם אין לך קצה חוט לפיתרון תוך 5-10 שניות,הסבירות שבכל זאת תצליח לפתור את השאלה בדקה היא לא ממש גבוהה.

שיהיה בהצלחה אתה ממש קרוב לזה אל תתיאש!

אז אתה אומר להפסיד עוד שנה?

מילולי אני מוותר על 2 שאלות בהגיון. ולהבנת הנקרא נשאר לי 5 דקות אז אני מוותר על שאלה או שתיים גם שם, הפרקים הכי טובים שעשיתי במילולי היו עם 4 טעויות והכי גרוע עם 7.
כמותי אני בדרך כלל מגיע בין 15 - 17 שאלות, אבל בתכלס פותר נכון 12 -14.

natilousky

New member
אם זאת היתה החלטה שלי.

אני הייתי "מפסיד" עוד שנה.אנשים קוראים לזה בזבוז של שנה,אני קורא לזה פתיחה הרבה יותר טובה,שבמבחן התוצאה הרבה יותר משתלמת.

נראה שהבעיה שלך יותר בכמותי מאשר במילולי.

תראה בדיוק איפה נקודות התורפה שלך בכמותי,תרד לרזולציות מאוד נמוכות,כל בחינה תבחר לך שלושה נושאים בכמותי שהכי הרבה טעיתי בהם ותתרגל אותם

במילולי לסיים פרק עם 4 טעויות זה מצב טוב,תנסה להתמיד ככה.

אם אני לא טועה ובהנחה שיש לך 150 באנגלית אתה צריך בערך 125 בכמותי,4 טעויות בפרק למילולי זה בערך 130-131.תנסה לצמצם את הטעויות שלך בכמותי ל4-5 שאלות לפרק ואתה מסודר.

אתה כבר בקיא בחומר,כל מה שאתה צריך לעשות כעת זה תחקור ועוד תחקור ועוד קצת תחקור.ברגע שתעבוד על הנקודות תורפה שלך,אתה תגיע לרמה שלא תהיה שאלה שלא תצליח לפתור באותו נושא.

ועוד משהו

אני חושב שיש לי לאן להשתפר. מן הסתם אם אני אשב בבית ולא אעבוד כל יום 8 - 9 שעות, אבל כרגע זה לא עומד על הפרק. אז מה שאני יכול לעשות זה להמשיך לעשות עוד פסיכומטרי באותו מצב לחוץ.

שני דברים:

1. תנסה להגיש בקשה על סמך ראויים לקידום או כל אפשרות דומה. אם אתה אומר שלא נולדת בארץ, לדעתי זה מאפשר לך להגיש בקשה להתקבל על סמך חריגים כאלה, תנסה... במיוחד שאתה גם ככה לא רחוק כל כך מהקבלה
2. תראה, הפסיכומטרי והעבודה זה עניין של שיקולים. אני חושבת שעדיף לא לעבוד במשך חודשיים, לחרוש לפסיכומטרי בטירוף ולחזור אח"כ לעבוד. קודם כל זה משתלם מבחינה כלכלית (שכ"ל אוניברסיטאי הוא בערך עשרת אלפים ש"ח, לעומת שלושים פלוס במכללה. הפרש של עשרים אלף בשנה, כפול שלוש וחצי... תעשה את החישוב) ויש לזה גם השפעה על תחילת הקריירה. זאת פשוט השקעה משתלמת, מכל בחינה, ואני חושבת שעדיף להשקיע בזה חודשיים ללא עבודה + לדחות את הלימודים בשנה. בכל מקרה, תנסה קודם להגיש בקשה על סמך ראויים לקידום בבר אילן או משהו כזה... בהצלחה!!

natilousky

New member
הבעיה שהוא רוצה ללמוד באת"א

ששם הסכם יותר גבוה בבר אילן,וספק אם הראויים לקידום יעזור לו שם.בר אילן בהחלט זאת אופציה טובה ועם ראויים לקידום סביר להניח שהוא יתקבל.

אין ראוים לקידום בבר אילן

ולמה באת"א זה לא עוזר, אני לא חושב שאני אקבל יותר מ30 שזה המינימום.

natilousky

New member
זה יעזור לך גם באת"א

הכל עניין של ביקוש,אם אני לא טועה לאת"א מתקבלים 5 אחוז ראויים לקידום(תבדוק בשנתון) 5 אחוז שיש להם את הסכם הגבוה ביותר.
לכן כמה שאתה יותר קרוב לסף מלמטה ככה הסיכוי שלך להתקבל בעזרת ראויים לקידום יותר גבוה.

שאלה

איך חישוב המילולי שלך הוא נכון? לא חישבת את החיבור.....
ואגב תודה רבה על תשובות

natilousky

New member
אוי איזה מבולבל אני

אני זקן ועדיין מחשב לפי הבחינה הישנה...

הבחור חושב ללמוד במכללה,

הוא בהחלט לא נחרץ לגבי ת"א (אם הוא היה נחרץ, לא היינו מנהלים את הדיון הזה)

natilousky

New member
תראי מה הוא רשם למעלה

ולא אמרתי "נחרץ" אמרתי "רוצה" יש הבדל של שמיים וארץ.

הסברת לו על האופציה של ראויים לקידום וספק אם זה יעזור לו באת"א (למרות שתמיד אפשר לנסות)

אז פשוט אמרתי לו את זה זה הכל.
הוספתי לשם גם את האופציה של בר אילן.

למעלה