התייעצות

יעלה35

New member
וואו, ריגשת אותי כל כך מומנט

אתה יודע, בכתיבתך כאילו פשוט קראת אותי, אתמול כל היום קראתי את התגובות של אנשים פה (הייתי פשוט ביום חופש והיה לי זמן לכך) ופשוט הזדעזעתי....וכל כך הצטערתי על כך שהעלתי את מחשבותי על הכתוב, ואפילו זה הצליח לגורם לי כעס על הבחור שאולי לא לצורך כל כך, אך מצד שני עשיתי זאת בעיקר כי רציתי לקבל תשובות של פסיכולוגים (אותם אכן קיבלתי בפורומים של פסיכולוגיה , והן היו כל כך שונות, כל כך מקצועיות, כל כך עדינות) התשובה שלך מקסימה, וממש נוגעת לליבי, ואיפה שהוא בהחלט מקימה אותי על הרגליים, לאור התגובות השונות שקיבלתי, חלקן היו גם בפורומים אחר, היו כל כך נטולות אינטליגנציה ריגשית, כל כך נגחניות, הגעתי למסקנה, שלאנשים מהצד כפי הנראה מאוד, אבל מאוד, קל לשפוט מישהו על סמך עובדות קרות מבלי להכיר אותו, אף אחד באמת לא יודע כמה נתינה היתה לבחור, כמה אהבה הוא באמת הרעיף עלי, כמה הוא היה לצידי כשהרגשתי לא פעם ולא פעמיים שאני סובלת ממיגרנות (משהו שסובלת ממנו די הרבה) הוא יכל להרים ידיים וללכת, כי יש לזה השלכות גם כשמרגישים לא טוב ובתדירות לא מועטה, אני מעריצה אותו על היותו בן אדם כל כך טוב, לכן היה לי חשוב להבין מדוע בחר להתמודד עם בעייתו לבד מבלי נוכחותי בסביבה , וגם אם זה רק קשר טלפוני תומך, הוא פשוט "ברח" ממני.....כאילו הבת זה חלק נפרד מהקשר שלנו, ואני והוא זה משהו שונה.
מה שאני באה להגיד, שכנראה המקום להתייעצות הוא לא הפורומים האלה, אלא באמת בפורומים של אנשי מקצוע בלבד שעונים, אם תרצה אעביר לך במייל את התשובות של אנשי המקצוע ותראה כמה הם שונות מכל הרפש שעלה פה שאליו באמת בחרתי לא להתייחס, כי מה זה ייתן ? כל אחד הרי אומר את נקודת השקפתו בעצם מבלי להכיר את הבן אדם.
אני ממש מודה לך, אני כפי הנראה אקרא עוד כמה פעמים את תשובתך כדי להתחזק :)
שיהיה לך יום מקסים
וחייבת לציין שאתה זה שמיוחד !!!!!!!
אה, ועוד משהו, לא, אני לא נאיבית בכלל , אין לך מושג כמה אני מודעת, למה שנכון וצריך להיות, כנראה שאיפה שהוא היתה לי גם נוחות במצב ועשיתי וויתור מסויים לטובת האהבה ללא תנאים שקיבלתי ממנו (לא רציתי ילד כך שלא היה פה את גורם הלחץ, ובזבוז השנים)
איריס

בכל קושי שוכנת הזדמנות

טוב, זה לא אני אמרתי, כי אם איינשטיין :)
האם את מכירה את סיפור הפרה? אם תרצי, אשמח לשלוח לך. מאד יתאים לך עכשיו..
מוסר ההשכל הוא שלפעמים האתגרים הגדולים והמשברים הם אלו שדוחפים אותנו לשנות את מציאות חיינו.

באופן אישי אני לא מאמינה שלכל אחד יש מכסה אחד. יש בעולם מיליוני אנשים המתאימים לך ויכולים לבנות איתך את הזוגיות הנכונה לך!
קחי את הזמן להבין מה את רוצה, מה חשוב לך בקשר ובאיש שלך. התייחסי למה שהיה כאל שיעור או אבן דרך במסע שלך ומצאי את הדרך למנף את הקושי למקום טוב יותר.

מאחלת לך המון טוב!

עף1

New member
טוב שלא אמרת -------------

את המשפט המטופש
|
|
|
|
|
|
|
|
|
"לכל סיר יש מכסה"

יעלה35

New member
תודה נועה

תודה לתגובתך, בהחלט אשמח לקבל את "סיפור הפרה" :) אם יש לך אפשרות לצרף פה את הקובץ אז אשמח.
תודה, איריס

איריס, לבקשתך - סיפור הפרה הקטנה

"חכם אחד טייל עם תלמידו הנאמן ביער כשמרחוק הבחין במקום בעל מראה דל ביותר. הוא החליט לבקר שם לזמן קצר. בדרך הוא דיבר עם תלמידו על חשיבותם של ביקורים המאפשרים להכיר אנשים ועל הלמידה שרוכשים מחוויות כאלה.
כשהגיע, הוא ראה את הדלות של המקום ותושביו. בבית הישן וההרוס התגוררו זוג הורים ושלושת ילדיהם כולם יחפים ולבושים בבגדים קרועים ומלוכלכים. החכם התקרב לאיש, שהניח שהוא אב המשפחה ושאל אותו: "בסביבה זו אין מקורות עבודה וגם לא מרכזי מסחר, כיצד אתה ומשפחתך מצליחים לשרוד?"
האיש ענה לו בשקט: "חבר, יש לנו פרה קטנה. היא מניבה כמה ליטר חלב בכל יום. חלק מהתוצר אנו מחליפים עבור מזונות מסוימים בעיר הסמוכה, בחלק השני אנו מכינים יוגורט, גבינה וכד` לעצמנו וכך אנו שורדים."
החכם הודה לו על המידע, הסתכל סביבו מספר רגעים, בירך לשלום והלך. באמצע הדרך פנה לתלמידו וצווה לו: "חפש את הפרה הקטנה, קח אותה לתהום שם ממול ותדחוף אותה".
התלמיד המבועת התנגד למורו, התווכח עמו וניסה להניעו מבקשתו, הרי הפרה הקטנה הייתה אמצעי המחייה היחיד של אותה משפחה. אבל החכם הלך משם ולא ענה לו.
התלמיד המדוכא ביצע את פקודת מורו. הוא מצא את הפרה הקטנה, הוביל אותה עד לתהום הקרובה דחף אותה וראה כיצד היא מתגלגלת בין האבנים ומתה.
המראה הזה נשאר חרוט בזיכרונו...
כעבור מספר שנים, אכול רגשי חרטה, הצעיר החליט לעזוב את מורו ולחזור לאותו מקום כדי להתוודות בפני המשפחה ולעזור להם.
כסף לא היה לו, הוא החליט שיעבוד חינם בשבילם כדי לעזור להם לקנות פרה קטנה חדשה. ככל שהתקרב למקום ראה שהסביבה השתנתה, העצים פרחו, הבית היה יפה ונקי והילדים שחקו בחצר.
הצעיר הרגיש עצוב ומאויש. הוא היה בטוח שהמשפחה הענייה נאלצה למכור את ביתה כדי לשרוד.
הוא החיש את צעדיו. כשהגיע לבית התקבל על ידי איש מאוד אדיב.
הצעיר שאל על המשפחה שהתגוררה בבית לפני מספר שנים. ענו לו שהמשפחה ממשיכה להתגורר במקום. הוא לא הצליח להבין מה מתרחש, הסתכל על הילדים והכיר אותם, הם נראו יותר גדולים ובריאים, אבל הם היו ללא ספק אותם ילדים שביקר אצלם עם מורו מספר שנים קודם.
הוא שיבח את מה שראה ושאל את האיש (את בעליו של הפרה הקטנה): "כיצד הצלחת לשפר את המקום ולשנות את חייך? " האיש השיב לו בהתלהבות: "הייתה לנו פרה קטנה שנפלה לתהום ומתה, מאותו רגע היינו חייבים לעשות דברים אחרים ולפתח מיומנויות חדשות שקודם לא ידענו שאנו מסוגלים להן, ככה הצלחנו להגיע להישגים שהינך רואה".

לכל אחד מאתנו יש פרה קטנה, שמגבילה ועושה אותנו תלויים, שאינה מאפשרת לנו לפתח את כישורינו ויכולתנו.
אנו מסתפקים במה שהפרה הקטנה מייצרת. וכך מנציחים מצב של בינוניות, שאינו מאפשר לנו להסיר את הכיסוי מעינינו ולראות ולהגשים את יכולתנו האדירה.

יעלה35

New member
תודה רבה נועה.

היי נועה
תודה רבה, נזכרתי שקראתי את זה בעבר, אבל זה ממש לא מזיק לקרוא את זה שוב ושוב.
אני מאמינה שזה נכון, השאלה לפעמים היא כמה כוחות נפש נדרשים לך בדרך וכמה אתה צריך להתאמץ כדי להשיג אותם/ או את השינוי.
סיפור מקסים.
תודה !
ותודה על ההשקעה בהקלדה של כל הסיפור :) חשבתי שיש לך אותו בשלוף בקובץ וורד.

את בחורה עם נשמה

קראתי כאן את התגובות.
יעלה ברור שציפיתי לציניות..ולתגובות שבונות סיפור שלם מכמה משפטים שאת כתבת. היית צריכה לצפות לתגובות שונות ומשונות..יצרת פוסט ושלחת אותו למרחב. אנשים בונים סיפורים לפי הנסיון האישי שלהם.

אני לא באה משום מקום לשפוט...אני רק חושבת שאת צריכה לנעול ולסגור את הסיפור הזה במגירה ולזרוק את המפתח לים.
הסיפור הזה נגמר. היה טוב כל זמן שלך היה טוב איתו. בכלל לא משנה הסיפורים מסביב. מערכת היחסים שלך עם הגבר הזו..היא שלך..ורק את יודעת מה היה שם. תשקלי מה היה..מה רצית..אם קבלת מה שרצית..אם הוא קבל ונתן מה שרצה..ותסיקי מסקנות.

ממליצה כמו השאר. לכי קדימה. אל תשקעי במה היה ..ואיך ולמה. את לא דורכת במקום..לכי קדימה ותבני לך חיים. את נשמעת בחורה מאוד מתוקה..בחורה עם נשמה. תמשיכי הלאה.

N D R

New member
את לא צריכה להתמקד בדברים קשים שנכתבים

כאילו הם העיקר.

בחיים, כלל הסביבה חושבת ואומרת שלל דברים על הסיפור שלך אבל לא תמיד בפניך.

כאן קצת יותר ישירים.

מציע לך לקחת את שלל התגובות כחבילה אחת.

בכל אופן בהצלחה בכל אשר תבחרי לעשות

ערסlight

New member
פוסט מורטום

ככה באינטואיציה, ספרת לנו מעשיה.
אמנם יש סיבה רישמית, אבל זה לא הסיפור. זה התירוץ האלגנטי לנפנף אותך כי הקשר מוצע. [כאילו... מה היה שונה לפני שנה נניח?]
בקיצור... לא מוכרחים לחפש מתחת לפנס. הבת לא שייכת לסיפור הזה.

בכלל, לא כדאי להקשיב למה שאנשים אומרים. יותר... להביט מה הם עושים.

eyebrrr

New member
התיעצות

תגידי , את חושבת שאנחנו מטומטמים???

את מבחירה לא רצית לגור איתו? , רווקה בת 43? יאלללה.

את היית מוטרדת קלות שלא היית בקשר עם ביתו?, יאללה.

את מאמינה שהוא אוהב ועוזב? יאללה.

או בקצור יאללה תחפפי עם השטויות שלך, אין לי שום סימפטיה אליך.

danashaham

New member
נמשע משונה

יקירתי. אני לא קונה את התירוצים שלו.
כל העניין נשמע משונה...
את בטוחה שהוא גרוש? היית אצלו בבית? למה חגים גם לא יכול לראותך?
אולי הוא נשוי ואת לא יודעת? לצערי פגשתי לא מעט גברים שמסתירים דברים ומזדהים כגרושים.
צר לי להיות פסימיט אך אני במקומך הייתי בודקת טוב טוב את מצבו האמיתי.
שיינית אם הקשר אכן היה מספיק משמעותי הוא לא היה מבקש פסק זמן, אלא נעזר בך לתמיכה רגשית. סיפור הבת נשמע לי תירוץ.
בכל מקרה זה באמת לא את זה הוא....לא יודעת מה ליעץ לך... אבל בדקי את מצבו לעומק.

אני חושב שאת טובה מכדי להיות אמיתית

אם את אמיתית, אז את יותר מדי טובה בשביל העולם הזה.
אם את לא אמיתית, אז את לא כתובה מספיק טוב בשביל הפורום הזה.

יעלה35

New member
אולי....אך מסתבר שמציאותית

מציאותית בכדי להבין שזה בטח לא המקום הנכון לפרוק דילמות......ולקבל תגובות אנושיות, אם כי מודה שחלק מסוגלים לכך.

את לא תאמיני

זה מקום שמקבלים מגוון רחב של תגובות.
עצם היות הפוסט ציבורי ברגע שיצא לאויר העולם.
את צריכה להבין שאת תקבלי מיגוון מאוד רחב של תגובות, ביניהן כאלו שלא תאהבי.
לעיתים..התגובות הלא נחמדות..התגובות הציניות..הן אלו שפותחות לך את העיניים לראות דברים מזוית אחרת שלא חשבת עליה.
תגובות שלעיתים נותנות לך עוד קו מחשבה ...שבעצם הן אלו שמנתבות אותך לדרך אחרת.

אז לא מסכימים איתך
ולא מלטפים לך את האגו
ולא אומרים לך..אויש כמה פוצי או מוצי
אך מאידך
אומרים לך כמה אמיתות קשות..[מבלי להכיר אותך ]
ופתאם את מבינה שיש צדדים רבים לסיטואציה ואפשר לחשוב גם אחרת...
וזה בסדר.

אמנם את לא גרושה
ואין לך ילדים
חווית הפרידה דומה לגירושין...

למעלה