התייעצות

snoopytush

New member
התייעצות

היום אחותי רצתה שאני אלך איתה לחדר שלה. לא היה לי חשק הייתי עם פיג'מה ובסוף הסכמתי. הכלנו דיברנו היה נחמד ואז ליד הדירה שלה התאספו קבוצת אנשים ששוחחו וניגנו גיטרה כמדומני ( לא העזתי להסתכל). כשיש קבוצות אנשים וכשאני בפיג'מה זה לא ממש גורם לי להרגיש נוח לידם. טוב התעלמתי עליתי לחדר שלה ואז הייתי צריכה לחזור לבד. לקח לי כמה דקות עד שהעזתי לצאת והתעלמתי מהם וחשבתי על דברים אחרים. אב למציק לי שאני לא יכולה גם להתגבר על החרדה וגם להסתכל עליהם ולהייחס אליהם פשוט כאל חלק מהנוף. כשזה אנשים בודדים אני יכולה מידי פעם להעיף מבט לסקור אותם ולהמשיך כרגיל אבל קבוצות אנשים מלחיצות אותי. אז נכון שזה לא היה נורא ביותר אבל גם לא כל כך נחמד.

Lichy87

New member
מוכר

אבל מה ההתייעצות? בסופו של דבר ירדת ועברת לידם. זה קצת מביך ולא נעים, אבל העיקר שעשית את זה בסופו של דבר ולא בחרת להישאר בדירה עד שהם ילכו. מה שלא נעים זה הדאגות שעוברות לך בראש לגביהם. אבל מה שחשוב זה אם את בוחרת להקשיב לדאגות האלה ולפעול לפיהן, או לא. אם את שולטת עליהן, או שהן שולטות עליך.

snoopytush

New member
אני רוצה תמיד להרגיש נוח בעור שלי

לא משנה אם עוברת מולי קבוצת גברים או נשים. או ילדים. בצבא ידיד שלי לימד אותי שיטה להתמודד עם החרדה לדמיין שהאנשים עצים או צמחים. אבל אני רוצה להרגיש נוח ליד אנשים ולקבל את המציאות שלהם לתוך המציאות שלי. כשאני מתעלמת אני כאילו שמה חוצץ ביני לבינם. זו דרך התמודדות והיא לא רעה אבל זו לא קבלת המצב כפי שהוא והשלמה מלאה איתו

Lichy87

New member
אבל

מה עוד אפשר לעשות חוץ מלהתעלם? את רוצה להצטרף אליהם ולשיר עם הגיטרה? את רוצה להרים את המבט ולהגיד שלום כשעוברים לידך? הם לא מודעים לזה שאת לחוצה, הם גם מתעלמים ממך בחזרה, כי את סתם עוברת לידם. תביני שההרגשה היא פנימית ושאחרים בחוץ לא רואים אותה ולא אכפת להם. אולי אם תהיי יותר מודעת להרגשה הזו כדבר לא כזה נורא ותקבלי אותה, היא תפחת.

snoopytush

New member
זה נכון אני פשוט רוצה

להיות מסוגלת להסתכל מסביבי בלי להלחץ. וכן ההרגשה פנימית אבל עלי רואים את התחושות לפעמים. אולי אפילו להגיד שלום ( למרות שנראה לי עדיף שלא אנשים מהילדות שלי נוטים להתעלם ממני מניסיון...).

משוחרר19

New member
מכיר את זה

קורה לי הרבה שאני יוצא עם הכלב שלי ולפעמים אני רואה קבוצה של אנשים (לרוב נערים וצעירים) מה שמעלה את רמת החרדה הרבה יותר. באותו רגע אני פשוט מנסה כמה שפחות לשים לב אליהם ולהתמקד בי ואך ורק בי. זה לא קל, אבל אפשרי. אחרי שאת עוברת את זה את אומרת לעצמך "זה לא היה נורא" אבל באותו רגע הגוף חווה לחץ שאי אפשר ממש לשלוט עליו, וזה הקטע היותר מעצבן וקשה =\\

Gunji

New member
איזה קטע גם לי יש את זה

כשברקע יש מחשבה מעוותת על איזה פשע שעלול לקרות התחלתי לשים לזה לב אגב אייך הייתם מתקנים את המחשבה הזו של "עלול לקרות משהו רע"?

snoopytush

New member
אני גם מפחדת מנערים או ילדים צעירים

בעיקר הערסים שבהם כי הם עלולים לתקוף בלי סיבה. חוץ מזה ערסים כבר תקפו אותי בלי סיבה: הלכתי עם חברות לבאר. רקדנו קצת. היה ערס אחד שנדלק על אחת החברות והיא לא הייתה מעוניינת. אני הייתי עייפה מתה באותו יום כי חזרתי מים המלח ונשארתי לישון כי הן הפצירו בי. אז לא שמתי לב. הערס בא אלי מאחורי הגב ובעט בי ( לא שמתי לב מרב עייפות), כדי להוציא תסכול. פעם אחרת אני וחברות הלכנו לטבריה. ערס אחד מתבגר נדבק לאחת הבנות וכל הזמן ניסינו לגרש אותו בהתחלה בדרכי נועם ואחר כך בדרכים פחות נחמדות. אחר כך כשהבנים הלכנו ונשארנו רק קומץ בנות הוא עוד פעם בא עם איזו פרחה ( שיש לה מזל שזה לא חוקי למה רציתי לדחוף אותה לכינרת עם החוצפה שלה). והם שפכו עלינו מים והערס רדף אחרינו עם סכין

גם אני מפחדת מקבוצות של ילדים או נערים צעירים

וכן, בעיקר ערסים. אותי תקפו ילדים ערסים כשהייתי כבר בגיל מבוגר למדיי. תקף אותי אפילו ילד אחד, שבא עם נער, לאחר שהנער התרחק קצת, ואני פחדתי להכות בתגובה את הילד מחשש שהנער יזרוק עלי אבנים, וכמו כן - אני פשוט באה מבית שלא הרימו בו יד, וספגתי חינוך שאין פוגעים פיזית, וודאי לא בילדים. אבל הילד הזה היה שטן מופרע אמיתי. הוא ביטא שנאת נשים חריפה. אחר כך במשך שנים היו לי דימיונות שאני חובטת ומרסקת את ראשו על עמוד הטלפון שעמד ממש סמוך לנו.

בטח הילד אמר

שיש אפליה בכך שגברים משרתים בצבא שלוש שנים ונשים שנתיים זה מבחינת ה"פנתרה" נחשבת שנאת נשים חריפה... ותקף אותה זה הרים בחצי דציבל את קולו...

מטומטם אחד.

הילד הצביע על הנער ואמר בקול מתוח ורווי שנאה: הוא לא בת. אני אמרתי: אני בת. בתגובה, נעוו פניו של הילד בהעווית שנאה, והוא החל לקפוץ ולדרוס את ערימת הניירות שלי, ששרפתי שם. קפץ שוב ושוב, בביטוי שנאה גלוי. כשסיפרתי לאמי ולגיסתי הן אמרו לי: היית צריכה לתת לקטן הזה סטירה. אבל אני חונכתי מילדות שבילדים לא פוגעים. אצלנו בבית אף פעם לא הרימו עלי יד. בכלל חונכתי שלא גורמים נזק פיזי. חבל. השטן הערסי הזה היה צריך לקבל מכות רצח. כן, מבת.

אני מבין למה יצאת כזו...

אני מאמין לעומתך ולעומת גיסתך ואימך שאלימות לגיטימית רק בתגובה לאלימות או אלימות מילולית מתמשכת. מתמשכת פירושה לאורך תקופה ארוכה, אדם שדיבר אליך לא יפה-עני לו בהתאם. אם אנשים היו מכים כל מי שלא היה מדבר בצורה שנראית להם 80% היו בכלא היום. אז אמר לך שאת לא בת זה העניין? ומה שכואב לי שהשנאה שלך הורסת כל חלקה אצלך ואת פשוט לא רואה את זה, נדפק לך השכל את מבודדת מאנשים במשך שנים(וכן, אני מכיר את הסיפור שלך גם מפורומים אחרים ומפורטלים אחרים) ואת פשוט לא רואה את זה. את גם לא מבינה שאת צריכה להודות לאלוהים(למרות שאת לא מאמינה בו תודי לגורל מצידי)שלא היכית אותו, אם היית מכה אותו או שהיו פותחים לך תיק, או שמישהו מקרוביו היה מתנקם בך... ואת יכולה להמשיך לנבל את פיך או מקלדתך זה מוריד מהכבוד שגם ככה אין לך...

הקטע הוא

שאם לא היתה לי אמפתיה אליך תאמיני לי שלא הייתי מגיב לך-מקווה שלפחות את זה תביני יום אחד...

חתיכת מטומטם. אבקש שתפסיק לענות לי.

לא מעונינת בשום קשר אליך. חת'כת אידיוט, לא קורא מה שכתוב, קורא עקום ומבין מהרהורי לבו. יוצא אוטומטית להגנה על כל זכר מזורגג וכל ערס, ברור מזה מי אתה . והמבין יבין. אפילו הניק שלך מגעיל.

הוא חשב שאת לא בת

זאת אומרת שהוא חשב שאת בן. אז איך יכול להיות שהוא ביטא שנאת נשים? יותר הגיוני לומר שהוא ביטא שנאת גברים או שנאה למשהו שלא מסתדר לו האם זה גבר או אישה (שנאה למשהו שונה/לא מוכר מבחינתו). לדעתי הילדים הללו מביעים התנהגות תוקפנית כזו כלפי כל מי שהם רק יכולים (לא משנה מה מינו)- זו המשמעות של להיות חלק מהחבורה שלהם, ככה הם מחנכים אחד את השני. לדעתי כדאי לך לחשוב למה את רואה את זה כשנאה (שנאה זה רגש נורא חזק שמביעים כלפי מישהו שקרוב אלינו, זאת אומרת שיש לו השפעה חזקה עלינו, ושפגע בנו), ויותר מזה למה כלפי נשים (כשכאן ספציפית זה אפילו לא הגיוני)?

ar29041

New member
לא שווה להגיב לה לפי דעתי

אפילו אם זה בגלל אמפתיה כלפיה

ar29041

New member
לדעתי עצם העובדה שאת נדבקת לסטריאוטיפים

ומקטלגת ערסים לא ערסים, זו חלק מהבעיה שלך. כי אז את רואה מישהו עם שרשרת של חי וישר מניחה שהוא אלים, מטומטם, חסר ערכים, קולני. וברור שבן אדם שאת משדרת לו שאת חושבת עליו דברים כאלה יתנהג בצורה לא נעימה.

snoopytush

New member
אני לא חושבת

אני לא תמיד מראה לאנשים מה אני חושבת עליהם. לגבי גברים זה טבעי שאני אפחד. אתה יודע כמה תקיפות מיניות יש? בערך כל אישה שלישית או רביעית. לכן אם אני רואה התקהלות של הרבה גברים טבעי שאני אחשוש קצת. מה שכתבת היה יותר נכון לגבי פעם. פעם ממש ראיתי בנים באור לא מחמיא היום פחות. אני כבר כן רואה בהם בני אדם

למעלה