התייעצות

Lichy87

New member
ערסים זה לא בעיה לקטלג

הם משוכפלים. ולא נראה לי שתגובה של ח"חניקים לערסים תהיה עוינות, אלא פחד. אז אל תדאג, האנשים האלו מוגנים מפנינו. חוץ מזה שלא נראה לי ש"רדאר הערסים" שלה מופעל ברגע שהיא רואה שרשרת חי על צוואר של מישהו, אלא דווקא כשהיא רואה אדם קולני ואלים.

ar29041

New member
גם פחד אגב

יכול לגרור עוינות מהצד השני (למה את מפחדת ממני? את מכירה אותי? את חושבת שאני אלים רק על סמך המראה שלי?) אני חושב שאיפשהו בתת מודע, ההבחנה הזאת בין אנשים רגילים וערסים, גוררת שינוי בהתנהגות שלה. את "משדרת" את זה לאנשים אחרים בצורה לא מודעת בתנועות גוף שלך, בצורה שאת מדברת. זה לפחות מהניסיון הלא אקדמאי שלי בנושא. בכלל אני שונא את המילה הזאת ערסים

bennyfromabba

New member
אני מבקש למחוק את ההערה האחרונה

בילדותי החברים הטובים ביותר שלי היו יהודים ממוצא ארצות ערב ואם היו לי חברים היום הם בטח גם היו באים משם, כי האירופאים נוטים להיות צבועים ויהירים.

אז למה כתבת את זה?

התפיסה שהמזרחים לא מתורבתים יונקת מראשי הציונות ששנאו חרדים, ניצולי שואה, ערבים וגם מזרחים וחוץ מיזה שהרצל רצה שכל היהודים יתבוללו ואף אחד לא מספר לנו את הסיפור הזה כמו שלא מספרים סיפורים אחרים על עליית היהודים מארצות ערב וכו' במערכת החינוך הקלולקלת שיש פה...

snoopytush

New member
חי חי חי עם ישראל חי זה ממש

אבל ממש לא בעיה לזהות ערסים... אני מעדיפה להתחבר לבחורים יותר מתורבתים

תראי, לאי הנוחות המסוימת הזאת יש לדעתי

רקע די אובייקטיבי. חלק מאתנו הנשים חונך להרגיש שבוהים בנו ולוטשים אלינו עיניים כשאנחנו בלבוש קצת חושף ונוח יותר, וכשאנחנו בלבוש אינטימי. עלי להתוודות שגם אני הייתי מרגישה לא נוח בפיז'מה לא הרחק מזרים. וכן, קבוצות מלחיצות גם אותי. מה הייתי עושה? כרגע אני אומרת לעצמי: הייתי אומרת להם בראשי: fuck you כולכם. שקו לי בתחת. ועוברת. כך שאפילו אם הזרים האלה לא התכוונו ללטוש עיניים ולגרום לי להרגיש חשופה ומאוימת, דמותם בראשי גרמה לכך. אז אני תוקפת את הדמות הזאת בראשי, ועוברת עם שריון קשיח בנוכחות הקבוצה הזרה.

לדעתי

קודם כל ערסים הם בדרך כלל ילדים או נערים, כאלה שעוד לא התבגרו ולא הבינו את העולם האמיתי. אחרי שהם מבינים את העולם האמיתי קורה אחד משני דברים: או שהם מתיישרים לפיו ומתחילים להתנהג בצורה סבירה לפחות, או שהם ממשיכים בשלהם ודי מהר הם מגיעים לכלא. אם ככה הבעיה היא בעיקר עם ילדים וזו באמת בעיה כשזה קבוצה של רק נשים! הפתרון החלקי לפחות אני חושב הוא לדאוג שיהיה גבר שאתן מכירות בסביבה.. אבל כמובן זה רק פתרון חלקי ואי אפשר לעשות את זה כל הזמן. לגבי התקרית הנ"ל: אני מבין שבמקרה הזה הם אל היו חבורת ערסים. לכן זו סוגיה של איך להתמודד עם לעבור ליד אנשים ברחוב.. זה דבר שהיווה שנים רבות בעיה אצלי וגן היום הוא בעיה חלקית. אני יכול לומר שבשנה האחרונה גרתי בתל אביב שזה הוא המקום שהכי הרבה אנשים יעברו מולך או אתה תעבור מולם ברחוב! בהתחלה זה היה לי ממש קשה, אחר כך למדתי "לסנן" את ההתייחסות שלי לסביבה. ראיתי גם שאנשים אחרים סביבי עושים את זה, אחרי הכל זה הגיוני- אי אפשר לשים לב לכל אדם שעובר לידך כשיש כל כך הרבה אנשים! כשלמדתי לעשות את זה אז הוקל לי. אולי זה משהו שיוכל לעזור לך... אני לא אומר שצריך להתעלם מכולם אבל אפשר להתעלם ממי שאין לך רצון גם ככה ליצור קשר איתו.

למעלה