התייעצות

התייעצות

אני רשום כסטודנט שנה א' במשפטים באוניברסיטת תל אביב. דגש על רשום, במהלך כל סמסטר א' לא נכחתי באף שיעור וכל היכרותי עם האוניברסיטה היא בהגשת העבודות (אציין שהגשתי את העבודות, חלקן בציון גרוע וחלקן בציון טוב). אני לא מגיע לאוניברסיטה בעקבות עבודה (בן 35 עם משפחה... חייב לעבוד), אני יודע שלימודי ערב יכול להיות מצויין אבל לא בא לי לשלם פי 3 למכללה פרטית. שהתחלתי ללמוד למבחנים של סמסטר א' הרגשתי לא כל כך מחובר לחומר ונראה לי שהסיבה העיקרית היא שלא נכחתי בשיעורים. האם אתם חושבים שהנוכחות הייתה עוזרת לי? האם באמת שנה א' היא נוראית ובהמשך יהיה יותר נחמד? ראוי לציין שאני סובל ביותר מחוקתי ומתורת המשפט. חוזים ועונשין זה נחמד ועל נזיקין אני לא כלל לא סגור אם זה נחמד או גרוע. בעקבות אי הנוכחות שלי בכיתה אני לא מכיר סטודנטים נוספים וחשוב לי לדעת אם זוהי הרגשה נפוצה או פשוט שאני לא בנוי להיות עו"ד. אודה לתשובתיכם

Anabol

New member
הדעות חלוקות בנושא.

רוב הסטודנטים יסכימו שאין קשר בין הבנה/ציון לבין הנוכחות בשיעור. חלק אחר יגיד שלנוכחות דווקא יש חשיבות. מניסיוני, הנוכחות לא באמת עוזרת. אני לא הגעתי לרוב המוחלט של השיעורים (בחלק מהקורסים אפילו לא לאחד) וזה לא השפיע על הציון בכזו צורה דרסטית. אבל, ציינת שגם אין לך קשר לסטודנטים אחרים. וזה לטעמי, חשוב הרבה יותר מהנוכחות בשיעורים. להתעדכן במה המרצה רוצה, לימודים במשותף והשגת מחברות בחינה ומבחנים משנים קודמות אלה דברים שאפשר להשיג רק אם מכירים אנשים אחרים. הדברים האלה חשובים להצלחה יותר מנוכחות. לגבי האם אתה בנוי להיות עו"ד? אל תתן ללימודים לגרום לך לחשוב כך או אחרת. איך שאני רואה את זה, אין באמת קשר ישיר בין הלימודים לעיסוק ובין הציונים לאיכות העו"ד. יש קשר מתארי ולא קשר סיבתי בין האחד לשני. אלא אם כן אתה שואף להיות מצטיין דיקן, לימודים המשפטים בנויים על רמה נמוכה של שינון, רמה בינונית של לוגיקה, הפנמה וחשיבה יצירתית, ורמה גבוהה של להבין מה לעזאזל רוצים שתכתוב ששואלים אותך "דון בסוגיות המשפטיות העולות מ..." כלומר, ההבדל בין ציון בינוני ומטה לציון טוב, זה להבין דרך המחברת/אנשים אחרים/מבחנים קודמים על בדיוק רוצים שתדבר. בגלל זה אני לא מייחס חשיבות יתרה לציונים ובטוח לא משליך מהם לגבי היכולות המשפטיות שלי (גם אם קיבלתי ציון גבוה וגם אם קיבלתי נמוך). בהצלחה, אל תאבד תקווה. תזכור גם שמקצועות כמו תורת המשפט לא ממש מייצגים את שאר הקורסים. זה קורס די יחודי של שנה א'.

B L I M P

New member
אין שום קשר

בין הלימודים לעבודה. ככה שאתה יכול להיות סטודנט פנומן ועו"ד חרא ולהיפך. מכירה הרבה חבר'ה שסבלו בשנה א'. אני, שנכחתי חלק ניכר מהשנה (אם כי לעתים הייתי כ"כ עיפה מהעבודה שלא ממש הייתי ערה), לא ממש הבנתי מה הולך בשנה א'. בשנה ב' נהיה יותר נחמד. בשנה ג' היה כבר ממש ממש נחמד. בקיצור, גם אם לא כיף לך עכשיו, קשה לי להאמין שיש לזה איזשהי משמעות לגבי ההתאמה למקצוע. וכל הכבוד על המאמץ וההשקעה בלימודים באוני' תוך כדי עבודה... שיהיה המון המון בהצלחה.

n i e m a n d

New member
אני תמיד בעד חוזים ונזיקין

אבל אולי זה בגלל האנשים הכל כך שונים זה מזה שאחראים על תוכן הקורסים, שהצליחו לעניין אותי ולו במעט
עונשין לעומת זאת עניין אותי דווקא פחות. תורת המשפט יכול להיות נושא מעניין מאוד, הבעיה היא כמובן בצוות ההוראה שיש לו הנטייה לרצוח את הנושא הזה ולפנות לכיוונים משמימים וחסרי חשיבות בהבנה הכללית של הפילוסופיות הגדולות שטמונות במושג הזה. אני מחזק את מה שכתבו מעליי, ואני גם אוסיף - הדבר החשוב ביותר במשפטים הוא חומר הלימוד. אם יש לך חומרים טובים ללמוד מהם משנים קודמות,שתוכל לעדכן לפי השינויים השנה, אתה מסודר. זו עוד סיבה מדוע כדאי לך להתחבר לאנשים וכן להצטרף לקבוצות לימוד קטנות ולהציע לאחרים עזרה הדדית בהמשך למה שנאמר פה כמובן. זה לא מקצוע שלימוד פרונטלי חיוני בו. קורסים בחדו"א יש במקומות מרוחקים יותר באת"א ושם באמת רצוי להגיע לשיעורים.

NuritDro

New member
חצי עזרה

אני לא יכולה לעזור לך בעניין השאלה שלך כי אני גם חדשה, אבל, אני יכולה להניח שאתה במסלול א2 ולכן להציע לך סיכומים שסיכמתי וגישה לדרופבוקס (דבר איתי בפרטי). אני חושבת (שוב, מנקודת מבטי הצנועה), שיש איזשהו אינפוט לנוכחות בשיעורים, ולו לפחות לראשונים שבהם, בעיקר כדי לקלוט את הגישה של המרצה, מה הוא מחפש שנבין מהשיעורים שלו ומה הוא רוצה שנפגין בעבודות / מבחן. אגב, אם אתה רוצה לעבור למכללה, קח בחשבון שלא בהכרח תשלם שם פי שלוש, כי אם התקבלת למשפטים באת"א קיימת סבירות לא נמוכה שאתה יכול לקבל (לפחות בשנה הראשונה) מלגות די משמעותיות על הצטיינות בתנאי הקבלה. ובכלל, יכול להיות שכשיגיעו הציונים תיווכח שאין קשר בין ההרגשה שלך למציאות ובעצם אתה תותח חוזי!
קיצר, לחלוטין מוקדם מכדי להתייאש.

אלינה D

New member
אני בעד הדעה הרווחת בקרב המרצים

(והחנונים) שיש קשר הדוק. אני בטוחה שאם היית בא לשיעורים אז היית מבין את החומר הרבה יותר טוב בזמן שהיית לומד למבחן. לקרוא את החומר היבש שחור על גבי לבן- לא בדיוק מעביר לך את הדברים העיקריים, במיוחד בשנה א' שגם ככה אתה לא יודע מה רוצים ממך. אבל זו דדעתי שבוע טוב ובהצלחה

Miss Ziggy

New member
אני לא הייתי באה בכלל בשנה א

היה מאוד קשה ללמוד אבל שרדתי עם ציונים סבבה בגדול דווקא עדיף לבוא בשנה א ופחות לבוא בשנים מתקדמות יותר שאתה כבר מכיר אנשים כמובן אין קשר בין הלימודים לעבודה אבל אני דווקא התחלתי לבוא בשנים יותר מתקדמות והציונים קפצו אז כל אחד והשיקולים שלו יש קורסים שחשוב לבוא אליהם על מנת להבין ויש קורסים שההרצאה לא ממש עוזרת כדאי לבוא לשיעור או שניים ראשונים ואז להחליט אם יש ערך מוסף בנוכחות בשיעור הספציפי או לא בהצלחה!

למעלה